Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maleństwa 2010 :))))

Gość panterka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość panterka

aga82

panterko tak sobie siedze z Mackiem i czytam posty, Maciek patrzy na obrazki i bardzo był zaciekawiony tym malutkim filmikiem. nawet kazał mi go powiekszyć bo nie widzi co tam jest :sofunny::sofunny: powiedziałam mu że lepiej ni bo to horror :D:D:D

Kupilam sboie krem dla kobiet w ciąży-PERFECTA MAMA, slyszeliście coś o tym kremie ???
jesli chodzi o riki tiki :D:D to u nas kiepsko z tym. Niby lekarz zabronił do konca ciązy, ale raz na jakis czas sie nam przytrafia :D:D

hehe nio to ładnie troszkę sobie poogladal ale dobrze że małe :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

tina
KaiKa
justysia_k
wpadłam na chwilę żeby ogłosić ze kocham mojego meża :D

magicznego wieczoru :)

Co zrobił ów mężczyzna? :)))

Tina też jestem zdania, że będzie się działo u JUstysi :smile_jump:

Ciekawe czy nam sie przyzna :-)))

Panterka myslisz ze az tak ich wzielo :smile_jump:[/

EHHH KOCHANE COZ TO BYL ZA WIECZOR :D

wczoraj minelo 8 lat od kiedy jesteśmy razem i z tej okazji mezus postanowil ze trzeba to swietowac

wieczorem czekala na mnie kapiel w ogromenj ilosci piany i platkow roz i wszedzie staly swiece
bylo pieknie
jak juz sie wladowalam do tej wanny to mezus przyparadowal do mnie z lampka szapnana (oczywiscie bezalkocholowego) i truskaweczkami i sie zapytal czy zyczy sobei pani mycie pleckow? :D
myslalm ze padne
pozniej piekne swiece w calym domu nastrojowa muzyczka kolacyjka :D
dostalm piekny cieplusi i mieciusi kocyk bo mi w ciazy ciagle zmino :P noooooo i bylo cudownie
mowie wam tak mnie wzruszyl bo ja szczerze mwoiac zapomnialm a on wszytsko sam przygotowal i to tak sie kryl z tym wszytskim ze sie nie polapalam :)
:36_3_1: :36_3_1: :36_3_1: :36_3_1: :36_3_1: :36_3_1: :36_3_1:

zycze milego dnia kochane :** moj bedzie cudowny po takim wieczorze :D

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdk6nlyedkrutq.png

justysia_k
tina
KaiKa

wczoraj minelo 8 lat od kiedy jesteśmy razem i z tej okazji mezus postanowil ze trzeba to swietowac

wieczorem czekala na mnie kapiel w ogromenj ilosci piany i platkow roz i wszedzie staly swiece
bylo pieknie
jak juz sie wladowalam do tej wanny to mezus przyparadowal do mnie z lampka szapnana (oczywiscie bezalkocholowego) i truskaweczkami i sie zapytal czy zyczy sobei pani mycie pleckow? :D
myslalm ze padne
dostalm piekny cieplusi i mieciusi kocyk bo mi w ciazy ciagle zmino :P noooooo i bylo cudownie
mowie wam tak mnie wzruszyl bo ja szczerze mwoiac zapomnialm a on wszytsko sam przygotowal i to tak sie kryl z tym wszytskim ze sie nie polapalam :)

Tylko pozazdrościć takiego wieczoru! Się chłopina postarał, nie ma co! Jej jak miło jak facet coś od siebie romantycznego zrobi!
Mój M. podobny prezent zrobił na moje 25 urodziny, a dodatkowo się jeszcze oświadczył, więc ryczałam jak bóbr i nie byłam stanie powiedzieć "tak" :smile_jump:

Aga ja używam ten krem. Skóre na brzusiu mam cały czas nawilżoną i jędrną. Póki co nie mogę narzekać.

Aiti zapomniałam o Twoim kuligu. Tak to właśnie jest gdy się czyta posty na raty i nie odpisuje od razu. Super wyglądacie z Krzysiem! Ale musiała byc zabawa! Chociaż ja bym zdecydowanie wolała być na tych małych saneczkach z tyłu :)

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=klz9zbmhoxtthaf0
30.09.2009- dwie kreseczki
15.10.2009- pierwsze USG :)))

26.11.2009- nasze drugie USG
25.12.2009- pierwszy kopniak!
18.01.2010- pokazała co między nóżkami, a raczej czego nie ma ;)
02.06.2010- przyszła na świat Oleńka

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3ci09k2g5vriic

Zgadzam się w 100% z

panterka
wiecie co takie zakupki dla maluszk apoprawiają humor bo wtedy jak sie kupi to na twarzy taki banan że szok i potem w domku człowiek przeglada i wogóle cieszy sie że niedługo bedzie ubierał maleństwo w te maleńkie ciuszki

Nasze maleństwo dostało taką śmieszna bluzeczkę na Gwiazdkę - na razie nosi ją Kłapouchy, bo ten drobiazg jest tak uroczy, że nie mogę go schować. Zdecydowanie wolę cieszyć nim oczy i wyobrazać sobie jak będzie w nim wyglądać prawie-napewno-Gabrysia.

Inną sprawą jest to, ze nie ma co kupywać wielu rzeczy w najmniejszych rozmiarach - wciąz mam ze 3-4 komplety ślicznych haftowanych ubranek, które były założone raz, o ile wogóle.

Haha na zimę będę bogata, jak całe to dobro wystawię na aukcjach :)
W końcu trzeciego dziecka raczej nie będziemy mieć.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73krhms7q16006.png

KaiKa
Tina ja póki co stosuję krem z Dax cosmetic i póki co jestem zadowolona. Natomiast lepiej nie chwalić dnia przed zachodem słońca. U mnie jestem przygotowana na mega rozstępy, bo mam do nich skłonności. Po okresie dojrzewania mam na całej długości ud rozstępy, więc tym bardziej po ciąży zostaną :)

Niekoniecznie - ja też mam rozstępy na udach po okresie dojrzewania, ale w [pierwszej] ciąży i do tej pory nic mi nie wyskoczyło.
Moim patentem jest teraz krem Johnsona z serii fioletowe/lawendowej. to taki krem-balsam do całego ciała dla dzieci. Do tej pory paćkałam się podobnym kremem pielęgnacyjnym Bambino, ale ten lawendowy pozostawia więcej gładkości na skórze.

panterka
a u was jak tam z tymi sprawami ? :hahaha::hahaha::hahaha:

u mnie jest ale rzadko bo sie boje znowu plamien ale na weekendzie coś zawsze jest tam :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

ja mam ochotę, ale M. boi się, ze jakoś może się przyczynić do przyspieszenia porodu. Krzyś był wczesniakiem, ja teraz musze sporo odpoczywać, bo każdy spacerek wywołuje pobolewanie brzuszka.

Mówcie mi ŻÓŁWINKA

Za to odbjamy sobie na polu romantyzmu :) Czekoladki, róże, kwiatki, wspólne wypady do kawiarni, a nawet restauracji czy kina.:36_3_1: Krzyś jest już na tyle duży by go można było "podrzucić" do dziecięcych klubów. Nawet Teściowa odtajała i czasem uda się sprzedac Krzysia na cały weekend.

A propos słodyczy - idę machnąć sobie torcik wg tego przepisu: Ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym

Nie wiem czy nie zrobie jakiegoś bardziej prostego kremu - babki komentowały o 3-9 podejsciach...:whoot:
Muszę sobie posłodzić - niestety nie udało mi się załapać do finałowej 5 w konkursie tortowni, tym nie mniej ogromnie dziękuję Wam za wsparcie i głosy!

Witajcie Mamuśki !

Już po wizycie, tak jak po cichy liczyłam nie skończyło się tylko na fotelu u gina.
A wiec po kolei ...

:in_love::in_love::in_love:

- z macicą i jej ułożeniem wszystko nadal ok, wymacał mnie dokładnie od środka i jeszcze ponaciskał brzuch,
:aku:
ale trzeba się poświęcić dla maluszka

a potem gin spytał się czy czuję kopniaczki , a ponieważ powiedziałam, że nIe, to zrobił mi usg.
I TO ZA FRIKO !!!!

I ZOBACZYŁAM JAK MALUSZEK MACHA DO NAS ŁAPKAMI, BOKSUJE MAMUSIĘ A POTEM ZAMYŚLA SIĘ I KŁADZIE 2 ŁAPKI NA GŁOWCE, TUŻ ZA USZAMI...
Myślałam, ze poryczę się ze szczęścia....
Z tymi kopniaczkami muszę być bardziej wrazliwa, bo mam dużo wód płodowych i nie zawsze je wyczuje...
Tak więc dziewczyny nie przejmujcie się, jeżeli nie czujecie jeszcze silnych kopniaczków, z naszymi baby wszystko ok.

:36_11_1::36_11_1:

Cukier mam doskonały 86 czegoś tam, mocz też tylko w krwi czegoś tam za dużo a czegoś tam ( chyba PLT ) za mało - tylko 150, spadek z 205.
Ale na razie nie ma się co tym przejmować...

Gin wspomniał, że może za mało piję, ale wyprowadziłam go z błędu, bo ja zawsze dużo piłam.
Ok 2 litrów wody mineralnej, teraz postaram się pić jeszcze więcej, chyba pęknę...
Nawet polubiłam soczek pomidorowy, zresztą zalecany, bo dobry dla oczków baby..

:in_love:

Następna wizyta 2 marca wieczorem i bezie maleństwo zważone, zmierzone, w końcu usłyszę serduszko... Będzie 4 D i inne cuda no i PŁEĆ, wczoraj gin nie odpowiedział mi, czy to chłopak czy dziewczynka -jak się pytałam....

A tak w ogóle to juz 2 razy śniło mi się, że to dziewczynka będzie.

:regulacja_brwi::regulacja_brwi:

Odstawiam już luteinę i dufi, zostanie mi tylko folik i żelazo.

U nas padał śnieg ale juz przestał, niestety temperatura na lekkim plusie, więc będzie błoto..
A mój kochany M nie mógł dojechać dziś do pracy przez te śnieżyce....

Pozdrawiam !

Jutro wkleję zdjęcia mojego/ mojej myślicielki, to po tatusiu.

:read::read::read:

hej dziewczyny a ja wczoraj miałam wizyte kontrolna i przyznam szczerze ze trosze sie tym wszytskim boje mianowicie miałam robiony wymaz z szyjki macicy i wyszło mi ze w warunkach tlenowych wyhodowano candida albicans poj.kol. boję sie dostałam leki lekarka mowi ze sa niebezpieczne bo sa w szyjce lepiej gdyby były w pochwie boze tak sie boje ........ czy króras z was zmagała sie ztakim problemem pomocy bo ja zwariuje mam brac ten lek przez 12 dni potem przerwa a na kolejnej wizycie tj 2 pobierze mi kolejny wymaz i zobaczymy czy jeszcze sa boje sie bo sie naczytałam takic rzeczy na necie i sie przeraziłam ....... smutna jestem .....

http://www.suwaczki.com/tickers/iv098iik3tqtz1i0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/eikte6hhvgi5y50l.png

Natali
Witajcie Mamuśki !

Już po wizycie, tak jak po cichy liczyłam nie skończyło się tylko na fotelu u gina.
A wiec po kolei ...

:in_love::in_love::in_love:

- z macicą i jej ułożeniem wszystko nadal ok, wymacał mnie dokładnie od środka i jeszcze ponaciskał brzuch,
:aku:
ale trzeba się poświęcić dla maluszka

a potem gin spytał się czy czuję kopniaczki , a ponieważ powiedziałam, że nIe, to zrobił mi usg.
I TO ZA FRIKO !!!!

I ZOBACZYŁAM JAK MALUSZEK MACHA DO NAS ŁAPKAMI, BOKSUJE MAMUSIĘ A POTEM ZAMYŚLA SIĘ I KŁADZIE 2 ŁAPKI NA GŁOWCE, TUŻ ZA USZAMI...
Myślałam, ze poryczę się ze szczęścia....
Z tymi kopniaczkami muszę być bardziej wrazliwa, bo mam dużo wód płodowych i nie zawsze je wyczuje...
Tak więc dziewczyny nie przejmujcie się, jeżeli nie czujecie jeszcze silnych kopniaczków, z naszymi baby wszystko ok.

:36_11_1::36_11_1:

Cukier mam doskonały 86 czegoś tam, mocz też tylko w krwi czegoś tam za dużo a czegoś tam ( chyba PLT ) za mało - tylko 150, spadek z 205.
Ale na razie nie ma się co tym przejmować...

Gin wspomniał, że może za mało piję, ale wyprowadziłam go z błędu, bo ja zawsze dużo piłam.
Ok 2 litrów wody mineralnej, teraz postaram się pić jeszcze więcej, chyba pęknę...
Nawet polubiłam soczek pomidorowy, zresztą zalecany, bo dobry dla oczków baby..

:in_love:

Następna wizyta 2 marca wieczorem i bezie maleństwo zważone, zmierzone, w końcu usłyszę serduszko... Będzie 4 D i inne cuda no i PŁEĆ, wczoraj gin nie odpowiedział mi, czy to chłopak czy dziewczynka -jak się pytałam....

A tak w ogóle to juz 2 razy śniło mi się, że to dziewczynka będzie.

:regulacja_brwi::regulacja_brwi:

Odstawiam już luteinę i dufi, zostanie mi tylko folik i żelazo.

U nas padał śnieg ale juz przestał, niestety temperatura na lekkim plusie, więc będzie błoto..
A mój kochany M nie mógł dojechać dziś do pracy przez te śnieżyce....

Pozdrawiam !

Jutro wkleję zdjęcia mojego/ mojej myślicielki, to po tatusiu.

:read::read::read:
Wspaniałe wieści z rana! Cieszę się, że nie musisz już się stresować tym, że nie czujesz kopniaków i tym najważniejszym, że kruszynka ma się dobrze :)
Z niecierpliwością czekam na zdjęcie :)

Aiti
KaiKa
Tina ja póki co stosuję krem z Dax cosmetic i póki co jestem zadowolona. Natomiast lepiej nie chwalić dnia przed zachodem słońca. U mnie jestem przygotowana na mega rozstępy, bo mam do nich skłonności. Po okresie dojrzewania mam na całej długości ud rozstępy, więc tym bardziej po ciąży zostaną :)

Niekoniecznie - ja też mam rozstępy na udach po okresie dojrzewania, ale w [pierwszej] ciąży i do tej pory nic mi nie wyskoczyło.
Moim patentem jest teraz krem Johnsona z serii fioletowe/lawendowej. to taki krem-balsam do całego ciała dla dzieci. Do tej pory paćkałam się podobnym kremem pielęgnacyjnym Bambino, ale ten lawendowy pozostawia więcej gładkości na skórze.

Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie, chociaż nastawiam się jednak na rozstępy :)
Aiti może to też dlatego, że Krzysiu był wcześniakiem. Ehh nie chcę Cię straszyć :)))

minia 25
hej dziewczyny a ja wczoraj miałam wizyte kontrolna i przyznam szczerze ze trosze sie tym wszytskim boje mianowicie miałam robiony wymaz z szyjki macicy i wyszło mi ze w warunkach tlenowych wyhodowano candida albicans poj.kol. boję sie dostałam leki lekarka mowi ze sa niebezpieczne bo sa w szyjce lepiej gdyby były w pochwie boze tak sie boje ........ czy króras z was zmagała sie ztakim problemem pomocy bo ja zwariuje mam brac ten lek przez 12 dni potem przerwa a na kolejnej wizycie tj 2 pobierze mi kolejny wymaz i zobaczymy czy jeszcze sa boje sie bo sie naczytałam takic rzeczy na necie i sie przeraziłam ....... smutna jestem .....

Minia ja się zmagam cały czas z infekcjami... Już trzecie globulki biorę! Na szczęście córcia ma się dobrze! Nie miałam robionego wymazu, więc nie wiem co to za świństwo sie mnie tak przyczepiło. Ale mam nadzieję, że już po tych lekach przejdzie.
Słuchaj się lekarza, a nie czytaj w necie. Ostatnie co teraz potrzebuje to się tym stresować. Bierz leki i myśl pozytywnie. Wszystko będzie w porządku!!!! :Kiss of love:

Ja wczoraj cały dzień chodziłam i mała spała nawet jej nie czułam za bardzo. Za to wieczorem się wystraszył, bo się nie ruszała. Nachyliłam się nad brzuszkiem i zaczęłam do niej głośno mówić- jaką rewolucję później miałam :smile_move::smile_move::smile_move:Nawet nie były to kopniaki, tylko jakby główką czy nóżkami przesuwała się po brzuchu. Nawet M. był zaskoczony! Uczucie miałam jakbym prawdziwego obcego w sobie chowałam :in_love: Muszę stwierdzić, że coraz bardziej ją kocham z każdym dniem :)

Za chwilę znowu wychodzę i mi się strasznie nie chce!
Miłego dnia!

KaiKa
minia 25

Minia ja się zmagam cały czas z infekcjami... Już trzecie globulki biorę! Na szczęście córcia ma się dobrze! Nie miałam robionego wymazu, więc nie wiem co to za świństwo sie mnie tak przyczepiło. Ale mam nadzieję, że już po tych lekach przejdzie.
Słuchaj się lekarza, a nie czytaj w necie. Ostatnie co teraz potrzebuje to się tym stresować. Bierz leki i myśl pozytywnie. Wszystko będzie w porządku!!!! :Kiss of love:
wiesz co masz racje nie ma sensu czytac w necie bo zwariowac mozna ...... wybiore te leki i mam nadzeieje ze przejdzie dziekuje za wsparcie:15_5_16:

KaiKa ta Twoja córa to prawdziwy wulkan energii - pewnie po mamusi..

:36_11_1:

Nasz kruszynka jest spokojna, oczywiście po rodzicach....

Na razie... bynajmniej...:aku::aku:

Wow, swieci słońce i jest + 5 C.

Dziś przed nami długi spacer...

Minia 25 trzymaj sie dzielnie kochana, bedzie dobrze.

Ważne, że lekarze się starają i dbają o WAS , lepsze to niż żyć w niepewności...
Pozdrawiam cię cieplutko i przesyłam blask słoneczka z Pomorza!

minia 25
KaiKa
minia 25

wiesz co masz racje nie ma sensu czytac w necie bo zwariowac mozna ...... wybiore te leki i mam nadzeieje ze przejdzie dziekuje za wsparcie:15_5_16:

Miniu Bierzesz leki - lekarz zrobił wymaz więc wie na co ci dał leki. Pozostaje tylko uzbroic się w cierpliwość. Nie których rzeczy nie przeskoczysz - nie marw się na zapas
i OMIJAJ SZEROKIM ŁUKIEM tzw. specjalistów/ doradców w sieci.

:15_5_16: Twoje maleństwo z pewnością ma się dobrze!

Aiti
minia 25
KaiKa

Miniu Bierzesz leki - lekarz zrobił wymaz więc wie na co ci dał leki. Pozostaje tylko uzbroic się w cierpliwość. Nie których rzeczy nie przeskoczysz - nie marw się na zapas
i OMIJAJ SZEROKIM ŁUKIEM tzw. specjalistów/ doradców w sieci.

:15_5_16: Twoje maleństwo z pewnością ma się dobrze!

dziekuje te słowa naprawde dodaja otuchy wierze ze tak bedzie jak piszesz musi tak byc i tyle ide moze uda mi sie zasnac bo dzis nie spałam nie ze nie mogłam tylko ciagle myslalam i sie zamartwiałam musze poczekac wybrac leki i bedzie dobrze:) buziaki

Witam się w teń środowy zaśnieżony dzionek.
U nas pada i pada,niedługo nas zasypie całkiem.
Aiti super filmik z kuligu,tez bym tak chciała
Gosiaczek słodziudkie ubranka,jak widzę takie cuda to łezki się krecą.
Justysia masz kochanego męża :) Wieczór musiał byc cudowny.Życzę takiej radości i romantyzmu przez całe życie :36_3_1:
Minia bedzie wszystko dobrze,zobaczysz,lekarze wiedzą co robią.

Kochane,ja mam dobry humorek,mimio że za oknem pochmurno.Dzidzia daje cały czas znac o sobie :15_5_16:Kopie mnie w sam dół.A wczoraj wieczorem tak mnie kopneła,że aż podskoczyłam :smile_move: Chyba trafiła w czułe miejsce :)

Całusy dla wszystkich mamusiek:36_3_1::zwyrazami_milosci:

http://s7.suwaczek.com/20070630310122.png

http://www.suwaczki.com/tickers/iv096iye7n65iq96.png

http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0a7fqhoio9.png

Gość panterka

witam was Mamuski :)))

ja miałam pobudkę przed 5 rano zreszta nie tylko ja bo i sąsiedli chyba też bo mój madry M włączył alarm i nie zdążył wyjsć z domu i czujka go złapała i wył alarm :lup::lup::lup::lup::lup: wiedziałam że to zrobi wiedziałam :lup::lup::lup: musimy dokópić pilota żeby mógł opuścić dom i wtedy uzbroić bo tak to pewnie często bedzie mu sie zdażać takie coś :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

justysia_k
tina
KaiKa

bylo pieknie
myslalm ze padne

No to miałaś niespodzinkę Super :yuppi::yuppi::yuppi:

Aiti
Zgadzam się w 100% z
panterka
wiecie co takie zakupki dla maluszk apoprawiają humor bo wtedy jak sie kupi to na twarzy taki banan że szok i potem w domku człowiek przeglada i wogóle cieszy sie że niedługo bedzie ubierał maleństwo w te maleńkie ciuszki

Inną sprawą jest to, ze nie ma co kupywać wielu rzeczy w najmniejszych rozmiarach - wciąz mam ze 3-4 komplety ślicznych haftowanych ubranek, które były założone raz, o ile wogóle.

Haha na zimę będę bogata, jak całe to dobro wystawię na aukcjach :)
W końcu trzeciego dziecka raczej nie będziemy mieć.

racja !!! a co do dziecka to skąd wiesz może bedzie 3 :hmm::hmm:

minia 25

Kochana nie stresuj sie i przede wszystkim nie czytaj tych bzdur na necie bo niepotrzebnie sie stresujesz a napewno bedzie dobrze zobaczysz Odpoczywaj dużo i myśl pozytywnie :zwyrazami_milosci:

Aiti filmik z kuligu rewelacyjny :))) ja te tak cche ja sie bałam wsiąc jak byliśmy z Zakopanym bo już od razu miałam w oczach ze koń sie przewraca a ja razem z nim wiec zrezygnowałam Głupia :lup::lup: