Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

oj gosia moze kubus ma ciezki dzien zdarza sie tak czasem a jak ty bedziesz sie denerwowac to on bedzie to wyczuwal i bedzie jeszcze bardziej plakal....jak moj olek nie chce sie uspokoic to go przytulam i go uciszam a on po jakims czasie sie uspokaja ale zauwazylam ze ja sie nie denerwuje przy tym tylko siedze spokojnie i sie kiwac i mowie caly czas ciiii a jak S chce tak zrobic to sie zaczyna denerwowac i jemu nigdy nie udaje sie go uspokoic. wiec glowa do goru nie denerwuj sie tylko go przytul i moze mu pospiewaj...

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

a moje ciasta to glownie kruche ciasto w roznych odmianach....tez nic takiego uwierz mi.....moze i bym sie nawet skusila na cos bardziej skomplikowanego ale nie chce mi sie po prostu....no i w ciagu dnia to wiadomo,ze nie ....a wieczorem.....no nie mam weny....jesczcze jak K jest w domu to wiecej zawsze machne,bo zajmie sie olkiem....a jak go nie....a nie ma bardzo czesto to pierdziele i robie minimum

cafe82
magda nie wiem czy czytalas,ale dzwonilam dzis do zusu i pani mi powiedziala,ze nic nie wie na temat przedluzonych urlopow macierzynskich!

Wlasnie mialam o tym piosac. a ja pytalam juz 3 kadrowe i wszystkie to potwierdzaja. ehh, nie lubie tak. chcialabym wiedziec na czym stoje. Moze jak 1 stycznia wejdzie ustawa to bedzie wiadomo cos wiecej.

witajcie kobitki!

Julcia sto lat!:Cherlipanii:

Gosiamm głowa do góry!! a z tą chustątto wygląda tak, że w końcu nabralam wprawy w zakladaniu jej...maly na poczatku sie denerwowal jak za długo nim kręcilam...ale ukladam w pozycji kołyska....choć mi się wydaje, że dluga wiązana jest lepsza mimo, że gorzej się wiąże..w wiązanej jest więcej pozycji do wyboru,no i większosc od 4 miesiąca siedzących przodem, tylem, na biodrze nawet 2 miesieczne dzieci...

ja na szczęście przenty mam z głowy...dzisiaj zaliczyłam zakupy świąteczne z mamą...

tylko troche mi smutno bo z rodzinnych dni z G. dupa!! i w sobote, i w niedzielę pracowal, a dzisiaj musi jechac do Niemiec odebrać samoch,ód :( :36_2_52: iznowu sama :( a wroci jutro w nocy...

Gosiamm a co do prezentów typu rajstopy, skarpety tez ich nie znoszę!! jak narazie wiem tylko, że siostra kupila Marcelkowi szczeniaczka-uczniaczka z fisher price...reszta rodziny jest poinformowana, że maja kupić zabawki...wolę nawet najgorszą grzechotkę niż kolejne ochydne śpiochy w kaczuchy z nylonu....no ale zobaczymy jak to będZie w praktyce...a G. kupiłam bluzę...

znalzalam coś takiego

Pracownica zatrudniona na czas określony, jest w chwili obecnej w ciąży, okresy obu rozwiązań mniej więcej wypadają w tym samym czasie (15 kwietnia 2009). Czy będzie jej się należeć urlop macierzyński? Jeśli będzie jej przysługiwał to: • Ile wynosi w tej chwili ten urlop - jeśli jest to drugi poród? • Czy jeszcze aktualne jest 20 tygodni czy już więcej? • Czy może zg z KP art 180, par. 3 wziąć 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego przed przewidywanym terminem porodu? • Czy lepiej jest przy przedłużeniu umowy do dnia porodu (art 177 par.3 KP), pójść dopiero wtedy na macierzyński? Czy będzie on płatny i w jakiej wysokości? • Czy pracownica ta nie wykorzystując całego urlopu , może zrezygnować z części na rzecz ojca dziecka? Czy po macierzyńskim będzie jej przysługiwał wychowawczy? Czy będzie on płatny? A co z kuroniówką? – z dniem rozwiązania umowy, okres wymagany, uprawniający do pobierania kuroniówki.
~Ania Bśroda, 26 listopad, 2008, 10:45Odp: urlop macierzyński i wychowawczy i kuroniówka
Umowę przedłużamy do dnia porodu. Niema prawa do urlopu macierzyńskiego , tylko do zasiłku macierzyńskiego z ZUS. Nie otrzyma urlopu wychowawczego bo nie będzie już pracownikiem. A zasiłek dla bezrobotnych przysługuje bezrobotnemu .