Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

racuszek
u mnie to samo każdy tylko o cyce pyta a jak odpowiadam że nie karmię piersią to pretensje " a powinnaś !! " masakra .. i muszę tłumaczyć ze łzami że chciałabym ale nie mogę karmić.. ***** jakbym bez tego nie miała wyrzutów sumienia...

Przestań ja karmie cyckiem a przy takich pytaniach czuje się nieswojo jak by mi zaraz kazali pokazać jak to robie !
ja nie jestem subtelna osoba ale w zyciu ani nie mówiłam komuś,że się spasł(wychodze z zalożenia,że wszyscy maja lustro) a o cycki nie pytałam nawet robiąc drinka świeżej mamuśce jak chciała czy nie chciała to też były rożne możliwości bo przecież można odciągnąć albo poprostu niechcieć...

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49y2v4q82ra9xr.png

racuszek
a co do supermarketu to jasne.. jak się urodzi dziecko to zakupy same przylatuja do domu wcale nie trzeba po nie chodzić do sklepu prawda??

no pewnie,wszystko się samo robi...a przecież takie samotnie wychowujące mamy to nawet centralnie po porodzie czasami są zmuszone bo kto to ma zrobić ,nie każda ma mamusie czy koleżanke która odwali czarną robote !

w ogóle ostatnio wszyscy mnie wkurzają ( chyba przez pigułki mi nastroje skaczą ) poza ciężarnymi do nich zawsze się uśmiecham ....

Ostatnio ciotka znów wyrąbała że w domu nikt się nie zajmuje dzieckiem ( nie wiem skąd to wie skoro nigdy u mnie nie była ) a swoje dziecko tak wychowała że mało w pierdlu nie skończył i się do niej nawet nie odzywa ... i ona wie lepiej czego chce moje dziecko i mi tłumaczyła że dziecko będzie się w najbliższych miesiącach rozwijać.. myślałam że szlag mnie trafi ...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3vocefj8j.png

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kw6ykdy3q.png

Gość madzialenka

hej hej

racuszek
Stysiu , ja nigdzie nie mam kąta .. jestem bezdomna...

Ja tez i to dosłownie moj tata postanowił mnie wymeldować od siebie bo placi 10 zl za smieci miesiecznei + mlody to daje 240 zł rocznie.....:36_2_12:

Kaszaaaaaa
O temat chusteczek :) A ile zużywacie bo mi wychodzi 5 opakowań miesięcznie-Lenka robi tylko jedną kupe dziennie w porywach do dwóch i tak sobie pomyślałam,że jak by robiła po każdym jedzeniu to chyba bym musiała stanąć pod latarnią :lol:

Pewnie będe smęcić przez pare dni o braku kasy bo kupiłam dziś kafelki a za dekory dałam prawie dwa razy więcej :36_19_1: paranoja normalnie :36_19_1:
A mąż to mnie dobił dziś chodzi i przeżywa ile wszystko kosztuje pomimo,że za nic nie płaci i jeszcze sobie żarci,że fachowcowi (czyt.jemu)będe musiała zapłacić -przekwita czy co ?

Apropos restauracji widziałam dziś nową która się nazywa :
TWOJA STARA...

Cycki mi się skurczyły ! Bez kitu ! Ale znów są mlekodajne (tfutfu) nie wiem o co biega :(

Gdzie ta restauracja...?
:hmm:

racuszek
u mnie to samo każdy tylko o cyce pyta a jak odpowiadam że nie karmię piersią to pretensje " a powinnaś !! " masakra .. i muszę tłumaczyć ze łzami że chciałabym ale nie mogę karmić.. ***** jakbym bez tego nie miała wyrzutów sumienia...

hehehe w jakims poradniku pisali żeby na takie pytania odpowiadać ze ci sutki na wietrze wywialo

aaaa Kasza ty mowilas ze twoją spacerówke mozna tylko przodem do kierunku jazdy?? bo masz mutsy nie? ja tez ale mi w sklepie powiedzieli ze mogę i w jedna i w drugą jeszcze praktycznie nie sprawdzałam i sie trochę zdziwiłam

racuszek
w ogóle ostatnio wszyscy mnie wkurzają ( chyba przez pigułki mi nastroje skaczą ) poza ciężarnymi do nich zawsze się uśmiecham ....

Ostatnio ciotka znów wyrąbała że w domu nikt się nie zajmuje dzieckiem ( nie wiem skąd to wie skoro nigdy u mnie nie była ) a swoje dziecko tak wychowała że mało w pierdlu nie skończył i się do niej nawet nie odzywa ... i ona wie lepiej czego chce moje dziecko i mi tłumaczyła że dziecko będzie się w najbliższych miesiącach rozwijać.. myślałam że szlag mnie trafi ...

hehe mi na szczęście się ostatnio nie zdarzają tacy wspaniali doradzcy ale za to musze tłumaczyć,że moje dziecko jest normalne ! Kiedyś ekspedientka była bardzo zdziwiona ,że się tak ślini Lenka i stwierdziła,że ząbki ale jej powiedziąłam,że napewno nie ząbki a na dodatek miała 3 miechy i zaczeła się jej przyglądać jak by miała wścieklizne

madzialenka
hej hej

racuszek

Ja tez i to dosłownie moj tata postanowił mnie wymeldować od siebie bo placi 10 zl za smieci miesiecznei + mlody to daje 240 zł rocznie.....:36_2_12:

Kaszaaaaaa
O temat chusteczek :) A ile zużywacie bo mi wychodzi 5 opakowań miesięcznie-Lenka robi tylko jedną kupe dziennie w porywach do dwóch i tak sobie pomyślałam,że jak by robiła po każdym jedzeniu to chyba bym musiała stanąć pod latarnią :lol:

Pewnie będe smęcić przez pare dni o braku kasy bo kupiłam dziś kafelki a za dekory dałam prawie dwa razy więcej :36_19_1: paranoja normalnie :36_19_1:
A mąż to mnie dobił dziś chodzi i przeżywa ile wszystko kosztuje pomimo,że za nic nie płaci i jeszcze sobie żarci,że fachowcowi (czyt.jemu)będe musiała zapłacić -przekwita czy co ?

Apropos restauracji widziałam dziś nową która się nazywa :
TWOJA STARA...

Cycki mi się skurczyły ! Bez kitu ! Ale znów są mlekodajne (tfutfu) nie wiem o co biega :(

Gdzie ta restauracja...?

racuszek

hehehe w jakims poradniku pisali żeby na takie pytania odpowiadać ze ci sutki na wietrze wywialo

aaaa Kasza ty mowilas ze twoją spacerówke mozna tylko przodem do kierunku jazdy?? bo masz mutsy nie? ja tez ale mi w sklepie powiedzieli ze mogę i w jedna i w drugą jeszcze praktycznie nie sprawdzałam i sie trochę zdziwiłam

Restauracja jest na grunwaldzkim między kredką i olówkiem. A co do Mutsy to też byłam w szoku ! Byłam pewna ,że można przodem do kierunku jazdy zwłaszcza ,że w necie tak piszą i w sklepach też sprawdzaliśmy ten urban rider -bo jeden model jest tylko do przodu.Ale ja kupiłam używany i wydaje mi się,że może dlatego że starszy model...nie wiem jak inaczej sobie to wytłumaczyć !

racuszek
mi zęby wylazły jak miałam 3 miechy hehe więc ze strachem obserwuję młodą ... w dodatku w rodzinie zęby wyłażą naraz przez to zmarło dwoje rodzeństwa taty mojego ,.. a mój brat miał rozcnane dziąsełka... drżę normalnie na myśl o ząbkowaniu..

Ojej to niefajnie :( Nawet nie wiedziałam,że można umrzeć przez ząbkowanie :/
Mi urosły dopiero w wieku 11 miesięcy i moja mama się śmiała,że przynajmniej sobie ich nie wybije bo chodzenie wcześniej opanowałam :)

Gość madzialenka

Kaszaaaaaa
madzialenka
hej hej

racuszek

Gdzie ta restauracja...?

racuszek

Restauracja jest na grunwaldzkim między kredką i olówkiem. A co do Mutsy to też byłam w szoku ! Byłam pewna ,że można przodem do kierunku jazdy zwłaszcza ,że w necie tak piszą i w sklepach też sprawdzaliśmy ten urban rider -bo jeden model jest tylko do przodu.Ale ja kupiłam używany i wydaje mi się,że może dlatego że starszy model...nie wiem jak inaczej sobie to wytłumaczyć !

no ja tez mam urban rider i wlaśnie pan w sklepie zapewniał przymierze to zobaczę

Wasze dzieci tez się ślinią bo mój strasznie non stop śliniaki wymieniam

madzialenka
Kaszaaaaaa
madzialenka
hej hej

Gdzie ta restauracja...?

no ja tez mam urban rider i wlaśnie pan w sklepie zapewniał przymierze to zobaczę

Wasze dzieci tez się ślinią bo mój strasznie non stop śliniaki wymieniam

No kurcze Lence zmieniam bluzki bo są obślinione normalnie do mostka ! Albo jak ręke gryzie to do łokcia potrafi być mokra :)

A ostatnio to mnie rozwala jak ja trzymam na rękach to się przytula i potrafi mi zassać szyję albo ręke i tak sobie ssąc rozgląda się dookoła :lol:

Gość madzialenka

No młody to samo ostatnio cały rękaw miał mokry cały od szyi, ja nie wiem jak on to robi a najpesze jest ze mam wrazenie ze on sobie gromadzi ta sline i gromadzi i pozniej otwiera dzioba i się normalnie wylewa. z tym ssaniem ręki to ja mam wrażenie ze Filip jest ciągle głodny, a mojej mamie na brodzie malinke zrobil. Ona ma delikatną skórę bardzo a on chciał tylko sprubować :D

madzialenka
No młody to samo ostatnio cały rękaw miał mokry cały od szyi, ja nie wiem jak on to robi a najpesze jest ze mam wrazenie ze on sobie gromadzi ta sline i gromadzi i pozniej otwiera dzioba i się normalnie wylewa. z tym ssaniem ręki to ja mam wrażenie ze Filip jest ciągle głodny, a mojej mamie na brodzie malinke zrobil. Ona ma delikatną skórę bardzo a on chciał tylko sprubować :D

ja miałam malinke obok sutka-na szczęście niewidoczne miejsce :) A pluje si już ? Bo jak do tefgo ślinotoku dochodzi plucie to jest zabawa :) Raz faceta przepraszałam a samochód to cały obcharkany normalnie :lol:

Dzień dobry:) jak tam? Wyspane? My nawet wyspane, po wieczornym ataku kolki, Klara zasnęła o 22 i spała do 4, więc czuję się zregenerowana i wypoczęta,na szczęście dziś wieczorem, na 18.30 mamy chirurga, ale żeby chirurg dla dzieci przyjmował od 18.30 d 20.30 to jest paranoja, i tylko prywatnie oczywiście :lup:
w każdym razie, to wczorajsze zdjęcia i pokażę Wam jak niunia już leży na brzuszku, zaczęła kilka dni temu dopiero

Miłego dnia :smile:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-46061.png

hejooo :whistle:

aniutka jaka fajna Klara :in_love:
gratulacje nowych zdolnosci Klary :yes:

Kaszaaaaaa i racuszek widze, ze mialyscie "pelen wrazen" wieczor :lol: szkoda, ze mnie nie bylo :hahaha: :sofunny:

u Nas nocka tak jak zwykle, tylko, ze niunia wstala przed 7 , mialam nadzieje,ze pospimy sobie do po 8 chociazby! ale ona nie chciala, jedynie teraz mi ryczala strasznie, dalam troche herbatki i znow ryczala, wiec smoka dalam i zasnela :o_no:

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprroeqtjy1ztqb.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dhi43e3k4u27zg55.png

Kaszaaaaaa
No co jest ! Gdzie jesteście ? Chyba nie śpicie ??? I co może jeszcze powiecie ,że macie małe dzieci i zmęczone po całym dniu ?Plecy bolą,ręce do kolan a nogi w tyłku ,nieprzespana noc i do tego bezmózgi mąż ?

aniutka86
Dzień dobry:) jak tam? Wyspane? My nawet wyspane, po wieczornym ataku kolki, Klara zasnęła o 22 i spała do 4, więc czuję się zregenerowana i wypoczęta,na szczęście dziś wieczorem, na 18.30 mamy chirurga, ale żeby chirurg dla dzieci przyjmował od 18.30 d 20.30 to jest paranoja, i tylko prywatnie oczywiście :lup:
w każdym razie, to wczorajsze zdjęcia i pokażę Wam jak niunia już leży na brzuszku, zaczęła kilka dni temu dopiero

Miłego dnia :smile:

Śliczna i jaka zadowolona :) Gratulacje opanowania leżenia na brzuszku :):smile:

Moja paskuda właśnie się obudziła i telepie się w kołysce, pewnie z 5min poleży potem ją rzucę na podłogę i wezmę się za jakieś sprzątanie, żeby mieć wolne popołudnie:)

Kingusia moje dziewczyny wstały po 6.00.

Aaaa co do tych pieluch o których wczoraj pisałam, no więc przetrwała całą noc, nic nie wyciekło, dupcia nie odparzona i co najważniejsze poranna kopa też została tam gdzie powinna. Wygląda na to, że nie będzie tak najgorzej. Myślę jednak o zakupie pampersów ale tych w jasnym opakowaniu Premium Care, bo zwykłych nie lubię, pomarańczowe Sleep and Play są do niczego- próbowałam przy Lenie. Jedynie tych nowych jeszcze nie kupowałam. Zobaczę czy się sprawdzą.

Redzia Agunia nie wiem jak to jest, ale ja od zawsze kupuje chusteczki Nivea i u nas wyjmują się normalnie :P Nigdy nie ciągnął się po kilka sztuk. Co prawda jest ich mniej w opakowaniu niż z innych firm w podobnej cenie, ale osobiście uważam, że są ok.

kaszaaaa Ja chustek używam tylko do pupy, kupa jest jedna rano więc nie idzie mi ich dużo. Przy normalnej zmianie pieluchy jedna przy kupie 2-3szt. Czasem nawet 5 ale to jak koleżanka się przerobi na maxa ;)

Stysia Pieluchy Dada są ok, używałam przy Lenie mniej więcej od kiedy skończyła 1,5roku. Wcześniej leciała a huggiesach i pampkach. Jednak te Baby Dream z rossmana są fajniejsze. U Niny nie wchodzą w grę jeszcze ani jedne ani drugie ma za wrażliwy tyłek. Po Dada zaraz dostała odparzenia. Dla Leny kupuje jednak chusteczki Dada sensitive i jestem bardzo zadowolona, wkurza mnie tylko, że po wytarciu jej rąk zanim ten balsam, którym są nasączone wyschnie łapki strasznie się kleją.

Ja używam chusteczek pampersa clean&play, po innych mamy uczulenie... w ogóle po produktach nivea, johnson's mamy uczulenie
po pieluszkach hugggies mamy uczulenie.... najlepiej sprawdzają się pampers premium care, ale to jest cenowy szał,poza tym i tak muszę przewijać co chwilę nawet w tych...ostatnio wypróbowałam pampers sleep&play i są dobre... ma strasznie wrażliwą skórę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-46061.png