Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie moje kochane!!!!!

Ja na sam począek chciałam przprosić że tyle mnie nie było inie jestem w stanie nadrobić tego co napisałyście!!!! Przepraszam kochane
ale niestety wiecznie nie mam kiedy siąść do kompa, bo to wiecznie na spacerach, albo w drodze do szkoły aby piotrusia zaprowadzić albo przyprowadzić, a to znajom na kawce, a jak mały już śpi w domku to albo sprzątnie, gotowanie, albo piotrek z moim mężem okupują komputer noi tak mija dzień za dniem i dlatego jak wchodze na kompa to na chwilke....

Ale jeśli chodzi o nas to superr:) mały odpukać zdrowy, rośnie jak nie wiem co, tydzień temu byliśmy na szczepieniu to miał 6,5 tygodnia i ważył 6200!!!:)
dzisiaj idziemy na bioderka, mam nadzieje że będzie oki:) jeszcze nie chrzściliśmy małego, mamy zaplanowane na 27.06:)

ja życze wam wszystkim zdrowia dla maluszków i dla was oczywiście i wszystkiego naj naj naj:))

http://www.suwaczek.pl/cache/3b6778c904.png

http://www.suwaczek.pl/cache/e824483c44.png

o hej żancia!

Kurde czemu ja nic nie wiem o takich plasterkach. Położna i pediatra nie uważają, że coś takiego powinno się matkom mówić?? tym bardziej jak są blondynkami? no nic przed nastęnym na pewno się dowiem co i jak,

Kurcze qmpeela to nie za dobrze- szczególnie ta astma, ale może sie mylą i to tylko te oskrzela. Dużo zdroofka dla małej

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywtv7381gy5t28.png

qmpeela
Laninia No więc, Lena ma zapalenie oskrzeli i wygląda na to, że początki astmy... ;(

Kaszaaa Plasterki można od 3miesiąca stosować jeśli się nie mylę. Ja używałam z Leną krem Emla bo plasterków jeszcze nie było :)

Ojej współczuje ! Dużo zdrówka dla Lenki !

Hmm to może są różne bo ja dostałam tą recepte miesiąc temu,ciekawe czy jeszcze ważna jest !

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49y2v4q82ra9xr.png

laninia
o hej żancia!

Kurde czemu ja nic nie wiem o takich plasterkach. Położna i pediatra nie uważają, że coś takiego powinno się matkom mówić?? tym bardziej jak są blondynkami? no nic przed nastęnym na pewno się dowiem co i jak,

Kurcze qmpeela to nie za dobrze- szczególnie ta astma, ale może sie mylą i to tylko te oskrzela. Dużo zdroofka dla małej

Ja sama choruje na astmę, więc mała może mieć to po mnie. W każdym bądź razie na chwilę obecną się nie stresuje, będzie co ma być :)

Dziewczyny mi się pospały więc Lece zebrać pranie :)

HELLO hello! :mdr:

Olusia - gratulacje!

Ata - wróciłaś do rozmiarówki sprzed ciązy? ja też! :yipi:

Qmpeela- ciotka dobra rada - chyba medal od nas dostaniesz! No i dużo zdrówka dla córci!!

Żańcia - śliczny synus! Dostaniesz od nas w dupkę, bo sie nie pokazujesz!

Agunia - Zawitkowski super facet - my dostalismy od rehabilitantki jego ksążkę i mamy stosować niektóre chwyty - jest super - Miko jest spokojny - i tak jak Qmpeela mówi, skonsultuj to jeszcze zkims innym i nic się nie łąm, będzie dobrze.

Bardzo Wam dziekuje za slowa otuchy -jesteście megaśne i kochane!

Więc ja się złamałam i dałam butlę wczoraj - po cyckach wypił 20 ml - więc chyba nie tak źle? To było wczoraj wieczorem, a dziś w południe wypił 40 ml... :/
Nie chce butli po każdym karmieniu - ale co drugie :/ no nic. Będę na razie mu podawać cya na maksa, musi przybrać, bo szczepienia mamy też odłożone.

Mam butlkę Nuk i Kaszaaa wiesz co? Leci z niej ciurkiem!! Ąż się mały krztusi! Dziś M kupi mi Aventa 1 - obczaję co i jak.

Kaszaaaaaa
Redzia nie stresuj się :) Będzie dobrze ! A jeśli speniasz i postanowisz jednak dać butle małemu to powiem ci tak:ja małej dawałam ze smoczka aventu 1 w którym jest tak malutka dziurka ,że trwało to wieki aż wypiła no i w końcu wkurzyła się na ten smoczek który ją głoził i już nie chciała więcej .

no widzisz - dzięki - dziś zakup murowany!

martab0
redberry glowa do gory:)
mi sie nie udalo piersia i teraz mysle ze moze za szybko sie poddalam:( maly tylko 3 tyg dostawal cycyka
a co do butelek to ja uzywam tt i smoki maja ksztal sutka ponoc polecaja jej kobieta ktore dokarmiaja piersia.

dzięki! :*
kurde, słyszałam o nich, ile butli tyle opinii.. :/

Kaszaaaaaa
Ty Redzia a może to nie twój pokarm tylko Mikołaj słabo ciągnie ? To by tłumaczyło te twoje stany zapalne piersi bo przecież jak by zciagał wszystko to nie powinno ich być... No chyba ,że biegasz z gołymi cycuchami i zaziębiasz :lol:

tak, slabo ciągnie - bo miałam kulki i rozmasowałam je a w trakcie karmienia ściskałam pierś, ałłł bolało - ale ból piersi minął jak nic!
Nie łażę z gołymi, bo wszyscy by mi spijali mleko :P:P:P

laninia
cholera mało mleka mam! ściągam laktatorem i tylko raz jak na razie udało mi się ściągnąć 110ml, a tak to 60-90 maksymalnie. ehhhh

ja też gdzieś tyle mam.

http://miko.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png

Dziś dzwoniłam do położnej, że Miko pije z butli tylko 20 ml góra 40 ml, a ona na to: ojej, tak mało?? No to może faktycznie nie jest tak źle z tym Pani pokarmem.
No co za lol z niej... :whistle:

Kaszaaaa - fakt! Jesteś genialna, z Aventa jest o niebo lepiej!
Używamy smoczka 1, mam w razie czego 2, ale leci o wiele wolniej niż z NUK-a. Kurde, ale jaja. :surprised: Nigdy bym nie przypuszczała, że będzie taka różnica. :yes:

No i nie wiem czy to tylko moje wrażenie, bo jak na razie to raz pił z Aventa, ale nie nałykał się tyle powietrza co z NUK-a, o ile w ogóle się nałykał, bo odbić po butli mu się nie chciało,choć był mocno do tego 'zachęcany' :lol:

ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego Aventa, tym bardziej, że smoczek z tej butli jest podobny do kapturków (nota bene też Avent), twardością i w ogóle. :great:

okejos, zmykam umyć się i lulu! :yes:
Pa, do jutra!

Redberry
Dziś dzwoniłam do położnej, że Miko pije z butli tylko 20 ml góra 40 ml, a ona na to: ojej, tak mało?? No to może faktycznie nie jest tak źle z tym Pani pokarmem.
No co za lol z niej... :whistle:

Kaszaaaa - fakt! Jesteś genialna, z Aventa jest o niebo lepiej!
Używamy smoczka 1, mam w razie czego 2, ale leci o wiele wolniej niż z NUK-a. Kurde, ale jaja. :surprised: Nigdy bym nie przypuszczała, że będzie taka różnica. :yes:

No i nie wiem czy to tylko moje wrażenie, bo jak na razie to raz pił z Aventa, ale nie nałykał się tyle powietrza co z NUK-a, o ile w ogóle się nałykał, bo odbić po butli mu się nie chciało,choć był mocno do tego 'zachęcany' :lol:

ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego Aventa, tym bardziej, że smoczek z tej butli jest podobny do kapturków (nota bene też Avent), twardością i w ogóle. :great:

okejos, zmykam umyć się i lulu! :yes:
Pa, do jutra!

Ciesze się,że już ci humorek wrócił :) Szkoda,że wcześniej nie wiedziałam to bym ci moje wysłała ale naj ważniejsze,że jest lepiej :)

Kurcze byłyśmy na zakupach 2.5h przyszłyśmy do domu przewijam małą,jest troche kupy,myje tyłek-odparzyła się ! I to jak strasznie! Dopiero jak zaczełam zmywać to zobaczyłam ale wtedy już ona poczuła i zaczeło się...Zasypałam pudrem,puściła po jakimś czasie bąka i znów płacz więc znowu przewijam -jest kleks i się K... zaczeło ! Przywarło do dupala odparzonego Lena darła się w niebogłosy ale naj gorsze nastąpiło jak ją posmarowałam bepantenem -taki wrzask,że szok ! Teraz sobie śpi jak ją pan bóg stworzył i nie mam zamiaru jej budzić,może sobie siusiać i kupać dowoli-lepsze to niż taki ryk.
Kurcze nie wiem jak to się mogło stać w 2.5h ????????? Ale myśle ,że to ma coś wspólnego z tymi jej wymiotami bo normalnie takim kwasem jej te wymioty śmierdziały i pewnie one tak jej zjarały dupke :(
Co to juto będzie ? Dramat normalnie :36_19_1:

Helo z rana!:love::love:

dziś sciągnęłam nad ranem pokarm po karmieniu Miko i wiecie co? Było w jednej jeszcze 40 ml - czyli tak jak Kaszaaaa pisałaś, ten mały ssak za słabo ciągnie! To jest dokładnie tyle ile dokarmiam go z butli, a nawet więcej. Bo czasem z butli pociągnie tylko 10 lub 20 ml.

Kaszaaaaaa

Ciesze się,że już ci humorek wrócił :) Szkoda,że wcześniej nie wiedziałam to bym ci moje wysłała ale naj ważniejsze,że jest lepiej :)

dzięki, tak wrócił :yes:

Kaszaaaaaa
Kurcze byłyśmy na zakupach 2.5h przyszłyśmy do domu przewijam małą,jest troche kupy,myje tyłek-odparzyła się ! I to jak strasznie! Dopiero jak zaczełam zmywać to zobaczyłam ale wtedy już ona poczuła i zaczeło się...Zasypałam pudrem,puściła po jakimś czasie bąka i znów płacz więc znowu przewijam -jest kleks i się K... zaczeło ! Przywarło do dupala odparzonego Lena darła się w niebogłosy ale naj gorsze nastąpiło jak ją posmarowałam bepantenem -taki wrzask,że szok ! Teraz sobie śpi jak ją pan bóg stworzył i nie mam zamiaru jej budzić,może sobie siusiać i kupać dowoli-lepsze to niż taki ryk.
Kurcze nie wiem jak to się mogło stać w 2.5h ????????? Ale myśle ,że to ma coś wspólnego z tymi jej wymiotami bo normalnie takim kwasem jej te wymioty śmierdziały i pewnie one tak jej zjarały dupke :(

oo rany, Mikołaj tak miał odparzone w szpitalu po antybiotyku miał takie kwaśne kupki, ranki normalnie. No, ale nam pomógł rano i wieczór Tormentiol a w ciągu dnia cały czas Alantan w pudrze. I tak do zagojenia, a darł się - o raaany!

stokrotka_87
czesc dziewczyny ::):
czasem mam momenty ze nieogarniam wszystkiego... ciezko mi samej calutki dzien z ta dwojka malych rozrabiaczy.. do tego musze dzis przestac strajkowac.. bo R zaczal nowa prace.. wychodzi o 6 i wraca o 22... wiec bez sensu strajk.. to tak jakbym sama sobie robila na zlosc...

bylam wczoraj u gina i zapisal mi tabletki anty dla matek karmiacych Cerazette, dzis zaczne brac, nie chce wiecej dzieci ::):

buzkam was :Całus:

przepraszam ze was nie doczytalam ale nie mam kiedy... ::(:

Redzia jak Twoje karmienie piersia ?
aaa apropo moj gin mi powiedzial ze czesto bolace piersi,czerwone i wystepujaca przy tym goraczka to wcale nie zapalenie.. tylko zastajacy stary pokarm.. kazal mi po kazdym jedzeniu sciagac pokarm az do pustej piersi... pisze bo pisalas kiedys ze tez ci powraca zapalenie..wiec mozliwe ze u ciebie to samo co u mnie

Hej hej - na pewno masz urwanie głowy z nimi. :yes: Jeju, szał pał!

Właśnie wiesz co? To jest racja, tak może być z tymi naszymi piersiami, tak jak pisałam u góry. Miałam tam w jednej jeszcze 40 ml. :/ więc trzeba ściągać. A potem ew. do butli i małego poić.

Tylko jak podgrzać swoje mleko? pod kranem w ciepłej wodzie? Nie mam pojęcia-zaraz poszperam w sieci.

stokrotka_87
wiesz co slonce...ale ja nie chce dawac mu z butelki mojego mleka... polozna laktacyjna mi powiedziala ze jak raz dam mu z butli to nie bedzie chcial cyca..bo z butli mu sie latwiej pije a z piersi to sie musi troche nameczyc...

są specjalne butelki z malutką dziurką , że słabo leci...
ja mam właśnie TT butelki, i słabo z nich leci... ja nawet próbowałam ciągnąć i mi nie wychodzi :lol: taka mała dziurka...
mi położne w szpitalu powiedziały,że jak dadzą małej butelke (dokarmią, bo miałam kryzys laktacyjny ) to mała ZAWSZE będzie chciała pierś
a tutaj bardzo naciskają na karmienie piersią i nawet jak mała ryczała i ja miałam kryzys to i tak mi przystawiali małą do piersi, chociaż ryczałam, że jestem zmęczona po cesarce i że nie mam mleka ,że mam ten kryzys, na drugi dzień już miałam nawał pokarmu ...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprroeqtjy1ztqb.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dhi43e3k4u27zg55.png

Dzień dobry ...

Kaszaaaaaa

Kurcze ... a spróbuj gencjana ... nam pomógł w przeciągu 24h

Redberry
... nie jest zle myślę z Mikołajkiem będzie oki!!!!

Stokrotka ... hmmm ze strajku nici ,ale co tam ...w nocy będzie celibat:) ...

Ja wczoraj zauważyłam ze na majtkach mam brązowe plamy... heh czyżby okres???

Pozdrawiam miłego dnia

ps. co kupujecie , robicie na Dzień Matki dla swoich Mam?

stokrotka_87
wiesz co slonce...ale ja nie chce dawac mu z butelki mojego mleka... polozna laktacyjna mi powiedziala ze jak raz dam mu z butli to nie bedzie chcial cyca..bo z butli mu sie latwiej pije a z piersi to sie musi troche nameczyc...

no tak, hm.. u mnie to co innego i tak ssie przez kapturki, a te butle Aventa bardzo wolno puszczają mleko faktycznie. :-) jest okay - ściagam swoje i bedę go nim dokarmiać, skoro nie zbiera całego pokarmu. może się unormuje, jak będzie starszy i silniej ssał.

kingusia1991

ja mam właśnie TT butelki, i słabo z nich leci... ja nawet próbowałam ciągnąć i mi nie wychodzi :lol: taka mała dziurka...
...

TT też mają małą dziurkę? fajnie! że też ja wcześniej o tym wszytskim nie wiedziałam, kupiłam jakieś zasrane NUK-i.

stysiapysia

Redberry... nie jest zle myślę z Mikołajkiem będzie oki!!!!

Stokrotka ... hmmm ze strajku nici ,ale co tam ...w nocy będzie celibat:) ...

Ja wczoraj zauważyłam ze na majtkach mam brązowe plamy... heh czyżby okres???

Pozdrawiam miłego dnia

ps. co kupujecie , robicie na Dzień Matki dla swoich Mam?

dzięki, ja też tak myślę :-)

Okres? No być może. Jakoś tak szybko co?

Ja nie mam pojęcia co na dzień Mamy...

Redberry

kingusia1991

...

TT też mają małą dziurkę? fajnie! że też ja wcześniej o tym wszytskim nie wiedziałam, kupiłam jakieś zasrane NUK-i.

tak :yes:

też mam jedną butelkę NUK-a niby mała dziurka , ale łatwo leci :no: racja, nie są one dobre

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprroeqtjy1ztqb.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dhi43e3k4u27zg55.png