Skocz do zawartości
Forum

Mężczyzna niania - ankieta

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

Małe dziecko potrzebuje poczucia bezpieczeństwa, uwagi i opieki. To wszystko pod nieobecność rodziców może zapewnić mu odpowiedzialna i zrównoważona emocjonalnie osoba - niania. Pytanie czy nianią musi być kobieta? Czy mężczyzna także może sprawdzić się w roli opiekuna do dziecka?
Jesteście przychylne nianiom - mężczyznom, jesteście przeciwne czy nie macie zdania?
Zapraszamy do ankiety.

Ja zdecydowanie tak,córeczka mając 3 miesiące (nie wykorzystałam macierzyńskiego wróciłam do pracy)resztę macierzyńskiego wykorzystał mój mąż wspaniale sprawdził się w roli taty,niani,opiekuna kiedy zostaje z córeczkami zawsze jestem spokojna że nic im się nie stanie,

No właśnie. Fajnie jest jak to mąż, dziadek opiekuje się dzieckiem. A co w przypadku, gdy przychodzi do nas opiekun z agencji pośrednictwa pracy?
Dla mnie jest to sytuacja nie do zaakceptowania. Przyznam szczerze, że nigdy nie zdecydowałabym się na pozostawienie dziecka z obcym człowiekiem. Mam świadomość, że wśród kobiet też zdarzają się przypadki, gdzie niania jest totalną klęską, ale chyba mam mniejsze obawy niż w przypadku mężczyzn.

Ja bym się zdecydowała. Oczywiście po wcześniejszym sprawdzeniu kwalifikacji takiego pana niani. Wszystko zależy od charakteru, predyspozycji w tym kierunku. Nieraz taki opiekun mógłby być lepszy niż niejedna opiekunka (kobieta).
Tak czy siak płeć nie ma tu znaczenia jak dla mnie, liczy się podejście do dziecka, odpowiedzialność.
Znam wielu mężczyzn, którzy zajmują się dziećmi bez zarzutu.

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

Anulka
Oczywiście nie kwestionuję fachowości Panów. Wiem jak dziećmi opiekuje się mój mąż i takiego niańka chciałabym mieć. Gorzej z powierzeniem obcemu człowiekowi swojego dziecka.

Tu się z Tobą zgodzę nie wiem czy powierzyłabym dzieci obcemu mężczyźnie (chodź jakby miał kwalifikacje,doświadczenie to kto wie czy bym się nie zgodziła)

Anulka a ja dzieci czasem powierzam mojemu znajomemu, mam zdecydowanie wieksze zaufanie do niego niz do wlasnej matki, z nia bym sie bała p Nike zostawic bo Krzys juz wiekszy to troche inaczej. Kilka dni temu mial debiut bo pierwszy raz zostal sam na sam z dwojka:Oczko: my z M pojechalisny zalatwiac sprawy i zeszlo nam ponad 4 godz. "wujek" sprawdzl sie rewelacyjnie, dzieci zadowolone, usmiechniete, nakarmone, przebrane, wykapane::):

http://www.suwaczek.pl/cache/41ec268854.pnghttp://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/201106123809.jpg
http://www.suwaczek.pl/cache/4a7b5ffe5d.png
www.sunriseband.pl

Gabi Skarbie, ja nie mówię o znajomych, wujkach, dziadkach czy tatusiach.
Szukasz opiekunki przez agencję. Przychodzi do Ciebie na rozmowę PAN.
Przeglądasz jego referencje, rozmawiasz z nim, wszystko wydaje się ok.
Czy reagujesz tak samo jakby przyszła kobieta na rozmowę, czy obawy masz większe?
Nie znasz człowieka, opierasz się tylko na tych papierkach co je wziął ze sobą.

gabalas
Anulka a ja dzieci czasem powierzam mojemu znajomemu, mam zdecydowanie wieksze zaufanie do niego niz do wlasnej matki, z nia bym sie bała p Nike zostawic bo Krzys juz wiekszy to troche inaczej. Kilka dni temu mial debiut bo pierwszy raz zostal sam na sam z dwojka:Oczko: my z M pojechalisny zalatwiac sprawy i zeszlo nam ponad 4 godz. "wujek" sprawdzl sie rewelacyjnie, dzieci zadowolone, usmiechniete, nakarmone, przebrane, wykapane::):

swoją drogą niezły wujek :Oczko:

moim zdaniem mezczyzna i kobieta nadaja sie w tym samym stopniu do opieki nad dzieckiem. moj syn mial w przedszkolu 2 opiekunow, zadna pani nie byla w stanie im dorownac::): teraz w szkole i na switlicy takze panowie. sa poprostu wspaniali. ale jesli chodzi o osobe ktora ma zostac sam na sam z moim dzieckiem raczej wybralabym kobiete. nie dlatego ze jestesmy lepsze w opiece nad dzieckiem ale dlatego ze panicznie boje sie pedofili:/

Dok