Skocz do zawartości
Forum

Dlaczego wędlina jest różowa? Odpowiedź jest zaskakująca. Kobiety w ciąży powinny ograniczyć spożywanie


Rekomendowane odpowiedzi

20259063-m_21b4.jpgOkazuje się, że różowa wędlina, którą dostaniemy w większości sklepów wcale nie musi tak wyglądać. Kolor zawdzięcza używanemu do jej produkcji azotynu sodu (E250). Spożywanie go w nadmiarze może powodować poważne konsekwencje zdrowotne. Różowa wędlina Wybierając szynkę często zwracamy uwagę na jej charakterystyczny

Przeczytaj cały wpis

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...