Skocz do zawartości
Forum

Lutóweczki 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Moja teraz wróciła od stycznia do przedszkola. Ale jak tylko urodzę zostanie w domu na 2 tyg żeby się nic nie przypaletało. Wiem że będzie ogień w domu ale lepsze to niż znów trafić do szpitala... Ja mam gotowe ubranka 56 i 62. Dzisiaj wszystko poukładałam w szufladzie. Naszykowałam małej ciuchy do szpitala i na wyjście. Ale te na wyjście mąż przywiezie razem z fotelikiem. Moja Torba też pokaźnych rozmiarów bo mąż niestety bez prawka i w razie w nie podskoczy tak od razu. 

Też o tym pomyślałam. 😄 W przyszłym tygodniu może już jakiś termin ustali mi lekarka. Mam planowane cięcie. Ale to jeszcze ze 3 tygodnie. Czytałam, że w tym szpitalu szybko pionizują z czego się cieszę, bo ostatnio 14 godzin leżałam. Podczas wstawania myślałam, że umrę.

Kropka juz nie będę robić hiv, kily. Jedno badanie zostalo mi do rozważenia czy zrobić czy nie, a tak to wszystko jest. Dzis jeszcze mocz robilam. Przed samym szpitalem mam jeszcze krew do hematologa zbadać to tam bede miala ostatnie wyniki. Dodam do tego mocz i gotowe.

Teraz na posiew moczu z antybiogramem poczekam 5dni. Glukoza nadal obecna w moczu..

Ja mam wizytę 23. Wtedy ma mi zlecić HIV, gbs i coś tam jeszcze. Ja się nastawiam na poród SN o ile księżniczka się odwróci. Wiem że w szpitalu którym chce rodzic wykonują masaż brzucha żeby dziecko się odwróciło. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Najważniejsze żeby nie powtórzył się krwotok jak przy 1 porodzie. Lekarka mówiła że zapobiegawczo podadzą leki. 

Malutka gratulacje  ❤️  najważniejsze, że jesteście w dobrych rękach. Grzesiu szybko nadrobi i wrócicie szybko do domu 😊 Napisz w wolnej chwili jak opieka po cc, piojizaacja i ogólnie jak.się czujesz po znieczuleniu.

Mamy pierwszą rozpakowaną. Ciekawe która następna 🤗

Opieka jak na razie super. Miałam super położna na początek. O 15.12 urodził się Grześ, a 22 miałam pionizację. Rana boli, ale jest to do zniesienia.  Grześ miał węzeł prawdziwy z pępowiny, ma to 1/2000 dzieci.  Dziś już po kąpieli, nie było źle.