Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

no na zupke wstawione....mała znowu 10 minut przy cycu balowała, dwa razy ulała...potem dojadła...popierdziała i śpi...pewnie z godzine bo sie nie najadła...a ja ide kończyć papiery....
ciekawe jak tam zosieńka....
a jak mamuśki? jak tam z dzieciaczkami?
agula....masakra z tym jedzeniem...heheh
ja dzisiaj zupke pomidorową...a na drugie pewnie mięsko upieke bo niby co....

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

Gość agula7777

Witam cioteczki.:smile:
Bylismy dziś w szpitalu sprawdzić jak mała pzybiera na wadze i jestem bardzo zadawolona:-),na dzień dzisiejszy wazy 3250:-):yipi::yipi:-przy wypisie ze szpitala ważyła 2750.
Teraz smacznie sobie śpi ale to pewnie przez to,że była chwilke na spacerku-tyle co z auta do szpitala,hihi.

Patka natomiast strasznie daje popalić,robi się nieznośna i marudna-musze ją uspić,bo wstaa dziś wcześnie-pewnie dlatego tak marudzi.:cry::grrrrrr:
Jutro do południa ma mnie nawiedzić położna-musze zabrać się za sprzątanko,a nie chce mi się jak diabli.Wogól kiepsko się dziś czuje,głowa mi pęka.:frown:

Ciekawe jak tam Zosieńka?.Miałam jej wysłać sms-ka ale nie będę przeszkadzała,skoro nie pisze to może nie ma czasu?Napewno wkrótce da nam znać:-)

Yasmelka a ztym jedzeniem to gorzej niż zle.......:grrrrrr::grrrrrr:

hej, ja juz w domku...

wiec co do ktg: dzisiaj juz cos takm wyszlo na ktg, bo brzuch mi caly dzein twardnieje dzisiaj...no i takie male pagorki wyszly...jeden nawet taki konkretny- powoli sie rysowala gorka, a potem powoli opadala...ale polozna powiedziala, ze to jeszcze nie taki prawdziwy skurcz, ale widac, ze mi brzuch twardnieje...no i ja czuje, ze twardnieje...ale bezbolesnie...no pomijajac fakt, ze mi dzis dosc niedobrze ogolnie.,...

ale musze sie was koniecznie o cos spytac...czy wy sie tak wydzieralyscie w trakcie porodu? juz w trakcie skurczy? bo jak bylam 23 na ktg to rodzily dwie- jedna juz na koncowce, bo jeszcze dzidziusia slyszelismy i sie darla...a druga przyszla ze skurczami i co skurcz to darcie sie...

ale dzisiaj to bylo przegiecie paly...normalnie jak jakis jelen na rykowisku....

nie wiem czy to normalne jest, ale mam nadzieje, ze ja takiego czegos nie odstawie...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

Gość agula7777

Gosia odnośnie Twojego pytanka...to myśle,że jest to zależne od progu bólu.
Jak ja rodziłam i byłam w szpitalu to kobietki-niektóre-tez strasznie się darły,aż bałam się do kibelka iść-hihihi.
A ja?Mnie aż tak nie bolało-dało się wytrzymać-poza tym bardzo krótko to trwało,miałam może ze 4,5 takich mocnych skurczy i urodziłam:-)

Gość patrycja`81

gosiaj

ale musze sie was koniecznie o cos spytac...czy wy sie tak wydzieralyscie w trakcie porodu? juz w trakcie skurczy? bo jak bylam 23 na ktg to rodzily dwie- jedna juz na koncowce, bo jeszcze dzidziusia slyszelismy i sie darla...a druga przyszla ze skurczami i co skurcz to darcie sie...

ale dzisiaj to bylo przegiecie paly...normalnie jak jakis jelen na rykowisku....

nie wiem czy to normalne jest, ale mam nadzieje, ze ja takiego czegos nie odstawie...

jelen na rykowisku:sofunny:

ja wydawalam z siebei glosy za pierwszym i za drugim razem-maz mowi,ze sie nei darlam-znaczy o parciu mowie:D bo skurcze to luzik,wdech i wydech:D

a ten odglos moglabym porownac-jak karateka rozwalajacy deske reka:sofunny:

a wogole to sam moment wyslizgiwania sie dziecka z jego domku:D to jest jedno z fantastyczneijszych przezyc:usmiech:

Gosia pomalusiu sie u Ciebie rozkreca...jak z Twoja cierpliwoscia?

dzieki Agula....

no i gratuluje, ze Karolinka tak pieknie przybiera na wadze :-) :36_2_25::36_2_25::36_2_25:

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

mnie jeszcze nigdy nic tak nie bolalo, zebym musiala jakies odglosy z siebie wydawac...

ale dzisiaj to juz przegiecie bylo...caly czas z tylu w sali aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu przy skurczach...ale chyba tych dosc poczatkowych, bo przerwy dosc dlugie byly...

ale ta, co juz lezala na wyrku pewnie to po prostu wszelkie dzwieki z siebie wydawala...normalnie jak jakis dziki sex z 10 facetami na raz ...piszczala, krzyczala...normalnie az sie zapytalam czy to normalne jst, ze wszytskie kobiety tak wrzeszcza...polozna powiedziala, ze w ostatnich latach kobiety sie glosniejsze zrobily...no i zalezy od wlasnie tego wlasnego progu bolu...

no i lekarka powiedziala, ze w sali obok rodzi jeszcze jedna...i jej w ogole nie slychac...

a co do cierpliwosci....powiem szczerze, ze nie jest fajne takie czekanie...po pierwsze Oli jest juz duza i jak zaczyna kopac, to niezle mnie to pobolewa- szczegolnie w kroku...

no i co jakis czas ktos dzwoni i sie pyta czy juz czy juz?????? no bo juz przeciez po terminie.....

ach, ale ja wiem, ze juz niedlugo...i chce miec to juz za soba...

patrycja`81
a wyznaczyli Ci date na ewentualne przyspieszenie akcji?
kiedy teraz idziesz na spotkanie z polozna,czy teraz tylko ktg -no wlasnie jak to wyglada po terminie?

teraz mam termin na ktg na 30.12, a od 10 dni po terminie jest codziennie i patrza tez na lozysko czy jeszcze funkcjonuje i czy wody sa w porzadku....a wywoluja porod dopiero po 14 dniach jesli lozysko juz szwankuje,....jak przetrzymam do nowego roku, to mam nadzieje, ze porod sam sie zcznie i nic mi nie beda musieli podawac...

ale nabardziej bede sie cieszyla, jesli zacznie sie samo z siebie jeszcze w tym roku...

Gość patrycja`81

jak dobrze policzylam, to 6 bedziesz miala juz na bank Coreczke...
no ciekawa jestem jaki plan ma Olivka:wink:

ja lece juz od kompa,bo mi reka juz boli-mlody spi mi na rekach:D zjadl cyca i usnal:D
jak karmei z lewej piersi,to czesto pomykam na kompa:D

patrycja`81

ja lece juz od kompa,bo mi reka juz boli-mlody spi mi na rekach:D zjadl cyca i usnal:D

no juz tez wszytskim mowie, ze najpozniej 6-7 bedzie dzidzius...a ja tak bardzo chcialabym, zeby ruszylo samo...

dzisiaj tez pytalam jak to mozliwe, ze mi z wyliczen wychodzil termin na 28 a nawet na 30.12 a moja ginka wyliczyla 23.12....wiec najbardziej wiarygodne jest badanie z okolo 12 tygodnia bo wszytskie embrio rozwijaja sie identycznie i na podstawie wielkosci embrio mozna wyliczyc termin porodu...bo z dlugoscia cyklu jest roznie i obliczony porod na podstwie cyklu jest mniej wiarygodny...

no ale jak juz Patrycja piusala...Olivka ma swoj wlasny plan....ciekawy tylko jaki...

witajcie dziewczyny ::):
GRATULACJE DLA TYCH KTÓRE TULA JUZ SWOJE MALEŃSTWA!!!
ja mam chwile czasu bo Maja śpi ::):
u nas nie za kolorowo jest ::(:
no i popisane ::(: obudziła sie ::(:
napisze tylko tyle że walczymy z kolkami ::(:
i z moją gorączką ::(:
postaram sie zaglądać częściej....
miłego wieczoru

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

agula7777
Dziś o 8.10 urodził się synek Zosieńki-Sebastian:-)
Waga 3550;długi 54cm.

GRATULACJE!!!!!!!:mylove::mylove:

gratulacje dla Zosienki!!!!
i to nawet w terminie jej sie udalo urodzic!!! wow!!!!!!!!1:36_2_25::36_2_25::36_2_25::mylove::mylove::mylove:

gosiaj
hej, ja juz w domku...

wiec co do ktg: dzisiaj juz cos takm wyszlo na ktg, bo brzuch mi caly dzein twardnieje dzisiaj...no i takie male pagorki wyszly...jeden nawet taki konkretny- powoli sie rysowala gorka, a potem powoli opadala...ale polozna powiedziala, ze to jeszcze nie taki prawdziwy skurcz, ale widac, ze mi brzuch twardnieje...no i ja czuje, ze twardnieje...ale bezbolesnie...no pomijajac fakt, ze mi dzis dosc niedobrze ogolnie.,...

nie wiesz...ja jak pierwszy raz rodziłam sn to miałam zajebistego lekarza i raz tylko sie zadarłam...a on na to wie pani co...niech pani krzyczy "do środka" bo wtedy ma pani większą siłe parcia...a tak to traci pani sile na krzyk....i tak robiłam..jak miałam sie drzeć do zapierałam sie w sobie i pomogło..10 minut potem mialam juz anie....

patrycja`81

patrycja jak twoj synio je...zawsze z dwóch piersi czy czasem tylko z jednej?

agula7777
Dziś o 8.10 urodził się synek Zosieńki-Sebastian:-)
Waga 3550;długi 54cm.

GRATULACJE!!!!!!!:mylove::mylove:

GRATULACJE!!! WITAMY KOLEJNEGO FACETA....

panna-em
witajcie dziewczyny ::):
GRATULACJE DLA TYCH KTÓRE TULA JUZ SWOJE MALEŃSTWA!!!
ja mam chwile czasu bo Maja śpi ::):
u nas nie za kolorowo jest ::(:
no i popisane ::(: obudziła sie ::(:
napisze tylko tyle że walczymy z kolkami ::(:
i z moją gorączką ::(:
postaram sie zaglądać częściej....
miłego wieczoru

co to za gorączka panna...od cycuszków?