Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Aga...zrozpaczona

Zle wyniki Pappa 😒

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Aga...zrozpaczona

Witam 

Potrzebuje waszej pomocy i podobnych przeżyć...żebym i ja mogła to przeżyć 

Zacznę od wyników

B-hcg 43,70 IU/I    odpowiada 1,589 MoM

Papp-a 1,960 IU/I odpowiada 0,730 MoM 

Podstawowe                      skorygowane

Trisomia 21   1do 47                  1 do 165

Trisomia18     1do117                1do 2348

Trisomia 13     1do 368              1do 7353

NT 1,70

Badanie w 13 tygodniu

Mój wiek 42 

Ciaza 2

Prosze wytłumaczcie mi to oczywiście mój ginekolog zobaczył badanie i dla skierowanie na inwazyjne....A ja nie chce boje się ryzyka....pomocy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magda

Aga ryzyko urodzenia dziecka z ZD wynosi 1 na 165 urodzeń w tym przypadku. Test pappa to statystyka. Nie znaczy, ze dziecko jest chore. Jeśli boisz się amniopunkcji możesz zrobić teść sanco lub nifty który pokaże Ci w 99,9% czy pappa się myli. Na tym forum jest wątek sanco, nifty, nipt - rozległy wątek gdzie jest cała masa informacji na ten temat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Aga...zrozpaczona

Genetyk powiedział że szansa jest 0,5%

Poleca badania ale skoro nie chce to badania nie są tragiczne niby tylko czy nie chciał mnie uspokoić.

Bo mój ginekolog spojrzał i zaczął wypełniać skierowanie ...czy skorzystam zostawia mi ale niby takie są przepisy i musi.

Jednak wcześniej miałam usg i wszystko bylo dobrze .

Boję się czytałam ogromną ilość komentarzy i dziewczyny piszą że miały kiepskie wyniki Pappa A usg dobre i że dziecko było zdrowe.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak pisze Magda, pappa to tylko statystyka. Wyniki to wypadkowa przede wszystkim wieku i wielu innych czynników. Ja bym zrobiła nifty/sanco. Nie są tanie ale dla własnego spokoju chyba warto. Tym bardziej, że te inwazyjne to i ja bym się bała ryzyka. Chociaż moja bratowa robiła i podobno nie było to takie straszne. Nie wiem skąd jesteś ale słyszałam, że do któregoś tam marca w Warszawie na Grochowskiej w Premium Medical jest promocja i chyba za 1200 zł można zrobić.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...