Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maleństwa 2010 :))))

Gość panterka

Rekomendowane odpowiedzi

hej mamuski !!

Kacper zasnął wiec jestem !

Ewciu Gratki dla Mateuszka !! Jej fajnie tak bezproblemowo no i czekam na usmiech z pierwszym ząbkiem !:) a chłopcy śliczni !! :))

Oluś kochana gratki na te 5 miesiecy i żeby te ząbki wyszły i dały odpocząc Oleńce i mamie :36_3_19:

Izd piszesz o jedzeniu , my tez mamy stałe pory ale Kacper wcina 210 min 180 , a jak ma gorszą chwilę to 120 minimum do tego zje całe potarte jabłko z dwoma biszkoptami , a soków nie pije bo nie chce :) ale kurcze nie wiem czy Kacper to taki jadek czy Ulenka nie jadek ?:)

Jej Zula ja myślałam tak jak dorotta ze to zdjecie z jakies strony i pokazujesz sukienke :hahaha:
Ślicznie naprawde !! Piękna z was para!!

Dorotkazkrainyoz powodzenia u lekarza , oby było lepiej !! Buziak dla Zuzi !!

No i Kaika szacun z tą dietą , ja tam nie wytrzymałabym ;p

Martek ehh takie sytuacje są straszne , dobrze że z Szymkiem ok , a ty mamuska wracaj do formy !!

Asiu powodzenia u dermatologa !! P.s śliczny avatarek !!:36_3_19:

Witam nowe koleżanki !! Może jakieś fotki i coś wiecej o sobie ?:)

A my walczymy jak większość z zebami :) Kacper jest marudny i jeżdzi wszystkim co sie da, ale juz lekko słychac stykanie jak szukam łyzeczka wiec nadzieja, na szczescie Camilia pomaga i narazie nic wiecej nie stosujemy .

Dorottka pytalas czy sie nacieszyłam Kacprem , a wiec nie bo co chwile ktos co chwile cos , dzisiaj pierwszy dzien sami wiec mam okazjie , jestem wszoku jakie on zrobił postepy rozwojowe przez te pare dni masakra , mój smerfik kochany :)

Chciałabym wam wrzucic filmik jak Kacper śpiewa ale nie wiem jak :((

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgfts65eb1.png

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yj44jzxyr3iup.png

Martek współczuje atrakcji

KaiKa to odzywaj się

jtdfctvn mn d yuj ucyhn - oto przekaz od Uli, sama napisała

asiula przejdzie jej i bedzie jadła normalnie

dorota na moim mleku norma dla 5 miesiaca to 150-180 Ula nie zjada więcej i nie zamierzam w nią wmuszac waży 6900 co na jej wiek jest normą a ja nie chce miec w domu tzw. makdonalda :lup:

Malagaaa ciężko mi powiedzieć co i jak Ula pije naprawdę ogromne ilości soczków nawet 3x150, więc może tym się zasyca? Poza tym chłopcy potrzebują wiecej

izd
dorota na moim mleku norma dla 5 miesiaca to 150-180 Ula nie zjada więcej i nie zamierzam w nią wmuszac waży 6900 co na jej wiek jest normą a ja nie chce miec w domu tzw. makdonalda :lup:

Jasne, zgadzam się z Tobą w 100%. Zmuszanie to masakra- ja nie zmuszam, bo nie zjada "książkowo", tylko nie przybierała na wadze, dlatego. Zresztą nie chciała jeść przez refluks, a nie dlatego, że nie była głodna, stąd moje wszelkie zabiegi:-)

A swoją drogą jakim mlekusiem karmisz?

Ja karmię Bebilonem Pepti (to takie dla tych ze skazą białkową) i tam są takie duże normy- może dlatego, że to mleko lżejsze jest czy coś. No i na pewno gorsze w smaku...blehhhh

"Gdy zostajesz matk

Witajcie;)
Rano tak migusiem chcialam Wam oznajmic o zabku;)

Jaka radosc byla jak poczulam zabka;) Naszczescie poczulam na palcu a nie na piersi:D hihi

Filip tez bezobjawowo przechodzil zabki...takze i Wam zycze takiego zabkowania;)

Dzisiaj bylismy ze starszym u lekarza...mamy 5 syropow, krople do ucha, nosa i oka;/ w pt kontrola...

Na szczescie m wzial urlop i pomoze mi do konca tygodnia w zmaganiu z przeziebieniem;/

hejka:) moja kicia własnie zasneła a ja mam chwile dla siebie:)
otoz na poczatku gratki ukonczenia kolejnych miesiecy dla naszych czerwcowych maluszków
dziewczyny piszzecie o ząbkach wow u nas chyba narazie nici nic nie czuje zreszta pani doktor mowila ze narazie nie ida ząbki ojj ale mam nadzieje ze niunia bedie to przechodzic jakos bezboleśnie///// a tak poza tym to w piatek małą zaczął meczyc katarek sobota nd to był juz kosmos katar nie pozwolił jej normalnie oddychac wiec płacz i tyle dzis bylismy u lekarza bo oprocz katarku dołączył dos intensywny mokry kaszel tak mi mojej niuni szkoda jak widze jak sie meczy ...... mamy przepisane 2 syropki i mam nadzieje ze przejdzie szybciutko kurde najgorse ze sa teraz takie wspaniałe pogody w sam raz na spacerki a tu chorubsko sie przyplątało ale chyba jakis wirus bo i mąż i ja teraz podziebieni.......
aiti kaika bardzo dziekuje za przepisy :) na pewno skorzystam zreszta jak macie przepisy na jakies sałatki slezie sernik sprawdzone i pyszne to tez poprosze zreszta na dania miesne i takie galaretki z rosołku to tez
oooo niunia woła znow chyba katarek uciekam buziole

http://www.suwaczki.com/tickers/iv098iik3tqtz1i0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/eikte6hhvgi5y50l.png

Martek73
W niedzielę wracaliśmy z cmentarza i oczywiście z moim szczęściem jechaliśmy z kibicami. Oni skakali po całym autobusie i oczywiście śpiewali. Kierowca gwałtownie zachamował i co??
No i Marta się przewróciła i zbiła sobie rękę tak mocno, że średnio jest użyteczna.
Nawet Szymuś spadł z siedzenia. Na szczęście jemu nic się nie stało.

W USA to już bys pozywała kierowcę za niebezpieczną jazdę :)
Życzę szybkiego powrotu do formy!

minia 25
zreszta jak macie przepisy na jakies sałatki slezie sernik sprawdzone i pyszne to tez poprosze zreszta na dania miesne i takie galaretki z rosołku to tez

co miesiąc kupuję kolorowe gazetki typu Claudia - i tam są w miarę normalne przepisy. tzn. bez wydumanych składników i z dość logicznym wywodem jak TO zrobić

Ostatnio zasmakowaliśmy w tortilli - wystarczy lekko podgrzać z obu stron na suchej patelni
a do środka: sałata
i "cobąź" kostki mintaja smażone /tylko lekko opruszone samą mąką, bez przypraw nawet/
piersi kurczaka z patelni - też dziubie na paseczki i podsypuję gotowcami kamisu -gyros, chińczyk, meksyk

hehehe Krzyś podłapał z TV - co chcesz dziś na obiad? Polaka! z tym białym makaronem:hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73krhms7q16006.png

hej,

U nas dziś spokojniej. Gorączka mineła, Ola dalej marudzi, ale jest to znośne. Leki przeciwbólowe odstawiłam daje tylko Camilie (poleconą przez Malagee). Ząbków ani śladu :( Ehhh

Asiula cudnie wyglądałaś !!! Już niego sama bede mogła się pochwalić takimi fotkami :)

Witaj Marika!! Super, że udało się troszkę wypocząć!

Uciekam się szykować i Olę do Izy! Dziś mamuśki ruszają do kina :taniec1::taniec1::taniec1::taniec1::taniec1:

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=klz9zbmhoxtthaf0
30.09.2009- dwie kreseczki
15.10.2009- pierwsze USG :)))

26.11.2009- nasze drugie USG
25.12.2009- pierwszy kopniak!
18.01.2010- pokazała co między nóżkami, a raczej czego nie ma ;)
02.06.2010- przyszła na świat Oleńka

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3ci09k2g5vriic