Skocz do zawartości
Forum

Szczecińskie dziewczeta;)

Demether

Rekomendowane odpowiedzi

No bo ciężko jest coś wymyslec. Jesteśmy ze sobą prawie 8 lat i wszystkie możliwości wyczerpalam :)
Naczytalam sie na tutejszym forum ze dziewczynom w rownoleglej ciazy leci juz "mleko" w ciazy. A u mnie nic. Dzis rano sie wkurzylam, nacisnelam pierś a tu... taki przezroczysty trochę bialawy płyn. W ilości nie małej :) ojej głupie uczucie ze juz coś z cyckow mi leci ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

Wydziela sie oksyctocyna czy cos takiego ,przy seksie tez mleko moze wyplywac.Jednym w czasie ciazy wyplywa siara (ten plyn) a innym nie .Mi np nie lecialo nic. Brunetka herbata na laktacje kazda ma ten sam skladnik tak wiec obojetnie bo wszedzie sa te same ziolka. Ja rowniez zazdroszcze zakupow no i tak drogiego wozka:) Zakupy fajne sa tylko szkoda ze trzeba tyle placic:) O tych rzeczach co wymienilas nawet bym nie pomyslala -na urodziny nie,moze na dzien chlopaka to takie coz bym kupila. Jesli ma jakies zainteresowania to cos pod tym katem. Jesli lubi gadzety to teraz jest tego duzo. Nie znam twojego faceta wiec ciezko mi wymyslac. No i zalezy il chcesz wydac. Ja mam dobrze bo ja swojego ubieram. Moj tylko kupuje sobie buty a ciuchy ja ,bo on nie nawidzi chodzic do sklepu:) no chyba ze do jakiego sportowego to tak.
Laura -skąd jestes? rozumiem cie ja teraz tez za bardzo nie mam z kim pogadac.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlclb15ksjtmsj.png

Tak wybrane - Maja - od zawsze mi się podobało, zresztą mojemu też. Choć mam wrażenie, że ostatnio jest popolurane i wszędzie je słyszę. Co do porodu to pewnie, ze dam znać. Brunetka na kiedy dokładnie masz termin??
Co do jazd to trening czyni mistrza, wierz mi możesz świetna w prowadzeniu auta- mówię to jako doświadczony kierowca:-)

Termin z miesiaczki mam na 24.01. A z usg różnie- 22, 19 albo 17.01 :)
Wiem ze od razu nie będę Kubica ale juz bym chciala porządnie jeździć. Chociaż mówią ze wprawy dostaje sie z własnego doświadczenia jak juz samemu sie jeździ.
To Twoje pierwsze dziecko?
Musisz teraz pilnie obserwować siebie bo na dniach rozwiązanie :)
Chodzilas do szkoly rodzenia? I dlaczego zaważyły pomorzany?

Karotka czekamy na wieści jak już bedziesz z córeczka w domu:) Życzę szybkiego i w miarę bezbolesnego rozwiązania:-)
Ja urodziłam 7 dni przed terminem dzień przed mylam okna i wieszalam firany bo już tez miałam bóle tak jak Ty :)
Ja byłam bardzo zadowolona z opieki na Pomorzanach mam nadzieje ze Ty tez bedziesz:)
A w jakiej dzielnicy Szczecina mieszkasz ?
Maja fajne imię:-)
Brunetka trochę czasu minie jak dojdziesz do wprawy w jeździe ja tez już jestem kierowca pare lat ale dopiero po pierwszym roku posiadania prawka i jazdy jak sama jeździłam swoim autem czułam sie pewnie za kołkiem. Także na wszystko potrzeba czasu:)
Skup sie teraźniejszości jeździe bo jak przyjdzie mały nie bedziesz miała czasu:) Piękna pogoda ale cos z ciśnieniem bo mnie tez boli:(
Byliśmy na spacerku a teraz karolek biega po salonie na "czworaka" a mama z tata oczy dookoła głowy:)
Ależ Wam zazdroszczę piękne chwile teraz przed Wami początki sa ciężkie ale miło sie wspomina:)

Tak to moje pierwsze i nie ostatnie mam nadzieję :) chodziłam do szkoły rodzenia razem z facetem. Muszę przyznać, że i dla mnie i dla niego to źródło cennych informacji i trochę praktyki - na lalce ale zawsze. Poza tym położna prowadząca szkołę jest też specjalistą w dziedzinie neonatologii i będzie przychodziła do mnie po porodzie w ramach NFZ, a będzie mi przyjemniej gościć osobę mi już znaną i w mojej ocenie sympatyczną i profesjonalną.
Pomorzany wybrałam głównie z tego powodu, że mam blisko oraz dlatego, że pracuje tam moja lekarka i mogłam ją wypytać o różne szczegóły. Poz tym gdy dostałam ataku rwy kulszowej spotkałam się z fantastycznym podejściem ze strony położnych i lekarza na izbie przyjęć. Kierowałam się też opiniami osób, które znam osobiście, a tam rodziły. Nie ma co się spodziewać luksusów, ale ja tego nie oczekuję.
A Ty już wybrałaś szkołę rodzenia?

Masz rację Laura, potem juz nie będzie czasu na nauke z małym :) Chociaż jak będzie trzeba to i po porodzie pójdę na egzamin, nigdy nie jest za późno.
Gdzie na spacerku byliście?
Karotka chodzę na zajęcia z polozna ale na Nfz do przychodni na 9 maja. I prowadzi to polozna właśnie z Pomorzan, zresztą polecona przez Laure :)
Byłam dopiero 1 raz a spotkanie będzie co 1-2 tyg. Coś tam zawsze sie dowiem pożytecznego.
A Ty gdzie chodzisz?
Ja lekarza też mam z Pomorzan. Tzn byl stamtad bo jak sie ostatnio dowiedziałam to niedawno juz tylko zajmuje sie prywatną praktyka. A szkoda. Przynajmniej muszę sobie teraz jakas znajoma polozna tam wynalezc :)

Karotka miło służę pomocą:)
Brunetka poznajemy dzielnice swoją na Zdroje sie wypuściliśmy choć na spacery tu nie mam fajnego miejsca. Na szmaragdowe póki co z wózkiem jest mi cieżko jednak pod górkę lasek strach o kleszcze. Jestem mama czasami trochę przewrażliwiona im Karol starszy tym bardziej na pewne rzeczy uodparniam sie. Ale na początku miałam mega bzika:) zreszta myśle ze tez będziecie miały tym bardziej przy pierwszym dziecku:)
Karotka kto prowadzi ciaze? Chociaż jedna która mieszka w miarę blisko:)

Laura moją ciążę prowadzi dr Cymbaluk - Płoska - na Pomorzanach pracuje na patologii ciąży. Osobiście uważam, że jest świetną i czułą lekarką, żadnego pytania nie pozostawia bez odpowiedzi.
Ps. Mam wrażenie, że bzik przy pierwszym dziecku to norma i chyba nic w tym złego nie ma:)

Brunetka ja już skończyłam szkołę rodzenia. Czy znasz przychodnię na 9 Maja, ponieważ ja mieszkam bardzo blisko i nie wiem czy zapisać się do niej czy na Powstańców Wlkp??