Skocz do zawartości
Forum

Lutóweczki 2021

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Gość Dorisss napisał:

My po połówkowych. 19+6 i 340 gram. Wszystko jest dobrze. To najważniejsze. 

Super 😁  

Dostałaś fotki i filmiki? Mój się strasznie zasłaniał na filmiku i mało co widać. Ale zawsze jakaś pamiątka i mąż go w końcu widział w ruchu. Zapomniałam dodać, że miałam usg w 20+2. 

Idziesz na USG trzeciego trymestru? Ja tak, mam już termin na grudzień. U mnie kosztuje to 240 zł, ale myślę, że warto.

Cześć ponownie, gratuluję połówkowych. My byliśmy tydz.temu na takich wstępnych gdzie sprawdzane były narządy a generalne połówkowe zrobimy w tym ostatnim czasie kiedy się wykonuje polowkowe. Ułożenie dziecka sprawia nie lada klopot ale trochę się pokręcę i jest ok.

To pytanie o możliwość ciąży to myślałam że ściema. Tyle czasu to słonie są w ciąży a nie kobiety.

Filmik zawsze telefonem dr poleca nagrywać dla męża, chociaż nie byłoby problemu aby był ze mną to ktoś musi zostać pilnować młodsze.  Nie mamy żadnej pomocy do opieki. Z usg 1, 2 ,3 trym.zdjecia wiadomo w cenie, płytka cd 30zl. Bierzemy z 2 trym. Są najlepsze widoki bo i juz spory bobas, wyraźny i mieści się jeszcze, gdzie w 3 trym.juz nie koniecznie.

Czy któraś z Was ma jeszcze miłości? Mnie jeszcze dokuczają, poza tym omdlenia.. o reszcie nie wspomnę. Wczoraj taka migrena ze lepiej zapomnieć o tym dniu. Choć 1 trym.obylo się bez migren.

Godzinę temu, Gość Malutka86 napisał:

Super 😁  

Dostałaś fotki i filmiki? Mój się strasznie zasłaniał na filmiku i mało co widać. Ale zawsze jakaś pamiątka i mąż go w końcu widział w ruchu. Zapomniałam dodać, że miałam usg w 20+2. 

Idziesz na USG trzeciego trymestru? Ja tak, mam już termin na grudzień. U mnie kosztuje to 240 zł, ale myślę, że warto.

Malutka ta moja mała wredna małpka haha śmieje się oczywiście, tak się nakryła nogami i odwróciła, że nic nie dała pokazać. Zdjęć buźki żadnej nie mam niestety. Ale dla mnie najważniejsze, że wszystkie narządy się prawidłowo rozwijają. Po 3 poronieniach i 1.porodzie mam nadzieję, że i tym razem się uda z moją cudowna panią dr. 

Mom5 no ja mdłości nie miałam. W sumie tylko 2 razy zwymiotowałam. Ale całe szczęście nic więcej. No a miłość była wiadomo hehe. Ogólnie czuje się bardzo dobrze. Mogę góry przenosić hihi.

Malutka86 tak idę na 3 trymestr. U mnie, 1, 2 i 3 kosztuje 300...

Godzinę temu, Gość mom5 napisał:

Mdlosci mialo byc a nie miłości  😉

Miłość to mieliśmy zakazaną od samego początku 🤣

Mój synek oszczędził mi wszystkich nieprzyjemnych objawów ciąży, więc nie miałam żadnych mdłości.

1 minutę temu, Gość Ilona napisał:

Właśnie przyjmuje się że owulacja  jest 14 dnia cyklu ja zaszlam prawdopodobnie w 9-10dniu. Czy dlatego ciaza może być o te  4 dni starsza i z usg termin o 4 dni szybciej niż z om?

Tak. Ciąża ciąży inna. Dziecko dziecku inne. Nie można porównywać ciąż, bo każda inaczej się rozwija. 

4 godziny temu, Gość Szczęściara 09 napisał:

Ale super wieści. Kto miesza u Was w brzuchu? Malutka widzę Synek. Macie już imiona? Moje pierwsze do porodu było bezimienne i teraz też ciężko. 

Nie możemy dojść z mężem do konsensusu co do imienia 😁. Zgadzamy się tylko w tym, że chcemy normalne imię bez udziwnień. 

Mi się podoba Jan, Przemysław, Radosław, Konrad, Tomasz i Adrian. Co myślicie? A może macie inne pomysły?

Gość Szczęściara 09

Mnie się Jan bardzo podoba ale mamy chłopca w bliskiej rodzinie. U nas chyba będzie Michałek. Tyle że mamy w rodzinach 3 ale już dorosłych. Bierzemy też pod uwagę Kubusia i Bartusia. O ile to będzie chłopiec bo się chowa ale dwóch lekarzy stwierdzilo że chyba coś tam wystaje między nogami. 

1 godzinę temu, Gość Malutka86 napisał:

Dominik odpada, bo ja jestem Dominika 😁

My jesteśmy wszyscy na D 🙂  a teraz będzie Dominika, juz malo nam zostalo tych imion na D.

Wg mnie Imię musi tez byc spasowane z nazwiskiem i innymi imionami w domu. Znaczenie znaczeniem, bez zlych negatywnych skojarzeń, bez dublowania w najbliższym codziennym zyciu bo może byc problem np.z korespondencją, mandatami itd. 😉

14 godzin temu, Gość mom5 napisał:

My jesteśmy wszyscy na D 🙂  a teraz będzie Dominika, juz malo nam zostalo tych imion na D.

Wg mnie Imię musi tez byc spasowane z nazwiskiem i innymi imionami w domu. Znaczenie znaczeniem, bez zlych negatywnych skojarzeń, bez dublowania w najbliższym codziennym zyciu bo może byc problem np.z korespondencją, mandatami itd. 😉

3 godziny temu, Gość mom5 napisał:

Wybór imienia to wbrew pozorom bardzo poważna sprawa. Jakby nie było to nad determinuje na całe życie.

A tak z innej beczki, napiszcie jak u was z ruchami płodu? U mnie najczęściej jest to takie rozciąganie ( jak by chciał mi wyjść przez brzuch😁), czasem takie pukanie, a rzadko lekkie kopniaki.

Malutka86 oczywiście zgadzam się z Tobą, czynników w wyborze imienia mamy sporo. U nas akurat od początku zawsze wiedzieliśmy jakie to będą imiona bo dajemy 2.

Szczesciara 5 w brzuchu, jednak nie mamy 4 w domu.

Ruchy czuję od 15t3d. Zdecydowane buszowanie, turbulencje w brzuchu, kopniaki. Mnie się brzuch wygina w różne strony, nie jest to przyjemne. Również takie pukanie do brzucha ze się podnosi i opada, rozciąganie się dzidzi a czasem też jakby cos skrobała w środku albo ciągła za coś az mnie zatyka i brak tchu. Taka moja natura.

Cześć dziewczyny! Melduję sie i ja niesmialo u Was:). Jestem na grupie Nifty Sanco Nipt - reaktywacja jako Smutna (zmieniam nick bo nie chce juz sie psychicznie dolowac czasem jaki przeszlam). Krotko o mnie, mamy 4 letniego zdrowego syna, ciaza bajka. Teraz 2. ciaza od poczatku z problemami...w 9 tyg stwierdzono u mnie zespol znikajacego blizniaka, w 10 tyg trafilam do szpitala-wynik poronienie zagrazajace i lezenie plackiem. W 12 tyg usg genetyczne, wszystkie wyniki w normie - male problemy ze znalezieniem kosci nosowej ale na badaniu jest napisane (+). 16 tydzien wizyta u mojego gina i strach ze jednak ta kosc nie jest prawidlowo uwapniona (pappa nie robilam z uwagi na obumarcie ciazy blizniaczej - ponoc zaburza wyniki). Na szybko test SANCO i przejscie najgorszego tygodnia w zyciu. Wynik: zdrowa dziewczyna! Teraz staram sie odganiac zle mysli ale...niepewnosc zasiana.

Obecnie 17 + 6 tydzien ciazy i termin wstepny na 26 lutego:) czekam z niepokojem i niecierpliwoscia na polowkowe (7 pazdziernika).

Milo mi dolaczyc do innych oczekujacych lutowek;)