Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ::):
odpisuję hurtowo, bo za chwilę druga tura inwentaryzacji.
My lepiej, cała trójka, odpoczęliśmy wczoraj trochę, przespaliśmy się z Alą w południe i generalnie nie jest najgorzej. Ala nadal brzydko kaszle, ale jest duża poprawa.

Kajocha cieszę się że z okiem A. ok. I mam nadzieję, że Alunia się nie rozchoruje :Całus:

Deva śliczny awatar. A z mężem... przykre... ale sama wiesz najlepiej co robić.
A dla mnie 6 h snu to za mało, więc jak mam wybierać książka czy sen, to wybieram to drugie, choć "przed" Alą książki pochłaniałam :Oczko:

Dziubalko Maciuś rewelacja :brawo::Śmiech:

Lema bliźniaczka Twojego syna też jest na etapie "dlaczego" też bawi się na niby i też używa zdań typu: niemożliwe to jest mamo :Oczko: idalnie jest; to nie tak mamuniu, źle to wymyśliłaś; tatusiu ten żołądź (zbierała z dziadkiem) jest zdrowy jak rydz :Oczko: itd.

Alutka :brawo: dla Julki - gadułki::): :Całus: dla Ciebie, niech się ból zęba w końcu skończy.

Asia negatyw jak nic :Rozgniewany:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Witam czwartkowo

Milutko spędziliśmy środowy dzień choć nie tak jak planowaliśmy początkowo. Miało być tak, że przed południem mieliśmy iść do sąsiadów, a po popołudniu mieliśmy jechać do mojej przyjaciółki. Adaś nie mógł się doczekać wizyty u starszego Bartusia (Adaś zna kilku Bartków więc każdemu dodał jakiś przymiotnik by ich rozróżniać :Oczko:). Niestety we wtorek okazało się, że Bartuś ma grypę więc wizyta odwołana. Wizytę u sąsiadów przenieśliśmy więc na popołudnie, ale z wizyty nic nie wyszło bo od rana Karolinka miała gorączkę i kaszlała. Ehh. Przy dzieciach o tej porze roku chyba lepiej nie planować wizyt. Ale umówiliśmy się na weekend bo przyjedzie siostra K z mężem i będzie wesoło :Śmiech:. Byle się nie okazało, że wtedy nasze dzieci zachorują tfu, tfu...

Potrzebuję rady... w sobotę mamy 18-tke bratanka D. Impreza 2-dniowa :Zły: najpierw miało być elegancko, więc sukienka i po sprawie. Teraz już nie, mogą być nawet dżinsy. A ja nie do końca chcę je zakładać i wymyśliłam sobie krótkie spodenki i kozaki. Co założyć od góry? Jakoś bluzka koszulowa nie przemawia do mnie, choć może powinna... co radzicie?

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Renia – Maciuś na razie nie podjął próby sikania na stojąco. Pewnie będzie czekał aż podrośnie żeby ze schodka nie korzystać :Śmiech:

Iwa – hej, dawno Cię nie widziałam, co robiłaś od czasu N? Co u Czarusia i Gabrysi?

Kajoszka – biedny A, dobrze że opiłek wyjęty, mam nadzieję, wszystko będzie ok!
A Alka mnie rozbroiła tym bzykaniem rodziców w kuchni :sofunny:

Deva – jak długo jesteś jeszcze teraz w Polsce? Niezłe masz ciągle te przejścia z małżem :Szok:
Niech Vic szybko zdrowieje!
A kto jest w awatarku, Ty?

Lema – fajnie, że wybrałaś czajnik, a który to?
Przerabiałam takie pytania z Adasiem, teraz czekam na Maciusia. Faktycznie szare komórki pracują na maksa by udzielić sensownej odpowiedzi, ale w którymś momencie na pytanie „czemu…?” ma się ochotę powiedzieć „bo nie ma dżemu” :sofunny:
Uśmiałam się z pytania Frania "Jak Ty wpadles na ten pomysl tato, zeby wejsc na krzeslo?" :sofunny::sofunny::sofunny:

Alutka - współczuję bólu :Całus:
A przy lekach przeciwbólowych jak Ci wysiada żołądek to koniecznie weź coś osłonowego (tak jak przy antybiotyku) :yes:

Isa - cieszę się, że macie się lepiej ::):

isa32
Potrzebuję rady... w sobotę mamy 18-tke bratanka D. Impreza 2-dniowa :Zły: najpierw miało być elegancko, więc sukienka i po sprawie. Teraz już nie, mogą być nawet dżinsy. A ja nie do końca chcę je zakładać i wymyśliłam sobie krótkie spodenki i kozaki. Co założyć od góry? Jakoś bluzka koszulowa nie przemawia do mnie, choć może powinna... co radzicie?

Może być bluzka koszulowa i do tego elegancki pasek. Może też być taki golfik (obcisły) z krótkim rękawkiem. Najważniejsze byś się w tym dobrze czuła przez całą imprezę.

Asia – ciągle ta waga ma nie po drodze do Was :Szok:, może to jakiś znak :Oczko:
A Ci Sąsiedzi to nasi serdeczni przyjaciele, w naszym wieku. Znamy się od dawna, bo P i K mieszkali razem w akademiku a potem na stancji. P był świadkiem K na naszym ślubie. Jak się dowiedzieli, że będziemy mieszkać po sąsiedzku (ale w innych blokach) to nie posiadali się z radości. My też :D

Dziubalko, no wlasnie nie wybralam:Kiepsko: Waham sie miedzy tymi dwoma:
Czajnik PHILIPS HD 4665 2400W PL Gwarancja ! ! ! (806286526) - Aukcje internetowe Allegro

CZAJNIK PHILIPS HD 4670 INOX 2400W NOWOŚĆ! (804430318) - Aukcje internetowe Allegro
Na zwyo ladniejszy wydal mi sie ten pierwszy, ale w nim pokrywka podnosi sie recznie, wolalabym na przycisk.
I jeszcze ten mi sie podoba, ale wskaznik poziomu wody wydaje mi sie niepraktyczny:
Czajnik Philips HD 4664 - zdjęcia, foto, galeria produktu

Zobaczymy co L. powie.

Z pytania Frania oboje sie usmialismy,ale L. staral sie zachowac powage odpowiadajac na pytanie::): A z tym "bo nie ma dzemu" to racja, po 10 "czemu" tez tak mam::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

A jeszcze a propos naszych sąsiadów, to się wczoraj wzruszyłam, bo wizyta odwołana nad czym ubolewałam też dlatego, że P miał zrobić szarlotkę (a piecze je przepyszne) i szkoda mi było, że jej nie spróbuję a szarlotki to uwielbiam. A popłudniu nagle nieoczekiwany dzwonek i okazało się, że to P przyniósł nam kawałek tej szarlotki. Zupełnie się tego nie spodziewaliśmy, tym bardziej, że padało więc komu by się chciało w taki deszcz na chwilkę z domu wychodzić :Oczko:. A sąsiad tylko na chwilkę wpadł by nam dać tę szarlkotkę, nawet na kawę nie wszedł bo się spieszył do domu. Strasznie to miłe było ::):

Dziubala
A jeszcze a propos naszych sąsiadów, to się wczoraj wzruszyłam, bo wizyta odwołana nad czym ubolewałam też dlatego, że P miał zrobić szarlotkę (a piecze je przepyszne) i szkoda mi było, że jej nie spróbuję a szarlotki to uwielbiam. A popłudniu nagle nieoczekiwany dzwonek i okazało się, że to P przyniósł nam kawałek tej szarlotki. Zupełnie się tego nie spodziewaliśmy, tym bardziej, że padało więc komu by się chciało w taki deszcz na chwilkę z domu wychodzić :Oczko:. A sąsiad tylko na chwilkę wpadł by nam dać tę szarlkotkę, nawet na kawę nie wszedł bo się spieszył do domu. Strasznie to miłe było ::):

Cudni sąsiedzi :mdr:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Lema – ja kupiłabym czajnik tylko z widocznym po bokach poziomem wody (to bardzo wygodne). Ten pierwszy czajnik to właśnie mamy, w sumie nie zwracam uwagi, że pokrywkę podnosi się ręcznie :Oczko:. A widziałaś jego następcę, ma podnoszoną pokrywkę przyciskiem CZAJNIK PHILIPS HD 4667 / 20 INOX PODŚWIETLANY (814467695) - Aukcje internetowe Allegro

Asia - zdrówka!!!