Skocz do zawartości
Forum

Start:) Czerwiec 2009:)

Rekomendowane odpowiedzi

już wróciłam
w ciąży nie jestem, przynajmniej nic takiego nie widział

ALE
endometrium piękne i grube ( ok 12 mm ) i pęcherzyki były, było ich parę i były duże :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))0

jutro jadę na badania hormonów i betę

jestem strasznie szczęśliwa, że tam w środku wszystko się prezentuje ok
dziekuję dziewczyny za kciuki i poproszę jeszcze na jutro

http://davf.daisypath.com/nuLVp1.png http://lb2f.lilypie.com/VHQ3p1.pnghttp://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=86355161396c0f824.png

mosia
już wróciłam
w ciąży nie jestem, przynajmniej nic takiego nie widział

ALE
endometrium piękne i grube ( ok 12 mm ) i pęcherzyki były, było ich parę i były duże :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))0

jutro jadę na badania hormonów i betę

jestem strasznie szczęśliwa, że tam w środku wszystko się prezentuje ok
dziekuję dziewczyny za kciuki i poproszę jeszcze na jutro

Hurrra gratuluję Mosiu i oby tak dalej zdrówko Ci dopisywało...
wpadnę wieczorkiem....

że tak powiem wychwalił endometrium i jajniki
he he

no i powiedział, że zrobimy betę, jak wyjdzie ujemna to zacznę brać duphaston
i zrobimy hormony, no bo ostatnio dwa nie były dobre

ale najważniejsze, że są pęcherzyki i endo , bo wtedy jak te hormony były złe, to nie było ani pęcherzyków ani endo ( było baaardzo małe ). i że tak powiem lekarz powiedział, że tu nie ma się z czego @ zrobić, że nadaje się to na nakłuwanie jajników.

poprawiło się po tabletkach anty.

http://davf.daisypath.com/nuLVp1.png http://lb2f.lilypie.com/VHQ3p1.pnghttp://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=86355161396c0f824.png

mosia
że tak powiem wychwalił endometrium i jajniki
he he

no i powiedział, że zrobimy betę, jak wyjdzie ujemna to zacznę brać duphaston
i zrobimy hormony, no bo ostatnio dwa nie były dobre

ale najważniejsze, że są pęcherzyki i endo , bo wtedy jak te hormony były złe, to nie było ani pęcherzyków ani endo ( było baaardzo małe ). i że tak powiem lekarz powiedział, że tu nie ma się z czego @ zrobić, że nadaje się to na nakłuwanie jajników.

poprawiło się po tabletkach anty.

Super wiadomosć Mosiu:taniec1:
aż sie poryczałam z Twojego szczęścia:36_2_58::11_9_16:

Witajcie Kreseczki!!:)
Mosiu ja rozniez ciesze sie ze wszystko jest ok!! Kurcze no moze zostaniemy wirtualnymi ciotkami jednak:D:Dhihi

Asiorku kolejny dzien za Toba, nadal wierze i w Twoja fasolke:)

A u mnie dzien przelecial szybciutko:) No i hmm bez @...ja i tak w to nie wierze wiec pewnie jutro ja powitam albo pojutrze... moje najdluzsze cykle to 28 dni, ale to jeszcze przed ciaza poprzednia wiec nie wiem, w kazdym razie to napewno nie fasolka bo ciagle pobolewa mnie podbrzusze tak jak wlasnie na @... ehhh czekanie mnie wykonczy, a jakby juz przylazla to znow mozna by zaczac probowac...

ewcia_k
Witajcie Kreseczki!!:)
Mosiu ja rozniez ciesze sie ze wszystko jest ok!! Kurcze no moze zostaniemy wirtualnymi ciotkami jednak:D:Dhihi

Asiorku kolejny dzien za Toba, nadal wierze i w Twoja fasolke:)

A u mnie dzien przelecial szybciutko:) No i hmm bez @...ja i tak w to nie wierze wiec pewnie jutro ja powitam albo pojutrze... moje najdluzsze cykle to 28 dni, ale to jeszcze przed ciaza poprzednia wiec nie wiem, w kazdym razie to napewno nie fasolka bo ciagle pobolewa mnie podbrzusze tak jak wlasnie na @... ehhh czekanie mnie wykonczy, a jakby juz przylazla to znow mozna by zaczac probowac...

Ewciu ja już zaczynam po malutku Ci gratulować....
Jejciu ale było by super:)
Zapomniałam sie przywitać z Agmi,kochana zaglądaj częściej bo się stęskniłyśmy i gratuluję 1-ego ząbka:11_9_16:
Joasiu,Martusiu-gdzie jesteście kochaniutkie?
Dziewczyny ale jak ja tu sama zostanę na tym wątku,to będziecie mnie odwiedzać co?

Asiorku ja sie z tego watku nigdzie nie wybieram tak wiec spokojnie:)Gdzie ja znajde drugiego takiego Asiorka:) i Mosie i wszystkie Was??:)
A wiesz moj m tez juz sie cieszy, ale z czego tu sie cieszyc jak moze przyjsc lada dzien...niby zawsze byla jak w zegarku no ale... hmm mowia ze z temperatury tez moze sie przesunac...e co bedze to bedzie..a gdzie Mosia i reszta kobitek??
Agmi tak jak Aska pisze, zagladaj do nas czesciej:)

ewcia_k
Asiorku ja sie z tego watku nigdzie nie wybieram tak wiec spokojnie:)Gdzie ja znajde drugiego takiego Asiorka:) i Mosie i wszystkie Was??:)
A wiesz moj m tez juz sie cieszy, ale z czego tu sie cieszyc jak moze przyjsc lada dzien...niby zawsze byla jak w zegarku no ale... hmm mowia ze z temperatury tez moze sie przesunac...e co bedze to bedzie..a gdzie Mosia i reszta kobitek??
Agmi tak jak Aska pisze, zagladaj do nas czesciej:)

:11_9_16::11_9_16::11_9_16:
Jejciu no...
Ewciu a masz test ciążowy?
Kupiłas już?
Bo ja już chyba na zapas nie kupie bo to mi pecha przynosi....
A co robi mój zięć?

Hehe testu nie mam... powiedzialam sobie ze kupie dopiero w sb jesli rzeczywiscie nie przyjdzie... A do tego czasu zyje sobie normalnie jak zawsze:)
A ziecius juz spi sobie smacznie:) Zawsze klade go o 21 tak wiec juz sobie sni o swojej przyszlej zonce:D:D hihi
A Twoje dzieciaczki juz tez sobie pewnie smacznie spia??albo jeszce szaleja??:D:D

ewcia_k
Hehe testu nie mam... powiedzialam sobie ze kupie dopiero w sb jesli rzeczywiscie nie przyjdzie... A do tego czasu zyje sobie normalnie jak zawsze:)
A ziecius juz spi sobie smacznie:) Zawsze klade go o 21 tak wiec juz sobie sni o swojej przyszlej zonce:D:D hihi
A Twoje dzieciaczki juz tez sobie pewnie smacznie spia??albo jeszce szaleja??:D:D

Ewciu nasze dzieci najpózniej 20-21 i spia...
Jak są dłuższe wieczory-tzn,jesienno-zimowe to oni już o 19 na drugi bok się przekręcaja...
Fajnie tak mam z nimi,bo dzieci znajomych o 23 w najlepsze się bawią-dla mnie to jest chore...
Ale co kraj i to obyczaj....
A z tym testem to słusznie zrobiłaś wiesz?
Tylko by była nie potrzebna strata kasiurki a tak będzie co ma być....:11_9_16:
Tak sobie siedzę i śledzę na allegro rózne ciuszki dla naszych pociech...
Już myslę o zimie bo nie chcę,żeby nas zastała w krótkich portkach...
A Ty Ewcia?Zaglądasz tam czasem?

No nasz synus tez mial takie 2 tygodnie co nie dalo sie go uspac nawet o 23... ale w koncu wczesniej zaczelam klasc go do poludnia i zaczal znow fajnie spac o tej 21. Tzn do 21 to juz spi. A jak sa wieczory jesienno zimowe to tez juz o 19/20 spi wiec jest ok:)

Z testem dobrze, bo lezalby i nic tylko stresy by byly, a tak go nie ma to nie ciagnie zeby go zrobic... no i fakt tu dyszka za tes tam dyszka i kasiorka leci a narazie tylko niepotrzebnie... od czerwca dopiero 1 tescik mialam:)

Tzn na allegro zagladam, ale kupowalam tam wszystko do pokoiku dziecka, wozek, lozeczko, posciele, kocyki... i wiele roznych rzeczy, a ciuszki razej kupuje w sklepiku, albo na targowisku. Czasem w sklepie kupie mu cos lepszego na wyjscie zeby mial ze 2 ubranka a tak to wszystko po kosztach na targowisku... za szybko dzieci rosna zeby kupowac im drogie ubranka...

Hej Dziewczynki:D
Wybaczcie, że tak długo się nie odzywałam, ale przed wyjazdem do Polski trzeba było załatwić wiele spraw, no i sam pobyt w Polsce, bez praktycznie jednego wieczoru spędzonego w domku... Ale to tak zawsze jest, chce się przecież wszystkich odwiedzić:D No ale już wróciłam i będę częściej zaglądała...

Tak jak myślałam moja @ przyszła, więc staranka nadal będą... Ale tak jakoś nie mam nadzieji... Rozmawiałam z moją Bratową i ona miała ten sam problem co ja teraz, długie przerwy między @. Starali się rok i później ona dostała zastrzyki z hormonami, więc obawiam się, że mnie będzie czekało to samo...

Mosiu Jeju już się cieszę za Ciebie:smile_move:, tzn razem z Tobą i Dziewuszkami:dzidzia: Obyś miała ładną betę!!!
Ewicu, mam nadzieję, że Twoja @ taż nie przyjdzie i Synuś będzie miał rodzeństwo...:o_master:
Asiu za Ciebie też z całych sił ściskam kciuki...

Nie wiem czemu ale mam mieszane uczucia... Przepraszam, że tak ględzę, ale... Jakoś nie wierzę, że mi się uda bez ingerencji lekarskiej... Długie przerwy między @ nie wróżą nic dobrego... Sam gin mi to powiedział, ale dał szanse 6 miesięcy i później badania...

http://www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/02/05/2012.pngMake a pregnancy ticker
07.06.11. - Ujrzeliśmy II kreseczki,
20.06.11. - Zobaczyliśmy maleńkie Serduszko,
18.07.11. - "Nie lubię Pana Doktora i nie dam się zmierzyć",
13.08.11. - "Staję na głowie",
30.08.11. - Oficjalny kopniak dla Mamusi,
01.09.11. - Tatuś też dostał swojego.
http://dn.daisypath.com/4MJZp1/.png

Aha... Czy któraś z Was robiła sobie badania na przeciwciała różyczki?? A może któraś się na tym zna?? Bo ja sobie zrobiłam i wyszło mi:
IgG 11.7 IU/ml ze strzałeczką w górę, norma to 0-10 ujemny
IgM ujemny, norma ujemny...

Matrusia Ty sobie robiłaś badania, jak Ci wyszło??

Lecę spaciu, do zastukania w kalwiaturę...

Aha.. Jutro lecę oglądać mieszkanka z Połówką, przeprowadzamy się :D

Buziaki

http://www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/02/05/2012.pngMake a pregnancy ticker
07.06.11. - Ujrzeliśmy II kreseczki,
20.06.11. - Zobaczyliśmy maleńkie Serduszko,
18.07.11. - "Nie lubię Pana Doktora i nie dam się zmierzyć",
13.08.11. - "Staję na głowie",
30.08.11. - Oficjalny kopniak dla Mamusi,
01.09.11. - Tatuś też dostał swojego.
http://dn.daisypath.com/4MJZp1/.png

Gosiakk no wreszcie kobietko...:36_3_15:
Ładnie zabalowałaś tak bez nas,ale dobrze,że wróciłas słońce....
Dzieki za kciukasy....
Ty sie tam nie przejmuj długoscią cyklu,kobietko....
Ja mam też długie 33 dni to minimum...
A jakie długe Ty masz?
Gosiakk na moje to wyniki są prawidłowe ale ekspertem nie jestem....
Obyś znalazła mieszkanko jakie szukasz:36_3_15:i wtedy fasolka napewno pojawi się w waszym życiu....
Buziam Was kochane kreseczki i zapraszam na poranną kawusie....
Mosiu kciuki zaciśnięte.....

Witam i ja porannie:))
Gosiakk jak super ze w koncu sie pojawilas:D:) A juz mysli przechodzily ze nas tak poprostu zostawilas...:):)hihih
Mosiu powodzenia Ci zycze na dzis, ale na pewno wszystko pojdzie tak fajnie i pozytywnie jak wczoraj:)
Asiorku hmm moze i to jest mysl zeby zaczac na allegro takie ciuszki "domowe" kupowac. Bo ten moj sie brudzi jak nie wiem. Koszulka na godzinke i juz brudna:D:D hihi ale to dziecko a mowia ze jak dziecko brudne to zdrowe:D:D:D
W kazdym razie my mamy tutaj taki sklepik... w ktorym ybranka sa naprawde baaaardzo tanie...
koszulki na takiego brzdaca takie wlasnie na codzien... po 6 zl 7 zl, body jak kupowalam to po 7/8 zl
spioszki byly po 12 zl, spodenki jakies po 4 zl i takie ceny sa za nowe ubranka. Jest tego tam od groma wiec jest w czym przebierac. Np takie kompleciki bluzeczka ze spodniami jeansowymi 3/4 po 16 zl:) hihi taki fajny sklepik:D:)
hmm a u mnie ?? no co... 2gi dzien bez @, ale podbrzusze nadal takie niewyrazne, niby boli niby ciagnie juz sama nie wiem...hmmm byle dotrwac do soboty:) Tylko co z tymi cyckami:D:D jak byl Fifi to bolaly ze az sie polozyc nie szlo, po schodach szlam to musialam je trzymac a wcale wielkie nie sa, wrecz powiedzialabym ze po ciazy spadly o jescze jeden rozmiar co troche mnie martwi... bo mowie mojemu m ze po drugim dziecku to juz bede jak deska:)hihi :D:D

A jak tam u Was dzien sie zapowiada??

ewcia_k
Witam i ja porannie:))
Gosiakk jak super ze w koncu sie pojawilas:D:) A juz mysli przechodzily ze nas tak poprostu zostawilas...:):)hihih
Mosiu powodzenia Ci zycze na dzis, ale na pewno wszystko pojdzie tak fajnie i pozytywnie jak wczoraj:)
Asiorku hmm moze i to jest mysl zeby zaczac na allegro takie ciuszki "domowe" kupowac. Bo ten moj sie brudzi jak nie wiem. Koszulka na godzinke i juz brudna:D:D hihi ale to dziecko a mowia ze jak dziecko brudne to zdrowe:D:D:D
W kazdym razie my mamy tutaj taki sklepik... w ktorym ybranka sa naprawde baaaardzo tanie...
koszulki na takiego brzdaca takie wlasnie na codzien... po 6 zl 7 zl, body jak kupowalam to po 7/8 zl
spioszki byly po 12 zl, spodenki jakies po 4 zl i takie ceny sa za nowe ubranka. Jest tego tam od groma wiec jest w czym przebierac. Np takie kompleciki bluzeczka ze spodniami jeansowymi 3/4 po 16 zl:) hihi taki fajny sklepik:D:)
hmm a u mnie ?? no co... 2gi dzien bez @, ale podbrzusze nadal takie niewyrazne, niby boli niby ciagnie juz sama nie wiem...hmmm byle dotrwac do soboty:) Tylko co z tymi cyckami:D:D jak byl Fifi to bolaly ze az sie polozyc nie szlo, po schodach szlam to musialam je trzymac a wcale wielkie nie sa, wrecz powiedzialabym ze po ciazy spadly o jescze jeden rozmiar co troche mnie martwi... bo mowie mojemu m ze po drugim dziecku to juz bede jak deska:)hihi :D:D

A jak tam u Was dzien sie zapowiada??

Cześc Ewcia....:36_3_15:
Ty tam za długo na ból cycuchów nie czekaj bo możesz nawet prędzej urodzić...
Mnie przy Wiktorce wcale nie bolały,spałam na brzuchu aż właśnie brzuszek urósł i zaczął przeszkadzać....
Ja tam wierzę ,że Ci sie udało i basta:)
Naprawdę fajny masz sklepik bo u nas-znaczy w mieście wszystko jest drogie 15 zł zwykła koszula-zdzierstwo na całego...
A na allegro kupuję firmowe rzeczy i w niskiej cenie:)A i się nie nalatam po sklepach bo nie mam na to czasu:11_9_16:
Buziaczki Ewciu dla synka:):36_3_15: