Skocz do zawartości
Forum

Problem z zachowaniem córki

Rekomendowane odpowiedzi

Nie potrafię poradzić sobie z 16 letnia córka. Jest coraz gorzej. Kłótnie wyzwiska. A ja zamiast słuchania jej też dre mordę. Od zawsze jej na wszystko pozwalam. W miarę możliwości.

Zamyka sie w swoim pokoju nic nie chce zrobic. O wszystko muszę sie ja prosić. Młodszego brata o 6 lat traktuje jak śmiecia. Wyzywa go nawet do jego kolegów. W domu przeklina nie ma nic zachamowan w stosunku do domowników. Siedzi praktycznie caly dzien na komorce jezeli nie ma jej kolezanek bo pojechaly czy cos. A tak to tylko w domu i wiecznie awantury. Zeby z psem swoim wyszla twz musze sie prosic. Jak walnie ciuchy tak leza.Boję sie ze ja stracę co mam robić. Tak bardzo ja kocham

No i? To się nazywa bunt nastolatka. Drąc się też niczego nie wskórasz będzie tylko gorzej aż w końcu cię znienawidzi. Kluczem jest “na wszystko jej pozwalam”. Gdybyś postawiła granice to by było inaczej. Zacznij od siebie, bo to ty masz problem. Daje namiar na pomoc https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/ Warto jest się skontaktować z psychoterapeutą rodzinnym