Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

widze,ze wsio wraca do normy :)
Dziubala jest, Kajocha jest, Renata jest!! Hej Renata, brakowało Ciebie!! Monika jest!!Ciebie tez brakuje, czesciej wpadaj!

Dziubalo Macius jest sliczny, ma sliczne oczka, rzesy piekne.
Goseta ja tez mam 2jke dzieci, tez czasem mam dola, ze nic tylko dom i dzieci, dom i dzieci, ale zadajac sobie pytanie co wole - dom i dzieci czy praca odpowiedz jest prosta - dom i dzieci. Wiec jak nadchodzi dol, ze siedze tylko w chacie mowie sobie - ciesz sie czasem spedzonym z dziecmi, bo niedlugo do roboty i tak juz do emerytury nic tylko robota i robota i robota... a na poswiecenie sie tylko dzieciom mam jakies 2 lata tylko. A czas szybko plynie, dzieci dorosna , wyprowadza sie, nie bedzie juz tych malych buziek, cieszmy sie wiec tym czasem gdy sa ;)
jesli chodzi o to ,ze macie z niania umowe na czas nieokreslony - to nie ma nic na przeszkodzie, zeby wziac kogos na jej zastepstwo , ja tez mam umowe w pracy na czas nieokreslony, a teraz mi nie placa tylko dziewczynie, ktora jest na moje zastepstwo.

Kurcze nie poczytam wiecej, bo tesciowa lada momnet bedzie.
Kajocha dziekuje za komentarze do zdjec, bardzo mile sa i sie wzruszylam :)

zmykam, pozniej poczytam papappa

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

ja za balejaz i za strzyzenie z modelowaniem place 120 ( taniej jakos staly klient) inne placa od 150-180.
Dziubalo to co Ci robila pozniej w umywalce to moze, bardzo modny teraz patch ( nie wiem czy to sie tak pisze) - mi tez robila, podobno po to aby pasemka byly rozswietlone.
Jesli wlosy Ci nie podobaja sie to slusznie zareklamowalas!
Aha a mi sie wydaje ,ze na zdjeciach wlasnie widac roznice w piersiach . Ale skoro Wy nie widzicie, to ciesze sie ,ze nie jest tak strasznie ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarko ale Ty masz chyba urlop macierzynski który pracodawcę nic nie kosztuje a niania nam dotychczas cykala nowe zwolnienie tygodniowe co tydzień a teraz to nie wiem na ile ma zwolnienie i czy wogóle ma. Żebym miala wolną rękę w szukaniu zastępstwa potrzebuje od niani zwolnienie lekarskie na miesiac lub jej podanie o bezpłatny miesięczny urlop. Trudno o tym gadać bo to krewniaczka... Z początku inna krewna troszkę ją zastępowała ale jej sie odechciało chyba no i ma inną pracę. podczas studiów chętniej przychodziła niz teraz gdy ma tą pracę. Widocznie praca bardziej meczy niz studiowanie...
co do twardej podeszwy to nam ortopeda kazał, żeby dzieci do 4-go roku życia chodziły boso lub w jak najmiętszych butach, to wtedy będą miały proste kręgosłupy... więc zaraz zdejmujemy buciki po przyjściu z dworu... Antoś jeszcze nie chodzi, tylko przy meblach. Alicja ma 3 lata i 5 mcy...
i jeszcze ktoś w nas dzis rzucił butelką z wysokiego piętra podczas przechodzenia przez ulice, ale nie trafił...

Goseta
kwiaciarko ale Ty masz chyba urlop macierzynski który pracodawcę nic nie kosztuje a niania nam dotychczas cykala nowe zwolnienie tygodniowe co tydzień a teraz to nie wiem na ile ma zwolnienie i czy wogóle ma. Żebym miala wolną rękę w szukaniu zastępstwa potrzebuje od niani zwolnienie lekarskie na miesiac lub jej podanie o bezpłatny miesięczny urlop. Trudno o tym gadać bo to krewniaczka... Z początku inna krewna troszkę ją zastępowała ale jej sie odechciało chyba no i ma inną pracę. podczas studiów chętniej przychodziła niz teraz gdy ma tą pracę. Widocznie praca bardziej meczy niz studiowanie...
co do twardej podeszwy to nam ortopeda kazał, żeby dzieci do 4-go roku życia chodziły boso lub w jak najmiętszych butach, to wtedy będą miały proste kręgosłupy... więc zaraz zdejmujemy buciki po przyjściu z dworu... Antoś jeszcze nie chodzi, tylko przy meblach. Alicja ma 3 lata i 5 mcy...
i jeszcze ktoś w nas dzis rzucił butelką z wysokiego piętra podczas przechodzenia przez ulice, ale nie trafił...

współczuje problemów z nianią...

z tą butelką to też wkurzyłabym sie :Wściekły:

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

zanim się z nianią popsuło miałam bardzo mało czasu dla dzieci, uczyłam sie do ważnego egzaminu. Gdy im obiecywałam że po egzaminie będę bardziej dla nich, ani przypuszczałam że aż tyle czasu z nimi spędzę. Nic się nie zdążyłam nacieszyć zdanym egzaminem, a tyle spraw w moim biurze miałam przełożonych na po egzaminie. po egzaminie byłam tylko 1 dzień w biurze...
Jak Alicja była mała i byłam pracownicą gdzieś-tam to też nie chciałam za chiny ludowe tam wracać, ale do innej dorywczej pracy poszłam chętnie, nie dla kasy tylko właśnie dla tego egzaminu, do niego była potrzebna praktyka gdzie indziej... Gdy ten dorywczy pracodawca okazał sie oszustem to przeszłam na samozatrudnienie, chociaż miałam macierzynski z tamtej zwykłej pracy. Gdy mi wreszcie macierzyński wygasł wcale nie chciałam prosić dyrektora o przywrócenie mnie na stanowisko. Już wtedy nie podobało mi się uwiązanie w jednym miejscu na stałe...
a mąż jeszcze wieczorami biega na tenisa i piłkę nożną...

Dziubala
Lekarz powiedział wczoraj w szpitalu, że muszę zrobić tomografię. I nie tylko śledziony ale też nerki. Ta tomografia za miesiąc pokaże w czym (czy raczej z czym) problem tak naprawdę. Musiałam potem odreagować to co mi lekarz naopowiadał, bo stres tak mi wszedł w kręgosłup, że ledwo się ruszałam, ale dziś już jest ok.
Chciałam się zrelaksować u fryzjera, ale znów jest do kitu. Chyba złożę reklamację. Bo fryzjerka wzięła 150 zł za strzyżenie (raptem kilka cm) i farbowanie, które polegało na uzupełnieniu odrostów. Przy czym chyba coś jej nie wyszło, bo potem na umywalce robiła mi jakąś płukankę w wyniku czego mam włosy bardziej brązowe niż blond (a chciałam farbę blond!). W dodatku w okolicach grzywki mam odcień fioletu gdzieniegdzie :Szok:. I za całość wzięła 150zł! Podczas gdy ja myślałam, że góra 80-90 zł. Myślicie żeby zadzwonić i reklamować?

Rozumiem, ze wolny termin dopiero za miesiac, tak? Kochana, sciskam mocno, bedzie dobrze:)
Dziubala
Lema – fotki cudne, oglądałam je z rozrzewnieniem :Uśmiech:
Ale było fajnie :whistle:
Franuś niesamowity, że wszedł do wody. A Ty w tych okularach naprawdę wyglądasz jak ktoś z celebrity :Uśmiech:

Ech, tez mi miekko jak je ogladam:) A co do mojego wygladu- szkoda, ze bez okularow nieco gorzej, hehehe;)

Dziubala
Lema
Dziewczyny, jesli chodzi o to jak wygladam w kostiumie to kwestia wyboru dobrych zdjec jedynie:( Do wagi wrocilam, ale moj brzuch to chyba niggdy nie bedzie juz taki jak przed Franciem:( Katastrofa, musicie mi uwierzyc na slowo.

Nie wierzcie Jej!
Lema, w kostiumie wyglądasz bardzo ładnie. Jesteś laska! Jak Twój brzuch to kastastrofa, to mój to chyba tragedia :Śmiech::Oczko:

Hehe, no powiedziala co wiedziala:) Dzieki, mila jestes:) Tragedia, dobre sobie;)

Dziubala
Kwiaciarka - super fotki :)
Widać, że dzieciaczki zadowolone :), Elusia tak fajnie się śmieje, że jak patrzę na nią to też się uśmiecham :). A Ty wcale nie wyglądasz jakbyś miała 2 różne piersi ;)

O wlasnie, przypomnialas mi co i ja zauwazylam- piersi jak ta lala, absolutnie nie widac roznicy:)

RenataOslo
Witam Kochane Lipcóweczki!!!

mam aż 50 stron do nadrobienia!!! szok!!!
może poczytam troszkę ostatnie stronki!

No witaj Reniulka:) Super, ze zajrzalas do nas, tesknilo mi sie za Toba:) Buziaczki dla Was, wpadaj w miare mozliwosci:)

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Hej Kobietki, byłam u Ali, ale wróciłam... kiespko się czuję. Nie wiem czy panikuję, czy się jakaś "klapka" odblokowała przez wczorajszy dzień, bo z małymi przerwami ciągle mi słabo... Alka z wózka chciała wyskoczyć jak mnie zobaczyła :) a później na krok nie mogłam odejść. Do tego jakieś fochy strzelała ;) obrażona normalnie, że ją mama na tyle zostawiła... ech... przywiozłabym ją dzisiaj, ale naprawdę nie miałabym siły się nią zająć. Mama stwierdziła, że jak to z małymi dziećmi, dopóki mamy nie widzą to ok (chodzi o zostawanie u kogoś) a jak już się pojawi, to nie ma zmiłuj ;) Nauka dla mnie na przyszłość, tęsknić, ale pokazać się dopiero jak będzie wracać do domu.
D dojedzie ok. 23 normalnie mam dość...

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Lema
Asiu, Ty widzialas fotki, z Jastrzebiej, ktore wstawilam?

Tak widzialm bardzo fajne:)

Witam wieczornie!!

Bylismy na nowych kulkach na Morwowej i czuje sie tak jakbym to ja latala po tych wszystkich rurach :lol: Pola zadowolona bardzo,ale Funiowi sie nie podobalo :( nie chcial siedziec w basenie z kulkami wolal taki wielki statek jakby gumowy i raczkowanie po materacach. Ale generalnie byl na nie

Lema mąż na pewno nie dopilnuje moich badań, sama muszę to zrobić. Czasem go tłumaczę, że dużo pracuje, że przemęczony. Ale coraz częściej mam dość... Aluni się nie dziwię, raczej się uczę jej nowych reakcji, zachowań... no charakterna dziewczyna jest, bez dwóch zdań ;)
Dziubala Masiuś superowy :) ależ to dużo rok w życiu dziecka :) na tych zdjęciach świetnie widać. A włosy reklamuj! Trzymam kciuki za Twoje zdrowie :Całus:
Asia fajnie, że Pola zadowolona :) Funio ma czas, może miał zły dzień ;)
Kajoszko cieszę się, że Alunia już lepiej.
Renia fajnie, że jesteś :)
Monika, Goseta piszcie jak najczęściej :)
Spadam dziewczyny, miłego weekendu, zajrzę w poniedziałek.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Miałam dziś zrobić strogonowa ale mi się odechciało. Zrobię jutro. Mam już mięsko przygotowane (pokrojone w słupki), a to już dużo ;). Poprasowałam też ubrania, bo musiałam zwolnić szafkę żeby rodzinka K, która zostanie u nas na noc, mogła sobie tam rzeczy włożyć.
Plecy mnie bolą i mam znów myślenice, ale poza tym jest ok. Czuję taką radość, że jutro będzie szczególny dzień. Głównie dla Maciusia, ale Adaś myśli, że goście przyjeżdżają z prezentami do niego. Tłumaczyłam mu, że do Maciusia też, on kiwa za każdym razem głową i pyta się czy dostanie prezent i czy będzie mógł dmuchać świeczkę na torcie. Normalnie Słodziak z tego Adasia. Poza tym z 10 razy pytał mnie w ciągu dnia czy jest grzeczny. Pytam dlaczego o to pyta. A on na to, że jakby był niegrzeczny to goście nie będą chcieli przyjechać. Dobrze chłopak dedukuje ;)

kwiaciarka
Dziubalo to co Ci robila pozniej w umywalce to moze, bardzo modny teraz patch ( nie wiem czy to sie tak pisze) - mi tez robila, podobno po to aby pasemka byly rozswietlone.
Jesli wlosy Ci nie podobaja sie to slusznie zareklamowalas!

To był szampon, który miał wyrównać kolor farby na odrostach z resztą włosów. Być może za długo go trzymała na moich włosach, bo zamiast być blondynką to jestem jasną szatynką z wrzosowym odcieniem na grzywce :arf:

Lema – tak, termin za miesiąc. Mógłby być wcześniej ale na innym (czyt. gorszym) sprzęcie więc wolę poczekać, co zresztą lekarz też sugerował.

Isa – mam nadzieję, że jak się prześpisz to jutro lepiej się poczujesz :Całus:

Asia – Tobie ruch też dobrze zrobił, rozruszałaś kości ;)

Monika – Tobie też rodzinnego weekendu :)

Witam sobotnio

Od rana siedzę w kuchni więc czas żebym sobie przerwę zrobiła ;)
K pojechał odebrać torta i dokupić brakujące rzeczy a ja siekam, gotuję, przyprawiam… ale dużo jest już zrobione więc bez stresu mogę niedługo zacząć sprzątać :)
Dzieci grzeczne, choć Maciek zamiast spać po śniadaniu godzinkę to spał tylko jakieś 15 minut, może mu zapachy przeszkadzały ;)
Popołudniu zaczną schodzić się goście więc już dziś tu nie zaglądnę.