Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
agan5

Lasagne z indyka

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki;
50 dag mielonego miesa z indyka
30 dag brukselki
2-3 zabki czosnku
1 lyz. oleju,po lyzce masla i maki
250 ml mleka
250 ml smietany kremowki
przyprawy vegeta,sol,pieprz
1 trojkacik serka topionego -smietankowy

Na patelni rozgrzac olej,wlozyc mieso i podsmazyc.Czosnek obrac i przecisnac przez praske i dodac do miesa.Chwile smazyc potem zdjac z ognia przyprawic sola i pieprzem.
Brukselke oczyscic iwlozyc do posolonego wrzatku,gotowac 10-15 min.Odcedzic i ostudzic zimna woda.Zaroodporne naczynie natluscic,przelozyc mieso i powkladac w to brukselke.
przygotowac sos beszamelowy z serkiem topionym,polac mieso i zapiekac 30 min. w 200st.
Mozna przybrac to danie galazkami ziol i podac np. z piure ziemniaczanym pycha


:Zakręcony:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Podaje jeszcze przepis na sos beszamelowy jesli ktos nie wie jak go zrobic.
w rondelku roztopic maslo,opruszyc maka.Caly czas mieszajac powoli dolewamy mleko i smietane.Podgrzewamy az sos zgestnieje a na koniec dodajemy serek topiony.Na konie doprawiamy sola,pieprzem i vegeta.


:Zakręcony:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To jest lasagne bez makaronu choc mozna poprobowac i przelozyc platkami .Z ciekawosci zrobie nastepna z platkami.Mysle ,ze tez bedzie dobra


:Zakręcony:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...