Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Redberry
która z Was używa pieluch babydream? I co o nich możecie powiedzieć? czy są chłonne czy są miękkie?

to samo pytanie o chusteczki firmy babydream - sprawdzają się Wam? Czy wyciągają się pojedynczo?

Ja pieluchy kupowałam 2 razy ( jak jeszcze używałam jedno). Nie najgorsze, ale twarde się robią. W sumie to na równi z huggiesami jak dla mnie, lepsze na bank od DADA z biedronki i innych markowych-marketowych. Tak czy siak najlepsiejsze są wielo :P :lol: a kupowanie ich uzależnia :) Chusteczek nie kupowałam, więc nie pomogę.

stokrotka_87
Redberry
która z Was używa pieluch babydream? I co o nich możecie powiedzieć? czy są chłonne czy są miękkie?

to samo pytanie o chusteczki firmy babydream - sprawdzają się Wam? Czy wyciągają się pojedynczo?

dla mnie i jedno i drugie do kitu.... przesikuje mi te pampki a chusteczki sie nie wyciagaja pojedyncza...
dosyc dobre sa z lidla pieluszki toujours

Dla mnie te lidlowskie to tandeta. Wkład mają gruby i cholercia twardnieją.
A co do tych z rossmana jakiś głupi żel z nich wychodził i na pupie zostawał.

A tak w ogóle to we wszytskich jest coś nie fajnego. Pampki strasznie śmierdzą, dada są bani, hugiessy nie zatrzyjują w środku, happy to w ogóle porażka... A wsio jak leci to chemia, która pakujemy dziecku na tyłek 24h na dobę. Teraz wiem, że jeśli nawet wrócę do jednorazówek to np. ECO z rossmana bo nie są chlorowane i wybielane.

A TAK W OGÓLE TO JA MAM WYPACZPNE ZDANIE WIĘC WIECIE :lol: ;)

Ja tez się nie znam na składzie. Wiem jedno, na bank we wszystkich jest coś co uczula np. moją Lenę. Czyli jakby nie patrzeć jakieś świństwo tam wpychają;) Większośc ludzi pieluchy wielo kupuje ze wsględu na ekologię, a ja ze względu na zdrowie małej i wiem, że naprawde jej to pomogło. Nikogo nie zmuszam do uzywania wielorazówek, po prostu zastanawiam sie dlaczego wszedzie zbiajana jest taka kasa na dzieciach. Bo to tylko o kase chodzi ;)

stokrotka_87
qmpeela
Ja tez się nie znam na składzie. Wiem jedno, na bank we wszystkich jest coś co uczula np. moją Lenę. Czyli jakby nie patrzeć jakieś świństwo tam wpychają;) Większośc ludzi pieluchy wielo kupuje ze wsględu na ekologię, a ja ze względu na zdrowie małej i wiem, że naprawde jej to pomogło. Nikogo nie zmuszam do uzywania wielorazówek, po prostu zastanawiam sie dlaczego wszedzie zbiajana jest taka kasa na dzieciach. Bo to tylko o kase chodzi ;)

moj maly kurcze tez ma bez przerwy cos z pupka.. ciagle odparzona.. wylecze i kurde za tydzien znowu.. i tak w kolko... uzywam juz tylko chusteczek sensitive, posypuje maczka ziemniaczana i zakladam pampersiaki pampersa... nie wiem od czego to zalezy ta jego pupcia...

U mnie ciągnęło się to bardzo długo i nareszcie zapomniałam co to odparzenie. Mało tego nie stosuje w ogóle zadnych kremów przy zmianie pieluszki! :) Wcześniej nie było mowy o wyleczeniu. Wystarczyło zupełne odstawienie wszystkich jednorazówek (a przyznam, że zebrałam niezły stosik różnych). Na początek w ruch poszła tetra i wymiennie flanela+otulacz. Poprawa była ogromna, od kiedy nawet na noc zakładam wielo nie ma mowy nawet o zaczerwienieniu. I licze, ze tak juz zostanie.

Redberry

Redziu ja używalam i jak dla mnie są za twarde,nawet jak kacper mało nasika to się robią sztywne...,może to bardziej dotyczy chłopców bo sikają z przodu i stąd takie wrażenie. Poza tym były super,bo idealnie dopasowane i fajne ogólnie ale ta sztywność...... zrezygnowalam niestety...:(

http://suwaczki.maluchy.pl/li-63498.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-63499.png

Redberry

z chusteczek jestem zadowolona ale pampki niestety się robią sztywne,jak byla malutka to nic nie przeszkadzało ale teraz myśle,że by utrudnialo jej poruszanie się.

qmpeela
A tak w ogóle to we wszytskich jest coś nie fajnego. Pampki strasznie śmierdzą, dada są bani, hugiessy nie zatrzyjują w środku, happy to w ogóle porażka... A wsio jak leci to chemia, która pakujemy dziecku na tyłek 24h na dobę. Teraz wiem, że jeśli nawet wrócę do jednorazówek to np. ECO z rossmana bo nie są chlorowane i wybielane.

A TAK W OGÓLE TO JA MAM WYPACZPNE ZDANIE WIĘC WIECIE :lol: ;)

Ja na początku kupowałam pampersy ale byłam niezadowolona bo śmierdzące ,kolor na obleśnie żółty zmieniały i Lenka przesikiwała albo jak rozwolnienie miała to pleckami kupa wypływała i zmieniłam na rossmanowskie ale teraz się te pampers baby active pojawiły i są rewelacyjne-nic kompletnie nie sztywnieje wręcz przeciwnie im więcej siuśków tym milsza w dotyku pielucha :) Twój kot używalby pampers :lol:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49y2v4q82ra9xr.png

Olusia
czesc wszystkim stokrotko co do pupy jesli posypujesz maczka to nie uzywaj chusteczek tylko przemywaj pupe woda a potem maczka bo jesli chusteczki a potem maka to potem robia sie takie gluty z tego i to paruje i to nic nie daje a wrecz pogarsza

No tak naprawde to pewnie naj lepiej było by nie używać chusteczek tylko przemywać pupala bo te wszystkie chusteczki są nasączone jakimś gorzkim gó*nem ale to tak ułatwia życie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49y2v4q82ra9xr.png

Dziewczyny-bardzo Wam dziękuję za opinie!
Ja używam teraz Pampersów i pieluszek i chusteczek, i Mikołajowi niczym nie smaruję pupy, nie odparza mu się ani nic, ani kupka nie wylatuje. Używamy tych, na których jest napisane Soft Cottony - i są bardziej miękkie niż inne Pampersy.
Wczoraj byłam w Rossmanie i zastanawiałam się nad wypróbowaniem tych Babydream, ale postanowiłam, że najpierw poszperam coś o nich.

Qmpeela-co to za pieluszki ECO z Rossmana? Nie znam.

Kaszaaaaaa - a co to jest DM? Jakaś drogeria?

http://miko.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png

Hey hey jestem już w domku .. i mamy chrzestnego !!

Redberry

Każda pupa dzicieczkowa jest inna :)
Ja lubię babydream , wydaje mi sie że w twardości jest różnica między rozmiarami , teraz mamy 4 i są bardziej elastyczne ... dla Meli są idealne , nie przeciekają jak Happy , nie wypada żel - jak w happy , wg mnie są bardzo podobne do huggiesów :)
a husteczki wg mnie są mało wilgotne , wolę pampers sensitive lub play :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3vocefj8j.png

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kw6ykdy3q.png