Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Isa - ja trzymam kciuki za rodzeństwo dla Alusi ::):

kwiaciarka
Dziubala a ta

SMOBY Zjeżdżalnia XL ślizg wodny 230 cm (594520808) - Aukcje internetowe Allegro

Dla mnie zdecydowanie lepsza, nie jest na całej długości stroma, przez co sprawia wrażenie bezpieczniejszej.

Lema - oby nowy lek pomógł na wysypkę.
A o odrobaczaniu czytałam, że dobrze raz na pół roku profilaktycznie je zrobić. Robaki/papsożyty to ponoć wina ponad połowy zachorowań :Szok:

Dziubala

kwiaciarka
Dziubala a ta

SMOBY Zjeşdşalnia XL �lizg wodny 230 cm (594520808) - Aukcje internetowe Allegro

Dla mnie zdecydowanie lepsza, nie jest na całej długości stroma, przez co sprawia wrażenie bezpieczniejszej.

Ale w tatej wejscie po schodkach jest bezpieczniejsze, bo ma raczki juz od dolu, a ta przy gorze. No i kurcze Kubie musi sie tez jakos zjedzac, a ta z ta koncowka po ziemi.... najlepiej zobaczyc na zywca jednak, moze podzwonie, moze maja je w jakims makro czy gdzies ...

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
Dziubala

kwiaciarka
Dziubala a ta

SMOBY Zjeşdşalnia XL �lizg wodny 230 cm (594520808) - Aukcje internetowe Allegro

Ale w tatej wejscie po schodkach jest bezpieczniejsze, bo ma raczki juz od dolu, a ta przy gorze. No i kurcze Kubie musi sie tez jakos zjedzac, a ta z ta koncowka po ziemi.... najlepiej zobaczyc na zywca jednak, moze podzwonie, moze maja je w jakims makro czy gdzies ...

No fakt, każda ma jakieś plusy i minusy. Musisz jeszcze jakąś trzecią znaleźć :Śmiech:

Dziubala
kwiaciarka
Dziubala

No fakt, każda ma jakieś plusy i minusy. Musisz jeszcze jakąś trzecią znaleźć :Śmiech:

hehehhe, mam juz dosc :Padnięty:

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
Dziubala
kwiaciarka

nie boli, smaruje fenistilem,cos czytalam, ze altacet mozna?

Tak, Altacet w żelu na takie sprawy jest najlepszy (wg opinii foremek) :yes:

a to nie ma czasem dzialania podobnego do fenistilu ?
Jak inne to zaraz dzwonie do P. niech kupi altacet.

Wydaje mi się, że Fenistil to głównie na swędzenie a Altacet to na obrzęki, spuchnięcia itp.

kwiaciarka
U nas nocka super.
Slonko od rana, ale narazie tylko +5, poczekamy do 11 i pojdziemy na spacer, wtedy bedzie napewno conajmniej +10 :)
Zauroczona tym, ze Kajoszki Alusia zapytana jak ma mama na imie odpowiada Kasia, nauczylam Ele tez jak ma mama na imie. Uczylam Aga ale zostalam Gaga :) teraz jak zapytam jak ma mama na imie slysze gaga :)

:brawo: dla Eluni::):

isa32
Hej ::): My też wyspane. Cała nocka bez pobudki :great: córcia wstała w cudnym humorze, aż żal było wychodzić do pracy. Pogoda piękna, obiecałam Aluni spacer po południu :yes:
usg ok - pan doktor stwierdził nic tylko dzieci rodzić :Śmiech:
Także bóle wszelkie są prawdopodobnie od kręgosłupa...

No to trzeba sie zastosowac do zalecen lekarza:Oczko: Koniecznie!::): Super ze wszystko ok.
isa32
Ala już dawno mówi jak mama ma na imię: isa ::): jak tata też powie. Mówi na babcię (teściową) babcia bożenka a na mojego tatę dziadek rafałek :Śmiech: imienia mojej mamy i teścia nie mówi, jeśli już to tylko na chwilę, a później znów zapomina :Oczko:
poza tym większość rodziny nazywa :Oczko: może nie mówi tak jak Alunia Kajoszki, ale generalnie rozgadana jest :yes:
I przytyła, waży 10,800

:brawo: dla gadulki::):
Franus tez umie powiedziec jak maja na imie rodzice, babcie, dziadek, jak on ma na imie, nazwisko. W ogole tak sie rozgadal, ze szok:surprised:

kwiaciarka
Kuba z Ela sie bawia w chowanego heheh
Ela sie schowala za drzwi, Kuba chodzi szuka , szuka i mowi - gdzie jest Ela, a Ela wychodzi zza drzwi i wola tuuuuu :)))))))))

O, Franus uwielbia sie bawic w chowanego::): A najlepiej jak zaloze swinke-pacynke na reke, to mowi mi gdzie mam go szukac, znaczy chodzi o miejsca w ktorych go nie bedzie. Kaze zakaldac swinke, patrzec pod stolik i mowic, ze go nie ma::):
isa32
a co myślicie o tym

ia:NOWE �liczne 2cz kpl tuniczka+getry-ok 86/92 (591959912) - Aukcje internetowe Allegro

ia:NOWE Wygodne spodenki na wiosn�-MOTYLKI -ok 86 (589392559) - Aukcje internetowe Allegro
Super ciuszki::):

kajocha
z nowości:

moje dziecko na pytanie KTO TY JESTEŚ odpowiada... ALUSIA MISZKIEWICZ :Szok: posikam sie ! tak to fajnie jej wychodzi :Oczko:
:brawo:

isa32
Hej Lema ::): a jak nocka? Lepiej?

Co do odrobaczania... zrobiłam kiedyś Ali badania w kier. pasożytów, nic nie wyszło. To możliwe, że pomimo tego coś ma? Te jej sińce mnie osłabiają. Choć wiem, że może być to też skutek alergii... wczoraj też miała brzuch wysypany, ale leciutko, dałam jej wapno, spała dobrze. Oszaleć można od tych uczuleń.
A dziekuje, nocka ok. Dzis bylo bez drapania, spokojnie, Franio przyszedl do nas nawet nie wiem kiedy.

Since pod oczami, kaszel, wysypka, alergie, bole brzuszka, biegunki, zatwardzenia i wiele innych to moga byc skutki pasozytow. Jak najbardziej mimo badania kalu moze cos byc. Po pierwsze w kierunku pasozytow nalezy robic badanie kilkakrotnie, co najmniej 3 razy, po drugie i tak nie daje epewnosci. Dobrze laczyc badanie kalu z morfologia, przy pasozytach wzrasta poziom niektorych bialych krwinek (eozynofili bodajze).

Ja, moze z racji wyksztalcenia mam zamiar odrobaczac Frania co najmniej raz na rok.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

isa32
RenataOslo
Asia, Mikolaj nie ucieka, ale tez sie zbytnio nie slucha by np. isc do domu, musze wymyslac rozne rzeczy, poki co daje sie nabierac.
Natomiast u nas etap radosnego plucia ciag dalszy, nie jest to plucia takie jak na odleglosc, tylko pije np i jak juz sie napije, bierze wode do dzioba i wypluwa na podloge, do butow, ostatnio podszedl /ja siedzialam/ i naplul mi na koszulke z tylu, to samo jest z zupa, czy innym jedzeniem, nie wiem sama jak mam juz reagowac

Alka też tak robiła. Na razie spokój. Najpierw zwracałam jej uwagę, to nic nie dawało. Zaczęłam udawać, że nie widzę, tzn. wycierałam ją tylko albo przebierałam. Poskutkowało.

no ja tez zwracam uwage, chyba czas przestac i zobaczyc skutki, oby pozytywne.

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

kwiaciarka
babeczko co bylo we wczorajszej brzyduli, bo nie ogladalam?

a qwiesz brzydula bala sie spotkania z Markiem.... zmyslila ze ma wolne ktorego niemiala...Ala po nia przyjechala do domu i zabral aja do pracy.
Wiola czyta ksiazke " cos w stylu jak zdobyc faceta:lol: no i tak prubuje na kazdym , no i jest zadowolona.
Ula pisze list do marka zeby wyjasnic ten pocalunek...ale myli emaile no i wysyla ten list do swoejgo przyjaciela a do marka ywsyla jakis inny list z zamowienie jak dobrze pamietam.
Tyle:)
dzisiaj ciag dalszy

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

kwiaciarka
Franiu tez wszystkich imiona mowi i nazwiska - to Ela leniwiec jeden no :)
Mowi tylko na mojego tate, dziadziu jeju ( lesiu) a na moja mame, baba mi ( mika). Na P. mowi tata, no ale ciezko powiedziec piotrek. Na mnie gaga heheh a na Kube ladnie mowi Kuba. Na kuzynke swoja tez ladnie oti. Ale nazwiska to nie wiem czy wogole wie jak ma hahah :)

Nauczy sie, nauczy::): A nazwisko Franio tylko swoje mowi::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png