Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala
Lema
A jesli chodzi o to, ze nie chce po kapieli dawac mu kaszki to wydaje mi sie, jak juz bedzie wymyty i gotowy do spania to nie czas na takie "konkretne" jedzenie. Ale w zasadzie- umyje mu buzke, zeby i pojdzie spac, dlaczego nie?

U nas jest najpierw kąpanie, potem jedzenie i od razu spanie.

U nas dokladnie tak samo:)

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Dziubala
Lema
A jesli chodzi o to, ze nie chce po kapieli dawac mu kaszki to wydaje mi sie, jak juz bedzie wymyty i gotowy do spania to nie czas na takie "konkretne" jedzenie. Ale w zasadzie- umyje mu buzke, zeby i pojdzie spac, dlaczego nie?

No tak, ale jedzenie butla:) U nas tez tak jest, sprobuje kaszke lyzeczka podac, zobaczymy jak to sie sprawdzi:)

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Lema
Dziubala
Lema
Franek nie chce pic butla kaszki, ostatnio kupilam mu NAN HA 2 i ono jest tez takie geste i nie ma mowy, zeby wypil butla:( Rano z kaszka zjada lyzeczka, z butli nie chce i koniec. Mam zamiar dawac mu lyzeczka kaszke wieczorem, tylko tak sobie mysle, ze po kapaniu to nie bardzo juz taka kolacje mu dawac, a przed kapaniem bedzie wczesnie... No i to wiazaloby sie z odstawieniem calkiem butli, bo on tylko raz pije, a za miesiac planuje konczyc karmienie piersia. Wtedy bede pewnie musiala mu dawac butle wczesnym rankiem, no mam nadzieje, ze w nocy nie...

Im wcześniej odstawisz butlę tym lepiej.
A czemu po kąpaniu nie bardzo taką kolację chcesz dawać?
Możesz napisać jaką porcję mleka robisz i ile miarek kaszki wsypujesz?

Tez mysle, ze im wczesniej bez butli tym lepiej tylko jak przestane karmic piersia to co? Nie wierze, ze Franek przespi cala noc i zje dopiero rano kaszke lyzeczka... Teraz je cyca okolo 3-4 i nie daje sie "oszukac" woda. A jesli chodzi o to, ze nie chce po kapieli dawac mu kaszki to wydaje mi sie, jak juz bedzie wymyty i gotowy do spania to nie czas na takie "konkretne" jedzenie. Ale w zasadzie- umyje mu buzke, zeby i pojdzie spac, dlaczego nie?
A prporcje- odkad zmienilam mu smoczek na trojprzeplywowy i szybciej mu to mleko lecialo zaczal wypijac 150-180 ml, wiec mleka mu tyle robie. Jak probowlam kaszke to na 150 ml mleka lyzka stolowa kaszki. Nie bylo to geste a i tak pic nie chce.
Lema nieprzejmuj sie tez ten okres kaszkowy przechoidzialm u Oliwii a teraz niechetnie pije samo NUtra a kaszke to sie cala trzesi jak widzi ale oczywiscie do picia kaszke...ja na 240 mleka robie 5 lyzeczek kaszki:)

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

isa32
Dziubalko bardzo współczuję kolan... mam nadzieję, że tablety wystarczą. Moje też bardzo bolą, szczególnie lewe. Aż się boję iść teraz do lekarza, ale chyba mnie zmobilizowałaś...

Mnie bolą już od kilkunastu lat (też lewe bardziej). Parę lat wcześniej jak mówiłam o tym lekarzom to mnie spuszczali tekstem, że na takie bóle jeszcze za wcześnie. Musiało mi przybyć trochę lat żeby mi teraz uwierzyli ;)
Idź od razu na usg kolan. Oby to nie było nic poważnego.

Dziubala

Mnie bolą już od kilkunastu lat (też lewe bardziej). Parę lat wcześniej jak mówiłam o tym lekarzom to mnie spuszczali tekstem, że na takie bóle jeszcze za wcześnie. Musiało mi przybyć trochę lat żeby mi teraz uwierzyli ;)

Tak zrobię. Mnie już też dość dawno, kilka lat na pewno, ale po ciąży to się nasiliło. Jestem za lekka, żeby to zganiać na tuszę itp. Muszę koniecznie zacząć o siebie dbać, w końcu Ala potrzebuje zdrowej mamy ;) w kręgosłupie też mi się coś przestwiło, boli jak diabli...

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Lema
Dziubala
Lema

No tak, ale jedzenie butla:) U nas tez tak jest, sprobuje kaszke lyzeczka podac, zobaczymy jak to sie sprawdzi:)

No tak, zapomniałam :Aniołek:. Ale wiesz, Adaś też taki miał rytm, i też jadł kaszkę lyżeczką po kąpaniu :)

isa32
Dziubala

Tak zrobię. Mnie już też dość dawno, kilka lat na pewno, ale po ciąży to się nasiliło. Jestem za lekka, żeby to zganiać na tuszę itp. Muszę koniecznie zacząć o siebie dbać, w końcu Ala potrzebuje zdrowej mamy ;) w kręgosłupie też mi się coś przestwiło, boli jak diabli...

O boże, ale z nas inwalidki ;)
Jak też mam kręgosłup do kitu (2 x wypadł mi dysk), ale jakoś teraz jest lepiej :). Boli tylko jak robię generalne porządki, ale to zrozumiałe, bo to duży wysiłek.

Dziubala
isa32
Dziubala

Jak też mam kręgosłup do kitu (2 x wypadł mi dysk), ale jakoś teraz jest lepiej :). Boli tylko jak robię generalne porządki, ale to zrozumiałe, bo to duży wysiłek.

:sofunny:

mówiłam, że się człowiek po 30-tce zaczyna sypać ;)

isa32
Dziubala
babeczqa
ja na 240 mleka robie 5 lyzeczek kaszki:)

:Szok:

Maciuś cały czas ma 180ml Nutra i 2 miarki kaszki (czyli 1 łyżka). I ma nadwagę :D. W poniedziałek idziemy do dietetyka.

Ala też tyle co Maciuś, ale z wagą to kiepsko ;) No mówiłam, że każdy maluch inny :)

Właśnie takie przykłady pokazują jak nasze dzieci się różnią :)

isa32
Dziubala
isa32

:sofunny:

mówiłam, że się człowiek po 30-tce zaczyna sypać ;)
Niestety :sofunny:

Dziubala
asia78

U mnie dzis ok,oprocz tego ze Pola sie zsikala:Smutny::Szok:Dziubala a Adasiowi sie jeszcze zdarza zsikac w nocy?

U nas Adaś jeszcze nigdy nie zsikał się w łóżko. Raz trochę popuścił, bo nie zdążył się obudzić, ale szybko wyskoczył z łóżka i dokończył na nocniku, który stał zawsze koło jego tapczanu.

:brawo: dla Adasia!

Dziubala
asia78

Dziubala my tez siedzimy w domu,chyba ze gdzies skoczymy przed polusdniem w niedziele. Mam imieniny w niedziele ,moje i babci razem no i Dzien Dziecka.

Aaa, to my też nie tak, że siedzimy w domku, na pewno będziemy też wychodzić na spacery :D

Mi mój małż zrobił niespodziankę... zadzwonił z wiadomością, że jutro jedziemy w góry 600km na północ od oslo, on służbowo a my na spacerki i odpoczynek, podobno teren piękny!

Lema
Asiu- zdrowiej nam szybko:)

Czesc Kwiaciarko:)

Jaki mily ruch tu zapanowal:)

Dziubala nakrzyczała!!!

asia78
Lema

zaczal wypijac 150-180 ml, wiec mleka mu tyle robie.

Jakbym zrobila Stefanwi tyle to by mnie zabil smiechem:smieszne:

mój Mikołaj też, bez 240 nie podchodz :Oczko:

Dziubala
babeczqa
ja na 240 mleka robie 5 lyzeczek kaszki:)

Maciuś cały czas ma 180ml Nutra i 2 miarki kaszki (czyli 1 łyżka). I ma nadwagę :D. W poniedziałek idziemy do dietetyka.

a dlaczego? nie mieści się w siatce centylowej?

asia78
Dziewczynki ja juz spadam na dworek z dzieciakmi,bo sie boje ze maly zaraz zasnie w lozeczku i bedziemy uziemione na 3h

Milego dnia!!

pa miłego!!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

RenataOslo

Mi mój małż zrobił niespodziankę... zadzwonił z wiadomością, że jutro jedziemy w góry 600km na północ od oslo, on służbowo a my na spacerki i odpoczynek, podobno teren piękny!

Suuuper niespodzianka :)
My tak jeździmy do Zakopanego. Małż służbowo, a my dla przyjemności, na doczepkę ;). We wtorek jak nic się nie zmieni to też się tak doczepimy ;)

RenataOslo
Dziubala

a dlaczego? nie mieści się w siatce centylowej?

Maciuś waży 10,7 kg, wzrost 70,7 cm. Mierzony był antropomotorycznie (coś od antropologa) i ma 23% nadwagi! Dostał skierowanie do Poradni Dietetycznej. Ciekawe z czego go będą odchudzać, tzn. co obetną mu w diecie ;)
A wzrost mierzony tym samym urządzaniem co ostatnio. Jak powiedziałam, że wg mojej miary ostatnio miał 73-74 cm, to powiedziała, że ją to nie dziwi, bo dzieci mierzone zwykłym centymetrem mają co najmniej 5 cm za dużo wzrostu ;)
Taka nadwaga to w sumie żadna nadwaga, bo to normalne w tym wieku. Maciej jest na 75 centylu, Adaś podobnie ważył w jego wieku. Ale jak chcą to dla mnie żaden problem, w poniedziałek pójdziemy do dietetyka.

Renata fajnie z niespodzianką :) Jak trzeba męża wychować, żeby na takie pomysły wpadał? ;)
My weekend w domu, jedziemy tylko obejrzeć działkę. Zresztą nie było nas cały tydzień w domu, to i nie chce mi się nigdzie ruszać. Wczoraj nocowałam u rodziców, dziś wieczorem odbieram Alę, D przyjedzie pewnie ok.22, pralka znów będzie chodzić cały weekend...