Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Zakochana

Sierpnióweczki 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zakochana

Cześć, rano na teście pojawiła się druga kreska, jasna ale jednak! Jeśli się utrzyma to termin wychodzi na 1 sierpnia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

Jeszcze nie dziękuję, dopóki nie potwierdzę ;) Przy poprzedniej ciąży dużo jaśniejsza kreska pokazała ciążę, ale za dwa dni powtórzę. Musiałam się jednak z kimś tym podzielić, najchętniej od razu bym mówiła wszystkim, ale wiecie jak jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :) jeśli wszystko będzie dobrze to na początku sierpnia będe rodzic z obliczen od ostatniej miesiączki :) ostatnio byłam na beta hcg i zmartwiła mnie ginekolog bo mam za niski wynik 85,7 jak na 4 tydzien ciązy.. miała tak któraś ? czekam na odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

Bety teraz nie robiłam, bo jak w pierwszej ciąży zrobiłam to wyszedł mi 8-9 tydzień i panikowalam że nie zdążę z wizytą u lekarza przed 10 tc, a z usg i innych badań 6 potem wyszedł 6 tydzień. Na tym forum gdzieś teraz przeczytałam żeby się tak bardzo nie sugerować tygodniami ciąży z bety. Ważne jest tylko czy ona rośnie czy spada. Trzeba zrobić 3 razy betę co 2 dni i obserwować przyrost jeśli są wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

Czy Pani doktor powiedziała Ci coś więcej? Czy tylko nastraszyla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

Trzymam kciuki mocno :) Ja na wizytę umowie się dopiero koło 7-8 tygodnia żeby już wszystko było widać. Narazie czekam i staram sie o tym nie myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

Takie normy bety znalazłam
4. tydzień            5 - 426 mIU/ml5.
5. tydzień            18 - 7 340 mIU/ml

Więc rozpiętość jest naprawdę duża.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po wizycie. Wzrosło do 396,8 czyli beta rosnie. Ale od kilku dni bolaly mnie jajniki i w podbrzuszu i dzis zrobiła mi USG i jakiś płyn mi sie zbiera i jesli bol nadal będzie to mam skierowanie do szpitala. Dostałam tez tabletki podtrzymywujace ciaze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

Z jednej strony świetnie, że rośnie beta, ale przykro mi że musisz iść do szpitala. Mam nadzieję, że to tylko kolejny falszywy alarm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mieć malo wysiłków, podskokow, zero stosunków do czasu następnej wizyty i potwierdzenia ze wszystko dobrze. Mam nadzieje ze ustana bóle i szpital nie bedzie konieczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem lipcowką, ale tak się wtrące. Jak liczycie te tygodnie? Lili kiedy rbilas ta betę to było 4 tydzień + kilka dni? Przed terminem miesiączki, po? Widełki są naprawdę duże nie rozumiem po co lekarze tak straszą od razu młode matki. No nie pojmuje. W beta hcg z reszta najważniejszy jest przyrost a nie same wartości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tygodnie licze od ostatniej miesiączki ktora miałam. Test zrobilam w poniedziałek i wyszedł pozytywny. Bete zrobiłam we wtorek przyrost był niski a dziś się podniósł. w niedziele powinnam dostać miesiączke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

Mi termin spodziewanej @ minął, więc wiem że jeśli będę krwawic to nie będzie to zwykła miesiączka. Mimo wszystko czuję, że będzie dobrze. Noc miałam koszmarną, teraz już jest lepiej. Dobrze, że dziś mam wolne, a córka już duża. Dopiero przebrałam się z piżamy. Czuję się jakby mi ktoś baterie wyjął. A wczoraj miałam jeszcze pełno energii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

Co u Ciebie lili05? Ja po wczorajszej kiepskiej nocy i poranku, wieczorem dostałam energii i apetytu ;) na zachcianki to raczej za wcześnie, ale naszło mnie o 20stej na sałatkę i ja zrobiłam, a smakowała jak nigdy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hejka u mnie wporzadku. Jajnik ani podbrzusze nie boli także obyło się póki co bez szpitala.. troche zastanawiam sie skąd ten płyn koło jajnika ale dopiero w piątek mam wizyte na ktorej sprawdzi ginekolog czy nadal jest. Jutro kolejna beta i wieczorem mam zadzwonić jaki wynik czy rośnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj apetyt też mialam na wieczór :) cały talerz placka zjadlam,popilam wodą z ogórkow i zjadłam kilka ogórków :) póżniej sałatka śledziowa,chrupki,czekoladki i popiłam pepsi . Wlasnie tak się zastanawiam bo ja bardzo dlugi czas nie pilam pepsi a od jakiegoś tygodnia mam wielką ochote na nią. Kawe zamienilam na inke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

To mnie pokonalas swoimi zachciankami :) Ja tak jak Ty z pepsi miałam dwa miesiące temu. Sprite nie piłam 10 lat albo i więcej a wtedy tak mnie nagle naszła ochota że nie mogłam przestać o nim myśleć, wypiłam dwie butelki i mi przeszło na następne mam nadzieję 10 lat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

Powiem tylko ze swojego doświadczenia, w poprzedniej ciąży unikalam wszystkiego co usłyszałam czy wyczytałam że mogło by zaszkodzić- Od gazowanego po smażone mięso. Cała ciążę i kp zwracałam uwagę na to co jem. Wierzę, że to było słuszne, bo ja czułam że robię to dla dziecka i dla siebie. Chciałam być pewna że robię dla niej wszystko co mogę.
Z drugiej jednak strony nie uważam żeby to było konieczne, chodzi raczej o spokój przyszłej mamy żeby nie mogła się obwiniać że czymś zawaliła.
Jeśli czujesz że masz jakąś duża zachcianke to w umiarkowanej ilości na pewno nie zaszkodzi. A jeśli czujesz że możesz bez tego się obejść, to dla swojego spokoju można ćwiczyć silną wolę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zakochana

Pepsi to ogromne ilości cukru, ale jeśli zrobisz tylko kilka łyków, to nie zaszkodzi a uspokisz zachcianke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi