Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

ja juz jutro mam test z angielskiego a z olkiem to nauka idzie mi raczej marnie.....ehhh....poza tym wzielam sie troszke za porzadki ,bo jak sie przeprowadzilismy to wiekszosc powrzucalam tylko do szafek a teraz czeka mnie ukladanie....
no i niech wreszcie zrobia mi ta kuchnie!!!!b bez niej to biiiidaaa i co bym nie zrobila to i tak balagan

witam kobiety
jestem po kawce, nocka nie była zła a mały śpi i czekam na pobudkę bo pogoda za oknem ciekawie wygląda
Andzia trzymam kciuki za walkę z"moherowym beretem"
Anielinka niezłe przeboje miałaś ja ostatnie złe wspomnienia ze służbą mam z porodu
Magda z tą butelką to musisz próbować mnie też nie udało sie za pierwszym razem, ale teraz nie ma różnicy
Cafe powodzenia na teście, dasz radę

http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/P9280406.JPGhttp://suwaczki.maluchy.pl/li-31234.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/009/0092369a0.png?3641

cześć mamuśki:)
u nas nocka bardzo dobrze mały zasnął o 22 spal do 5 butla i spanie do 9;)
z katarem tez problem bo mu bulgocze w tym nochalku jutro na 14 40 idziemy do lekarza, bo i kasze i katar troche mnie to martwi...
magda ja dwa trzy razy dziennie wyparzam wrzątkiem butelkę
Andzia moja teściowa mieszka daleko na szczęście:) chyba bym ja zabiła, jakbysmy mieszkali nie daleko teściów...
cafe ja też nie ruszam słodyczy i pieczywa ale jak na razie marnie idzie mi zrzucanie kg

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

Witam kobitki:)
Gosiamm nie wiem na jakim jestes kierunku ale ja bylam na edukacji wczesnoszkolnej i jesli tez na niej jestes to nie martw sie o Kube pzredmioty sa łatwe a wiekszosc prof. normALNYCH także dasz rade napewno!!! a sam kierunek super ja znalazlam od razu prace w szkole jako anuczyciel nauczania poczatkowego i jest to jak dla mnie najlepszy zawod swiata!!kuupaa wolnego, pracujesz 3-5 godz dziennie, naleza sie dodatki różne dla kobiety to wspanialy zawod!!! bo zdazysz i w pracy byc i przed poludniem w domu i wszystko dopilnowane :) nie bierz dziekanki szkoda czasu a tak i Kubusia odchowasz i szkołe skończysz :) u mnie w grupie duzo bylo diewczyn z maleństwamiw domu i jakos tak robilysmy, że sie umawiałayśmy, ze np w sobote każda z nad idzie na inny wyklad i wymieniamy sie notatkami i w ten sposób wracałysmy o 12-13 juz do domu :) listy byly tylko u 2 prof. i na cwiczeniach ale tez nie u wszystkich nauczycieli...
a jesli chodzi o promotora to jak beda miejsca u Gduli to sie zapisz podaje gootowe pytania na obrone:36_2_25: i mozna u niego troche odpuscic :)

Magda ja wyparzam butle w mikrofali..
Andzia ty dzielna kobitko :) dla pocieszenia powiem Ci, ze dzisiaj na spacerze spotkalam teścia na całe nieszczęscie moje i juz sie zaczelo cala droge przez park gadanie a nie za zimno na spacery, a ubrany ciepło, a ty dbasz o siebie bo sie przeziebisz i go zarazisz a w ogole to powinnas chodzic do lasu zamiast spacerowac po ulicach....i na koniec przyjde w sobote napewno do wnusia:alajjj: na szczescie jade do fryzjera a małego podrzuce o 8 rano do mamy :)

Tylko wiesz co Andzia mój teściu sie nie obraża wcale nawet jak dasz jemu do zrozumienia, że masz dość tych wizyt co tydzień i wtracania się to i tak jak grochem o sciane przychodzi sobota godz 10-00 i akuku do drzwi!!!
Andzia i Gosiamm wasze bable wypijaja zawsze cala porcje i tyle samo tego nutramigenu??? bo u nas roznie raz 200 ml raz 120ml pozniej 150 ml

Spacerek zaliczony:) nie chciało mi się strasznie ale musiałam... a wiatr taki, że aż strach...
Dziękuje veronica za wszystkie informacje:) Ja właśnie jestem na edukacji wczesnoszkolnej:) ehhh ja wiem, że jak teraz to zrobię to już będe miała z głowy...ale naprawdę nie wiem czy dam rade... czuje się jakaś ostatnio przeciążona psychicznie...wszystko na mojej głowie...siedzę niby tylko z małym w domu...a jakoś nie mogę tego wszytskiego ogarnąć...zobaczymy
A że zawód fajny to wiem:) już nawet jak nie w szkole to w przedszkolu mogłabym pracować - co prawda nie ma tyle wolnego ale dzieciaczki nie pozwolą ci się nudzić w pracy;) Uwielbiałam zawsze praktyki w przedszkolu:)

A my juz po wizycie u laryngologa. Okazalo sie, ze problem kataru to faktycznie przez skrzywiona przegrode nosowa. Nic z tym nie mozna zrobic. Powinno powoli sie prostowac, a jak dalej bedzie zle to zabieg jak juz bedzie dorosly.
Mial badan wydzieline z noska i to co tam jest to nie jest wlasciwie katar, a na pewno nie taki od przeziebienia. Cale szczescie to tylko zablokowana zwykla wydzielina, ktora ma kazdy.
No i zalecila tylko nawilzac i jak najmniej ingerowac (gruszka, aspirator).

Dzieki dziewczyny za porady w sprawie karmienia malego.

Mamy smoczki i buteklki Aventu. Ale smoczki uspakajajace przetestowalismy juz chyba wszystkie :). On po prostu nie potrafi ich zassac. Z tymi do picia jest to samo - nie potrafi ssac. Gryzie, bawi sie, a jak juz jest bardzo glodny to ryk.
Ale nie odpuszcze, w koncu musze isc do tego fryzjera ;)

gosiammm
Magda ja tam nie wiem, ale może żeby go nauczyć to spróbuj dać mu mleko z butli jak nie jest jeszcze bardzo głodny... Jak ja miałam małego uczyć pić z piersi to położna mi mówiła, że nigdy na głodnego bo tak to go tylko rozwściecze, a między karmieniami...

Wlasnie wczoraj tak zrobilam. Nie na glodnego, zupelnie na spokojnie. Bawil sie smoczkiem, gryzl z kazdej strony. No, ale minelo troche czasu i sie wsciekl :)
Ale co tam, nie poddaje sie! Dzisiaj bedzie kolejne podejscie!

co tam babeczki???jak mija dzionek???
u nas ok cały dzień w domku, bo mały zakatarzony;[ ale w miare spokojny dziś teraz włąśnie spi a ja przeglądam allegro i jakieś prezenty, ale szczerze to nie ma nic...myślę, ze rodzicom to porobimy takie potrójne rameczki ze zdjeciami: ja z Kacperkiem, Kacperek z tatą i we troje:) jakos tak myślę nad tym juz bardzo długo i musimy sie wybrać do fotografa...
a ja jestem jakaś dzisiaj zmęczona pomimo tego, że nic własciwie nie robiłam poza umyciem podłogi...idę ogladać "pierwszą miłość":36_2_27:
magda a jeśli chodzi o te stare babska to szlag mnie trafia jak mam isć do lekarza....

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

Andzia rownież GRATULUJĘ!!!
a ja dziewczyny w końcu dostalam macierzyńskei po 2 miesiacach..NIECH ŻYJE ZUS!!!:cherli3: a żeby bylo śmiezznie to za to zwłokę naliczyli odsetki w kwocie UWAGA 4 zl:36_2_27: i troche zaszalałam bo kupilam malemu pieluszki wielorazowe w pieluszkarni :) w zeszlym tyg. kupilam 2 na próbe i jestem zachwycona :) przymierzalam sie juz dawno do takiego zakupu ale jakos balam sie, że to reklama inic nie warte ale po wytestowaniu 2 bumgenius v3 super!!! najbardziej mnie pociesza to, że są do2 lat i nie trzeba kupowac pampersiaków!