Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wlasnie bylam usypiac malego. Juz trzeci raz dzisiaj :(. Z dnia na dzien spi coraz gorzej. nie wiem co sie dzieje. Do tego tez ma lekki kaszelek. NA razie daje mu calcium, jak jutro sie nic nie zmieni to idziemy do lekarza.

Dzisiaj odebralismy meble dla malego. niestety sa do samodzielnego montazu. komoda juz gotowa, reszta kiedy indziej.
Dzisiaj byl tez debiut w spacerowce. mysle, ze maly jest zachwycony!
I dzisiaj tez stwierdzam, ze ziemniaczki z dynia to NIE to co lubia tygryski ;). NAkupowalam dzis pelno sloiczkow i jutro nowe danie.

my z usypianiem małej nie mamy problemu- po kąpieli cyc i do łóżeczka. Zwykle zasypia od razu przy cycu a jak nie to poleży chwilę w łóżeczku i zasypia. Ale są też takie dni jak dzisiaj, kiedy Zośce wcale nie chce się spać. Wtedy jej nie zmuszam- dzisiaj buszowała do 23, nagle zapiszczała, dostała cyca i odleciała.
Ja Zośce sama gotuję a mała tak uwielbia te swoje obiadki że piszczy, jak się kończą. Tylko od kiedy daję jej obiadki marudzi przy owocach. Pewnie mięsożerna za rodzicami;)
Słodkich snów dziewczynki i dzieciaczki!

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Cześć dziewczyny:)
u nas noc w miarę zleciała. Udało mi się podać lakcid i antybiotyk na śpiocha:) poprostu wlałam je w smoczek od butelki wsadziłam małemu smoka do buzi a on wszystko wyssał:)
Andzia dobrze wiedzieć o tych innych lekach osłonowych, tylko wieczorem one też by się nie sprawdziły, bo mały bierze antybiotyk o 18 i później już mleka nie pije... no i trzeba kombinować:/ ale daliśmy radę... Mam nadzieję, że u Ciebie dzisiaj już lepiej...
Magda mam nadzieję, że u Michałka na kaszelku się skończy... zdrówka dla niego:)

Witam sie sobotnio

u mnie noc uplenela w blogim spokoju mlody obudzil sie tylko raz, potem pobudka o 5.30 dostal butle i spal dalej, nawet nie wiecie jak sie ciesze ze wypil 160 bez zadnego placzu, mam nadzieje ze teraz bedzie juz lepiej
Gosia zdrowka dla kubusia niech mu szybko przechodzi
Andzia i jak lepiej dzisiaj Stasiowi, mowie a kysz wszystkim chorobom co nawiedzaja twoj domek
Magda z tym spaniem moze Michalka tez juz zeby męczą, a moj bartek tez nie posmakowal ziemniaczkow z dynia, byly fuj
Anielinka jak z twoja Amelka, juz w porzadku?
Prosiaczek ty to masz dobrze ze swoja Zosienka zero problemu z jedzeniem,spaniem, moja corka taka byla normalnie nie wiedzialam ze mam dziecko

http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/P9280406.JPGhttp://suwaczki.maluchy.pl/li-31234.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/009/0092369a0.png?3641

Witam serdecznie!
Trochę Was podczytałam, wczoraj zasiadlam,żeby popisać ale internet nam zabrali więc d...a!
Gosiam I Andzia dużo sił i ceirpliwości!! I niech te choróbska sie odczepią!
Gosiamm ja podaję acidolac baby cały czas od 4 m-ca. JEST WYGODNY bo w saszetkach. Lakcid tez podawałam ale nieraz pekła mi buteleczka i późneij mailam schizę, że szklo wpadlo do środka. W szpitalu widziaalm jak piguły podają lakcid przez strzykawkę. Tzn, wstrzykują na spiocha do buzi.
Na monte i danonki jak dla mnie za wczesnie. W sumie to moja sąsiadka daje malej kostkę do gryZenia zamiast gryzaka. Ja bym się nie odwazyla chyba. Nam lekarz mówił, że normalne mleko dopiero po 1 roku życia!

Witam się sobotnio!!!
Veronica zazdroszcze ci tej imprezy, bo zawsze to jakaś odskocznia od życia codziennego. Miłej imprezy!!!
Rena z Amelką już jest wszystko w porządku, tzn. gorączki nie ma, ale te furgotanie w nosie, to jednak nie w nosie tylko takie lekkie harczenie w gardle...kurde tez się nad tym zastanawiałam, ale wczoraj przyszłą moja mama i powiedziala ze to w gardle;( ale i tak w poniedzialek idziemy na szczepienie, wiec osłucha ją jeszcze raz.
A dzisiaj się coś buntuje bo nie chce mleka pić, może jej pozniej przejdzie, czasami tak ma.
No to trzeba przy sobocie brać się za sprzątanie...bede zaglądać

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witam sie szybciutko.

Marysia pojechała właśnie do mojej mamy na noc.
Dziewczyny, jak mi dziwnie!!!
To bedzie ich pierwsza osobna nocka...

Stachu(odpukac) troszke lepiej, rano był znowu kryzys, ale teraz układa puzzle i nawet coś tam pod nosem podśpiewuje. Wczoraj wieczorem nie miał siły do łaazienki dojść...

ZMykam, miłej soboty wszystkim zycze!!!

Ja dzisiaj bylam caly dzien u rodzicow, bo P. na meczu :(

Jestem wykonczona po ostatniej nocy i przerazona dzisiejsza. Maly budzie sie ostatnio tak czesto. obejrzalam mu dziaselka z kazdej strony i nic nie widac, wiec nie moge zwalic na zabki. O usypianiu juz niw wspomne.

Dzisiaj zjdl troche zupki jarzynowej. Probuje go nauczyc pic z niekapka. I wie, ktora strona i jak wlozyc do buzki, ale o piciu nie ma mowy. Nie wiem chyba jak. Bede musiala mu kupic kubeczek do picia Medeli.

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia kobiet!!!!:36_3_19::36_3_19:
Imprezka udana, wypiłam troszczkę wisniowki ze szwagierką, pogadalismy, posmialiśmy się...Gorzej było z powrotem bo 200 kilosow do domu :(. Troche mnie pocieszyła bo jak zobaczylam ją jak ogarnia tą swoja trójcę to byłam godna podziwu!!! Ja marudzę przy jednym....

Oczywiście jechał z nami teściu i wiadomo - masakra!!! W tamta stronę oglądałm film, żeby go nie słuchać!! Z powrotem sie pokłocilismy bo ondobrze wiedząc, żę o 20 odbieramy małego, robil problemy jak zwykle. Pojechał na 18, po 20 min, zwiał do teściwo szwagierki gdzie siedzial 3 godz.?!! Na koniec jak przyszlo jechac do domu, to wymyslił żeby zajechac do cioci Zosi bo nie widzial 20 lat!! I nie wytrzymałam!! Powiedzialam, że jak chce na wycieczki jeździć to niech jedzie pociągiem!! Na koniec zapowiedzial się na sobotę! Co za typ!