Skocz do zawartości
Forum

Marcowe mamusie 2021

Rekomendowane odpowiedzi

No można tak powiedzieć chociaż u mnie waga skakala przed ciąża wazylam 82 kg w 3 mc 79 kg i teraz 8 mc 80 kg .  Sama się dziwię zakladalam ze do 100 kgdobije  . Na początku się martwiłam ale jak z dzieckiem wszystko w porządku to nie mam się co przejmować swoją waga tak usłyszałam od lekarza . Ważne żeby dziecko rosło 

Gość Ka-kusia

Szczęściara dołączę do grona współczujących, leżałam tydzień w pierwszej ciąży już po terminie i depresji się prawie nabawiłam! Teraz jak usłyszałam że mogę dostać skierowanie to wzdrygam się na samą myśl 😑 możesz chociaż wychodzić przed szpital? Spacerować? Czy tylko leżeć?

Ja już mam +10kg na plusie 🙆 jak wróciliśmy z wczasów i zrobiłam test (czyli ok 5 TC) to miałam 56kg (czyli dla mnie juz 2-3kg do przodu no ale wakacje goferki lody 😏) a teraz mam 69kg 😳 ale u mnie sporo z tego to zatrzymanej wody w organizmie, popuchlam przy tym nadciśnieniu.

Dziewczyny przegielam wczoraj z porządkami i dorwała mnie rwa kulszowa 😫 już wczoraj wieczorem tak mnie ból sparaliżował że nie mogłam chodzić, nocka nieprzespana, rano wyłam z bólu 😞 wstałam w południe, zażylam przeciwbólowe i powolutku czlapalam po domu. Teraz ból wraca ale zostawiam przeciwbólową na wieczór. No zachciało mi się walczyć samej z materacem małżeńskim i łóżko przesuwać 🤦 i narobiłam się tuż przed porodem ehhh jestem taka zła na siebie 😑😑😑

Gość Szczęściara 09

Kakusia co Ty. Nie wolno nawet z sali wychodzic na korytarz. 2 tygodnie jestem zamknięta w maleńkiej 2 osobowej sali. Starszy sun- 4l. jest na mnie obrażony i nie chce rozmawiać. Nigdy go nie zostawiłam na dłużej niz dzień. 

Gość Ka-kusia

Szczęściara aż serce ściska jak to czytam 😢 może rozmowy video by coś pomogły ? Albo niech mąż coś kupi małemu że to od Ciebie jest? I do tego jakaś laurkę/liścik albo coś w tym stylu 🤔 i jeszcze żadnych wyjść to przecież za chwilę będą Wam antydepresanty musieli podawać 🤦 ja wiem że to wszystko się dla maluszka robi ale wiem też że w szpitalu trzeba mieć naprawdę mocną psychikę. Normalnie niech Ci mąż przemyci w paczce "koktajl położnych" i zacznij rodzić 😁 masz jakąś koleżanke w pokoju?

Gość Szczęściara 09

Na wideo w ukryciu mąż włącza żebym go zobaczyla jak się zorientuje to ucieka albo rozłącza. Każdy dzień wlecze się coraz dłużej. Nic tylko wyć. Nie ma gdzie nawet pochodzić, tylko leżę albo siedzę to z tego na pewno nie  urodzę. 

Gość Ka-kusia

Szczęściara jak to wszystko czytam to z Ciebie musi być twarda babeczka 💪 dużo musisz znieść, chyba pozostaje poprostu odliczać 🤔 albo ordynatora za fraki pod ścianę i stanowczo - albo mają pomysł na Ciebie albo wypisujesz się na własne żądanie 🤔

Gość Zaniepokojena

W grudniu miałam kilka stosunków. 19 grudnia i 18 stycznia miałam lekkie plamienia. 13 i 29 stycznia byłam na becie i wyszła <1.10mlU/ml. Czy można już wykluczyć ciążę czy powtórzyć badanie? Jak tak to mogę powtórzyć je 12 lutego w piątek czy czekać do 15 lutego? 15 lutego mam niby dostać miesiączkę. 

Szczęściara, a Ty miałaś mieć cesarkę, ale i tak czekają na akcje? Coś na wywoływanie dostałaś czy tylko tak trzymają Cię tam żebyś była już na miejscu? Najgorsza taka niewiedza 😞

A ja po badaniu, mały 34 i 4 dni i waga 2580. Lekarz mówi że jak dalej tak pójdzie to ponad 4 kilo będzie miał 😨 a z moja wagą mam tak samo jak ka-kusia 56 kilo na starcie a teraz 69. Z tym że mam świadomość że to nie woda tylko te ciasteczka maślane na które miałam parcie od kilku miesięcy 😂

Kasia , wydaje mi to  dziwnie lekarz u mnie  wyliczył tak  w 32+5  mała miała 2 kg i jak obliczyl rośnie 30 dag w ciągu 2 tygodni więc 35+5 miała by wagę około 2500 A cały czas lekarz twierdzi że urodze mała z waga 3200 więcej nie bedzie  na 3 prenatalnych też tak mi powiedziała Pani doktor  A Ty tydzień różnicy w wizycie . Ja mam za tydzień w czwartek więc zobaczymy co mi powie może teraz szybciej dzieciaczek rośnie? 

Oby nie wyszło u mnie takie duże dziecko . Bo porodu to się boję panicznie . Ja przy bólach miesiaczkowych które mam krzyżowe dostaje wstrząsu bólowego jak w porę nie zareaguje z lekami czyli ketonal+ nurofen forte.  2 razy mnie już ratowali . Mamę mam pielęgniarkę więc mąż mnie wiózł w pół przytomna do niej ona mi podawała zastrzyk przeciwbolowy jak doszłam troszke do siebie to jeszcze czapki później były wymioty i padaczka z bólu.  Może jak bym wylądowała w szpitalu bym miała jakiś wypis by to potraktowali jako wskazanie do cc.  Dodam że u nas przy porodzie naturalnym nie zgadzają się na znieczulenie.  Sama sobie wmawiam że z jednej strony chce urodzić naturalnie potem szybszy powrót do formy itd A z drugiej boję się że w trakcie coś się stanie że zemdleje albo mała już będzie główka na zewnątrz A ja nie będę dała rady i będą ja wyciągać i coś uszkadza. Najbardziej się o nią boję. 

Nie wiem, ja się nie znam. Pisze tylko to co mi lekarz mówił. Na poprzedniej wizycie 4 tygodnie temu ważył ponad kilo mniej bo 1400. Może ten skok go zaskoczył. Albo źle go wtedy zmierzył, bo to ważenie przez USG to też przecież w cały świat wychodzi 😉

Gość Ka-kusia

Kasia u mnie też na pewno te późne kolacyjki dodały swoich kg 😉

To u mnie chyba synuś mniejszy wychodzi jak tak porównuję, bo 35+3 miał 2400g i pani doktor sprawdziła mi i powiedziała że jest poniżej 50 centyla 🤔

Asiunia nie nakręcaj się niepotrzebnie, porodu nie przewidzisz. Ale korzystaj z wody, na pewno przyniesie ulgę. Swoją drogą ja miałam podobnie podczas pierwszego porodu - pod koniec dostałam drgawek z bólu i nie byłam w stanie już przeć a dziecku tętno leciało i lekarz położył się na moim brzuchu i wypchał małą. Nie wspominam tego dobrze ale obyło się bez próżnociągu i z córką jest wszystko w porządku 👍

Dziewczyny tak mnie rozbolało dzisiaj w plecach po lewej stronie ze dzwoniłam do położnej czy to się już coś nie zaczęło🤔kazała wziasc no-spe i czekać .Nie wiem czy to mała uciska jakiś nerw ale boli bardzo .Mam nadzieje ze to nie zwiastun porodu bo u mnie 36 i 4 dzień .Tez się zastanawiam co u szczęściary czy już rozpakowana ?