Skocz do zawartości
Forum

Oczekiwajki na pierwszego Malucha :)

Rekomendowane odpowiedzi

witam,
Święta minęły zwyczajnie, z daleka od rodziny niestety nie ma tej atmosfery, kiedy jest się tylko we dwoje. Dlatego brakuje małej osóbki.
Teraz myslimy o Sylwestrze, bo idziemy do kina na małą imprezkę.
Poza tym chora jestem, próbuję się kurować, ale chodzę do pracy, więc nie mam jak wyleżeć.
Miłego dnia Wam życze.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0akkmhqze2.png
Maciuś-ur.2.12.2011-2710g, 54cm
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0a68r5hfdc.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/047/0470729a0.png

Witam :) Och męczą mnie dolegliwości ciążowe, dlatego dawno mnie nie było :(, codziennie wymiotuje, mam mdłości, nie moge nic jeść :( kupiłam sobie sokowirówkę i robie soczki, to mi jedynie smakuje ale muszą w soku być pomarańcze :) Lubie ziemniaki pod każdą postacią ale bez sosów tylko z masłem i jogurtem naturalnym :), mięso jest okropne - bleeee :(

Justina jak tam u Ciebie maluszek :)
Madzialska co tm u Ciebie jak badania, co lekarz mówi??

Czas oczekiwania to najpiękniejszy czas :)
Mam dwóch cudownych synów - Tymusia i Tytuska :)

Witam

Frojdel ciesze sie ze sie odezwalas:) Mam nadzieje, ze te dolegliwosci mina choc troche, ja juz jestem w drugim trymestrez ciazy i czuje sie swietnie, mam duzo energii, wiec mysle ze u Ciebie tez sie poprawi. Wymiotuje jeszcze rano, ale tylko raz zaraz po wstaniu z lozka. Maluszek rosnie jak na drozdzach, w srode bylam u lekarza, tu u prywatnego w Polsce. Ma juz 8,5cm i na usg ssal sobie paluszek!

Madzialska daj znac co tam u Ciebie. Stesknilam sie za pisaniem z Wami

dbozuta
Dziewczynki czy słyszałyście o "MAGICZNEJ MOCY ZIÓŁ" dla chcących posiadac dzieciątko?

co o tym myslicie ??

Ja tam nie wierzę w żadne zioła, a już tym bardziej w ich "magiczną moc". Jak się ma udać to się uda i bez "magicznej mocy ziół"...

Hej dziewczyny dawno mnie nie było mam nadzieję ,że mnie jeszcze pamiętacie.

Frojdel kochana strasznie się cieszę z Twojej fasolki i życzę spokojnych 9ciu miesięcy.

U mnie jakoś po mału do przodu zaczęlam robić badania i tarczyca ok. toksoplazmoza też ok. ale zrobiłam też cytomegalię no i wynik wyszedł kiepski .Trochę czytałam o tym w necie i sama nie wiem co myśleć wiem jedno ,że lekarze nie bardzo znaja się na tej chorobie.Jutro zadzwonię do gin. i umówię się na wizytę zobaczymy co powie.
Pozdrawiam wszystkie staraczki i życze duzo spokoju wszystkim zafasolkowanym

:angel_star:5.07.2010 :angel_star:15.11.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1ro3pr0c1n.png

Hej dziewczyny nie było mnie trochę bo złapałam zapalenie oskrzeli jak już mi to przeszło to walczę z zębami bo boli mnie lewa strona szczęki i nie wiem który ząb .Tydzień temu wreszcie trafiłam na dentystę który jest bezbolesny i wogóle super no i zaczał mi leczyć kanałowo szóstkę cała przyjemnośc wyniesie mnie 700zł jeszcze tego nie przetrawiłam bo dla mnie to kupa kasy a jeszcz mam inne zęby do leczenia no i nadal boli mnie dół szczęki więc pewno też jakiś ząb się sypie.Dobra kończę smęcić.

Co do lekarza to wyszłam z mieszanymi uczuciami niby wszystko ok. chciałam tabletki na dwa miesiące jeszcze ale p.doktor stwierdziła ,ze jak chce się starać o dzidzię to nie widzi potrzeby ,żebym jeszcze je brała.Tak więc wyszłam z receptą na luteinę i skierowaniem na przeciwciała antyfosfolipidowe.Co do tej cytomegali to powoiedziała ,że ją przeszłam kiedy nie wiadomo bo w medycynie pół roku to juz jest bardzo dawno.Mam przeciwciała więc dzidzi nie zagraża.
Na nastepny weekend będe miała dni płodne i sama nie wiem bardzo bragnę fasolki prawie codziennie śnią mi się małe dzidziusie i bardzo bym chciała być w ciązy ale z drugiej strony straszny strach bo nie chcę po raz kolejny przechodzić przez poronienie.Sama juz nie wiem czy czekac jeszcze z dwa miesiące czy nie.To wszystko jest takie trudne.Na początku postanowiłam ,że nie będe sprawdzac kiedy mam dni płodne tylko zobaczymy co los przyniesie.A potem zaczęłam si,ę nakręcać .Cały czas mówię sobie ,że nic na siłę a jak przyjdzie co do czego to pewnie i tak w weekend będzie codziennie przytulanko.
Ale się rozpisałam ale kurcze nie mam z kim o tym pogadać a co chwilę mam mieszane uczucia pragnę bardzo ale za chwilę wiem jak to moze się skończyć i czuję paniczny strach.
Wiem jedno jak się uda to przez pierwszy trymestr zero neta bo potem się czyta doszukuje i nie potrzebnie denerwuje.

Miłej soboty u mnie dziś piękne słońce wreszcie.

:angel_star:5.07.2010 :angel_star:15.11.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1ro3pr0c1n.png