Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Alutka7912
Dziubala
Alutka7912
Słuchajcie dziewczyny, macie maże jakis sprawdzony środek który działa przeciwbólowo i przeciwgoraczkowo? Ja Julci podaje Nurofen w płynie ale on działa tylko chwilowo, Jula w nocy budzi sie po godzinie, dwóch z płaczem. Słyszałam że pyralgina w czopkach jest skuteczna ale troche boje sie jej dać....Co myslicie?

Pyralgina to ostateczność. Skoro Nurofen słabo działa, spróbuj np. Ibum.
Ja z Maciusiem w kryzysowych nocach robiłam tak: po kąpieli dawałam czopek Paracetamolowy (Efferalgan, Paracetamol) min. 10mg na każdy kg ciała,. A w nocy ja się budził to Nurofen w płynie.

Kupiłam w aptece już Efferalgan 80 w czopkach i podam jej go dzisiaj na noc, zobaczymy czy pomoże.:Całus:
80 to za słabe. Spokojnie powinna mieć już 125mg. Skoro już kupiłaś to daj jej 1,5 czopka.

kwiaciarka

Ela dzis wstala, kazala P. sie zestawic na podloge, P. ja zestawil i mowi , no to lec, a ona noge podnosci i pokazuje ,ze skarpet nie ma. Po czym wziela P. za reke i prowadzi do pudelka z jej skarpetami, wybrala sobie niebieskie :)

babeczqa

ja oliwka wstaje to mowie do niej niemozesz jeszcze isc bo niemasz bucików...a ona biegnie do przedpokoju po buciorki swoje...i zakladamy z tymz e ona stoi i podaje jedna stupke a potem druga...skad dzieciaki to wiedza to ja juz niewiem..sa mądrzejsze od nas:takwyszlo::takwyszlo:

kwiaciarka

hahha ,to my wczoraj bylismy na dworze, Ela latala w skarpetkach po trawie, ale chciala na chodnik, na piach, wiec mowie do niej ,ze nie moze bo nie ma bucikow. Za chwile Ela mnie do chaty ciagnie. Myslalam,ze juz jej sie znudzilo. Zanioslam ja do domu, postawilam na podlodze, sama usiadlam sobie na fotelu, a ta poleciala do przedsionka i przynosi mi swoje buciki , laduje sie na kolana i zaklada :)
Nasze dzieci juz sa madre i nie dadza sie wykiwac ;)

Super! :):):)

Alutka7912
teraz mam zmartwienie związane z moją Julą. Biedaczka sie męczy bo ząbki jej wychodzą i nie spi po nocach a na dodatek ma stan zapalny jakis w buzi tzn. jak wczesniej sie przewróciła i przebiła sobie zębami usta i polik to teraz zauwazyłam że ma tam jakiś biały nalot:Smutny:Pewnie jakies bakterie przy okzaji tego wyrzynania sie ząbków sie tam rozwineły....i teraz nie wiem czy to tak bola ją dziąsełka od tych zębów czy ten stan zapalny jej tak przeszkadza. Nie chce nic jeśc, pić.... płacze w nocy....daję jej nurofen w płynie i smaruję dziąsełka żelem...te miejsca w buzi też smaruję jej aftinem....Macie może jakiś sprawdzony środek w takich wypadkach??
Biedna Julcia :Smutny: . Nie wiem co poradzić. Myślę, że dobrze jakby zobaczyła Ją pediatra żeby wykluczyć stan zapalny.

Dziubala
Alutka7912
teraz mam zmartwienie związane z moją Julą. Biedaczka sie męczy bo ząbki jej wychodzą i nie spi po nocach a na dodatek ma stan zapalny jakis w buzi tzn. jak wczesniej sie przewróciła i przebiła sobie zębami usta i polik to teraz zauwazyłam że ma tam jakiś biały nalot:Smutny:Pewnie jakies bakterie przy okzaji tego wyrzynania sie ząbków sie tam rozwineły....i teraz nie wiem czy to tak bola ją dziąsełka od tych zębów czy ten stan zapalny jej tak przeszkadza. Nie chce nic jeśc, pić.... płacze w nocy....daję jej nurofen w płynie i smaruję dziąsełka żelem...te miejsca w buzi też smaruję jej aftinem....Macie może jakiś sprawdzony środek w takich wypadkach??
Biedna Julcia :Smutny: . Nie wiem co poradzić. Myślę, że dobrze jakby zobaczyła Ją pediatra żeby wykluczyć stan zapalny.

Jeśli nie bedzie poprawy to na pewno sie wybierzemy.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Alutka7912
Sinka
kwiaciarka
wpadlam na chwile, szykuje sie do wizyty kolezanki :)

Sinka fajowe zdjecia. Młoda babka z CIebie :)
Alutka fajnie,ze juz jestes :)
Asia i Kajocha -dzielne dzieciaczki zniosly szczepienie, a Ela jutro buuuuuu

Za tych co odeszli - niech spoczywaja w pokoju .

Nie taka młoda 27 latek sobie licze. ups stara duuuu....ze mnie

No tak...taka stara że nie wiem....:sofunny: Ja jestem rocznik 79...ja to dopiero stara jestem :sofunny:

wezcie mnie obie nie rozsmieszajcie, heh, to co ja mam powiedziec??????????;)

Alutka7912
Dziubala
Alutka7912
Słuchajcie dziewczyny, macie maże jakis sprawdzony środek który działa przeciwbólowo i przeciwgoraczkowo? Ja Julci podaje Nurofen w płynie ale on działa tylko chwilowo, Jula w nocy budzi sie po godzinie, dwóch z płaczem. Słyszałam że pyralgina w czopkach jest skuteczna ale troche boje sie jej dać....Co myslicie?

Ja z Maciusiem w kryzysowych nocach robiłam tak: po kąpieli dawałam czopek Paracetamolowy (Efferalgan, Paracetamol) min. 10mg na każdy kg ciała,. A w nocy ja się budził to Nurofen w płynie.

Kupiłam w aptece już Efferalgan 80 w czopkach i podam jej go dzisiaj na noc, zobaczymy czy pomoże.:Całus:

A ile Julcia wazy? 80 nie malo? chociaz Ela wazy 9 kg wiec tez jej 80 raczej bym podala.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Witajcie Lipcóweczki!

Poczytałam, pooglądałam foteczki, Sinka, Alutka-piękne zdjątka-dzieciaczki urocze!
Julcia ma 6 ząbków? bo ja myślałam, że tylko Mikołaj małoząbkowy, bo od 5 miesięcy żaden ząbeczek nie wyszedł.

Trochę się martwię tymi ząbkami, ale najbardziej tym, że Smyczek nie chce chodzić-nawet za rączki, dupcia ciężka...

Zmykam, bo czas nas goni, jedziemy już od babci do domku.

U nas w niedzielę zaległa dzieckowa imprezka urodzinkowo-roczkowa:Święto:. Wkoncu wszystkie kuzynostwo się zjechało do domków po wakacjach.

Buziaki i miłego tygodnia!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

RenataOslo
Witajcie Lipcóweczki!

Poczytałam, pooglądałam foteczki, Sinka, Alutka-piękne zdjątka-dzieciaczki urocze!
Julcia ma 6 ząbków? bo ja myślałam, że tylko Mikołaj małoząbkowy, bo od 5 miesięcy żaden ząbeczek nie wyszedł.

Trochę się martwię tymi ząbkami, ale najbardziej tym, że Smyczek nie chce chodzić-nawet za rączki, dupcia ciężka...

Zmykam, bo czas nas goni, jedziemy już od babci do domku.

U nas w niedzielę zaległa dzieckowa imprezka urodzinkowo-roczkowa:Święto:. Wkoncu wszystkie kuzynostwo się zjechało do domków po wakacjach.

Buziaki i miłego tygodnia!

eeeeeee tam, nie martw sie zabkami, Ela ma nadal 2 :)
Podobno im pozniej wyjda , tym dluzej beda ;)
A chodzic bedzie jak bedzie mu sie chcialo haha :) chlopcy ogolnie pozniej chodza niz dziewczynki, podobno srednio to im to przypada na 15 mc ;)

Dziubala
Alutka7912
Dziubala

80 to za słabe. Spokojnie powinna mieć już 125mg. Skoro już kupiłaś to daj jej 1,5 czopka.

ooo, a nie widzialam tego postu i pisalam ,ze Ela wazy 9 kg wiec dla niej 80 by bylo ok nie?

babeczqa
asia78
Alutka7912

:Całus:
Licze na to ze Ci sie uda:)
u mnie ten problem powstal jak skonczylam liceumtak bylo maszyno pisanie..i ja "bylam" najlepsz a wtym:)i dlatego papra mi sie nadal ustawienie klawiaturek:)dlatego wielkie PRZEPRASZAM!!!

Ja tez mialam pisanie na maszynie,ale staram sie pisac skladnie a u Ciebie czasem sa klopoty ze zrozumieniem tekstu:oops:

kwiaciarka
Z tego co ja wiem to pyralgine podaje sie w wyjatkowych sytuacjach, jak nic innego nie moze zbic bardzo wysokiej goraczki, ktora mimo podania srodka przeciwgoraczkowego nadal sie utrzymuje na bardzo wysokim poziomie.

Ja daje w wyjatkowych sytuacjach, daje to za duzo powiedziane :) przy dwojce zuzylam niecale opakowanie:)

Dziubala
Witam wtorkowo

kwiaciarka

Dziubala pisała, że będzie we wtorek :Śmiech:

Maciuś ma szóstego ząbka, wyrosła mu LG2 więc na górze w końcu ma komplet jedynek i dwójek :D
Aaa, Maciek dziś się puszcza na całego :D, skubaniec robi 3-4 kroki i bach na rączki ;). Zrobił postęp, bo z reguły robił 1-2 kroki i bach. Słodziutko wygląda dreptający Maciulek :)

fajny taki postep,Stefan tez zaczal robic z dnia na dzien:)

Dziubala
asia78
Stefan nie ma ochoty na zakladanie butyo,jak tylko moze to je sciaga a w wozku czy w samochodzie obowiazkowo! najlepsze sa jako gryzaki:lol:

Jakbyś o Maćku pisała ;)

Juz nie mam sily,jak gdzies idziemy to zakaldam mu pod drzwiami:oops: a na codzien do wozka to nie,biore je do torby:)