Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

RenataOslo

U nas nikt nie ma alergii na szczescie, a jak sie zrobi odczulanie to potem mozna jescnp mleko, czy inne produktyna ktore jest sie uczulonym??

Deva, zdroweczka dla Vica.
!
Dziękuje!!!:Całus:
Się witam, dzień dobry mimo złej pogody - tak w P-niu jak i w Oflo - Renatko słyszałam ze wczoraj w Oslo padał snieg??:Szok:

Tak, odczulanie robi sie po to, by już dany produkt czy substancja nie alergizowała - zazwyczaj starczają 3 zabiegi, sprawdza się czy nadal alergizuje, jeśli tak, to wykonuje się kolejne, już bezpłatne.
Przede wszystkim podoba mi się to, że test jak i odczulanie sa bezbolesne i bezstresowe, nawet jeśli drogawe jak na PL warunki...

W przypadku testu dziecko w jednej rączce trzyma metalowy (chyba miedziany) pręcik z kabelkiem, a pan doktor "przytyka" do paluszka taką końcówke jak od długopisu - a w tym samym czasie jeszcze inna końcówką dotyka się fiolek z alergenami, urządzenie wydaje dźwięk obrazujący działanie alergenu na organizm - jednocześnie pokazuje go strzałka na specjalnym "liczniku" jak bardzo dany alergen podrażnia organizm. U Vica nawet ten kurz i mleko nie osiągnęły wartości krytycznych na szczęście...

Zobaczymy jak to zadziała na Vicka, bardzo dużo ludzi korzysta z tej metody, bo az trudno się umówić - ja bym nawet o tym nie wiedziała gdyby nie to, że pracuje tam kuzynka mojego Lubego, który rozmawiając z nią mówił iż Vic tak katarzy i kaszle od dłuższego czasu a u lekarza nic nie wychodzi i to ona wspomniała o testach, a jednocześnie zasugerowała je lekarka w NO, do której tez biegałam z duszącym, dławiącym kaszlem,a osłuchowo był czysty...

czeka mnie jeszcze laryngolog, żeby sprawdzić czy nie ma czasem przerostu 3 migdałka...chociaz jak nie ma kataru to w nocy nie chrapie...

udanego dnia mimo tej barowej pogody wam zycze i niezmiennie zdróweczka dla wszystkich choruszków!!:36_3_15:

RENATKO na taki zielony kaszel to ja polecam krople z antybiotykiem - zapisała nam je ostatnio lekarka, żeby było śmieszniej to krople do oczu o nazwie gentamycyna, no nie wiem co ci na to poradzą w NO,ale jak jest sam katar jeszcze nie zawalone od niego oskrzela to żeby dziecka niepotrzebnie nie faszerować innymi lekami...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Czesc::):

Wiesci u okulisty sa podobne do wiesci u poprzedniej lekarki- ona stwierdzila po +2,5 w obu oczkach, ten +2,75 i +2. W sumie od pazdziernika moglo cos sie zmienic. Powiedzial, ze wada jest minimalna, Franio ma nosic okularki (szkla nieco inne niz poprzednio, ale niewiele) i kontrola za pol roku. Powiedzial, ze wtedy bedzie mogl wiecej powieziec, bo zobaczy jak to bedzie postepowalo, ale jest szansa, ze skorygujemy to zupelnie i nie bedzie musial nosic okularkow.

Nie wiem juz co robic z tym Franiem- wczoraj nie zdazylismy do pediatry, Franek przespal ladnie cala noc, nawet nie zakaslal, dzis rano troche pokaslal, dzwonilam do mamy przed chwila mowi, ze zero kaszlu.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Witam czwartkowo

U nas pada i pada :Kiepsko:, nie mogę się doczekać ładnej pogody. Plus taki, że dzieci trochę dłużej śpią :Oczko:. Dziś wstały o 6.20 ::):

Alutka – zdrówka dla W!

Deva – sporo tych uczuleń ma Vic, ale przynajmniej wiecie na czym stoicie. Oby odczulanie szybko przyniosło efekty.

Babeczqa – goń katar, zdrówka!

Renia
– zdrówka dla Mikołajka!

Lema – dobrze, że okulista potwierdziła opinię innego okulisty. Jakby była inna to znów byłaby zagwostka.
Z lekarzem też bym odczekała.

Lema
A w ogole nie pochwalilam sie Wam, ze Franek wrocil juz do wagi sprzed choroby::):

to super:36_1_11:

Dziubala
A Maciuś mnie zaskoczył, bo poszedł na drzemkę. Myślałam, że on chce coś zjeść a okazało się, że chce spać. Z każdym dniem coraz wcześniej pada na drzemkę.

moze to i dobrze, bo pewnie tez wczesniej wstanie i nie pojdzie zbyt pozno spac wieczorem?? czy nadrabia tyle w dzien, ze potem wieczorem nie chce spac??

Viking - Victor Leon

Aaaa, to w takim razie w niczym to wam nie przeszkadza i planu dnia nie rozregulowuje...
a Vic tez zaczal spac w przedszkolu, no wiadomo, wczesniej wstaje, bo juz kolo 7.30 a jak wspominalam, ostatnimi czasy zaczal mi spac jak mops nawet do 10ej zanim zaczal chodzic do przedszkola, tak wiec dobowa dawka snu jest zachowana i pora wieczornego spania tez sie nie zmienila...

Chwaliłam się, ze od września Vic idzie do publicznego przedszkola? i to jak pięknie, dostał się do preferowanego przeze mnie przedszkola, które od samego początku najbardziej mi sie spodobalo...no i dla mnie to tez pewna oszczednosc, bo niepubliczne 47ozł a publiczne okolo 300zł...nie wiem jak wyjda oplaty za zajecia dodoatkowe, no i slyszalam, ze samotne matki maja jakąs ulge w opłacie (na pewno chodzi tylko o tą podstawe 154zł, ale to zawsze coś ;)

Viking - Victor Leon