Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2010

bjedronka

Rekomendowane odpowiedzi

wszystkiego najlepszego dla naszych 3 miesiecznych bobasow:)) no i dla smerfi sto lat!:)

mala takze miala lekka przepukline pepkowa ale tak lekka ze nawet nie bylo widac i wszystko samo sie wciagnelo.
mam na imie Marlena. w marcu strzeli mi cale 28 lat:D skonczylam liceum ogolnoksztalcace, potem pojawil sie Olafek i juz na wszystko brak czasu:)
pracowalam w hotelu jako recepcjonistka. wbrew pozora praca naprawde ciezka i odpowiedzialna. wcale za nia nie tesknie:D
tu pracowalam:
Primavera - HOTEL SPA - Wczasy nad morzem - wczasy odchudzające, nowoczesne SPA Jastrzębia Góra

musze sie jeszcze pochwalic:) Lara dzisiaj sama pieknie zaczela zasypiac w kolysce a wszystko to osiagnelismy niechcacy:D zawsze zasypiala na rekach w strasznym placzu (poza nocami) a wczoraj zmuszona bylam ja taka odlozyc do kolyski bo palil mi sie kurczak w piekarniku:D no i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu zasnela tam sama placzac ledwo pol minutki.
dzisiaj polozylam ja do kolyski no i placze, wiec biore ja na rece a ona w jeszcze wiekszy ryk. wiec koniec koncow klade ja do kolyski, trzymam za raczke i po lekkim marudzeniu zasypia pieknie:)
no i jeszcze jedno osiagniecie mala ma przerwy w jedzeniu juz 2 godzinne:D dzieki temu dluzej spi. zjada co 2 godziny okolo 70ml czasem mniej. zamierzam jej wydluzac stopniowo przerwy az dojdziemy do 4 godzin.

avalka ania bardzo podoba mi sie ta muzyka.

mineralko niezle sie usmialam z Jasia i Zosinki jak przywitali mikolaja:D

reszcie nie odpisze bo przyznam sie ze zapomnialam co napisalyscie...:)

Dok

Czesć wszystkim!

Ale mnie tu długo nie było - co nie siadłam do komputera, to Stasiek włączał syrenę. Nie wiem już sama co się dzieje, ale pogorszył się ostatnio i ze spaniem i z jedzeniem:( Wczoraj byliśmy na kontroli u neurologa i lekarka zasugerowała nam zrobienie usg brzuszka pod kątem refluksu - mały baardzo ulewa, jest niespokojny przy cycku i właściwie każde karmienie to płacz.
Co do przesypiania nocek, to zazdroszczę Wam i to jak! Wczoraj nakarmiłam Stasia po 22, zasnął o 23 i pierwszą pobudkę miał przed 3, possał jedną pierś 15 minut zasnął i obudził się przed 5 a potem już co godzinę. I tak co noc od jakiegoś miesiąca. Wcześniej było zdecydowanie lepiej, bo budził się o 2 a potem o 6 no i nie mam pojęcia dlaczego teraz się tak pogorszyło. Może rzeczywiście cofa mu się i zgaga go męczy:(
W kazdym razie chodzę i wyglądam jak zombi - blada i chronicznie niewyspana.

Tyle kobietki napisałyście, że już większość wyleciała mi z głowy.

Smerfi wszystkiego naj naj z okazji urodzin!!!

Ania, Justa, Mama - gratki z okazji ukończenia 3. miesiąca! My kończymy jutro:)

Mineralka ale mnie rozbawiła scenka Twoich dzieci ze św. Mikołajem;-) Te głośne pierdzące kupy naszych maleństw są rozbrarające:)
Czekam kochana na obiecany przepis, jak znajdziesz chwile - foremki do babeczek mam już zakupione!

Jest też coś, co zaczęło mnie martwić. Od wczoraj pobolewa mnie krocze w miejscu, w którym było zszywane, a dzisiaj rano zaczęłam lekko krwawić. Nie jest to miesiączka, bo brzuch w ogóle mnie nie boli, a poza tym karmie piersia. Mam nadzieję, że nic mi tam nie pęka. Poobserwuję jeszcze i jak nie przejdzie, to zadzwonię do mojego gina.
Dosłownie jak nie urok, to ...:(

Korzystając z chwili, że mały śpi przy cycusiu wklejam kilka zdjęć.
A z imienia mi Dominika, mam 30 lat i jestem tłumaczem i przewodnikiem miejskim (przedstawiam sie jakbym była w randce w ciemno:)))

http://www.suwaczki.com/tickers/1usa15nmdxus0gs6.png

Witam się i ja:)

No ja Was nie zaskocze - mam na imię ...Dorota:), mam 28 lat, pracuje w wydawnictwie branżowym jako spec. ds marketingu. To tyle o mnie.

Smerfi wszystkiego naj dla Ciebie jak i dla maluszków kończących 3 miesiące.

Co do choinki, w moim rodzinnym domu ubieraliśmy zawsze sztuczną na kilka dni przed wigilią, chociaż w tamtym roku po raz pierwszy była żywa. W tym roku organizujemy wigilie u nas (pierwsza wigilia w naszym mieszkaniu - mieszkamy tu od stycznia tego roku). Zamierzam ubrać choinke (sztuczną) tydzień przed wigilią, jak ją zdążę kupić hehe, bo jak narazie mam tylko kilka bąbek, fajnej choinki jakoś spotkać nie mogę:(

Wczoraj i dzisiaj zaliczyliśmy spacerek, ale coś czuje, że na dobre mi to nie wyjdzie:( Już mi z nosa cieknie:( ale najważniejsze, że małemu nic nie jest, a po spacerkach słodko sobie spał:)

Kończe bo mały wzywa, postaram się wpaść później

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54455.png

selene ja bym na twoim miejscu faktycznie wybrala sie do gina.
sliczny ten twoj mezczyzna:)
zycze ci zebys wreszcie sie wyspala i wspolczuje tych nocek.
moja mala jak zasnie kolo 20 budzi sie na jedzonko mniejwiecej o 2 a potem dopiero ok. 5. nastenie spi do 8. wiec nie jest w sumie tak zle i sie wysypiam.

doorota my takze zdecydowanie wolimy sztuczna. 2 lata temu mialam zywa ale jakos nie bardzo nam sie podobala. kupilismy piekna gesta choinke i do tego zlote i czerwone babki. wyglada super:)

tutaj wlasciwie dom i choinke stroi sie na mikolaja juz ale ja w tym roku kompletnie nie moge sie wyrobic. zabierzemy sie za to jutro (mam nadzieje):)

mala wlasnie zasnela. jak polozylam ja do kolyski zaczela plakac dosyc mocno wiec szybko wzielam ja na rece ( placzu dziecka nie potrafie sluchac) a ona w jeszcze wiekszy ryk. odlozylam ja spowrotem 5 minu placzu i cisza:)

Dok

Wicia chyba pójdę za Twoim przykładem i przeniosę się do sypialni, bo w tej chwili śpimy u małej na sofie. Możesz mieć rację z tym budzeniem przez nasze wiercenie się w łóżku. Mały ładnie przybrał na wadze. My jutro idziemy na szczepienie. Obstawiam, że Kala waży 6500g

Smerfi już podsyłam Ci dane na PW do nk i facebook’a. Na facebook’u mam więcej zdjęć.

Madlene zobacz jak czasami najprostsze metody skutkują. Oby tak dalej.

Selene no na trzydziestkę to Ty nie wyglądasz, co najwyżej na 25! A Stachu jaki silny chłopak i naprawdę ładny. Moja nie znosi leżenia na brzuszku i martwię się, czy nie za mało ją tak układam. Z tym plamieniem może rzeczywiście warto wybrać się do lekarza. W sumie po takim czasie, żadna rana nie powinna się otworzyć, ale warto to sprawdzić.

Nie wiem czy wytrzymam z ubieraniem choinki do weekendu. Już nie mogę się doczekać. Pochwalę się jak już ubiorę. My mamy bombki białe, bladoróżowe i błękitne. Taka pastelowa będzie w tym roku. Lecę kąpać bobasa, a potem zabieram się za sprzątanie, bo już nie ma gdzie się ruszyć :)

Bardzo dziękujemy wszystkim za życzenia!

Gratki z okazji 3 miesięcy dla bobasków;Jeremiaszka,Kalinki i zapomniałam jeszcze jednego bobaska.........
selene nareszcie wrzuciłas jakies fotki,dzidzia super
justka ja jestem mgr inż. technologii chemicznej o specjalności ceramika i szkło, wyjasniając inżynier technologii np.plytek ceramicznych ,armatury ceramicznej,materiałów budowlanych i szkła...takie tam ,a narazie n ie pracuje w zawodzie,bo po studiach czyli w tamtym roku dostałam prace na zastepstwo w zupełnie innej dziedzinie i od lutego teraz juz nie pracuje bo umowa sie skonczyła,także teraz musze szukac nowej pracy,a ciężko z tym bardzo...

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09x1hpxhzblrri.png

Hej dziewczynki!

Dziękujemy wszystkim bardzo za życzenia! :)

Justa, Mama - Wszystkiego NAJ dla Waszych księżniczek! Niech zdrowo Wam dziewczynki rosną :)

Paulina, Selene - Od razu też życzę tego samego dla Nikosia i Stasia, bo jutro najprawdopodobniej dopadnę kompa dopiero późną nocą. Sto lat z okazji mini urodzinek chłopcy! :)

Mineralka - Ja się zawodem nie pochwalę, bo nie pracuję. Wkrótce po obronie zapadła decyzja o wyjeździe do Argentyny i już pracy nie szukałam, a tu nie pracuję nigdzie, bo nie znam języka jeszcze. Skończyłam Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, studiowałam na Wydziale Zarządzania, a moja specjalność zwała się Zarządzanie Sprzedażą w Produkcji i Handlu. Pracę magisterską miałam na temat projektowania kanałów dystrybucji. Wcześniej przez pół roku studiowałam matematykę na UJ, ale dałam sobie spokój - rzeźnia nie studia hehe.

Justa - U mnie w domu zawsze ubieramy choinkę jakieś 2 dni przed Wigilią. Zawsze mieliśmy prawdziwą, piękną i pachnącą :) Ja sztucznych nie uznaję, jakoś się nie mogę przekonać. Kilka lat temu moja mama kupiła jednak sztuczną i od tamtego czasu już nie jest tak samo. 2 lata temu, jak jeszcze mieszkaliśmyw Krakowie to kupiliśmy z Crisem śliczną prawdziwą choinkę. Rok temu z kolei już w Argentynie ubierałam sztuczną choinkę, ale to tak jakoś śmiesznie stroić choinkę przy 30-stopniowym upale hehe.

Smerfi - Sto lat!! Spełnienia marzeń! :)

Mama - Uśmiałam się z tej kupy :) Potrafią te nasze dzieciaczki się popisać :) My mamy zawsze ubaw jak się Jeremiaszkowi odbija po jedzonku, dosłownie jak staremu chłopu :)
I widzę, że Ty też kochasz żywe choinki :) Nie ma to jak pachnąca choinka na Święta. W tym roku niestety pewnie nie będziemy mieć, bo czeka nas przeprowadzka i mnóstwo zamieszania. Może za rok się uda...

Madlene - No super prezencik Lara dostała :) I jak ja Ci zazdroszczę, że mała zaczęła sama zasypiać - to moje największe marzenie w tej chwili, ale Jeremiaszek ani myśli o samodzielnym zasypianiu...(i tu nastąpiła przerwa w pisaniu posta, musiałam uśpić mojego marudzącego bąbla - oczywiście nosiłam go na rękach...no trudno, może kiedyś mu się odmieni :)).

Wicia - Ale Twój Jeremiaszek DUŻY! No i kolejny bobas, który ładnie śpi. Mój dziś co prawda przespał w nocy 5,5 h jednym ciągiem, ale nieczęsto mu się to zdarza.

Selene - To witaj w klubie. Ja też niedospana i blada :) No ale kiedyś będzie przecież lepiej, trzeba przeczekać.
Fotki śliczne, fajnie Cię zobaczyć :) A Stasiu z zeberką wygląda uroczo - taki zapatrzony :)
Z tym krwawieniem mam nadzieję, że to nic poważnego. Może faktycznie wizyta u gina by się przydała. W każdym razie trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze.

Smerfi, Agatka - Już pędzę Was zapraszać na nk :)

Oooo, właśnie zobaczyłam zaproszenie od Agatki na facebooku :) Zaakceptowane, dziękuję :)

Ja na facebooku mam setki zdjęć małego. Może to trochę nudne, ale robię to dlatego, żeby moja rodzinka w Polsce mogła go sobie podziwiać do woli. Nie mogą go zobaczyć na żywo, więc choć tak mogę im to wynagrodzić. Mój brat zawsze zgrywa fotki na płytę i daje mojej mamie, a ona potem ogląda je w domu razem z moją babcią i są obie z tego powodu bardzo szczęśliwe :)

Ewelka - A Ty masz nk albo facebooka??? I pozostałe dziewczyny...Wicia, Mama, Dorota, Selene, Zawijka, Avalka...to samo pytanie :) Przepraszam jeśli kogoś pominęłam. Większość z Was już mam na nk, ale sporo jeszcze brakuje :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yd72ptga29.png

http://www.suwaczki.com/tickers/o148e6ydkcfqa7tr.png

A ja zaraz osiwieję. Staś nie zmrużył dziś oka, karmię go od 20, jest tak pobudzony jakby wciągnął jakiś niezły dopalacz. Próbowałam nawet podać butelkę, ale nie chce, więc raczej nie jest głodny. W łóżeczku wiosłuje rączkami z prędkością światła i ładuje sobie piąstki tak głęboko jakby chciał je połknąć. Wysłałam męża z misją uśpienia, ale zdaje się, że też ponosi klęskę. Normalnie zaraz zeświruję

http://www.suwaczki.com/tickers/1usa15nmdxus0gs6.png

Hej dziewczyny,
Ja tylko na chwile. Zepsuł sie nam laptop i próbowałam was czytac na PS3 ale dopiero teraz udało mi sie dobrnąc do konca.
Chrzciny sie udały. Mały był super grzeczny i zmeczony wrażeniami zasnął o 19 ;p
Na imie mi Paulina. Skonczyłam dwa kierunki studiów: historie kultury i europeistykę. Pracuje w Urzędzie Gminy jako podinspektor ds. organizacji pozarządowych i programów pomocowych ;p
Również mam konto na nk i facebooku wiec jesli ktos ma ochote to prosze o zaproszenia :)
Jutro napisze wiecej. Dobranoc :hamak:

http://www.suwaczki.com/tickers/d69c3e5egg76vceb.png
http://www.suwaczki.com/tickers/0158ha00bd72mgxg.png
http://www.suwaczki.com/tickers/28whskjoxpvdq3tq.png

hej :) my juz od 4,50 na nogach!! co prawda maly wypil mleko ubralam go zapakowalam w fotelik i poszedl dalej spac a ja juz nie :P wlasnie jestesmy w poznaniu musialam jechac bo z mama na badania i to juz na 7.30 odrazu zakupy n aswieta jakies musze zrobic tzn mam cala liste wypisana co potrzebujemy :D i ja musze sobie kupic jakis nowy ciuszek.
Wszystkie mamusie pewnie jeszcze spicie:( ale macie fajnie
na dworze cos tam leci z nieba

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51766.pnghttp://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-110_sd_7_x_Mam+Czym+Grysc%3A%29.jpg
http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-110_ertysd_8_Kacperkowi+robi_sie+tloczno+%3A%29.jpg