Skocz do zawartości
Forum

Przepis na rodzinną Wielkanoc

Rekomendowane odpowiedzi

kochana nasze baranki rok temu ( tak słodkie, ze na samą myśl mi niedobrze) zostały zjedzone zanim wylądowały w koszyku.

My jeszcze kupujemy takie farby co wysychają i można witrażyk powiesić na oknie czy drzwiach, przy tym mamy mase zabawy;
***Artnet*** Zestaw Moje zabawki - farby Ĺźelowe (581568500) - Aukcje internetowe Allegro

sprawdzają się u nas w czasie świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia

ważne jest aby mieć te farby, rysunek który chcesz pomalować
np kurczaczka:
wkładasz go w koszulkę biurową, czarną farbą odrysowujesz kontury, jak wyschnie uzupełniacie środek kolorami
potem całość musi być sucha i odrywa się ją od koszulki- można "przykleić" do okna np
bardzo ładnie to wygląda

tak krok po kroku:

Farbki.pl serwis plastyczny - Farby żelowe - jak je stosować?

Rorita- ;)
ja wiem, że nie da się nadrobić straconego czasu.
W ciągu roku dużo pracujemy, tego czasu spędzamy mniej- siłą rzeczy.
Święta, wyjazdy celebrujemy ile się da ten czas.

I jak pisze Ania w artykule- to wszystko zależy od rodziców, a pomysłów aby dzieci wspólnie organizowały święta ;)

dzisiaj kupiłam zestaw w Lidlu ( małe jejczka, kurczaczki i piórka)- będziemy robić kartki świąteczne

Małgosia
Czyli żeby święta nie były tylko przedłużonym weekendem.

Oj a my jak zawsze w rozjazdach..Troche w moim rodzinnym domu troche w męża...:36_11_1: Marzę juz aby w końcu zrobić święta we własnym domku...no ale do tego jeszcze troche 'pustaków' zostało...
Ale tak czy siak pisanki robione wspólnie z mężem i własnoręcznie sadzona rzeżucha musi być! No i w tym roku juz z Kropkiem!!! Malutkim bo tylko 7tygodniowym i to na dodatek w brzuszku ale zawsze to juz razem!:15_5_16:
Pozdrawiam

http://www.suwaczek.pl/cache/e87b98cf69.png

http://www.suwaczek.pl/cache/8cb5d0cb4a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/7a700c8404.png

Tak jak Święta Bożego Narodzenia budzą we mnie ogrom emocji, tak Wielkanoc niekoniecznie.
Pamiętam z dzieciństwa uczestnictwo w całym obrządku kościelnym towarzyszącym temu Świętu i Lany Poniedziałek, ale to co zapamiętałam najbardziej to smutek jaki towarzyszy tym Świętom a właściwie Wielkiemu Czwartkowi, Piątkowi i Sobocie.
Jedyny akcent jaki będzie w moim domu przedświąteczny to porządki i malowanie pisanek. Nie wiem, czy mam jeszcze dzieci za małe, czy chęci brak, ale chyba na tym zakończę.
Wiem, że Miki pójdzie z babcią zanieść święconkę do Kościółka a przy tym będzie zadawał wiele pytań. Poza tym pamiętam jak w ubiegłym roku pytał mnie o to wszystko co dotyczy tych Świąt. Bardzo trudno było wytłumaczyć małemu szkrabowi, dlaczego Pan Jezus był przybity do krzyża, dlaczego zrobili mu to ludzie których kochał, dlaczego potem wyszedł z grobu. Chyba za trudny ten czas dla tak małych dzieci.