Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wtorkowo

Dziś mi czas przez palce przelatuje. Maciuś ma problem z drzemką (wstał o 6.20 więc chyba się wyspał :Oczko: ) ale siadam z kaffką, bo potrzebuję chwili dla siebie.
U nas niby ciepło (22 st.), słonecznie ale często deszcz pada, nawet nie ma jak na spacer wyjść, bo nie cierpię chodzić w deszczu (jak nie muszę :Oczko:).

Alutka – jak sytuacja powodziowa?

Kwiaciarka – a u Was jest jakieś zagrożenie?

Lema - dziękuję, jak się z boku patrzy to wygląda, że chłopcy dobrze się trzymają :Oczko:. Od środka gorzej to wygląda.

Cześć dziewczyny :wink: Wpadłam na chwilę żeby zdać krótka relacje powodziową :wink:

Woda w Wiśle wczoraj podnosiła się bardzo szybko, dzisiaj już przybiera wolniej, do północy fale kulminacyjna powinniśmy mieć już za sobą. Do przelania wałów zostało cztery metry więc nie ma mowy o przelaniu się wody przez korony. Najgorsze będą kolejne dni bo być może do końca tygodnia będzie się utrzymywał wysoki stan wody i wtedy możliwe będą przecieki, wysiąki. Straż, policja i mieszkańcy przez 24 patrolują wały na całej długości gminy, worki z piaskiem już czekają pod wałem w razie konieczności ich użycia. Ogólnie wczoraj była u nas panika...ja miałam dyżur do 23 w gminie....Ogólnie jedna wielka maskara.
Ja jakoś tak ze zdrowym rozsądkiem do tego podchodzę ale sa ludzie którzy tak nie potrafią....

W każdym bądź razie u mnie dzisiaj na budowie Panowie nie zważając na nic zakładają wszystkie okna dachowe i kończą układanie dachówki :wink:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png