Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

babeczqa
No Oliwak odeszla od histerii sklepowych ze cos chce baaaardzo....
patrzy na mnie pokazuje palcem co chce i mowi:
Mama tak??? tak???
haha smiesznie to wyglada i brzmi:)
Niedlugo bede uczyc ze palcem sie niepokazuje jak zacznie mowic..

Jedno z rzeczy ktore mi sie niepodoba to to ze zaczela notorycznie obgryzac paznokiec jednegopalcam imo e ma obciete to to robi..i niewiem dlaczego.???

U nas w ogole od histerii odeszlismy, to znaczy zdarzy sie raz na jakis czas jakas, jak Franek chce bardzo postawic na swoim, ale traktuje to jako cos normalnego, czasem kazdego ponosza nerwy to i jemu foch sie zdarzy, a tak to on wszystko mowi i jakos sie dogadujemy. Ale z tymi slodyczami to ja i moja mama za bardzo mu ulegamy. Bo ladnie prosi:Oczko:

Chociaz u rodzicow zdarzyla sie histeria taka, ze szok. Ojciec moj malo nie wyszedl z siebie, ale wielki szacunek dla niego, bo nie wtracil sie. Widzialam, ze serce boli, ale siedzial twardo i ani drgnal. Gdyby moja mama byla w domu to na pewno wtracalaby sie, czym doprowadzalaby mnie do szalu:yes:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

asia78
No to juz. Sezon chorob przedszkolnych uwazam za otwarty :takwyszlo:Pola z glutem ::(:

o matko, sorki Asiu, ale to było do przewidzenia niestety ehhh zdróweczka dla Polusi :Całus:

RenataOslo
Czesc,

ja tez wstalam z bolem gardla i poki co lekkim katarem, ide po kawe.

matko następna, ja też chora ehhh zdrówka Reniu ::):

kwiaciarka
Na przeziebienie sobie nagotujcie prawdziwego rosolu :)

no własnie zrobiłam i dałam sporo czosnku może mi pomoże

babeczqa
Jadly kiedys wasze dzieciaki te zupki vifona, albo te inne tam z seri szybka zupka???

Oliwka lubi z tych zupek sam makaron...

ej bez paniki !! wiadomo, że zupki chińskie czy te błyskawiczne typuy Vifon to syf, ale Alka próbowała i gorący kubek też na łyżeczce polizała i co nie umarła :Oczko: nie dajemy Alusi oczywiście, ale Adam jej dał spróbowac no cóż - chłop nie wie do końca co mozna a co nie :Oczko:

babeczqa
Mowie dzisiaj rano do Oliwki:
- Kocham Cie wiesz??
a Oliwka na to
- Tak...Mamo ham Cie teś!!

oooo, słodka ::):

kwiaciarka
Ale sie wkurzylam!

Pamietacie jak P. pogryzl kocur i pojechal do szpitala na szczepienie przeciwtezcowe?
No mial wtedy ze soba ksiazeczke zdrowia ale nawet od niego chcieli/.
I wlasnie przyszla faktura na 100zł ! 70 zl za porade lekarska i 30 za zastrzyk .
Ocipieli czy co????
Co to ma byc?

ja cie pitole, ale bieda

asia78
Ide sobie poplkac w kaciku. Juz nawet Pola go prosila no wez zrob siku

ej ! nie łam sie kochana !! dasz rade, konsekwentnie sadzaj i nie popuszczaj ! nauczy sie, wyjscia nie ma !! widziałas kiedyś dużego dzieciaka w pampersie ? ja nie wiec spoko - Funio zakuma ::): ja i tak wiem, ze On wie o co kaman, ale zaparł sie wiesz, to minie !!

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

asia78
babeczqa
Moja
- za Funia i nocnik...zeby w koncu zrobił Mamie niespodzianke i zaczał siusiac na nocniczek:yes:

To chyba predzej do neigo dotzre ze sa dziewczyny i siusiak sluzy do czego innego niz sam zacznie sikac na nocnik
:sofunny:

asia78
A misie? Misie tez siadaly i Elmo i Pola i d... blada

:sofunny::sofunny::sofunny:

ale tylko ze wzgledu na okreslenia, poczucie humoru masz nadal, to cie Funio nocnikiem nie wykończy!

Lema
Kwiaciarko, Franek tez jest czasem malym dzidziusiem (glownie jak chce, zebym go wnosial po schodach) a czasem duzym chlopcem- jak chce tjoske popjowadzic samochod, jak je wigjonka (winogronka) ze skorka. I to zawsze musi podkreslic, ze je ze skorka bo jest juz duzy::): O, i jeszcze przy karmieniu tez jest maly, bo nie chce sam jesc::(:

Franio zawsze miał boskie teksty akuratne do sytuacji :Oczko:

Lema
babeczqa
No Oliwak odeszla od histerii sklepowych ze cos chce baaaardzo....
patrzy na mnie pokazuje palcem co chce i mowi:
Mama tak??? tak???
haha smiesznie to wyglada i brzmi:)
Niedlugo bede uczyc ze palcem sie niepokazuje jak zacznie mowic..
?

U nas w ogole od histerii odeszlismy, to znaczy zdarzy sie raz na jakis czas jakas, jak Franek chce bardzo postawic na swoim, ale traktuje to jako cos normalnego, czasem kazdego ponosza nerwy to i jemu foch sie zdarzy, a tak to on wszystko mowi i jakos sie dogadujemy. Ale z tymi slodyczami to ja i moja mama za bardzo mu ulegamy. Bo ladnie prosi:Oczko:

Chociaz u rodzicow zdarzyla sie histeria taka, ze szok. Ojciec moj malo nie wyszedl z siebie, ale wielki szacunek dla niego, bo nie wtracil sie. Widzialam, ze serce boli, ale siedzial twardo i ani drgnal. Gdyby moja mama byla w domu to na pewno wtracalaby sie, czym doprowadzalaby mnie do szalu:yes:

ja na histerie krotko - najpierw tlumacze i prosze o cisze, licze d trzech, nie poslucha - wyprowadzam lub wynosze...

a co do slodkiego to nie ma, ze "boli" - nie daje,a nawet jak juz uprosi -to ostrzegam, ze zaraz po bedzie mycie ząbków i tego pilnuje i przypominam, ze taka byla umowa jak sie wyrywa przy myciu - bo niestety wyrywa sie nadal, totalna porażka...

asia78
Ida na 18.30 na aqarobic:lol:

pozazdroscic - i jak bylo???

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

czesc,
wstalam po 6, normalnie jak stara babka :Oczko:

asia78
Kurcze powiem Wam, ze az mi sie plakac chce ze zlosci z tym nocnikiem. Wszystkie lipcowe juz bez pieluch tylko Stefek sie zostal. Dzisiaj 2 pary tylko, ale to dlatego ze nie zmieniam mu po kazdym zsikaniu. Bo on nie sika tylko popuszcza. No i raz kupa:Zły:

bez paniki, nie wszystkie, bliźniaki jak to bliźniaki :Oczko:
Mikołaj siada na nocnik, częściej jak przypilnuje niż jak sam zawoła, ale też demonstracyjnie stanie na środku pokoju i z zachwytem parzyj jak siuśki leca po nogawce, o qpie nie wspomnę, na nocnik to tylko przez przypadek, wyglada tak jakby lubił robic w gacie

smoczek nadal jest do spania choc gdy powiem, ze smok bee, to wywala bez wahania, ale przed spanie domaga sie intensywnie

kasza jest u nas minimum 2 razy dziennie, sniadanie i kolacja, nie ma mowy o czyms innym i to z ...butli niestety

kwiaciarka
babeczko alby sa na zyczenie rodzicow., Ksiadz sie nie miesza, jemu wsio rawno.
Ja jestem za garniturem, bo i tak go trzeba kupic, pozatym bardziej podobaja mi sie chlopcy w ladnym garniturze niz w albie. No ale jak wiekszosc rodzicow bedzie chciala te alby to kupie , dodatkowy wydatek, ale przy kosztach kominijnych to pryszcz.

dlaczego uważasz, ze i tak trzeba kupic???
moj Michal miał albę i zadnego garnituru nie kupowalam, w maju jest ciepło, po co męczyc dziecko w marynarkach??
Michal cala niedzielę chodzil w albie, ale mozna po obiedzie i zdjęciach zdjąc , zalozyc biala koszule, a nawet jak się ubrudzi to wieczorem przeprac i na rano jest sucha, w bialym tygodniu tylko zaklada na popoludniowa msze do kościola na godzinę.

Uwazam, ze komunia dziecka to przygotowanie do sakramentu świetego a nie do pokazu mody czy wesela w szczegolnosci jesli chodzi o dziewczynki, bo wtedy mamy szaleją i przescigają sie w kreacjach, lokach i koronach na głowie, nie wspomnę o solariach i tipsach z frenczem czy jak to to sie pisze!
Nie dajmy sie zwariowac, komunia nie jest po to by dzieci podczas uroczystosci ogladaly sie na siebie i dyskutowaly co kto ma ladniejszego.

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Dziubala
Witam czwartkowo

Maciuś zawieziony do dziadków, Adaś już w przedszkolu a ja czekam na stolarza :Śmiech:. Ma być o 9.00 ale najczęściej się spóźnia więc będę miała chwilę wolnego :Śmiech:

a co bedzie robil stolarz?

Dziubala
Moja :)

ŻEBY KAŻDA Z NAS MIAŁA DZIŚ BARDZO FAJNY I UDANY DZIEŃ!

mnie sie bardzo przyda, :23_30_126:
za 2 tygodnie jedziemy do PL, Michal ma ferie jesienne a przy okazji jedziemy na 30 ste urodziny siostry T i o niczym innym myslec nie moge i mam dola, ze to jeszcze 2 tygodnie :oops:

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif