Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kaszaaaaaa
qmpeela
Kaszaaaaaa
hehe nie mam nic przeciwko :)
Ale narazie mi syfy okresowe powylaziły :/

Taką mate kupiłam przed chwilą ,nie wiem czy Lenka już coś rozpoznaje ale leży grzecznie :) Musze wyprać ale chcialam próbe generalną zrobić :)

świetna ta mata, kurcze taka słodka różowa :) Bardzo możliwe,że Lenka już się zainteresuje :)
My mamy dwie maty taką okrągłą jak Twoja - kwiatka, ale jeszcze schowany i drugą taką
FISHER PRICE - MATA EDUKACYJNA Z TYGRYSKIEM - DISNEY sklep internetowy zabawki Wrocław jest mniejsza i poręczniejsza, kładę ją na kanapie i potem małą strasznie jej się podoba, mamy wersję z ptaszkiem który ma biało-czarne wzroki i mała potrafi się na niego gapić kilka minut i do niego gugać ;)

Właśnie siedzę i dumam co też mogłabym kupić córom moim na dzień dziecka... I jeszcze chrześnicy na 2 urodziny muszę prezent kupić i nie mam pomysłu wcale.... hmmm

A widziałaś może laleczki z serii Anne Geddes ? napewno tak bo ty przy Lence to jesteś wykrztałcona w tych sprawach :D Moja właśnie dostała i uważam ,że są urocze :))
Wiadomo,że na zdjęciu tak fajnie nie wyglada ale jak na nią patrze to mi Stysie i Hanie przypomina :))
Fajna ta mata , którą Ty masz Qmpeela... i Ty Kaszaaa też fajną masz.... ja swojej Hani też kupić muszę....

stysiapysia
Kaszaaaaaa
qmpeela

świetna ta mata, kurcze taka słodka różowa :) Bardzo możliwe,że Lenka już się zainteresuje :)
My mamy dwie maty taką okrągłą jak Twoja - kwiatka, ale jeszcze schowany i drugą taką
FISHER PRICE - MATA EDUKACYJNA Z TYGRYSKIEM - DISNEY sklep internetowy zabawki Wrocław jest mniejsza i poręczniejsza, kładę ją na kanapie i potem małą strasznie jej się podoba, mamy wersję z ptaszkiem który ma biało-czarne wzroki i mała potrafi się na niego gapić kilka minut i do niego gugać ;)

Właśnie siedzę i dumam co też mogłabym kupić córom moim na dzień dziecka... I jeszcze chrześnicy na 2 urodziny muszę prezent kupić i nie mam pomysłu wcale.... hmmm

A widziałaś może laleczki z serii Anne Geddes ? napewno tak bo ty przy Lence to jesteś wykrztałcona w tych sprawach :D Moja właśnie dostała i uważam ,że są urocze :))
Wiadomo,że na zdjęciu tak fajnie nie wyglada ale jak na nią patrze to mi Stysie i Hanie przypomina :))
Fajna ta mata , którą Ty masz Qmpeela... i Ty Kaszaaa też fajną masz.... ja swojej Hani też kupić muszę....
Kaszaaaa Lenka super wyglądała na chrzcinki .... gdzie Wy takie stroje kupiłyście????
ja nie mam nic ciekawego dla Hani .... owszem coś tam kupiłam ... mam sukienke i spodnie z bluzeczką .... nie wiem co wybrać ???? myślałam o jakimś kapelusiku , a potem o takiej opasce w lokalu

stysiapysia
Kaszaaaaaa
qmpeela

Dlaczego Kaszaaa mnie i Hanie przypomina??? :)

Nie jestem pewna ale chyba przez nosek :)

A co do mat to nie było niestety w sklepie takiej ala kojec bo wydaje mi się naj madrzejsza jak juz dziecko zaczyna wędrować to nie trzeba go szukać po pokoju :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49y2v4q82ra9xr.png

Kaszaaaaaa
Mój skrzacik :D
I obraz który jej babcia zrobiła :)

Śliczności skrzacik :) A obraz jest rewelacyjny !!:) Naprawdę pomysłowe :)

Kaszaaaaaa
qmpeela
Kaszaaaaaa
hehe nie mam nic przeciwko :)
Ale narazie mi syfy okresowe powylaziły :/

Taką mate kupiłam przed chwilą ,nie wiem czy Lenka już coś rozpoznaje ale leży grzecznie :) Musze wyprać ale chcialam próbe generalną zrobić :)

Laleczki są cudne, ogólnie kalendarze z tej serii i pamiątki również. :) Chociaż najpiękniejsze są dla mnie zdjęcia Anne Geddes :)

stysiapysia
stysiapysia
Kaszaaaaaa

Kaszaaaa Lenka super wyglądała na chrzcinki .... gdzie Wy takie stroje kupiłyście????
ja nie mam nic ciekawego dla Hani .... owszem coś tam kupiłam ... mam sukienke i spodnie z bluzeczką .... nie wiem co wybrać ???? myślałam o jakimś kapelusiku , a potem o takiej opasce w lokalu

Ja kupiłam na allegro,musze wyprac i wystawić :)
W kościele miała kapelusik ale pomimo,że ładnie wyglądał to to kiepski pomysł bo kapelusika nigdy się nie dopasuje pomimo regulacji i się co chwile przesuwał więc w domu zciągnełam odrazu a ta opaska spoko -nawet nikt jej nie planował była razem ze świecą i krzyżmem :)

qmpeela
Kaszaaaaaa

Śliczności skrzacik :) A obraz jest rewelacyjny !!:) Naprawdę pomysłowe :)

Kaszaaaaaa
qmpeela

Laleczki są cudne, ogólnie kalendarze z tej serii i pamiątki również. :) Chociaż najpiękniejsze są dla mnie zdjęcia Anne Geddes :)

Ja tylko kalendarz znałam do soboty :)
A obraz jest jeszcze jeden i tamten to jest prze zarąbisty ale niestety na fotce nie widać cyrkoni więc efekt ZEROWY :(

hej hej
przede wszystkim
laninia trzymam kciuki za Zuzię, żeby rehabilitacja przyniosła efekty :)
Redberry Tobie życzę rzeki mleka dla Mikołajka
Qmpeelo wiele łask Bożych dla Twojej córeczki, ślicznie wyglądała w tym wyjątkowym dniu
Kaszaaa dla Lenki również dużo zdrówka i obfitych łask Bożych. Lenka jest naprawdę śliczną dziewczynką, ślicznie się prezentujecie :)
Stysiu cokolwiek wybierzesz dla Hanusi będzie pięknie wyglądać, bo to urocza dziewczynka:)

a to my,najnowsze zdjęcia:)i Klara która w końcu załapała do czego służy smoczek :yuppi:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-46061.png

aniutka86
hej hej
przede wszystkim
Qmpeelo wiele łask Bożych dla Twojej córeczki, ślicznie wyglądała w tym wyjątkowym dniu
Kaszaaa dla Lenki również dużo zdrówka i obfitych łask Bożych. Lenka jest naprawdę śliczną dziewczynką, ślicznie się prezentujecie :)
Stysiu cokolwiek wybierzesz dla Hanusi będzie pięknie wyglądać, bo to urocza dziewczynka:)

a to my,najnowsze zdjęcia:)i Klara która w końcu załapała do czego służy smoczek :yuppi:
Śliczne ma oczka!!!!!

aniutka86
hej hej
przede wszystkim

No patrz taki maly skrzat a już kokietuje wzrokiem :) Klara ma bardzo oryginalną urode musze ci powiedzieć :) Dużo chyba przybrała na wadze bo na zdjeciach to już kawal pannicy :) A jak ulewanie ? Lepiej ? A tego smoczka to ci zazdroszcze !

Kaszaaaaaa
aniutka86
hej hej
przede wszystkim

No patrz taki maly skrzat a już kokietuje wzrokiem :) Klara ma bardzo oryginalną urode musze ci powiedzieć :) Dużo chyba przybrała na wadze bo na zdjeciach to już kawal pannicy :) A jak ulewanie ? Lepiej ? A tego smoczka to ci zazdroszcze !

A powiem szczerze, że przybrała sporo,waży 5 kilo, z ulewaniem dużo lepiej, w końcu,i zmniejszają się kolki. Na dodatek,był czas, że przez tydzień prawie nie jadła, a już 2 miesiące dawałam jej Nutramigen i zrobiłam eksperyment i dałam jej Bebilon który jadła przez pierwszy miesiąc i z powrotem wrócił jej apetyt, wygląda na to, że to paskudztwo jej się przejadło,a ponieważ dostała go ze względu na kolki a ponieważ już są mniejsze to podjęłam ryzyko i opłaciło się:) nasz największy problem to przepuklina,ale teraz miała zaklejoną jakimś nowym rodzajem plastra...może będzie jakiś efekt. Co do jej urody...moja babcia wciąż się zastanawia czy ona będzie ładna...dziwne bo dla mnie jest,ale ja jestem nieobiektywna:)

aniutka86
Kaszaaaaaa
aniutka86
hej hej
przede wszystkim

A powiem szczerze, że przybrała sporo,waży 5 kilo, z ulewaniem dużo lepiej, w końcu,i zmniejszają się kolki. Na dodatek,był czas, że przez tydzień prawie nie jadła, a już 2 miesiące dawałam jej Nutramigen i zrobiłam eksperyment i dałam jej Bebilon który jadła przez pierwszy miesiąc i z powrotem wrócił jej apetyt, wygląda na to, że to paskudztwo jej się przejadło,a ponieważ dostała go ze względu na kolki a ponieważ już są mniejsze to podjęłam ryzyko i opłaciło się:) nasz największy problem to przepuklina,ale teraz miała zaklejoną jakimś nowym rodzajem plastra...może będzie jakiś efekt. Co do jej urody...moja babcia wciąż się zastanawia czy ona będzie ładna...dziwne bo dla mnie jest,ale ja jestem nieobiektywna:)

Ach te babcie ! Na pewno bedzie ładna bo już jest ! Narazie przez te włoski nastroszone wygląda jak mała mi hehe no ale podobno i tak sie tym naszym kruszynką wytrą kłaczki więc za pare miesięcy to dopiero będziemy z nich polewać :D

To dobrze,że już ładnie je eksperyment się powiódł :) A jak się przepuklina nie wchłonie to kiedy jej będą robić operacje ? Jak podrośnie troche czy nie czekają ?

aniutka86
Pani chirurg powiedziała mi, że tak mniej więcej jak by miała 2 latka, ale mam nadzieję, że tego unikniemy....łudzę się w dalszym ciągu
co do włosków...mało,że nastroszone to w słońcu są kompletnie rude... niebieskie oczy i rude włosy...co z niej wyrośnie :o_no:

Aj tam bez przesady przy zachodzie to wszyscy jesteśmy rudzi :lol:
Naj wyżej będzie troche wredna :) Moja nie jest ruda ale wredna już jest :)
Mam nadzieje,że uda się bez operacji .
A co do wagi mojej Lenki to jeśli odczytuje dobrze siatke centylową to powinna więcej ważyć i troszke mnie to martwi a sprawdzam co chwile tą siatke przez rozwolnienia :(

aniutka86
stysiapysia
Piękna pannica:)

już babcia mówi na nią "Marusia"....

babcia się czepia dziecka a nie wiadomo czy się moda tak nie zmieni,że akurat twoja ruda pannice będzie podbijać serca kolegów :)
Mi naprzyklad zawsze się podobały piegi i mam po solarce dużo coprawda tylko przez pare godzina ale mam ! A o gustach to się nie dyskutuje :lol:

aniutka86
stysiapysia

Znajdzie swojego Janka:36_2_15::36_2_15:

Kaszaaaaaa

A co do wagi mojej Lenki to jeśli odczytuje dobrze siatke centylową to powinna więcej ważyć i troszke mnie to martwi a sprawdzam co chwile tą siatke przez rozwolnienia :(

KAszaaaaa a jak to sprawdzić można ???? wage maluszka?

Kaszaaaaaa
aniutka86
Pani chirurg powiedziała mi, że tak mniej więcej jak by miała 2 latka, ale mam nadzieję, że tego unikniemy....łudzę się w dalszym ciągu
co do włosków...mało,że nastroszone to w słońcu są kompletnie rude... niebieskie oczy i rude włosy...co z niej wyrośnie :o_no:

mój mąż jest troszkę rudawy, a od jego babci w rodzinie jest trochę rudzielców..siostra męża całą ciążę krakała, że z w tamtych mała pójdzie i wyszło...:lol: mnie to zbytnio nie martwi, rudy też człowiek, a co do wredoty- już jej powiedziałam że jest mały chochlikiem, i szogunem w jednym, nie wiem co ma szogun do chochlika, ale momentami już z nią nie wyrabiam, ale i tak jest kochana :)
ja na siatkach centylowych nie sprawdzam, odkąd w ciąży mi powiedzieli, że ma hipotrofię i miała brzuszek na poziomie 1,8 centyla, zraziłam się

Kaszaaaaaa
aniutka86
stysiapysia

babcia się czepia dziecka a nie wiadomo czy się moda tak nie zmieni,że akurat twoja ruda pannice będzie podbijać serca kolegów :)
Mi naprzyklad zawsze się podobały piegi i mam po solarce dużo coprawda tylko przez pare godzina ale mam ! A o gustach to się nie dyskutuje :lol:

słusznie:) a ja piegi mam i to bez solarki, i nauczyłam się z nimi żyć, a nawet je polubiłam :smile_move:

stysiapysia
aniutka86
stysiapysia

Znajdzie swojego Janka:36_2_15::36_2_15:

Kaszaaaaaa

KAszaaaaa a jak to sprawdzić można ???? wage maluszka?
Siatki centylowe - prawidłowa masa dziecka, - Dzień po dniu - Noworodek i niemowlę - dlarodzinki.pl
słabo tu widać ale powinnaś mieć w książeczce zdrowia :)

aniutka86
dziewczynki mykam spać,bo ten mały terrorysta w końcu zasnął, mój mały prywatny Bin Laden:lol:, nie wiem kiedy zarządzi pobudkę, a ja i tak już przypominam zombie, więc choć trochę snu się przyda :)
dobranoc, a przede wszystkim spokojnej nocy :smile:

hehe dobranoc i buziak dla twojej terrorystki :)

overpowered

Redberry, też mam ręczny laktator (AVENT ISIS) i dlatego tym bardziej Cię podziwiam za determinację (wiem, ile się trzeba napompować).

A ja już 10 tygodni jadę na ty ręcznym:))) Przyznałam sobie już medal:)) Dzięki temu laktatorowi w ogóle mam laktację - i to wielką, więc proponuję nei przestawać tylko zacisnąć zęby - będzie dobrze!!!!!

Zastanawiam się tylko czy dobrze robisz dając mu butelkę (o ile oczywiście nie marudzi). To, że dziecko zjada to, co podamy mu z butelki nie zawsze znaczy, że jest niedojedzone. Pamiętam, że Adaś potrafił opróżnić 2 piersi, a potem ciągnąć z butli tak długo aż nie puścił pawia podczas jedzenia. Tak jakby nie czuł, ze ma już dość... W końcu my też czujemy sytość dopiero po kilkunastu minutach. Ale skoro lekarz kazał, to pewnie wie co mówi.

U nas też kazała pediatra po piersi dokarmiać - ale się okazało, że pokarm mam tylko mlody zasypiał. Ale widzę, że takie dokarmianie to normalna praktyka - jeszcze w szpitalu tak robiły pielęgniarki.

Gluś, jeśli masz możliwość rehabilituj Julka czym prędzej prywatni - im wcześniej zaczniesz tym lepsze efekty będą i krócej będziecie musieli ćwiczyć.

Tak chyba zrobię - na pewno wybiorę się do mojej przychodni, bo jest tam podobno jakiś super rahabilitant i z nim skonsultuję jeszcze co i jak. Chociaż od kilku dni ćwiczę z małym taka kołyske i przygięcia nóżek do brzuszka i przekręcanie nóżek według NDT Bobath ( Zawitkowski pokazywał w telewizorze:)) i mam wrażenie, że jest mu jakoś lepiej już. Jakby mniej się wyginał......

Hej - witam się wtorkowo!
:yes:

U nas wczoraj położna zaliczyła ostatnią wizytę - uff... Zważyła Mikołajka i w 7 dni przybrał z 3890 do 4120. Jest szczypiorek, ale strasznie jest długi, wszystkie śpiochy wczoraj przebrałam i zostały mi tylko 3... :/ bodziaki tak samo, ale szał. Miko idzie w długość - w sumie my z M jesteśmy wysocy, no i mama szczupłą :P:P:P:P hyhyhy!

Już ściągam między karmieniami z 60 ml, czasem 70 ml - a w sobotę zaczęłam od 10-20ml. :yipi:
Dziś w nocy i teraz rano nie dokarmiałam Mikołajka wcale :yipi: najadł się z dwóch i zasnął. Ale wczoraj wieczorem ulało mu się, bo jeszcze po cyckach dopił Nana i poszło nosem, nalało sie do ucha - maskaraaaa!

Poza tym po nanie wali takie kupale śmierdzące, że jak śpi między nami w łóżku, to ja z tego smrodku sie budzę... feeee! Po moim mleku ma takie pachnące pampki :P

ata
Niepokoi mnie tylko jego zachowanie przy piersi, często się denerwuje, puszcza pierś, krzyczy, no i to krztuszenie...

ojeju, ja też czasem to zaliczam..dziobie cycka, dziobie, krzyczy, pręzy się - ja w końcu go zmieniam na drugiego a potem znów przystawiam na nowo.. i to czasem skutkuje....

laninia

Ja natomiast się uparłam i cały czas ostatnio albo karmię małą piersią i walczę z nią przy tym, albo siedzę z laktatorem, zeby uzbierać te min. 120ml zanim mała zgłodnieje :o_no: Normalnie mam już pęcherze od tego odciągania.:36_2_39: Ja używam laktatora ręcznego TT i w sumie jestem z niego zadowolona, tylko trochę mycie upierdliwe, żeby dojść do tych wszystkich zakamarków. W dodatku mąż mnie czasem demotywuje, co mnie strasznie wkurza. Też jechałam metodą 7-5-3 i spodziewałam się tej rzeki mleka, a tu nic... Trochę jest więcej tego mleka, ale chyba za duże oczekiwania miałam. To pewnie musi trochę potrwać. Mała się chociaż trochę uspokoiła tym karmieniem i ustabilizowała, bo wcześniej to była jazda na maksa. Teraz potrzebuje tak min. 120 ml co 2-2,5 godziny w ciągu dnia.

no to wspaniale! nie poddawaj się, wiem , że to uciążliwe, ale u mnie cos się rozkręca. powoli, ale zawsze coś. :great:

qmpeela
Czasem tylko Ninka protestuje przy czyszczeniu nosa, odpycha wtedy rękami fridę i kropelki i kręci uparcie głową, nie lada wyzwaniem jest wtedy trafić w dziurkę od noska:lol:

Co do wczorajszych chrzcin to tutaj dwie foteczki, co prawda już nie w sukieneczce z chrztu, ale na resztę zdjęć czekam :)

a ja z Miko i jego nosem mogę robić wszytsko :P nie reaguje wcale. :great:

fotki mega! :smile:

Kaszaaaaaa
Cześć dziewczyny my juz po badaniu wzroku,wyniki dobre ale samo badanie tragiczne tak strasznie sie darła jak jej te wzierniki powkładali ze myslałam,ze nie wyrobie az mi dalej lzy leca na sama mysl :( z tego wszystkiego nie spytałam kiedy zacznie widzieć teraz wisi cały czas na cycku pomimo ze nie je.strasznie mi jej szkoda

ojeju.... ile trwało to badanie? na pewno jak krzyczała to utrudnione było to badanie, jeuniu... bidulka. nas też to czeka,

Kaszaaaaaa

piękny - naprawdę! :love:

aniutka86

ależ ona urosła!! :great::great: super!

http://miko.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png

Hejka !
Witam się z zasmarkanym nosem :D :lol:

Za godzinkę ważenie Kornelcii :D moja kluseczka wydaje mi się cięższa... :D zobaczymy :hmm:
a później z koleżanką na miasto lecimy z wózeczkami, ale krótko będziemy, bo szybko Naszym pociechom nudzi się jeżdżenie w wózeczku :D szczególnie jej małej, musi mieć coś zawsze w buzi, albo butelkę z herbatką albo smoka... :D moja nie musi, ale jak stoję w miejscu od razu płacze :lol:
Identycznie jest jak jedziemy samochodem to pogania dziadka :hahaha: żeby nie stał na czerwonym... :o_no:

Jeśli chodzi o moje zdrówko to lipa :ehhhhhh: z nosa leci mi woda, ale zażywam leki, mam nadzieję, że przejdzie to w końcu.

Redberry fajnie, że Mikołajek przybrał! :D supcio... noo, po mleku sztucznym dzieci takie kupki śmierdzące robią, że hej :leeee:

Kaszaaaaaaa , aniutka śliczne Wasze niuńki ! :36_3_13: i jakie duże już :oczko:
szybko te Nasze dzieciaczki rosną...

Mam pytanko:

laninia i Kaszaaaaaaaa Wy używałyście sab simplex czeskie czy niemieckie?? i ulewały Wasze pociechy po tym ?? bo pytałam Was, ale coś mi nie odpisałyście :no:

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprroeqtjy1ztqb.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dhi43e3k4u27zg55.png