Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Magda

składniki:
2 1/2 szklanki mąki (używam sporego kubka, chociaż szklanka to teoretycznie 250 ml)
3/4 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
275 g masła wyjętego wcześniej z lodówki (jeśli się bardzo ciężko ugniata, warto dodać trochę więcej)
4 żółtka

masło posiekać z mąką.
dodać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wymieszać.
dodać żółtka, zagnieść ciasto.
(można też wszystkie składniki włożyć do miksera typu kitchen aid, a potem tylko dokładniej je wyrobić ręcznie.)
włożyć na minimum 30 minut do lodówki.
rozwałkować, wycinać ciastka.
można posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem.
piec w temperaturze 180°C przez około 15 minut - aż się zrumienią.

magda_79
veronica_20
Magda widzę, ze spotkanie udane. Super! I męzol spisal się jak zawsze na medal:Całus:
Dialog mnie powalił:sofunny:

...laska naprawdę wysalła na adres internet.....wkurzę się jak to nie dojdzie do mnie....z durgiej strony myslicie, ze jak jest sam kod to poczta wyśle

Sorry, wiem, ze Tobie nie do smiechu, ale ja nie moge. Kuzwa, jak mozna wyslac paczke na adres .... Internet! JA pierdole :sofunny:
Jak jest kod prawidlowy to powinno dojsc, le beda mieli polewke na poczcie.

No ja tego tez nie czaje:Szok:\W ogóle nie spotkałam się z tym, ze by na all wyświetlało adres internet...czemu tak?

andzia
magda_79
veronica_20
Magda widzę, ze spotkanie udane. Super! I męzol spisal się jak zawsze na medal:Całus:
Dialog mnie powalił:sofunny:

...laska naprawdę wysalła na adres internet.....wkurzę się jak to nie dojdzie do mnie....z durgiej strony myslicie, ze jak jest sam kod to poczta wyśle

Sorry, wiem, ze Tobie nie do smiechu, ale ja nie moge. Kuzwa, jak mozna wyslac paczke na adres .... Internet! JA pierdole :sofunny:
Jak jest kod prawidlowy to powinno dojsc, le beda mieli polewke na poczcie.

No ja tego tez nie czaje:Szok:\W ogóle nie spotkałam się z tym, ze by na all wyświetlało adres internet...czemu tak?

Andzia np. jak wejdziesz w moja aukcję kurtka i chcesz ode mnie kupić to ja mam na stronie miejscowość internet, bo G tak kiedyś ustawil...ale w danych do wysylki na panelu moje ustawienia allegro mam norlmalnie kod i miejscowość.....więc nie wiem czemu tak....ale nawet jeśli allegro tak podalo to wypadałoby zadzwonić i upewnić się, a nie wysłać na adres internet z danymi osoby...na poczcie mieli polew i ciekawe co z tym zrobili.,.u nas wróciliby do nadawcy

witam

kurde ale naskrobalyscie:Padnięty:
nic nie pamietam

verciazjdecia super-gdzie kupilas takie foremki?
a z interneteu na allegro sikam,ludzie to naprawde nie mysla

anielinkapowtorze za dziewczynami,jak Ł bedzie tak dalej robil,to amelcia go oleje,zobaczysz
miesza jej tylko jeszcze bardziej w glowce,jakby teraz miala malo
ja pierdole
frytki raz w miesiacu to kuzwa smiech
ehhh dzielna jestes bardzo i cierpliwa

magdahahaha nie moge z oli
skad dzieciaki maja takie teksty:hahaha:

andziaciesze sie ,ze weekend udany
wszystkiego naj naj dla stacha

za twoja rada daje mlodych ketotifen
julek juz prawie nie kaszle to teraz czarka kaszel mi sie nie podoba
no zwariowac mozna

z wielkim trudem zadzwonilam wczoraj do t i zapytalam czy zajmnie sie dzisiaj olkiem
k jechal w tamta strone a nie chce go jeszcze dzisiaj puszczac do przedszkola-nic mu nie jest ale pokasluje
zgodzila sie na szczescie ale ile mnie to kosztowalo:Histeria:
tylko naprawde z trojka mozna na leb dostac

a julek i czarek to diably,taka potrafia zrobic rozpierduche - nie ogarniam

I ja sie witam
Zjadam sniadanie, szykuje sie i jade do przyjaciolki zobaczyc jej 2-tygodniowe cudo. Obiecalam jej, ze od razu podwioze ich do przychodni na wazenie.

Cafe wierze, ze duzo Cie kosztowalo zadzwonic do t., ale skoro K. i tak jechal w tamta strone to szkoda by bylo nie wykorzystac okazji. Ty bedziesz miala troche latwiej, a Olek pobedzie z babcia :)
Powiedz mi, jaki macie inhalator? Musimy na biegu kupic, moze to cos pomzoe na odwieczny katar Michała.

mam multum spraw
a weny wcale
wczoraj na szczescie wysprzatalam chlopcow pokoj,dwie torby ciuchow,zabawek zawiozlam do kuzyki-trzecie dziecko w drosze,bida,maz idiota-ucieszyla sie bardzo,nawet waznienke jej dalam i spacerowe tez jej dam-mamy jescze po olku
bidna jest ale tez czesciowo sama sobie winna
w kazdym razie troche miejsca zyskalam

caly fotel ciuchow czeka na prasowanie

a sterta notatek do przejrzenia mnie przeraza
nie wspomne o matmie,ktorej jeszcze nie ruszylam :Histeria:

magdaa na to lego byl rabat tylko 12-13 listopada
ciesze sie jak nie wiem,bo mamy prezent z glowy a i olek i antek na bank beda zadowoleni

wczoraj jeszcze wjechalam do chrzesniaczki mojej
ona juz pannica to dalam jej kase na zalegle urodziny i mikolaja
i tak sie splukalismy,ze szkoda gadac
jeszcze zapas pieluch i chusteczek na misiac zrobilismy
i mamy bide ,hehehe

Witam!

Amelka dziś niechętnie szła do p-kola, a jak już wychodziła z domu to się rozryczała:(
nie wiem nawet jak tam było w p-kolu bo nie dzwoniłam do taty, no ale nic dziwnego cały tydzień w domu siedziała, więc sie odzwyczaiła biedna.
Wczoraj jak Ł. ją przywiózł to była zadowolona, byli nakarmić gołąbki, na zakupach (kupił zapas mleka, jogurty, serki, owoce i jakieś tam słodycze, zawsze to coś) a później u T. na obiedzie...no i pewnie znowu ma z głowy wizyte na kilka tygodni :Histeria: ehh szkoda gadać, takim zachowaniem on tylko sam sobie szkodzi! A ja jak później pytałam się Amelki dlaczego płakała, to powiedziała mi "chciałam żeby mama z nami jechała" ::(:

Veronica ale jaja z tym adresem, przecież każdy głupi by zajarzył że coś jest nie tak jakby zobaczył nazwę miejscowośći internet :lup:
mam nadzieje że jednak wszystko się to wyjaśni.
Baaardzo fajne masz te foremki, gdzieś je wynalazła? a bułeczki wyglądają smakowicie :Oczko:

Magda super że wczorajszy dzionek fajnie Wam minął, a z tekstu Oli padam.....ale dzieci maja pomysły ::):

Cafe dobrze że T. wzieła dziś Olka, zawsze to lżej Ci będzie.

Andzia co tam T. wymyśliła?

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Hej,
ja dopiero teraz, bo prosto po p-kolu poszłam do koleżanki(mamy Jagody) na kawe i ploty:)
Laski mi rano kilka razy kaszlnęły, kurde mam nadzieje, ze nic z tego się nie rozwinie. Mam kupe rzeczy zaplanowanych na ten tydzień, a od środy bede juz siedzieć na sali, sprzątać, dmuchać balony itp., wiec w ogóle mi ich chorowanie teraz nie na reke...

Cafe zdrówka dla chłopaków!!! Dobrze, ze zadzwoniłaś do t., chociaż domyślam się, że łatwo nie było:Oczko:
Fajnie, ze masz już część prezentów, ja na razie tylko planuje:)

Magda miłej wizyty u koleżanki:)
Ja mam taki nebulizator Nebulizator - Inhalator Medel Pro Soft Touch TANIO (1913961604) - Aukcje internetowe Allegro, nie wie czemu, ale wydawało mi się, ze Cafe masz taki sam jak my?

Anielinka biedna Amelka...kurde gdyby Ł. zabierał ją chociaz ten raz na tydzień to na pewno łatwiej było by jej się z tą całą sytuacja oswoić...ech...no dupek i tyle...
Chwaliłaś mu się, że zdałaś prawko? Gadacie ze sobą w ogóle, czy nie bardzo?

andziabo gadalysmy o tym co wy macie ale u nas nigdzie nie bylo i kupilismy inny
a potrzebowalismy na juz,pamietasz?

musze wlasnie zamowic nowe maseczki i te inne pierdolki to juz mamy podniszczone
chociaz K mowi,ze przesadzam
ale nebulizator sie wymienia co jakis czas czy jak to jest?
kurde cos nam w szpitalu mowili i nie pamietam o co chodzilo:Szok: