Skocz do zawartości
Forum

Związki mieszane czyli mężowie obcokrajowcy:)

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki dziewczyny...co ja bym bez Was zrobila....
macie absolutna racje - niewyspanie nie prowadzi do niczego dobrego - wlasnie babcia wziela mala na spacer a ja oddam sie przyjemnosci czytania i opalania bebecha;)

swoja droga faktycznie Izula nie obudzila nikogo...za to jak ja brzydko do niej mowilam.....

dziekuje Mamo Sloneczka:) i btw - mam nadzieje, ze chorobsko szybko zniknie z domu...jak sie trzymasz?

agha - ja wiem, mi tez polozna tlukla, ze 20 minut max na cycku a potem wydzierac z ust;)) ale ja czulam, ze powinnam inaczej i na poczatku, dwa miesiace, mialam Ize na cycku non-stop, ok z przerwami na jej drzemki, ale potem zaczela przesypiac cale noce, stad moje dzisiejsze rodraznienie, bo po takim rozpasaniu jak 11h spanie nagly przeskok do pobudek co kilka godzin w nocy jest trudne.
ale to pewnie zeby - druga jedynka jakos nie moze sie wybic i pewnie to mala drazni...ehhh, musze cwiczyc cierpliwosci i uczyc sie korzystac z czasu jaki mi jest dany (ok, wczoraj w ogole bylo hard core'owo bo jeszcze matula mi powaznie zaniemogla i balam sie cala noc, ze ona tu w bolu a Wrzaskun wrzaskuni... podwojny stres nie jest niczym dobrym)

flor - trzymam za Was kciuki bez przerwy!!

meringue - sliczny jest:) a z cyckowaniem - zaufaj instynktowi:) ja tak zrobilam (mimo "madrych" porad niektorych poloznych i innych "zyczliwych") i Iza jest zdrowa, sliczna i dopiero teraz zaczelam powoli redukowac cycka i wprowadzac coraz wiecej pokarmow stalych (3 x dziennie cyc dla 7-mio miesieczniaka to chyba fajnie)

ide sie luzowac;) buziaki

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/mWgg.jpghttp://lb3f.lilypie.com/mWggp2.png

DRAGON, mialam taka sama metode - postawic na intuicje i... nie zawiodlam sie :)))
Mam pogodne dziecko i jest ok ;)

I do tego odkrylam przy pomocy... latarki do eksplorowania jaskin itp (chlopaka mojej siostry) ;)))) ze to ZEBY ida i to JAK!!! Takie dwa wielkie (ostatnie) na dole, dziecko samo wola o ibuprofen ufffa

Dziekuje Wam bardzo DZIEWCZYNY!!!
Dzieki Wam taka samotna sie nie czulam...
M w pracy, goscie w gorach, a ja tu sama bez zadnej drzemki... Dobrze, ze jestescie!!!
Teraz juz wrocili turysci wiec moglam do Was to napisac ;)))

FLOR, poprosimy SUZY, a ona zaczaruje te bakterie!!! Sama tez czaruje: A KYSZ! A KYSZ!

KATUS, ja wiem, oczywiscie nie wygralam ;) Ale ja taka juz niepoprawna optymistka jestem hihihi ;))) AGHA, dzieki za zyczenia!!! Moze jeszcze kiedys sprobuje? ;)

MILEGO WIECZORU MIESZANKI!!!
:Kiss of love:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-18170.png

dragon mialam ci napisac i dziecko mnie odciagnelo od kompa... kurcze zebys ty mnie 2 dni temu slyszala.. i tez sie pozniej gryzlam ze niedobra matka jestem.. bo zosik nie chcial jesc mojej zupki wiesz wolala sie na kike patrzec i wogole byla nie zainteresowana a ja matka wyrodna na nia nakrzyczalam (ok nie krzyczalam ale mialam taki wredny i surowy ton glosu) i jej oznajmilam ze jak nie zje zupki to dostanie dopiero o 3 mleko wiec jak bedzie glodna wczensiej to sobie moze plakac ile wlezie nic jej nie pomoze... ufff najgorsze ze moje dziecie sie do mnie bezzebnie smialo mimo tych pierdol co jej wygrazalam... caly dzien mialam przerabany bo mnie gryzloo ale przyjechal michele ja sie poryczala a on na mnie spojrzal i mowi ze on by juz dawno stracil cierpliwosc ze mnie sie wydaje ze jestem niedobra ale to JA anie ktos inny siedze z zosia caly czas w domu a nie z "doskoku" wiec moze na krotsza mete ona woli tatusia, babcie, wujka ale tak naprawde to najbardziej w swiecie kocha mnie! i wiecie co?poryczalam sie ejszcze bardziej hehe ale mi sie lepiej zrobilo bo to PRAWDA co powiedzial wiec glowa do gory mam nadzieje ze ty juz zrelaksowana jestes :*

mamo sloneczka moze nastepnym razem wygracie!!!!a kysz chorobska a kysz!!!!!!!!
flor jutro bedzie u na sna kolacji kolezanka farmaceutka, jak ci sie nie spieszy to jutro z nia na spokojnie porozmawiam, ok? i nie gatac mi tu o zadnych czarnych chmurach!!!!
aaa bo wam nie napisalam ze wczoraj moj malzonek mnie malo nie wykonczyl hahahaha byla nasza rocznica slubu i zabieral nas na kolacje i za chiny nie chcial powiedziec gdzie a jak w koncu mu caly dzien dziure w brzuchu wiercila ( w koncu wazne, nie?trzeba wiedziec jak sie ubrac itd) to mnie wkrecil ze do japonskiej restauracji na sushi a ja nie znooooooooosze sushi tzn nie wiem czy nieznosze ale surowej ryby z algami nei bede jadla.. wiec nos mi troche opadl hahaha ale jedziemy i widze ze nie ta trasa.. wkrecal mnie godzine jazdy az w koncu zawrocilismy i pojechalismy do restauracji gdzie bylo weselicho :) zjedlismy sobie 2 wielkie krwiste fiorentiny!!!mniam!! a bubus sprobowal skorki od chleba (nie za wczesnie???!?!?!?!?!!?)
ok to ide cos na zab wrzucic moze jakas activie na lepsze kibelkowanie... jestem na lekach bo mi wylazl hemoroid gigant... dopiero po 2 dniach sie schowal (i dobrze bo nie wiem jak by wczoraj w lozeczku bylo hihi) i bolal jak cholera no ale mam juz masc doodbytnicza i dosutne leki i juz jest o niebo lepie ale kuracja trwa ponad miesiac..... mam adzieje ze juz nie wroci brrrr co za bol :(

http://www.suwaczek.pl/cache/a094a721a3.png

http://www.suwaczek.pl/cache/513e076da8.png

Blog Zosiaczka i Tiny
http://casamitch.blogspot.com/

ja juz w pizamce, wpadam na chwilke zeby zyczyc dobrej nocy!

Dragon moja Natalka spala jak aniolek do 6 miesiaca zycie a potem zaczely sie nocne harce, wiem jak sie czujesz i wiem co sie wtedy mysli. Moja gehenna (tak to sie pisze??) trwa do dzis ale mam nadzieje ze u Ciebie unormuje sie szybciej. I tak samo jak jezdze do rodzicow to sie stresuje jak dziecko wrzeszczy bo w domu to jej pozwalam czasem pokrzyczec :)

Kata zlotko :) dzieki za telefon! taka niespodzianka :):Kiss of love:

Mamo Sloneczka oby zebole szyko wyszly!!

Flor nie depresuj sie prosze!! sorki leku jeszcze nie sprawdzilam ale poszukam jeszcze.

Meringue sliczne zdjecia! no i prosze - prawie sasiadka sie znalazla :D:D a gdzie dokladnie mieszkasz? jak nie chcesz tu zdradzac to napisz mi na priv, moze sie kiedys na kawke umowimy - jak mi przejda mdlosci oczywiscie bo na razie na sam zapach kawy mnie odrzuca...

lece dalej zdychac
caluski!

Mamo sloneczka ja tez czaruje:D:D wczoraj siedzialam ze 4 godz szukalam w necie, zamowilam dzis w aptece salfazin bo to witaminki takie sa zaszkodzic nie zaszkodza M a moze cos pomoga, bo siedzialam na forach i kobitki pisaly ze wlasnie to poprawilo troche ruchliwosc plemnikow ich M, sprobuje a noz cos da:D a nie sa drogie bo chyba 33 zl opakowanie 100 tabletek, :)

Katus a mogla bys sie spytac tej znajomej, co np mogla by polecic na poprawienie jakosci nasienia, na ruchliwosc, i moze jeszcze jak bys mogla o te bakterie enterococcus faecalis i staphylococcus aureus bo te dwa dziady w M siedza wrrrrrrrr :strzela z kałasznikowa:

ten lek co sie pytalam to w PL chyba nie znaja i chyba raczej bym sie nie odwazyla dac M bo to podobno jakies ma duze skutki uboczne a lekarza sie nie pytalam o to, bo moja na urlopie teraz jest, wiec sama szukam w necie na forach co kobitki pisza, i co ich M brali na poprawienie tego nasienia,

Sie tak teraz zawzielam ze szok na te bakterie nastawilam sie ze bedzie trzeba sie jeszcze troche pomeczyc z tym wszystkim, wiec cierpliwosc przede wszystkim!!! ciezko bedzie ale nie poddam sie, tak wiec po ciemnych chmurach nie ma sladu, tylko teraz wielkimi promieniami slonca walczymy:D

Mamo sloneczka ja o tej depresji to tak tylko pisze bo ja mam tak 1 dzien ze wszystko jest do dupy i w ogole masakra a na drugi dzien mi przechodzi, poplacze nerwy puszcza i walka:D

Dzis kupilismy rowerek juz zlozylismy tylko jednej rzeczy nie udalo nam sie podlaczyc wiec jutro bedziemy myslec bo dzis juz nie mamy sily :)

Powiedzialam dzis tesciowej, ale krotko sie z nia widzialam, wiec wszystkiego nie powiedzialam ale musze isc do niej, zeby ona poczytala na wegierskich stronach o tym i moze tam cos bedzie,
I jeszcze sie zastanawiam, na wegrzech zabiegi in vitro za refundowane 3 albo 4 razy, i tak mysle ze jak bym wziela slub z M i bysmy tam pojechali to czy na fundusz mi zrobia ???? kompletnie niewiem, tesciowej powiem zeby poszukala:D

Aniołek 6 tydz

:Płacz:
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvhdge54fl2flm.png

Nie moge sie skupic zeby wszystko napisac w jednym poscie hahahaha:D

Asiczku kochany nie szukaj, jesli cos to na poprawienie ruchliwosci i te bakterie co napisalam, bo ja juz pl strony przeszukałam, ale nie nie, Ty musisz kochaniutka odpoczywac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OBOWIAZKOWO!!! :)

Aniołek 6 tydz

Jejku chyba wszystko.....

Dla wszystkich calusy buziaki usciski :):*:*:*:*

Pamietajcie kobitki zawsze ze wszystkim damy sobie rade, no bo kto jak nie MY!!! Haa :):*:*

Kochane moje:)

Ide spac bo mi zaczyna glupawka do glowy uderzac:D hmm albo poprasuje jeszcze... hhehe,
jednak spac, biore pigule i spac:D :)

Buziaczki kolorowych spokojnych snow z krainy smowkow i kolorowanek !!

:zwyrazami_milosci: :zwyrazami_milosci: :zwyrazami_milosci: :zwyrazami_milosci: :zwyrazami_milosci:

Aniołek 6 tydz

Ojej ale popisałyście... wiekami można by było czytać. Mamo słoneczka... Mam nadzieję że czas chorobowy szybko minie, życzę zdrówka!! I mam nadzieję że kiedyś coś wygrasz... tez bym chaiał :lup: A nie tylko po 1 euro ze zdrapki... uhhh co za pech....

Flor! cierpliwości ! jeszcze trochę i się doczekasz.. na bank ! Ja Ci to mówię! JUŻ CZARUJĘ JAK TO MAMA SLONECZKA POWIEDZIALA.... AAAAAAAAAAAAAKYSZZZZZZZZZZZZZ BAKTERIE... POSZLY W PIZDU ALE TO JUZ..... - no to teraz czekamy na rezultaty... :D

Dragon.. oh szkoda ze cie tutaj nie ma, wyciagnela bym Cie na basen dla odstresowania... ?!?! btw. nie martw się .... ja do Nastki pewnie gorzej mówię... tak jak Kata się odgrażam... co za matki ale własnie mowilam mojej tesciowej ostatnio ze czasem mam takie chwile ze pogadam , pokrzycze bo nerwy puszczaja... a on ze mnie rozumie... bo taka samam w domu jestem hahaha... jutro znowu przychodzi na nauke :lup: bo zostaly nam 3 tygodnie wiec trzeba sie sprezyc.

po pierwsze - Nastusia!! sto lat!! wszystkiego naj z okazji 8 miesiecy!! Zuzik, Ty nie strasz testami, bo mialysmy przeciez razem;) i do ginekologa marsz!!
a w ogole tosie strasznie ciesze, ze z Twoja tesciowa jest ok. ja musze moja przystosowac, bo poza tym ze dobra z niej kobieta to ... no nie nalezy do geniuszy i robi czasami takie rzeczy, ze rece opadaja np. siedzi z Izulkiem w jedynym slonecznym miejscu na balkonie (slonce grzeje jej prosto w glowke) a na moje " Mamo, nie siedz z Iza w sloncu" odpowiada - "nie szkodzi"...albo oblewa wszystko kawa i potem rozciera to recznikami papierowymi (nie bede mowila o sadzani udziecka obok filizanki goracej kawy, bo nie chce sie z rana denerwowac;))

ale - jak to mowi moj brat - ooj tam ooj tam

Iza wlasnie stara sie sprawdzic jak dziala uderzanie zabawka w e wszystko dookola:D a ja - po kolejnej nieprzespanej nocy - zastanawiam sie po co te mleczaki rosna, skoro i tak zaraz wypadaja;)))

i zastanawiam sie po co kobiecie chlop....ale to odrebna historia

buziaki i milego czwartku mieszaneczki!

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/mWgg.jpghttp://lb3f.lilypie.com/mWggp2.png

Hej Mieszanki
My dzis po szczepieniach juz ...ostatnie na pol roku !!!! uffff Michaela wazy 6080g i ma 63,5 cm. Generalnie okaz zdrowia poza tym ze zeby sie formuja bo dziasla twarde jak kamien i na gryzaki sie rzuca z biegu prawie :) A jak juz zagryzie to az mruczy z rozkoszy. Wiec niedlugo i nas czeka marudzenie i mleczaki :).

Suzzy i Lady Dragon - heheh jak nie chcecie narazie zaciazyc to naprawde MARSZ do lekarza bo sammo sie nie zrobi. Ja sie straznie ciesze ze juz mam wszystko zalatwiona na 5 lat i SPOKOJ :). a po co kobiece facet ? Dobre modele do pomocy, kochania, wspierania itd ...a marne modele DO WYMIANY hhihihihihihih.

Popisalyscie strasznie nie wiem czy wszystko zalapie i odpisze bo Misiak mi sie pewnie bedzie budzila na jedzenie niedlugo. I pewnie bedzie jak po ostatnich 2 szczepionkach tylko spanie, cyc, spanie i cyc i tak do jutra.

Flor - sluchaj a moze pogadajcie z lekarzem na temat insyminacji bo wiem ze jest mozliwosc wyizolowania najsilniejszych plemnikow i wpuszczenie ich od razu wysoko do jajowodu zeby nie musialy plynac tyle ile przy normalnym stosunku. Moze to by pomoglo. I pamietam kiedys ogladalm na nationale geografic program o 3 parach ktore mialy wlasnie problem ze slaba sperma i przez 3 miesiace kolesie codziennie musieli pic pare szklanek smooties z warzyw i owocow (nie pamietam dokladnie ale poszukam). I nie bylo zmiluj sie kazdego dnia pili a pozniej zrobiono im powtornie testy i poprawa byla u jednej pary 25% zywotnosci u drugiej 20% ale u trzeciej ponad 50% !!!!

Asiku Majeczko - jak tam ciezarowki nasze sie czujecie?

Mamo SLoneczka - sciskam Cie i sle moc ZDROWOTNOSCI !!!!! ... i szczescia na wygrana w lotto :)

Kata - moze nastepnym razem zanim Zosi nagadasz wyjdz z pokoju i wez 3 glebokie oddechy ... mi zawsze pomaga i jeszcze sie nie zdarzylo zebym na Miske warknela ... tylko raz ja przedrzeznialam bo buczala mi na nic zupelnie i bez tolku heheheh
No i wczoraj miala lekkiego focha wzielam ja do lozka na karmienie a ta juz sie wydziera to ja szybko szybko i walnelam ja z lokcia w czolo hehehe Zebyscie widzialy jak na mnie spojzala i dopiero W RYK ... Jonathan ja szybko wzial na rece a my w smiech bo co tu wiecej zrobic. Po chwili juz sie uspokoila i doklaila do cyca ale cale karmienie miala takie zalosne wzdychania ehhehehe.

Pogoda sie u nas lekko spierniczyla wiec poza spacerem do przychdni siedzimy w domu.

http://www.suwaczek.pl/cache/69aff7552b.png

Flor - znalazlam tyle na teraz i szukam dalej. Jesli bedziesz potrzebowala tlumaczenia daj znac :)

Mango Pop

1 mango
1 handful strawberries
¼ pineapple
6 tablespoons (90ml) pineapple juice
Arctic Fruits

½ pineapple, fresh or canned
1 handful frozen strawberries
a few dashes of pineapple juice
Blueberry Bliss

1 mango
1 handful blueberries
Juice ½ lime
100ml apple juice
Peachy Treat

1 ½ peaches
½ mango
½ orange
100ml orange juice
Fizzy Fruits

2 handfuls blueberries
2 handfuls of strawberries
4-6 ice cubes
Sparkling mineral water
Ginger dream

1 mango
½ grapefruit
1/8 grated ginger root
60 ml apple juice
Watermelon whiz

300g watermelon
2 handfuls raspberries
Tangy Taster

½ melon
2 kiwi fruits
Juice of a lime
4-6 ice cubes
Sparkling mineral water
Fruity vanilla

1 mango
2 tangerines
¼ teaspoon vanilla essence
100ml orange juice
Great grapefruit

2 grapefruits
2 mangoes
6 ice cubes
Go mango

1 mango
1 orange
Juice of ½ lime
50 ml apple juice

http://www.suwaczek.pl/cache/69aff7552b.png

witam

ja jakby dzis trochu lepiej ale nic nie mowie zeby nie zapeszyc, z energia troche lepiej bo zoladkowo to dalej mnie naciaga i nawet zwykla woda mi nie smakuje ...ufff....

Agha pewnie nie nawarczalas jeszcze na miske bo nie mialas wystarczajacego powodu :) a moze Ty z tych co sobie lepiej radza z nerwami :)

przeczytalam wszystko co pisalyscie i juz mi wszystko wylecialo.... w ciazy jestem czy co??:smile_move: kurde....

MamoSloneczka jak tam zebole?

aaa co do pozytecznosci mleczakow to ja sobie wlasnie wyobrazilam moje dziecko z takimi wilekimi zebami stalymi i dochodze do wniosku ze chyba mleczaki sie przydaja :D:D

gdzie Agatka zniknela? Majeczka??

ide sie umartwiac...
ciao!

:36_2_53:

Nie popisze, bo dzis wyjezdzaja buuuuuuuuuuuuuuuu

Zdjecie paszportowe powalilo mnie rzeczywiscie na kolana!!! R E W E L A C J A !!!

ASIKU, nie zapeszam... trzymam tylko kciuki!!!
Z wyobrazenia sobie dziecka z "prawdziwymi" zebolami tez sie usmialam
I z SUZY i DRAGON wywodow tez (o facetach)...
Hmmm... moze jednak powinnam zmienic sobie nastroj na ... glupawke
:what:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-18170.png

hej ho ja szybko bo sie male wybudza!
agha hahaha nie nawarczalas bo za ciebie wszystko maz robi hahaha ok zarty na bok.. czasem sie zdarzy i wychodzenie nic nie pomaga.. jak jest michele to go wolam na chwile i ide sie napic wody a on grucha z zosikiem ale jak jestem sama to w stanie glebokiego placzu i innych malo przyjemnych spraw nie zostawiam jej samej..
suzy marsz do gineksa sprawdzic co sie dzieje!!!i nie mam na mysli ciazy ale jak cos nie gra to trzeba sprawdzic i kropka!!
flor przepisalam nazwy tych bakteri (swoja droga po jaka cholere wymyslaja tak skomplikowane nazwy, nie moglyby sie nazywac po ludzku?) zapytam sie francy niech sie wypowie w temacie!!!!
mamo sloneczka juuuuz jada???kurde ale zlecialo... to teraz kto do kogo i kiedy??trzymaj sie ja tez nie znosze pozegnan:(
suzy gdyby nie chlop to nie mialabys sie co martwic o mleczaki :D
dragon ja wiem ze to moze zabrzmi glupio ale jak zosia sie nie moze wyciszyc to ja ja lulam przy muzyce raimonda lapa, probowalas moze??fakt ze sama prawie zasypiam przed nia hehe ale dziala...
asiku jak tam??wracaja sily i energia!! a jak z tym testem zeby obliczyc plus minus czas ciazy??zrobilas juz moze?
agha miska boska!!!zdjecie jest pierwsza klasa!a sorki jak ona siedziala ze nie widac trzymajacego???
ok moj czas ie skonczyl buziaki!!!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/a094a721a3.png

http://www.suwaczek.pl/cache/513e076da8.png

Blog Zosiaczka i Tiny
http://casamitch.blogspot.com/