Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

kwiaciarka
pamietacie ,ze niedlugo Dzień Dziecka? :)

A kiedy dokładnie??? :mdr:

isa32
Asia Ty zawsze zachwalasz lego. Chcę kupić Ali na dzień dziecka właśnie. Podpowiedz coś... przez allegro taniej? najpierw to chyba lego duplo basic - o ile mają coś takiego. Podrzuć jakiś link, jak masz :Całus:

też jestem ciekawa tego sosu Babeczki :Oczko:

U mnie dziś botwinka :great: mniammm... już się nie mogę doczekać.

Kocham botwinkę !!!!! Też chcę!!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

isa32
babeczqa
nigdy niejadlam tej botwinki....z liscmi to juz napewno nieeeee:lol:

Polecem. Pycha. Młode buraczki z listkami tzn. zupa z nich - do tego młode ziemniaczki z koperkiem. Uwielbiam :yes:

aaaaaaaaaaaaaaalllllllleeeeeeeeeeeeeeeeee mi narobilas smaaaaaaaaaaaaaaaakaaaaaaaaaa!!!!!!!!
o jeny, jak mi slinka leci na botwinke :mdr:

Alutko 1 czerwca :D

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Alutko Ala bardzo podobnie :Śmiech: wstaje rano i pierwsze zdanie to: mamuniu mleczko a drugie: pisać :Śmiech:
i ciągle: klocki drewniane, puzzle, szablony do rysowania i oczywiście czytanie książeczek :Oczko:

A jakie masz książeczki z naklekjkami? Alka kocha układać magnesy w książeczce, ma syrenki, dostała, a ja nie mogę znaleźć nic podobnego :oops:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

isa32
Alutko Ala bardzo podobnie :Śmiech: wstaje rano i pierwsze zdanie to: mamuniu mleczko a drugie: pisać :Śmiech:
i ciągle: klocki drewniane, puzzle, szablony do rysowania i oczywiście czytanie książeczek :Oczko:

A jakie masz książeczki z naklekjkami? Alka kocha układać magnesy w książeczce, ma syrenki, dostała, a ja nie mogę znaleźć nic podobnego :oops:

Julka wstaje rano i mówi: mama miś, tata miś, misi i leci po swoje drewniane układanki z cała rodzinka misiów i zaczyna je ubierać hihihihi. Puzle sa juz tak wyeksploatowane że ostatnio jedna ramka sie przerwała :Szok: Na Dzień Dziecka kupiłam jej tablicę znikopis, nowe puzle ramkowe i CD z bajką Wielorybek Mumu :Oczko:
A ksiązki z naklejkami zamawiam z tej ksiegarni Nauka i zabawa dla najmłodszych – Wydawnictwo Aksjomat :Oczko:

Witam wtorkowo

Rano pojechałam zamówić ten nieszczęsny tapczan dla Maćka i znów nici, bo gość miał być dopiero w południe. Normalnie jakieś fatum, już chyba z 5 podejść do zamówienia było i ciągle coś nie tak :Zły:
Potem pojechaliśmy do parku, było super, dużo dzieciaczków więc Maciuś zadowolony. Znów wolał starsze dzieci :Śmiech:

babeczqa
Frytki z Mc Donalda dajecie dzieciom??
A cos innego z Mc Donald??

Frytki z McDonalda bym dała, byle nie za często, bo w końcu to niezdrowe jedzenie :Oczko:
Ja generalnie nie chodzę z dziećmi do McDonalda bo razi mnie widok maluchów z rodzicami w takim miejscu.
Polecam do przeczytania Fast food, fast fat-Jej portEl-Elbląg w portEl.pl

Lema – wow, sporo zdjęć. Powodzenia w układaniu :Oczko:

Kwiaciarka – Maciuś do psa się nie przytulał, ale chyba nie trzeba mieć bezpośredniego kontaktu żeby mieć uczulenie? Jak myślisz? Ale przytulał kota więc może to kot. Muszę poobserwować przy kolejnej wizycie u teściowej.

Babeczqa – u nas jeszcze się nie zdarzyło takie upapłanie. I niech się już nie zdarzy :Śmiech:
A Dicoflor to z herbatką nie powinno się mieszać, prędzej można chyba z soczkiem, z tego co pamiętam.

Alutka7912
Dziubalko - jak wysypka u Maciusia?

Prawie jej nie widać, tylko czuć jeszcze taką szorstkość pod palcami. Smaruję mu Alantanem Plus i jest coraz lepiej. Jutro będziemy na kontroli u alergologa, ciekawe co powie.

babeczqa
Aha
:lol: pochwale sie no i ide na mgr:) juz zadecydowalam i kierunek tez wybralam:lol:

Bardzo dobrze :great:, wykształcenie to nasz kapitał, warto w niego inwestować.
A jaki kierunek wybrałaś?

kwiaciarka

Pamiętamy, ale uświadomiłaś mi, że to już niedługo :Szok::Oczko:

isa32
Alutko dziękuję :Całus: powiedz mi jak wyglądają te książeczki z naklejkami? Tzn. te naklejki to kilka razy można układać? Raz? no nic nie pokazali poza okładką :oops: podobają mi się, zamówiłabym 4 szt. ale nie wiem które...

W każdej książeczce jest 50 róznych naklejek które dziecko przyleja na kolejnych stronach z obrazkami ::): np. jest pytanie: Julcia idzie myć zęby, przyklej na obrazku brakującą szczoteczkę i paste do zębów (to tak przykładowo). Sa tam obrazki zwierząt, rzeczy, kwiatków itd. orz naklejki w kształcie serduszka "brawo" które dziecko przykleja w rogu kartki po wykonaniu polecenia :Oczko:
Obrazki te może kolorować, czasem trzeba cos dorysowac po linii (trzymam wtedy Julci rękę i razem rysujemy), kolorujemy obrazki kredkami...ale największa frajda to jest z tych naklejek :Oczko:

Ostatnio Julce kupiłam tutaj te książeczki, myslę że Ali tez zabawa z nimi sie spodoba :Oczko:

Kolorowe przedszkole - 2 lata – Wydawnictwo Aksjomat
Moja pierwsza książeczka - cz. 1 – Wydawnictwo Aksjomat
Zabawy malucha od 2 lat- zeszyt 1 – Anna Podgórska – Wydawnictwo Aksjomat
Wesołe zabawy od 2 lat – Wydawnictwo Aksjomat
Gratka dwulatka cz. 1 – Wydawnictwo Aksjomat

babeczqa
Oliwka wstala przyszla d mnie i patrzy na mnie..ja mowie powiedz ladnie Moja mamo kocham cie:lol: a ona podeszla i mi dala buziaka i przytulial...az mi sie lezka zakrecila w oczku:)

To jest dla mnie najcenniejsze od niej:)
Przecudnie::):

babeczqa
Aha
:lol: pochwale sie no i ide na mgr:) juz zadecydowalam i kierunek tez wybralam:lol:

:brawo: gratuluje decyzji. I zakupu samochodu tez, niech sie dobrze sprawuje!::):

asia78
Stefan ciagle przychodzi i mnie caluje. Oczywiscie zadne kocham Cie nie wchodzi w gre, ale moze i ja sie kiedys doczekam

Cudnie::): Franus dopiero od kilku dni sam z siebie przychodzi i sie przytula lub caluje. Wczesniej to nie zawsze sie dal pocalowac, a co dopiero sam z siebie.
kwiaciarka
Asia Ela strasznie chce jechac autobusem, chyba ja przewioze ze 2 przystanki niedlugo.

Przewiez ja, bedzie miala radoche::): Zebys widziala jak Franek jechal, jaki byl wazny i dumny!

kwiaciarka

Pamietamy::):
asia78
Stefusiowi to moze jakies lego kupimy:smile:

My Frankowi tez, podstawowy zestaw na razie::): Jak sie spodobaja to bedziemy poszerzac kolekcje:yes:

isa32
Asia Ty zawsze zachwalasz lego. Chcę kupić Ali na dzień dziecka właśnie. Podpowiedz coś... przez allegro taniej? najpierw to chyba lego duplo basic - o ile mają coś takiego. Podrzuć jakiś link, jak masz :Całus:

też jestem ciekawa tego sosu Babeczki :Oczko:

U mnie dziś botwinka :great: mniammm... już się nie mogę doczekać.
My kupujemy taki: LEGO DUPLO - 5380 - DUŝA ZIELONA SKRZYNKA POZNAŃ (639329586) - Aukcje internetowe Allegro

Alutka7912
Julka ma klocki lego ale widze że bardziej pasuja jej takie drewniane zwykłe klocki z których może wierze układać :Oczko: Ogólnie Julka od rana do wieczora układa puzle, klocki, domino i przykleja naklejki w książeczkach :Oczko:

A Franek nie lubi puzzli, klocki czasem uklada, ostatnio coraz czesciej i dlatego mu kupujemy:yes:
Dziubala
Witam wtorkowo

Rano pojechałam zamówić ten nieszczęsny tapczan dla Maćka i znów nici, bo gość miał być dopiero w południe. Normalnie jakieś fatum, już chyba z 5 podejść do zamówienia było i ciągle coś nie tak :Zły:
Potem pojechaliśmy do parku, było super, dużo dzieciaczków więc Maciuś zadowolony. Znów wolał starsze dzieci :Śmiech:

Ale pech z tym lozkiem.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

kwiaciarka
Alutka w konie mnie robisz z tym Dniem Dziecka nie? :D
Jula ma jakies puzle drewniane z ubrankami?
Ela dostala 4 szt puzli drewnianych, 2 dni i ma opanowane na maksa. Sa i latwiejsze i trudniejsze.

Ano :mdr:

Kwiaciarko Julka ma takie puzle Baby PUZZLE 3,4,5,6,7 - 5 obrazk POJAZDY ZOO BAJKI (640131273) - Aukcje internetowe Allegro z tej serii ma zoo i jeszcze inne zwierzaki których tam nie ma. Dodatkowo układa puzle w ramkach skaładajace sie z dwunastu do 15 elementów. A jeśli chodzi o te drewanie misie to jest to taka układanka gdzie na planszy drewnianej sa cztery postacie misiów mamy, tatay, dziewczynki i chłopczyka i trzeba w wyzłobione miejsca odddzielnie ułozyć im mordki, sukienki lub sweterki i spodnie albo buty :Oczko: Te misie maja różnie miny na buziach i ja np. mówię Julce żeby ułozyła wszystkie misie uśmiechniete albo np smutne, albo żeby wszystkie w piżamy ubrała albo w stroje kapielowe :Oczko: Mówię Ci , zabawy co niemiara :Oczko: Tych ubranek jest mnóstwo i Julka musis się pożanie zastanaiwc nad tym żeby wszystkie tak samo np. ubrać :Oczko: Te puzle do których Ci link wyżej podałam układa już jak z automatu :Oczko: