Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Odkad te szczeble sa otwarte to wstaje rowno albo nawet on budzi A. czyli 7-7.15. Nie wiem czemu nie chce spac.

A jeszzce jest druga rzecz. Ze jak ja usypiam malego to biedna Pola musi te 40min siedziec sama. Co prawda daje jej wtedy jakas robotke tylu jedzenie albo naklejanie albo wlaczam bajke ale mimo wszystko siedzi sama i opuszczona. To mnie tez doluje

asia78
Odkad te szczeble sa otwarte to wstaje rowno albo nawet on budzi A. czyli 7-7.15. Nie wiem czemu nie chce spac.

A jeszzce jest druga rzecz. Ze jak ja usypiam malego to biedna Pola musi te 40min siedziec sama. Co prawda daje jej wtedy jakas robotke tylu jedzenie albo naklejanie albo wlaczam bajke ale mimo wszystko siedzi sama i opuszczona. To mnie tez doluje

eee, nie jest opuszczona, poprostu przez chwile zajmuje sie sama soba, no niestety mama sie nie rozdwoi :) ale kocha dzieci wszystkie swoje.
No to jak o 7 wstaje to faktycznie wczesnie. To nie wiem, moze dlugie spacery poludniowe ? A moze mu przyciemnic w pokoju na czas drzemki?
Zreszta Asia 40 minut zasypiania to przeciez normalne, Ela tez tyle zasypia wieczorem, w dzien szybko, ale wieczorem czasem i do godziny :)

No ja uciekam juz, bo P. mnie wola, a Kuba kompa chce przejac :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Dziubala
A Mikołajkowi poza tym cienkim mlekiem to ograniczasz mu jedzenie (porcje)?

teraz to raczej mama sie nie stosuje do moich poleceń, bo twierdzi, ze on głodny i jej go szkoda, ale ja stanowczo dawałam mniej.

asia78
Jakbym miala uzywac chusteczek do mycia pupy Stefanowi po kupie to zuzylabym cala paczke i na dodatek cali bysmy wyswinieni

zaczynam doceniać qpkę na nocniczek mojego czorcika :Oczko:

Lema
Aha, i jeszcze mam pytanie o ogladanie bajek. Franek od rana do wieczora ma jedno pragnienie- ogladac Teletubisie:

Mikołaja interesują jedynie piosenki i ewentualnie teledyski

asia78
Nie, no jak lezy na podlodze i wyje walac glowa i nogami w podloge to tez sie odzywam

Mikołaj umie protestować, ale daje się czymś innym szybko zainteresować, na podłodze jeszcze nie umie lezec i walic nogami

asia78
Zobaczcie jak staro wyglada Rubik
PUDELEK - Rubik się przefarbował!

tragedia w kratkę:Histeria:

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Dziubala
Witam czwartkowo

Dziś w Krakowie też pada deszcz, beznadziejna pogoda. Maciuś poszedł na drzemkę (znów niefajna nocka), ja też bym się położyła ale nie chcę mieć wieczorem problemów ze spaniem więc może jakoś przy kaffkach wytrwam :D
A, Adaś nie ma szkarlatyny, to jednak uczulenie, tylko nie wiem na co. Może proszek do prania? Będziemy obserwować, jakby było coś niepokojącego z tą wysypką to do lekarza. Na razie Zyrtec i wapno mamy podawać. A dziś Adaś ma bal karnawałowy, mam nadzieję, że będzie się fajnie bawił w stroju króliczka :D

Asia – a masz może fotki tych odbitych łapek w masie solnej?

Cohenna – narobiłaś mi smaka na kopytka smażone :D

Renia – sąsiad miał rację. Wymiona to i tak chyba najlepsza część mięsa jak się może trafić w parówce.
Wrzuć w Google „z czego się robi parówki”. Ja i moja rodzina co prawda nie jadamy parówek ale jak się to czyta to się odechciewa ich jeszcze bardziej więc jak lubisz parówki to może nie czytaj :Oczko:

to ty mi smaka narobiaś wcześniej a ja się teraz zrewanżowałąm :36_2_27:

Czesc w piatek::):
U nas suuuuper noc, przespana w calosci:great: Co prawda w miedzyczasie nastapila teleportacja do naszego lozka, ale nawet jej nie odnotowalam w czasie, co znaczy, ze Franus musial szybko zansac w naszym lozku i spal dzis do 7.05:yes::surprised::happy: Bosko::): Niestety nie wiem jeszcze jaki to bedzie mialo wplyw na jego histeryczne obecnie usposobienie, mama naiizeje, ze zbawienny, bo czuje, ze jak sie pojawia odrosty na moich wlosach to okaze sie, ze jestem calkiem siwa:Oczko::yes: No nie mam juz sil na te jego wrzaski::(:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Cześć dziewczyny :Oczko: Najpierw nadrabiam zaległości :Oczko:

RenataOslo
asia78
nNie wyobrazam sobie dac dziecku podgrzybkow ani mleka od krowy

e tam Asia, ja od 3mż na krowim wychowana i jest ok, dorodnam dzioucha, że hej! :smile_move:

Ja też :Oczko:

babeczqa
Smaruje sudokremem wlasnie...no i juz wpadlam na pomysl wlasnie ze woda jej przemywac zamiast chusteczkami...ohhh;/

Ja w wyjatkowych przypadkach gdy juz nic nie pomaga na noc smaruje Julci cienka warstewką tyłek tormentiolem. Rano zazwyczaj nic na tyłku juz nie ma :Oczko:

Lema
Mam pytanie- czy Wasze dzieci tez chca wszystko robic same? Franus wszystko siam i siam, nawet jak mowie idziemy spac to krzyczy siam, ale oczywisice to sie nie pokrywa z tym, co pozniej sie dzieje. Najgorsze, ze chce siam, nie wychodzi mu cos i nie daje sobie pomoc, wtedy wrzeszczy nie, kladzie sie kopie w podloge, no mozna zwariowac. Tak zle i tak niedobrze.

Oczywiście :Oczko: Ale ja nie na wszystko pozwalam :Oczko:

asia78
Na Pole dziala takie powiedzenie: " Polu slysza Cie juz wszyscy w Groszku (blizszy sklep) i w Zabce(dalszy) ale na przystanku jeszcze nie. Ale jak bedziesz glosniej krzyczala/plakal to na pewno uslysza." Cisza jest natychmiast, ale na maluchy to nie bedzie dzialalo.

Ja konsekwentnie nie zwracam uwagi. Mowi, ze jak bedzie niegrzeczny to nie bedziemy sie z nim bawic i bedzie musial siedziec sam. Odchodzimy od niego do drugiego pokoju

Ja też mniej więcej tak robię :Oczko: Na Julke działa :Oczko: Zreszta Jula wie że ze mną nie ma żartów w takich sprawach...wystarczy czasem że odpowiednio podniosę ton głosu i Jula już sie słucha...niestety nie zawsze to działa :Oczko:

Dziubala
Lema
babeczqa
Kwiaciarka - po Flegaminie Oliwia miala takie wymociny ze szok dusiła sie ze niepytaj...wiec ja jej flegaminy akurat niedaje....Wole tantum Verde popsikac.

Aha, i flegamina rzeczywisice ma specyficzny smak, ale jest tez w kropelkach:yes:

I jest też smakowa :Oczko:

Truskawkowa :Oczko:

Lema
Aha, i jeszcze mam pytanie o ogladanie bajek. Franek od rana do wieczora ma jedno pragnienie- ogladac Teletubisie, chcialam sprawdzic kiedy my sie znudza i wytrzymalam 40 min, w koncu wylaczylam, bo stwierdzilam, ze chyba nigdy:Oczko: Siedzial jak zaklety:yes: Wiec Franek oglada bajke w ten sposob, ze jakies 20 min koncowiki, bo wtedy Teletubisie robia papa i jest mniejszy placz niz jak nie zrobia, a ja wylacze. Po 5 min od wylaczenia i tak zaczyna jeki o bajke:yes:

Lema....Julka kocha teletubisie :Oczko: Ogląda je u babci na kanale Cebebies dwa razy dziennie po 20 minut :Oczko:

Dziubala
Isa - Bidusiu, dobrze, że z Tobą już lepiej :Całus:

A jak sie dzisiaj czujesz?? :Całus:

isa32
Ulubione zajęcie Ali: wchodzenie na stolik kawowy, stawanie tam i albo próbuje spuszczać stopki z krawędzi albo skacze na kanapę :Szok::Zły: zawał pewnego dnia jak nic. Tzn. ja dostanę :Oczko:

O matko :Szok: Zawał murowany :Szok:

asia78
kwiaciarko nie denerwuje sie tym co piszesz tylko nie wiem co z tym zrobic. Jak dziecko Ci palcze pol godziny i widzisz ze nie moze zsanac to tez jest Ci przykro. Przeroslo mnie to:cry:

Asiu :Całus: Julka też ma czasem takie okresy że jak widzi że idziemy do łóżeczka to już płacze. Siadam wtedy obok niej, wyjmuje szczebelki i kłade jej rękę na plecy albo głaszczę po głowie, a jak chce sie podnieśc to lekką ją przytrzymuje i cichutko mówię żeby sie nie podnisiła, żeby juz spała. Przez momemnt sie buntuje ale póxniej już nie próbuje sie podnosić bo czuje że jest przeze mnie przytrzymywana. Robię tak wtedy gdy widze że Jula jest zmęczona a wręcz przemęczona...a wiadomo że wtedy dzieci mimo że są bardzo śpiące maja problem z zaśnięciem. Bedzie dobrze kochana :Całus:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Lema
Czesc w piatek::):
U nas suuuuper noc, przespana w calosci:great: Co prawda w miedzyczasie nastapila teleportacja do naszego lozka, ale nawet jej nie odnotowalam w czasie, co znaczy, ze Franus musial szybko zansac w naszym lozku i spal dzis do 7.05:yes::surprised::happy: Bosko::)

Super :Oczko:

isa32
Hej ::):
Nocka w kratkę, najpierw ja nie mogłam zasnąć, później Ala się kręcila, w końcu zapragnęła ciepełka mamusi i wylądowała u mnie, ale tak się rzucała, że ze spania nici. Zasnęła chyba przed 5 porządnie, a o 6 budzik... A ona wstała o 7.15 ::):

Odespała sobie to nocne kręcenie :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png