Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Troszkę czytam zaległości..

Alutka, śpiąca Jula, to jakbym widziała Mikołaja-identyczna pozycja, nawet w tym samym rogu łóżeczka główka, u nas najgorsze jest to, że nóżkami się odpycha i gółką bardzo dociska do ochraniacza przez co wstaje bardzo spocony.
Nie pomaga moje nocne przestawianie, przesuwanie, zawsze wraca do pozycji "wyjściowej".

No i u nas nocki nadal z licznymi pobudkami... myślę sobie, ze moze takie zachowanie powodują dwie 2-godzinne drzemki w ciągu dnia?! Z nocy wstaje "zmęczony" koło 7 a o 9.30-10.00 oczka się same zamykają. Potem jeszcze koło 14.30-15.00.

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Witam czwartkowo :Oczko: Nock au nas spokojna i przespana w całości :Oczko: Jula od rana jest świergoląca i pełna energii i oczywiście pierwze słowo z rana to "dada" hihihihihihi :Oczko: Pogoda dzisiaj nawet taka dosyć ładna więc pewnie zaraz wyjdzie z babcia na spacer :Oczko:
Jak wiecie odebrałam wczoraj pozwolenie na budowę i zrobiłam W. niespodzianke mówiąc mu o tym dopiero wieczorem hihihihihi. Na moją niespodzianke zareagował określniem "Ty kłamczucho" hihihihihihi ale szczęśliwy był, nie powiem :Śmiech:
Wczoraj tez odezwał się kolejny facio od budowy domu z wyceną budowy od stanu zero do dachu. Chce za robociznę 27 tysięcy a nie jak Ci goście ostanio po 68 i 78 tysiaków. Jak nikt nie zaproponuje niższej ceny to raczej się na niego zdecyzdujemy aczkolwiek jest jedno ale: facet nie ma czasu juz w tym roku na budowę tak więc zacząłby dopiero na wiosnę....W sumie mielibysmy czas na przyłaczenie wody, energii, załatwienie spokojnie kredytu......z drugiej strony chcielibyśmy jak najszybciej zacząc budowę.....Wszystko ma swoje plusy i minusy :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Alutka7912
Witam czwartkowo :Oczko: Nock au nas spokojna i przespana w całości :Oczko: Jula od rana jest świergoląca i pełna energii i oczywiście pierwze słowo z rana to "dada" hihihihihihi :Oczko: Pogoda dzisiaj nawet taka dosyć ładna więc pewnie zaraz wyjdzie z babcia na spacer :Oczko:
Jak wiecie odebrałam wczoraj pozwolenie na budowę i zrobiłam W. niespodzianke mówiąc mu o tym dopiero wieczorem hihihihihi. Na moją niespodzianke zareagował określniem "Ty kłamczucho" hihihihihihi ale szczęśliwy był, nie powiem :Śmiech:
Wczoraj tez odezwał się kolejny facio od budowy domu z wyceną budowy od stanu zero do dachu. Chce za robociznę 27 tysięcy a nie jak Ci goście ostanio po 68 i 78 tysiaków. Jak nikt nie zaproponuje niższej ceny to raczej się na niego zdecyzdujemy aczkolwiek jest jedno ale: facet nie ma czasu juz w tym roku na budowę tak więc zacząłby dopiero na wiosnę....W sumie mielibysmy czas na przyłaczenie wody, energii, załatwienie spokojnie kredytu......z drugiej strony chcielibyśmy jak najszybciej zacząc budowę.....Wszystko ma swoje plusy i minusy :Oczko:

a tamci wraz ze stanem 0? to jak wezmiesz tego goscia to kto zrobi stan 0 ?
A do dachu to co to znaczy? z dachem czy bez dachu ?
Odwiedzilas kilka budow na ktorych ten gostek budowal, zebralas referencje?
Bo wiesz, czasem najtanszy okazuje sie najdrozszy, jak trzeba po nim poprawiac, warto sprawdzic czy inni z niego zadowoleni sa.

Czesc wszystkim.
Nocka moze byc.
Poranek pochmurny i wietrzny.
Musze sie wziac za zupe, ale dzis mam wyjatkowego lenia.
Renata gratuluje Mikolajkowi 1szych kroczkow :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Kwiaciarko - gość od budowy jest nam znamy bo jest z miejscowości obok i budował domy naszym znajomym:Oczko: Sa zadowoleni z jego pracy.
Za cene 27 tysięcy rozumie robocizne od satnu zero po wykonanie wiexby dachowej i pokrycie jej folią tak więc wykopie nam fundamenty, wyleje je, ociepli, wyciągnie rury kanalizacyjne, wyleje taras i wejście,postawi mury, ścianki działowe, wyleje strop, i podciagnie poddasze, wymuruje kominy i do tego tak jak pisałam więźba dachowa i folia. Dach odpada bo mamy juz znajomych dekarzy którzy dach nam położą tak wiec pewnie wyjdzie jeszcze taniej bez dachu u niego. Planujemy zatrudnic kierownika budowy który owego murarza nie zna po to aby nie było kumoterstwa i panowie po prostu nie spotykali sie by pogadać i przybic pieczątke ale po to by on wyłapał błędy które od razu bedzie mozna poprawić. Oczywiście spiszemy umowy w których wszystkie prace będą wyszczególnione.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

kwiaciarka
Asia ojej, zdrowka dla Funia, biedny. U takich maluchow to bardzo ciezko trzymac diete.

No teraz moze jessc tylko chrupki kukrydziane, kasze, ale pol na pol mleczna z bezmleczna, wode do picia, krupnik albo inna zupke bez mieska, pieczone jabluszko

Dzisiaj w nocy dawalam mu 2x kaszke bo byl strasznie glodny:(

A. pojechal do gminy, bo podobno nasteone wnioski o odrplnienie beda przyjmowac dopiero za 5 lat!!!

A ja tu siedze jak na szpilakch

Babeczqa – czy Ty czytasz wszystkie posty, które piszemy? :Oczko: Zauważyłam, że jak o coś Cię pytam to prawie nigdy nie odpowiadasz. Mogę spytać dlaczego? :Oczko:

Lema – i co pasowały kapcie na Frania?
Super, że Franio przespał całą nockę ::):

kwiaciarka

Dziubala
Uspokoiły się u Was nocki?
Ja przez ostatnie 2 noce dawałam Maćkowi Viburcol, poprzedniej nocy musiałam dać jeszcze Nurofen a tej nocy obyło się bez. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Trwa to już niemal cały wrzesień a tylko jeden ząbek (PG4) wyszedł. Biduś tak się męczy ::(:

oooo zapomnialam o istenieniu viburcolu :)
Ela juz lepiej, ale zeby ida na potege, juz ma ich w buzi chyba 10. A miala jeszcze z 2 tygodnie temu tylko 2.
Aptekarz powiedzial ,ze Eli powinnam na noc dac efferalgan( paracetamol) 150 czopka , przecyztalam ulotke i faktycznie , ze mozna 150.

Viburcol ewidentnie nie działa na Maćka. A Efferalgan dostaje, właśnie 150g.
Niesamowite, że Ela ma już 10 zębów, gratulacje!

kwiaciarka

Faaajnie sie oglada przyszle lokum :)
Okna jednodzielne lepsze do mycia:) ja bym wolala takie.

Tak, ogląda się fajnie nowe mieszkania :Śmiech:
A źle to myje się tylko okna ze szprosami :Oczko:. Ja wolę myć okno dwuskrzydłowe niż jednoskrzydłowe :Oczko:. Ale tu nie o mycie chodzi tylko o otwieranie... :Kiepsko:

asia78
Kurcze Funio znowu zwymiotowal, chyba za wczesnie dostal sloik :(

Biduś, zdrówka dla Funia! Oby mu szybko przeszło!

Renia – fajnie, że się pokazałaś ::):, czekamy na Ciebie żebyś była na stałe a nie z doskoku :Oczko:
U nas też Maciek ma dalej 2 drzemki, choć nie zawsze ta poranna jest śpiąca do końca :Oczko:
Brawa dla Mikołajka za pierwsze samodzielne kroczki ::):

Alutka – no, w końcu gość z normalną ceną za budowę domu. Ale czy to nie jest podejrzane, że jest aż tak tańszy od tych pozostałych?

RenataOslo
Hello wieczornie!

Dzisiaj Mikołajek zdrobił kilka samodzielnych kroczków, ale bardzo się boi sam chodzić, cały czas ciągnie mnie za rączkę, mam nadzieję, ze lada dzień doczekamy się większej pewności w chodzeniu-wszak 15 miesiąc.

Hello, no w koncu dalas znak::): Wielkie :brawo: dla Mikolajka za pierwsze samodzielne kroczki,teraz juz pojdzie jak burza, zobaczysz::):

RenataOslo
Lema
A Renia to kiedy wraca? Cale wieki juz jej nie bylo...

Jestem :36_1_1:

Buźka Lema! Na stałe od poniedziałku!

Super::):

RenataOslo

No i u nas nocki nadal z licznymi pobudkami... myślę sobie, ze moze takie zachowanie powodują dwie 2-godzinne drzemki w ciągu dnia?! Z nocy wstaje "zmęczony" koło 7 a o 9.30-10.00 oczka się same zamykają. Potem jeszcze koło 14.30-15.00.

No ja uwazam, ze Franiowi na dobre wyszlo zrezygnowanie z jednej drzemki:yes: Dzis na przyklad spal od 19.30 do 6.40, to naprawde niedawno bylo niewyobrazalne dla mnie. Pojdzie spac ok. 11.30 i pospi mniej wiecej godzine, moze dluzej, bo przez ostatnie dni bylo 1.5h. Jak dla mnie pelen wypas::): Sprobuj przetrzymac Mikolajka i polozyc go tylko raz, bedziesz wiedziala, czy cos sie zmieni.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Dziubala
asia78
A. pojechal do gminy, bo podobno nasteone wnioski o odrplnienie beda przyjmowac dopiero za 5 lat!!!
Dlaczego dopiero za 5 lat? :Szok:

A nie wiem,ale to sie okazalo zla informacja. Na razie nasz budowa sie lekko opozni, bo gmina sama chce odrolnic. Zlozylo wniosek do Urzedu Marszalkowskiego i chyba Wojewodzkiego i licza ze to oni z automatu odrolnia. ALe raz juz im odrzucili

Kwiaciarko-fajnie, ze juz bedziesz z nami::): Gratuluje Eli zabkow, moze to dobrze,ze jednym bolem wielka inwazja.... Pozniej bedzie spokoj:Całus: Jak widze jak sie Franio meczy z jednym zabkiem i mam swiadomosc, ze jeszcze tyle przed nim to kiepsko to wyglada...

A kapcie tak, Befado, i jestem bardzo mile zaskoczona, bo Franio swietnie w nich wczoraj chodzil::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png