Skocz do zawartości
Forum

Witam i o zdrowie pytam ;)

MariaP

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za miłe przywitanie. Coś o sobie......mam 33 lata.....męża i wspaniałego synka - 3 letniego. Z tego co widzę to większość osób ma też śliczne, małe skarby. Niestety, ostanio mamy problemy zdrowotne z Mareczkiem. Zapewne wytłumaczeniem dla tego stanu rzeczy jest to , iż poszedł do przedszkola. Dodam, że do tej pory miał nianie. Tak czy inaczej prawie bez przerw był chory ok 1,5 miesiąca. Od kilku dni jest zdrowy....ale chyba znowu coś się dziej, bo ma okropny kaszel...po prostu idzie się załamać....Już nawet był u kilu lekarzy w tym u laryngologa i nic to nie daje... Ostatnio wręcz miał na szczęście tylko podjerzenie Mononukleozy no i miał zapalenie ucha...ech...szkoda gadać... Daję mu tran no i dawałam IMMUNARON C - ale ze wzgl na zawartość wit C musiałam odstawić bo laryngolog kazał mu dawać przez 10 dni Bactrim. Chyba nie obejdzie się bez jakiejś szczepionki na wzmocnienie...ale sama nie wiem bo lekarze też nie są tacy skorzy do jej dania. Miałyście takie doświadczenia? Jeśli tak, to co Waszemu dziecku w końcu pomogło? :36_2_11:

MariaP
Dziękuję za miłe przywitanie. Coś o sobie......mam 33 lata.....męża i wspaniałego synka - 3 letniego. Z tego co widzę to większość osób ma też śliczne, małe skarby. Niestety, ostanio mamy problemy zdrowotne z Mareczkiem. Zapewne wytłumaczeniem dla tego stanu rzeczy jest to , iż poszedł do przedszkola. Dodam, że do tej pory miał nianie. Tak czy inaczej prawie bez przerw był chory ok 1,5 miesiąca. Od kilku dni jest zdrowy....ale chyba znowu coś się dziej, bo ma okropny kaszel...po prostu idzie się załamać....Już nawet był u kilu lekarzy w tym u laryngologa i nic to nie daje... Ostatnio wręcz miał na szczęście tylko podjerzenie Mononukleozy no i miał zapalenie ucha...ech...szkoda gadać... Daję mu tran no i dawałam IMMUNARON C - ale ze wzgl na zawartość wit C musiałam odstawić bo laryngolog kazał mu dawać przez 10 dni Bactrim. Chyba nie obejdzie się bez jakiejś szczepionki na wzmocnienie...ale sama nie wiem bo lekarze też nie są tacy skorzy do jej dania. Miałyście takie doświadczenia? Jeśli tak, to co Waszemu dziecku w końcu pomogło? :36_2_11:

Witaj::):

Ja to przerabiałam rok temu....

U nas pomógł zabieg usuniecia trzeciego migdała::):
Od tamtej pory nie choruje::):

Dominika mama aniołka 13.04.2004, Filipa i Gabrysi:mis:
http://suwaczki.maluchy.pl/li-37449.pnghttp://suwaczki.maluchy.pl/li-37450.png

Witamy serdecznie
Tak właśnie działa przemysł farmaceutyczny bierzemy leki zaleczamy chorobe i zaraz znó sie pojawia i tak w kółko. Ja w ciąży chorowałam 4 razy zawsze 3x angina do tego raz rotawirus. Teraz wszyscy ( M ja i dziecko 1,5l) mieliśmy jakąś infekcje. Struny głosowe zaburzone i katar. Nic nie bierzemy z leków a M miał bioparox przepisany i nie wykupił recepty.
Robie inhalacje z mgiełki solnej lub samej wody fizjologicznej z nebulizatora do tego pulmex baby na klatke piersiową i oilbas na poduszke do snu. Pierwszy dzień to synek miał kaszel suchy szczekający już się bałam że znowu na zastrzykach sie skończy ale inhalacje pomogły. Robiłam je co 2 godz lub częściej gdy synek zaczynał kaszleć. Dlatego zainwestuj w nebulizator a nie w firmy farmaceutyczne.

Sprz