Skocz do zawartości
Forum

Dobry sosik do sałatki owocowej


Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Sałatka jak sałatka, ale po raz pierwszy chciało mi się wykrajać i okazało się to nie być takie niewykonalne, chyba relaksujące i całkiem zdobne ptaszysko zasiadło na stole :)

Nie miałam specjalnego noża, za to chęci i cudne owoce, które siostra zakupiła na imprezę. Stąd paw ciut "poharatany", za to pysiasty!

Do sałatki owocowej zrobiłam sprawdzony sosik.
Polecam!:

Jogurt naturalny, gęsty ( najlepiej grecki, nadburzański) , odrobina rumu, jako że nie miałyśmy olejku migdałowego, łyżka miodu i spora garść płatków migdałów.
Wymieszać i dodawać sobie miód, czy płatki, czy rum w ilości "do smaku" - jak lubisz.
Polej sałatkę przed podaniem, bądź podaj w osobnym naczynku.

http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/134_paw.jpg

i

http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/130_paw.jpg

Odnośnik do komentarza

Ewa.Pieluszkarnia
Hej! Sałatka jak sałatka, ale po raz pierwszy chciało mi się wykrajać i okazało się to nie być takie niewykonalne, chyba relaksujące i całkiem zdobne ptaszysko zasiadło na stole :)

Nie miałam specjalnego noża, za to chęci i cudne owoce, które siostra zakupiła na imprezę. Stąd paw ciut "poharatany", za to pysiasty!

Do sałatki owocowej zrobiłam sprawdzony sosik.
Polecam!:

Jogurt naturalny, gęsty ( najlepiej grecki, nadburzański) , odrobina rumu, jako że nie miałyśmy olejku migdałowego, łyżka miodu i spora garść płatków migdałów.
Wymieszać i dodawać sobie miód, czy płatki, czy rum w ilości "do smaku" - jak lubisz.
Polej sałatkę przed podaniem, bądź podaj w osobnym naczynku.

wygląda pysznie gratuluje zdolnosci:36_2_25:

http://s2.suwaczek.com/200506164670.png
http://s3.suwaczek.com/200807055472.png
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/d7fddd7b.gif

Odnośnik do komentarza

A dziękuję Wam bardzo Babeczki :)

I jeszcze z tego co nam zostało, skroiłam żagielek ;)

ps.
a duuużo pyszniejszego arbuza jadłam schłodzonego w lodówie, nasączonego rumem (wydrążone trochę miąższu i "w miarę potrzeb" nalanego rumu, którym potem całość nasiąka) i podanego z małym wydrążeniem z lodami waniliowymi ... Pyyyycha, ale ćśśś ;) Oczywiście - wersja nie dla dzieci :)

Odnośnik do komentarza

Ewa.Pieluszkarnia
A dziękuję Wam bardzo Babeczki :)

I jeszcze z tego co nam zostało, skroiłam żagielek ;)

ps.
a duuużo pyszniejszego arbuza jadłam schłodzonego w lodówie, nasączonego rumem (wydrążone trochę miąższu i "w miarę potrzeb" nalanego rumu, którym potem całość nasiąka) i podanego z małym wydrążeniem z lodami waniliowymi ... Pyyyycha, ale ćśśś ;) Oczywiście - wersja nie dla dzieci :)

pycha:36_1_21:

http://s2.suwaczek.com/200506164670.png
http://s3.suwaczek.com/200807055472.png
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/d7fddd7b.gif

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...