Skocz do zawartości
Forum

Czy zaszłaś w ciąże mimo zrostów ??

Rekomendowane odpowiedzi

Ardhara
no wlasnie - ciekawi mnie to bo sama mam podejzenia o zrosty :/

Zrosty to takie twory powstajace glownie po cesarce i lyzeczkowaniu

Zaszłam w ciąże, ale po kolejnym cc powiedzieli mi żebym więcej nie zachodziła w ciąże, bo mam tendencje to dużej ilości zrostów i kolejnej ciąży mogę nie donosić, a jeśli mi się uda, to trzecie cc może u mnie spowodować zagrożenie życia mojego dziecka i/lub moje. Nastraszyli (a właściwie nastraszyły bo przy cesarce było 5 babek) mnie skutecznie, boję się zajść w kolejną ciąże chociaż marzy mi się 3 dzieci. A zrosty mam nie tylko po cc.

PS. Zrosty powstają (ale nie muszą) nie tylko po cesarce, ale po każdym zabiegu lub operacji (trochę masło maślane bo cesarka to też operacja ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi).

Gość Izabelin

Zrosty mogą tworzyć się także, gdy w obrębie jamy brzusznej toczy się proces zapalny. Miałam je usuwane operacyjnie już 3 razy, bo mam do nich tendencje a cały mój brzuch to jeden wielki stan zapalny. Mimo to zaszłam w ciążę i urodziłam.
Dziubala proponuję wizytę u prawdziwego specjalisty i wypytanie się co On sądzi w tym temacie.

Gość Izabelin

Zrosty mogą tworzyć się także, gdy w obrębie jamy brzusznej toczy się proces zapalny. Miałam je usuwane operacyjnie już 3 razy, bo mam do nich tendencje a cały mój brzuch to jeden wielki stan zapalny. Mimo to zaszłam w ciążę i urodziłam (oczywiście przez cc).
Dziubala proponuję wizytę u prawdziwego specjalisty i wypytanie się co On sądzi w tym temacie.