Skocz do zawartości
Forum

Związki mieszane czyli mężowie obcokrajowcy:)

Rekomendowane odpowiedzi

Asiku tu robi sie USG standardowo wszystkim dzieciom z cesarki ze wzgledu na zla pozycje. Moja przeciez na dupce siedziala ostatnie 3 miesiace non stop ...leniuszek.
Co do grup to nie slyszalam bo tu jest troszke inaczej ...dzieci od 2 miesiaca do 2 lat chodza do zlobkow (moze byc w prywatnym mieszkaniu na 5-6 dzieci np) a od 3 roku zycia juz ida do szkoly. Najpierw na pare godzin a od 4 raku zycia na caly dzien z 2-3 godzinna przerwa. Rodzice moga zabierac do domu dzieci a jak pracuja to za dodatkowa oplata dziecko je w szkole w swietlicy. Wlasciwie jedyna grupa spoleczna duza ktora siedzi z dziecmi w domu to muzeumanki ale one nie tylko nie mowia po angielsku wcale ale i czesto po holendersku tez. Wiec nawet jak by takie grupy byly to ja sie nie dogadam .
Mamo Sloneczka- zdrowka zycze zeby Was niczym dzeciaki nie pozarazaly

buziaki reszcie Mieszanek

http://www.suwaczek.pl/cache/69aff7552b.png

o i Kata sie odnalazla :) juz wracacie? szybko zlecialo co? ciesz sie ostatnimi dniami i wracaj do nas!!

Agha szkoda ze nie ma u Was takich grup, na tej co dzis poszlam nie bardzo mi sie podobalo bo jakies dziwne babki przyszly (czyt. troche wieksze ode mnie angielki) i pewnie gdyby nie ta moja Japonka z ktora sie umowilam to bym z tamtad uciekla :) Natalka tez zachwycona nie byla ale zawsze to jakas odmiana

teraz poszukam jakiejs grupy ze spiewaniem i tanczeniem :)

MamoSloneczka trzymam kciuki zeby Alex nic nie zlapal! a co do wody Suzy to ja sobie juz ja tak wyobrazalam jak chodza gdzies w gory po wode i nosza wiadrami :hahaha: coz... tak juz czasem mam :)

Witajcie!!!

KATAaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Bardzo milo Cie tutaj widziec!!! Szybko Wam zlecialy te wakacje.. Zycze Wam udanych ostatnich godzin i SZCZESLIWEGO POWROTU DO DOMKU!!! Odezwij sie po powrocie!!!

AGHA, tutaj to w ogole takich grup nie ma, a dziecmi zajmuja sie najczesciej dziadkowie... Ja mam szczescie, ze moge prcowac w domu, bo inaczej byloby raczej kiepsko...

Pozdrawiam Was bardzo SLONECZNIE!!! Znowu upal...
:basen:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-18170.png

A spiewajcie ... mi tam falsze nie przeszkadzaja bo ja i tak glucha muzycznie heheeh.

A mnie dzis maz opierd .... ze ja to ostatnio jakos sie nie przykladam do do prowadzenia domu, gotowania itd ... no do dupy gospodyni jestem ale to kazdy wie z nim na czele wiec luzik. Zrobilam mu ciasto z jablkami wiec jak wroci i zobaczy to go wyrzuty sumienia zezra ze Agusie opierniczyl ...HEHEHEHEH. Ale faktycznie czasem mam takie dni ze poza opieka nad Miska (a to idzie mi lepiej niz dobrze) to mam problem nawet z wzieciem prysznica tak mi sie NIC NIE CHCE. Moze to hormony ze spirali staraja sie jakos mi unormowac cykle bo nie ma to nic wspolnego z brakiem energii. Nie oszukujmy sie z takim dzieckiem jak Michaela mam wiecej czasu wolnego niz potrzebuje heheheh.

http://www.suwaczek.pl/cache/69aff7552b.png

WROCILAM:D:D:D

Agha dobrze ze bioderka sa ok :)

Natanek 100 lat :*:*

Wrocilismy wczoraj po 22 byłam strasznie zmeczona od 8 do 22 w samochodzie masakra, no ale juz jestem w domu, co jak co , gdziekolwiek bym nie byla i by bylo super, w domu jest najlepiej :) mam juz pieska ze soba, strasznie tesknilam za nia:D:D Dostalam okres wczoraj, tak wiec dalej zabawa w badania leki itp trudno, dzis na obiad do rodzicow wiec nie musze gotowac, troche tylko ogarne jakies pranie i starczy na dzis:P

Bylo bardzo fajnie, M ma super rodzine, tacy mili w ogole fakt ze nie umialam sie z nimi dogadac ale M tlumaczyl:D kupilam troche rzeczy ktorych nie ma w polsce, i musialam spodnie sobie kupic bo kurde niewiedzialam ze tam jest tak strasznie goraco i mialam tylko dlugie:D :lol:

Jak siostra da mi zdjecia to wam wkleje i pokaze, jakie tam ładne widoki sa:D

Ok ide ograrnac:D
Buziaczki:*

Aniołek 6 tydz

:Płacz:
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvhdge54fl2flm.png

jestesmy!!!!!! natanku 10000000000lat!!!!!!!!!!
ale upal!!a w pl jak wylatywalismy 10 stopni bylo brrrrrrrrrr!!!
zosik zuch dziewczyna dobrze znosi podroze :) balam sie jak nie wiem co ale juz teraz wiem ze nie bylo co soie trzesc :)
tylko mnie stewa wkurzyla az chyba na nia napisze jakis "mily" liscik!!!!!! w tym wizz airze miejsca nienu8merowane, kazali nam usiasc gdzie chcemy a potem sie okazalo ze z dziecmi to tylko nieparzyste numery bo tam jest wiecej masek tlenopwych... wiec sie pytam czy faktycznie musze sie przesiadac bo juz pozapinanae tymi pasami dla dzieci co sa bardziej niz do dupy, nie zaciskaja sie wiec gucio by pomogly jhakby co ale trzeba.. a ta ktretynka po mnie jedzie czy ja nie wiem jakie sa nr parzyste a jakie nieparzyste.... ale ze jej kolezanka mi miejsca nie wskazzala to juz niewazne.. zreszta pare razy mi niegrzecznie odpowiedziala chyba ma jakis syndrom niedipchniecia kurde...
butelki aventu wrrrrrrrrrrrrrr nam sie rozszczelnily wiec zostalismy w samolocie bez mleka... no ale juz po wyladowaniu w aptece kupilam meczko w plynie i jeszcze zosik zjadl obiadek i deserek wiec zle nie bylo!! tylko sie wszyscy poryczelismy na lotnisku wlaczajac mojego tate (chyba go pierwszy raz w takim stanie widzialam) no i smutno mi teraz...:( dobrze mi bylo u moich rodzicow.... no ale tutaj kikunia czekala!!!!teraz odsypia taka zmeczona czekaniem na nas!!a tesiowa mowila ze ona cala sobote patrzyla w stronre ulicy.. czyzby wyczuwala ze wracamy??:)
mamo sloneczka a jakiz to mandat?? :D
kurcze nie wiem co napisac bo mam straszne zaleglosci... agha a wyslesz kawalek ciasta?? a przepraszam powiedz j ze widzialy galy co braly i jak nie masz ochoty gotowac to dobry maz dzwoni po pizze :D
male mi marudzi chyba jej goraco uffffffffff jak pzytulam jeszcze gorzej ale skubana mimo ze cala mokra i tak na rekach chce.. babcia rozpuscila :D
a wiecie ze ona jakies 2 tygodnie temu na kleczkach sie buja?!?!?!?ciekawe kiedy wystartuje:D a dzis ja posadzilam to sie nie przewrocila... tylko tak dziwnie sie od przodu podpiera :D
ok uciekam bo zaczyna wlaczac syrene :D
buziaki!!!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/a094a721a3.png

http://www.suwaczek.pl/cache/513e076da8.png

Blog Zosiaczka i Tiny
http://casamitch.blogspot.com/

melduje ze zyjemy ale chorujemy :( zlapalysmy jakies swinstwo z Natalka i jest nie fajnie no ale co zrobic... chyba na tej grupie w piatek, oby nie swinska grypa! ;)

noc byla do d... wiec N odsypia a ja tez chcialam ale to katar mi przeszkadza to gardlo, fuj

Agatko dobrze ze wrocilas, Kata trzymaj sie i zagladaj do nas! gratki dla Zosi za postepy w "nauce" :) moze jakies zdjecia bys wrzucila??!! Mamo Sloneczka fajnie ze wypad nad morze sie udal, mimo ze z mandatem - zdarza sie :) Flor koniecznie wstaw zdjecia! niezmiennie trzymam kciuki!!
Agha Ty sie zajmuj Michasia a domem jak przyjdzie Ci ochota! ;)

ide polezec... ufff

Ojej !!!

Asik normalnie cos lata w powietrzu, ja tez chora, gardlo mnie boli nos zatkany, M wczoraj o 1 w nocy jechal mi do apteki po Otrivin na zatkany nos, tak mocno mialam zatkany ze oddychac nie moglam, straszne uczucie a ustami ja nie umiem dlugo oddychac zreszta jak prawie zasypialam to sie budzilam bo dusic sie zaczelam, dobry ten otrivin bo mi otworzyl dziurki i moglam oddychac:D gripex jem mysle ze za jakies 3 dni mi przejdzie:D

Ugotowalam obiad, sosik z mieskiem tylko ziemniaczki wstawic ale to jak M bedzie wracal zeby bylo
cieple :) tak wiec mam chwilke i pisze :)

zaraz pranie wstawie i przydalo by sie odkurzyc bo figa siersc gubi bo cieplo to pelno lata ale to M odkurzy jak wroci ja sie nie biore dzis za odkurzanie:D nakupowalam na wegrzech makarony ( w pl takich nie ma a ja je ubustwiam wiec zrobilam zapas na rok:lol: )i kurcze teraz nie mam ich gdzie pochowac hahahhaa:lol:

Asik Zdrowiejcie !!!! :)

Kata fajnie ze mala juz robi takie postepy, :) jeszcze kilka dni i bedzie miala juz pol roku jak to szybko ten czas leci ojjj.....

Mamo sloneczka za co ten mandat ja tez jestem ciekawa:D:D:D:D
Ja powoli zaczynam jezdzic jak moj M wiec sie nie zdziwie jak niedlugo ja dostane mandat hahahaha:D

Majeczka to juz w ogole phi, ma ktos do niej numer tel? sms by napisac zadzwonic, czy zyje w ogole:D

Suzy jak tam przeprowadzka ?? Agatko A Twoja?:D

Pokazcie zdjecia nowych mieszkanek:D :)

Zdjecia wkeleje albo wieczorem ale za kilka dni, bo jeszcze nie zgralam od mojej siostry ,

Ok ide smarkac i pokrzatac sie po domu, ciasto z truskawkami zrobie O!! :D wlansie:D :)

Buziaczki:*:*

Aniołek 6 tydz

:Płacz:
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvhdge54fl2flm.png

Kata
te durnowate różowe panieniki z WIzzaira tak mają, nie ma co z nimi dyskutowac bo w najlepszym wypadku to ci uprzejmie powtorzy polecenie a najczesciej to cie opier-papier ze nieodpowiedzialna jestes, a to w koncu ich broszka przy wejsciu informowac o siadaniu z rzedach nieparzystych - i co trzeba im oddac, zazwyczaj to robia, bo latam 1-2 razy w miesiacu, ale co do "prosze zapiac dziecko w pas' zanim jeszcze zaczal kolowac, to mnie szlag trafia, bo weź utzrymaja dzieciaka przed startem w pasach! zapinam na sam koniec i sie kurka o to kłóce zawsze, bo to nie kukiełka, żeby siedział spokojnie przez caly lot od wejscia na poklad do wyjscia wlacznie!
zdzarzaja sie bardzo mili stewarci, ale to rzadkosc...
PZDR!

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

kata
jestesmy!!!!!!
ale upal!!a w pl jak wylatywalismy 10 stopni bylo brrrrrrrrrr!!!
zosik zuch dziewczyna dobrze znosi podroze :) balam sie jak nie wiem co ale juz teraz wiem ze nie bylo co soie trzesc :)

mamo sloneczka a jakiz to mandat?? :D

male mi marudzi chyba jej goraco uffffffffff jak pzytulam jeszcze gorzej ale skubana mimo ze cala mokra i tak na rekach chce.. babcia rozpuscila :D

Witaj KATUS!!! No upaly niesamowite znowu... Polecam czeste chlodne kapiele dla Zosienki!!!
Mandat w sumie bezsensowny... Na platnym parkingu (innego nie znalezlismy) dostalismydoplate za "zle uwidocznienie biletu"... (!) Bedziemy reklamowac, bo bilet (zaplacony) lezal na przedniej szybie... hmm...

mama2corun
lojeju jaka cisza....:kura:wylazic

Wylazlam Agatko, w Ty gdzie? ;)

Asik
melduje ze zyjemy ale chorujemy :( zlapalysmy jakies swinstwo z Natalka i jest nie fajnie no ale co zrobic... chyba na tej grupie w piatek, oby nie swinska grypa! ;)

ZDROWIEJCIE ASIKU!!! Trzymam kciuki, zebyscie sie szybko wykurowaly!!!

flor
ja tez chora, gardlo mnie boli nos zatkany

Szybkiego powrotu do formy, Flor!!!

Devachan
A tak w ogole to witam was Mieszaneczki :)
Juz jestem zakompowana wiec bede zagladac - cos mnie kichawka zlapala i wlasnie sie mię dziecie obudzilo z drzemki...

Witaj DEVACHAN!!! Milego sezonu truskawkowego!!! Tutaj juz po truskawkach, ale za to czeresnie w pelni i arbuzy juz sie zaczynaja pokazywac... MNIAM!!!

CALUSKI WSZYSTKIE MIESZANE!!!
:36_3_15:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-18170.png

hej mieszance!!! :P
DEVECHAN witaj!!! ja tutaj bardzo dawno nie zagladalam... chyba nie klikalysmy wczesniej?mam nadzieje ze faux pas nie popelnilam :D wiesz mnie niby tez powiedziala ze mam usiasc w rzedzie 3, 5,7 a wlasciwie to zebym zapytala sie kolezanki w srodku samolotu.. nie skumalam ze maja byc nieparzyste a ze kolezanka jemiolowata i nie wiedziala ze niespelna 6 miewsieczne dziecko musi na kolanach to... ehhh szkoda gadac! no ale juz to mamy za soba :)
MAMO SLONECZKA ja mam male melony na polu :D goraco i siedzimy w domu (od 8 do 10 rano spacerek bo potem sie nie da, ja w cieniu mam 32 stopnie hmmmm nie wspomne ze na zewnatrz jak wyszlam po glupi deserek dla zosi do garazu to ledwo sie doczolgalam do drzwi :D )
co do mandatu to reklamacja konieczna, mozecie jeszcze dodac zeby zasponsorowali okulary bo cos kiepso widza, trzymam kciuki zeby sie udalo bo znajac ichniejsza biurokracje... hmmm nie bede cie podlamywac!! mam nadzieje ze duzo nie zdarli!!!!!ASIKU zdrowka zdrowka zdrowka dla ciebie i Natalki!! I dla FLOR tez!!!cirrus polecam od razu nosek odetkany i po 3 dniach nie ma kataru!!!! tylko nie wiem czy z tymi lekami co bierzesz mozna....
SUZY AGATKO ja nnie na czasie.. co to za mieszkanak?? :)ja bym sie chetnie przeprowadzila z wiadomochych powodow :D
ale ze mnie jemiol!!wlasnie przewinela kupe zosi i9 nie wyrzucilam.. i tak sie zastanawiam co tak smierdzi i ile to dziecko wydala :D haha ide sprzatnac bo w tej temperaturze zasmierdniemy rowno :D

http://www.suwaczek.pl/cache/a094a721a3.png

http://www.suwaczek.pl/cache/513e076da8.png

Blog Zosiaczka i Tiny
http://casamitch.blogspot.com/