Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

andzia a u ciebie wena jest?
u mnie pogoda sie zrobila wiec az sie prosi zeby to wykorzystac ...jak olus padnie to wezme sie za okna....mam przynjamniej taki plan:)

kobitki mozecie mi napisac jak wyglada jadlospis waszych dzieci,chcialam porownac
u mnie tak

mleko
kaszka
biszkopcik
obiadek
mleko
deserek
mleko

i chcialabym zastapic czyms to popoludniowe mleko ale nie mam pomyslu czym?

Cafe co do jedzenia to ja ci nie pomogę, mój Kuba nadal ma tylko obiadek i kaszkę wprowadzoną, owoców je mało, jak już to troszkę do kaszki dostaje, a wczoraj chciałam mu dać biszkopcika to miał minę taką, że szkoda gadać... chyba jednak będę musiała coś z kaszką manną mu podać... Dzisiaj idę kupić jakieś obiadki to rozejrzę się za tymi deserkami z kaszką manną...
Mi też cafe o wiele raźniej jak sobie pomyślę, że wy pewnie też na nogach;)

Bry:)

Pociesze Was, jeśli powiem, ze od 6-tej tez nie spie? A kładłam sie grubo po 1-wszej, bo wpadli niezapowiedziani goscie. normalnie szaleje, w piatek wieczorem jedziemy z koleżankami do jednej z nich na drineczka:Oczko:

Mama przed chwila zabrała dziewczyny, a ja sie biore za okna. Wena taka sobie...ale trzeba wykorzystac tą wolność.

rena
zdrówka życze i trzymam kciuki, zebys to sobie wszystko poukłądała. Wrześnióweczka jesteś, to dasz rade!!!

Cafe u mnie wyglada to tak:

ok. 5-6 mleko
ok. 9.30-10 Sinlac
ok. 13 obiad
ok. 16 mleko
ok. 17.30 deser lub sok
ok. 19-19.30 mleko

Chrupki i biszkopty podaje, jak juz mam ich dosc:Oczko:
Aaaa i wydaje mi sie, ze poki co, nie trzeba tego mleka niczym zamieniac, w tym wieku dzieci powinny otzrzymywac jeszcze dosc duza ilosc mleka(czytałam ostatnio ile dokładnie, alew zapomniałam:lup:)

andzia
Cafe u mnie wyglada to tak:

ok. 5-6 mleko
ok. 9.30-10 Sinlac
ok. 13 obiad
ok. 16 mleko
ok. 17.30 deser lub sok
ok. 19-19.30 mleko

Chrupki i biszkopty podaje, jak juz mam ich dosc:Oczko:
Aaaa i wydaje mi sie, ze poki co, nie trzeba tego mleka niczym zamieniac, w tym wieku dzieci powinny otzrzymywac jeszcze dosc duza ilosc mleka(czytałam ostatnio ile dokładnie, alew zapomniałam:lup:)

dzieki kochana,widze ,ze bardzo podobnie ja u mnie....czyli 3 butle....

Witam Was z serenada Marcela w uchu :oczko:, Pocieszę Was bo tez jesteśmy od 6 na nogach. Teraz piję extra kawę bo ledwo siedzę, przyplatala mi się jakas migrena i łeb mi roznosi. Oczywiście jak na zlość Marcel nie do zniesienia dzisiaj. W dodatku musze lecieć zaraz do miasta, oplacic rachunki, zakuoy itp.
Cafe ja tez zrobiłam ostatnio porzadki w szafach i niezła sterta się uzbierała a ja tak nie lubię gromadzić rzeczy. Znowu muszę sprzedać rzeczy Marcela.
Cafe może zastą yen posilek mlekiem albo sinlaciem??
U nas jest tak
mleko
jogurt
obiadek
deserek
biszkopt/sinlac
mleko

Kuba w końcu padł!!!!! Powiem wam, że to jest dla mnie ostatnio najtrudniejsze - żeby zasnął w ciągu dnia... zmęczony jak pierniki oczy trze, ziewa, ale jak go wkładam do łóżeczka to jest ma-sa-kra!!!! Nawet wieczorem mu nie idzie zasypianie w łóżeczku, kiedyś 5 minut i spał, a teraz?????!!!! Nie wiem co się z tym moim dzieckiem dzieje...

Gosiamm ja z doświadczenia z pracy miałam doczynienia z dwoma Kubusiami i obaj bardzo indywidualni ale zarazem ciekawscy i taaaakie kręciolki!!!Ciagle w ruchu. Powiem Wam, że ja jak wybierałam imię to zawsze chcialam Filipka albo Kacpra ale po doświadczeniach z pracy chcialam zupelnie inne :). Może to stereotypy ale cos w tym chyba jest. Ciekawe jak jest z Marcelami bo żadnego nie znam hihihh. Moja kumpela owi, ze ma dwóchw rzedszkolu i straszne rozrabiaki, wszystkimi chcą rządzić.