Skocz do zawartości
Forum

Oczekiwajki na pierwszego Malucha :)

Rekomendowane odpowiedzi

Madzialska muszę powiedzieć, że od czasu jak razem zaczęłyśmy plamić w 22 dc, później okazało się, że owulacje mamy mniej więcej w podobnym czasie to również miałam takie wrażenie, że bardzo jesteśmy podobne :)
Cieszę się z tego powodu, raźniej jest gdy się ma taką bliską osobę :)
Jak się czujesz??

Czas oczekiwania to najpiękniejszy czas :)
Mam dwóch cudownych synów - Tymusia i Tytuska :)

Właśnie przed chwilką trzy razy bardzo mocno zakuło mnie po prawej stronie podbrzusza :( trochę się przestraszyłam. Wszystkie takie kłucia mnie przerażają, nie wiem czy to coś pozytywnego czy też nie :( Chciałabym żeby to było zagnieżdżenie się fasolki :)

Madzialska dzisiaj jest 6 dzień po owulacji, za szybko na takie objawy raczej :( trudno przy następnym cyklu weźmiemy się ostro do roboty :)

Btg ja nigdy nie używałam testów ani owulacyjnych ani ciążowych z allegro, więc nic nie mogę powiedzieć, ale proponuje zrób test z apteki :) trzymam kciuki, niech te II kreski pojawią się i na kolejnym teście :)

Zwykle jest tak, że w zależności od długości cyklu pierwsza faza ma długość zmienna.
Faza lutealna u kazdej kobiety jest stała. Zakładajać, że ma książkowe 14 dni to zanim dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia zarodka to od owulacji mija jakieś 7 dni, czyli 7 dni przed @. I dopiero wtedy zaczyna się wydzielać hormon, a zwykle w dniu @ jest go na tyle dużo, że testy mogą go wykryć.
U niektówych kobiet testy nie wykrywają ciąży nawet w dniu @ :)

Nie chę Cię dołować Btg, ale nie chcę żebyś się niepotrzebnie nakręcała, bo sama wiesz jakie rozczarowanie jest bolesne.
Jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0akkmhqze2.png
Maciuś-ur.2.12.2011-2710g, 54cm
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0a68r5hfdc.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/047/0470729a0.png

btg kochana ja robiłam testy z allegro i wychodziła słaba krecha z aptecznego testu tak samo słaba krecha ale to było na 3 dni przed spodziewaną@ teraz mam wyraźną na tym z allegro.Życzę ci kochana tych dwóch kreseczek z całego serca ale to trochę wcześnie jak dopiero za 1,5tyg. masz dostać@.Wytrzymaj chociaż jeszcze tydzień i wtedy powtórz test.

Dziewczyny trzymam mocno kciuki za was wszystkie&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U mnie dzisiaj piękna pogoda aż się w domu nie chce siedzieć.Więc uciekam na spacerek przyjemnego weekendu dla Was.
Kurcze już się denerwuję poniedziałkiem.

:angel_star:5.07.2010 :angel_star:15.11.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1ro3pr0c1n.png

Kamcia nie denerwuj się poniedziałkiem :) pójdziesz do lekarza a on potwierdzi ciąże - Trzymam kciuki i coś mi mówi że tak własnie będzie :) Już nie mogę się doczekać żeby zacząć Ci gratulować :)

Madzialska spokojnie, nie denerwuj się :) Ja dzisiaj mam bardzo spokojny dzień, nie nakręcam się :)
Dzisiaj nic mnie nie boli, mam tylko brzuch jak balon ale to u mnie normalne (napięcie przedmiesiączkowe) @ ma przyjść dopiero 26 września więc spokojnie czekam, w tym cyklu troche nam nie wyszło z przytulaniem (10, 12 dc przytulanko 15 dc owulacja (ból jajnika prawego ok godziny 20) 16 dc wieczorkiem znów przytulanko ) od tamtej pory zaczęły mnie boleć piersi i brzuch więc nic nie robiliśmy a od dzisiaj spokój więc czekam na @.
Madzialska a jak tam u Ciebie??