Skocz do zawartości
Forum

Irlandia

Gość Olimpijka

Rekomendowane odpowiedzi

spokojnego dnia pelnego zadumy i wspomnien o tych ktorych nie ma juz z nami.....

Malgosiu mi to raczej ciezko byloby sie odnalesc w pl realich po ponad 4 latach nie uczestniczenia w zyciu kraju nad wisla....najbardziej mnie tam zawsze wkurzala polska zawisc i wkurzajacy urzednicy ktorzy patrza Cie tylko upodlic i uziemic.....a z drugiej strony ponad 20lat zylam w pl i dopoki nie okazalo sie ze mozna inaczej to bylo okej...no oprocz tej zawisci i zazdrosci...generalnie teraz moge stwierdzic ze dla wielku polakow dzien bez wbicia noza w plecy drugiej osobie i nie cieszenie sie z jego potchniec to dzien stracony :D

Malgosiu, mowilam raczej o problemach na tle ekonomicznym bo ostatnio we Fr zle sie dzieje i coraz gorzej z praca...
mnie byloby ciezko chyba dlatego ze czlowiek ma porownanie z innym krajem, jak pomysle ze w Pl benzyna, telefon czy jedzenie kosztuje tyle co tutaj a zarobki sie do tego nijak nie maja...
a poza tym to polskie narzekanie mnie meczy od zawsze..
jak pisze oli, tyle lat tam mieszkamlam isie dalo wiec pewnie i terazz by sie dalo ale na pewno kosztem nastawienia do zycia i mojego optymizmu....

nigdzie sie nie zwalniam, opiekunka Noasia odebrala NAtanka i wziela go do siebie
odbieramy obu o 16tej
nie mam tak ze wchodze i wychodze jak chce :(
a poza tym to goraczka i tak jest i trzeba poczekac co sie z tego wykluje, czyli wieczorem minimum po 4godz od lekarstwa
na szczescie mamy w miasteczku nowego lekarza od 2tyg, 5min od domu na butach, przyjmuje non stop poza sroda wiec w razie czego go tam zaprowadze (bo oczywiscie K nie ma w domu do 18.30 )

Małgosia
Oli i cieszą takie wieści oj cieszą ;)

ja po konsultacji z lekarzem mam kurowac jak kuruje
wiec za chwilę sama będę umiala dobrac terapię ;)

Moniq
zobaczymy się - musimy w koncu jakos ;)

ja sie tam nigdzie nie wybieram ;)
no moze do siostry do Hamburga na święta;)

hej hej ja tez chcwe sie z Wami zobaczyc.........to moze jednak te stany ?? :sofunny:

Malgosiu-zawsze mozesz dorzucic sobie jeszcze studia medyczne do juz i tak napietego grafiku :D buzka i zdrowka .........

malgosia, myna swieta u tesciow choc wiecie co, ich kochamale taki zlot rodzinny to nie na moje nerwy zmoja szwagierka, i chcialam przeniesc obiad z 25go na 28go bo wtedy robimy chrzciny Noasia
ale wlasnie szwagierce sie pomysl nie spodobal i robimy jednak i chrzciny i obiad 25go :lup:
w Wigilie jestesmy w domu nie wiem jeszcze czy z tesciami czy sami, Sylwestra nie robimy bo bedzie moja mam i glupiobyja zostawic z dziecmi a samemu isc balowac... :D