Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was Dziewczyny :)

Jednak skończyło się we wtorek na wyjeździe do szpitala.. i tak do dzisiaj. Niedawno przyjechałam do domu. Skurcze zatrzymane.. i nawet leżeć nie muszę. A z tą szyjką... siedem światów! Mój lekarz straszył mnie że się skraca.. w piątek miała 24mm we wtorek już 20mm.. a w szpitalu powiedzieli mi, że szyjka jest prawidłowa jak na ten etap ciąży. Pytałam, czy mam dalej leżeć na tym moim L4, na co mi powiedzieli, że absolutnie - mam się zachowywać jak normalna kobieta w ciąży i uważać na siebie, żeby skurcze nie wróciły. A tak szczerze powiedziawszy... kiedy leżałam, to macica najczęściej mi się stawiała.
Eh.. aż żyć się chce. Jeszcze Wam powiem, że sprzedały mi się wszystkie kolczyki które zrobiłam i chyba rozkręcę interes swojego życia ;)...

Dziękuję Wam za wsparcie i dobre słowa!!

kaskam
same śliczności! Ty też interes mogłabyś niezły rozkręcić ;)

anmiodzik to ja miałam tak samo z szyjką tylko w listopadzie. Dobrze że już dobrze .Ale nie ma co szaleć, musisz się oszczędzać.

kaskam śliczności!!!!! Sweterków już masz to teraz spodenki i czapeczki itp do kompletu

:smile_move:

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

Emilka dzieki za te porownania wozkow podoba mi sie ten Tako
anmiodzik to dobrze ze z dzidzia oki
a wiecie ja miala wczoraj dola brzuch mnie pobolewal dolem tak jak kiedys na okres i dzidzius sie wcale nie ruszal ale dzis w nocy i nad ranem jakby przypomnial sobie ze umie boksowac a juz mialam dzis sie wybrac do przychodni na KTg bom sie zmartwila
dzis mnie juz nie boli zadnych plamien nie bylo a wizyte u mojego gina mam dopero 12 lutego mam nadzieje ze do tego czasu nic sie nie wydarzy
co do becikowego to te kobiety ktorego go nie dostaly bo sie nie zalapaly na termin przed 10 tyg i tak dostana. wroca do tego pomyslu przed 10 tyg wizyta za 2 lata no i dobrze choc kobiety powinny sie czesciej kontrolowac sa takie co maja to daleko w glebokim powazaniu i pierwsza wizyta jest na .... trakcie porodowym zgroza
dziewczyny czy wy robicie sobie ten masaz krocza olejkami czy normalnie tylo palcem?

http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rwn15lx2gvyhz.png

http://s2.pierwszezabki.pl/039/0394729d0.png?9711

Kaskam - piękne sweterki! Takie to wszystko maciupkie i słodkie ;)

Anmiodzik to super, że już lepiej się czujesz. Tak sobie myślę, że to leżenie tylko Cię bardziej stresowało. Dobrze, że pozwolili Ci chodzić. Oszczędzaj się, a na pewno wszystko będzie cacy ;)

Ania czytałam trochę o tym masowaniu i można to robić wedle mojej wiedzy od 20 tygodnia ciąży jeśli ciąża nie jest zagrożona, nie ma przedwczesnych skurczy i żadnej infekcji intymnej. Najlepiej do tego używać zwykłej oliwy z oliwek (jest bezzapachowa). Na początku masaż wykonuje się jednym palcem, a po kilku tygodniach dwoma. masować powinno się ok. 5 min najpierw ruchem okrężnym wejście do pochwy a potem od środka w stronę odbytu.
Wiem, że położne zalecają też do przygotowania do porodu maść arnikową, ale nie wiem od kiedy można ją stosować.

anmiodzik fajnie że już lepiej jest no i z tą szyjką ok :)
kasia śliczne dzieła :)

ja byłam na sankach z bąkiem małym i malutka była bardzo aktywna przez cały wypad :)
teraz zrobiłąm zebrę i czekam aż się upiecze :)

co do ubranek to ładne i bawełna gatunkowo światna do prania to ma tesco linię dla dzieci (nie mówię o cheeroky choć to obok siebie wisi).. no i cenowo ładnie to wygląda bo za 7pak body jakieś 30zł się płaci.. no i wybór straszny.. gorąco polecam bo materiał naprawdę nie do zdarcia a i nie rozciąga się jak to nieraz się trafi :)

Kasia - śliczności CI wychodzą, z tym allegro to dobry pomysł - na pewno ciuszki się rozejdą jak swieże bułeczki!

Ania- ja też zaczynam kupować troszkę większe ciuszki i takie bardziej "wyjściowe". wybieram takie 3-6m-cy albo nawet 6-9 m-cy, bo reklamówki pełne malutkich body, pajacyków i kaftaników leżą w domu u rodziców i czekają do wiosny.

A z becikowym i wizytami u lekarza to wiadomo, że normalna kobieta będzie chodzić regularnie. A zdarzają się też patologie, że pójdzie do lekarza raz na początku ciąży żeby później dostać becikowe - i w tym sensie mnie to wkurza.

http://www.suwaczki.com/tickers/wff2wn1545r9qxhk.png

http://s2.pierwszezabki.pl/034/0341899d0.png?346
Pozdrawiamy,
Kasia i Jaś

Dziewczyny byłam i ja dziś na rozpoznaniu w sprawie wózka i wróciłam znowu z mętlikiem w głowie. Teraz mam dylemat między Tako a Maritą. Oba wózki mi się podobają i są w podobnych cenach. Tako jest o tyle fajniejszy że ma przednie koła skrętne, ale marita: ma dużo większą gondolę, która jest wentylowana od spodu więc dziecko się nie spoci, jest wyższa (dla mnie to istotne bo ja to jeszcze, ale mój ślubny będzie miał średnio mimo regulowanych rączek) i ma fajniejszy wózek na zakupy(na stelażu metalowym, a w tako za dużo nie zapakujesz bo materiałowy).
Poza tym oba wózki są bardzo podobne i wszystkie cechy porządane mają - oba wydają się solidne. Napiszcie co myślicie o maricie? Może ktoś ma jakieś z nią doświadczenia?

A co do becikowego - twierdzą, że przez te dwa lata wprowadzą "szeroko zakrojoną" akcję uświadamiania kobiet o potrzebie badań w ciąży. Miejmy nadzieję, że faktycznie tak będzie i przyniesie to jakiś wymierny skutek.
Dla Nas jest to oczywiste, że chodzimy co miesiąc do lekarza, robimy badania i martwimy się jeśli coś jest nie tak. Strasznie to smutne, że są mamy, które nie chcą sobie zadać trudu dbania o swoje dziecko...

Zgadzam się Jagoda. Przynajmniej to powinno być naturalne. Jako licealistka, a potem jeszcze na studiach przacowałam w domu dziecka jako wolontariuszka. Wcześniej oczywiuście wiedziałąm jak smutna mogą być losy dziecka, ale dopiero jak człowiek na własne oczy widzi, to zaczyna do niego docierać... Pamiętam taką trzyletnią Klaudię. Wyglądała jak aniołek. Była pulchniutka, miała loczki i dołeczki w policzkach. Tuliła się dosłownie do każdego tak była spragniona ciepła. Wyobrażacie sobie, że to dziecko pokazywało na misiach jak mama nią rzucała o chodnik! Jakbym tą kobietę zobaczyła, to nie wiem co bym jej zrobiła. A jeszcze później utrudniała adopcję małej, przez co Klaudia dłużej musiała zostać w domu dziecka. Szok!

Anmiodzik - cieszę się ze jest lepiej, ale odpoczywaj jak najwięcej. Ja mam miękką szyjkę i niby czuję się dobrze, a jak idę do lekarza to za kazdym razem mi powtarza ze jest jeszzce bardziej miękka. Tez nie musze lezec caly czas, ale bardzo się oszczedzam zeby wlasnie nie dopuscic do skurczów. A ztym skracaniem to chyba co lekarz to inna to inna opinia.

Kaskam - piękne te sweterki. Ja nie umię robic na drutach ani szydelkowac ale moja mama ma do tego talent i chyba ją poprosze zeby mi cos udziergala bo tak mi sie spodobaly Twoje.
Tylko ja pewnie rózowe bo dla dziewczynki:))

Dziewczyny widze że wiele z Was sie skłania do wozka Tako Jumper. Mi tez się one najbardziej podobają.
Ilka te czerwone co pokazalas są super. A ja na allegro widzialam taką serię w kółka. Ciekawe czy też są te zkółeczkami 4 w 1 czyli ze spiworkiem.

http://www.suwaczek.pl/cache/df7d1afcb4.png

kaskam - sliczne sweterki. Masz talent dziewczyno:smile_move:

Dziewczyny, dwa lub trzy razy budzac sie do toalety, zauwazylam na sobie mokra bielizne (zdecydowanie nie byl to mocz!!). Nie wiem, czy mogl to byc pot (ostatnio bardzo sie poce, goraco mi jak diabli), czy moze cieknace wody plodowe??? Co o tym myslicie?
Dziwne jest tylko to, ze jezeli to faktycznie wody plodowe, to dlaczego tylko w nocy? w dzien czegos takiego nie spostrzeglam...

http://s3.suwaczek.com/201004134865.png

:36_27_3: 13 kwiecien 2010 - Wielki Dzien !!!

Cześć dziewczyny!

Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie... kiedyś pisałam na tym watku, dopóki mój aniołek nie poszedł do nieba... dużo u was teraz dziewczyn, których nie znam, ale oczywiście wszystkim zyczę wszystkiego najlepszego na kolejne tygodnie! :sarcastic:

AnkaS dziękuję za PW, bardzo mi miło i gratuluję synka! I dobrze, ze nie chodzisz do przedszkola, odpoczywajcie! :love:

Porobiłam dużo badań szukając przyczyny, okazało się, że mam problemy z tarczycą, prawdopodobnie od zawsze - o czym oczywiście nie wiedziałam. Teraz regulują tą tarczycę i być moze w ciąży będę musiała brać na nią leki... Jednak żaden lekarz mi nie powie, ze tarczyca była w 100% powodem moich niepowodzeń...

Oprócz tego wkrótce czeka mnie z mężem przeprowadzka, szykujemy się do niej, już w domku prawie wszystko porobione :Śmiech: cieszy nas to.

Pozdrawiam was wszystkie i wasze maleństwa!

http://s1.suwaczek.com/201102251564.png http://tmp3.glitery.pl/text/325/71/3-Nadia-nasza-creczka-1008.gif
Dwa Aniołki w Niebie - IX.2008 w 9tc i X.2009 w 10tc :( :(

amirian - Miło że się odezwałaś. Bardzo Ci współczuję i niestety wiem co przeżywasz. Ja także mam swojego Aniołka *13.03.2009 i choć znamy z lekarzem prawdopodobną przyczynę, nie ma pewności 100%. Mam jednak nadzieję, że siła, jaką masz w sobie pozwoli Ci na dalsze starania... naprawdę warto! - Pomimo strachu, jaki przynosi każdy kolejny dzień.. tydzień. Życzę Ci dużo tej siły i wiary.. i oczywiście powodzenia.
Ściskam mocno!

Wiecie co Dziewczynki - z tym wozkiem to ja juz nic nie wiem, chcialam kupic x-landera, a teraz juz mam metlik. Ten TAKO jest fajny, tylko wydaje mi się (oczywiscie tylko ze zdjecia) taki sztywny i chyba jest ciezszy od x-landera co? A ja bede musiała go targać na 2 pietro w kamienicy.

Mam też prośbę - w zwiazku moją ostatnia wizyta w szpitalu przez te niby skurcze i twardy brzuchol, zapisali mi luteinę w globulkach dopochwowych. Czy ktoras z Was "zażywała" własnie luteinę? A pytanie nr 2 (jest pewnie glpie ale nigdy sobie takich medykamentow nie aplikowałam) to jak glebok się tą tabletke wsadza? Czy to sie dlugo rozpuszcza? A jak mi sie siusiu zachce to mi to wyleci? W ulotce informacyjnej nic nie napisali :-(

Pozdrawiamy ;-) Asia i Michałek

Amiriam - oczywiście że o Tobie pamiętamy, ostatnio nawet sprawdzałam co u Ciebie słychać, bo wiem, że piszesz na innym wątku :) Ja też miałam problemy z tarczycą (tyle, że przed ciążą) i objawiały że właśnie kłopotami ginekologicznymi. Ale pobrałam przez jakiś czas leki na uregulowanie pracy tarczycy i już teraz tarczyca pracuje prawidłowo. tak więc nie martw się na zapas i bądź dobrej myśli :)

Asia- ja co prawda nie biorę teraz luteiny (brałam ją przed ciążą w tabletkach pod język), ale za to przyplątała mi się jakaś infekcja i dostałam globulki. Najpierw przez 3 tyg męczyłam się z natamycyną (nic nie pomogło) a teraz stosuję macmiror i na szczęscie widzę poprawę :) Co do zakładania to wkładam globulki tak głęboko jak sięgam. Zazwyczaj takie tabletki rozpuszczają się w ciągu nocy i raczej nie wypadają.
Dusiula - ciężko powiedzieć co to może być. ALe raczej nie sądzę żeby to były wody płodowe skoro to się zdarza tylko w nocy. Może to po prostu jakaś obfitsza wydzielina. Jeśli będzie się to powtarzać to po prostu zapytaj o to lekarza. A przede wszystkim nie martw się na zapas!

http://www.suwaczki.com/tickers/wff2wn1545r9qxhk.png

http://s2.pierwszezabki.pl/034/0341899d0.png?346
Pozdrawiamy,
Kasia i Jaś

Asiu oglądałam też te wózki X- landera i na pewno mają wiele zalet, ale dla mnie główną wadą jest malutka gondola. Wydaje mi się, że jak jest duże dziecko to szybko z niej wyrośnie. Za to spacerówka jest bardzo fajna i w tych modelach, które widziałąm ma do kompletu przedłużany ochraniacz na nóżki, więc dzidzia będzie miała cieplej w plecki zimą.
Już dostaję poplątania z tymi wózkami. W każdym jest coś fajnego.

Jeżykowa ja też biorę macmiror i też pomaga ;)

Dusiula daj znać czy wszystko w porządku. Ja u siebie też zauważyłam coś podobnego, ale raczej w godzinach porannych. Też nie wiem co to, bo to nie wygląda na wydzielinę tylko po prostu jak woda...