Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szyszunia1806

a co do piwka, to u mnie nie ma całkowicie bezalkocholowego, najmniej to 0,5, i z synem pilam ze 2 razy. ciaglo mnie strasznie pod sam koniec do piwa, do tego smaku. noi kilka razy lyka od meza wzielam. może dlatego mój syn teraz chce piwo jak je widzi, raz mu maz nawet sprobowac dal wlasnie tego 0,5, dosłownie polizać piany, i od tamtej pory na widok puszki az się trzesie, wiec nie możemy kupować nawet takiego albo tak by nie widział, podobno tez tak miałam jak bylam mała więc to chyba rodzinne, babcia mówiła że ojciec też więc hymn

Gratulacje udanych wizyt!!!

Tak jak mówicie, każda z nas ma swoje zdanie na różne tematy... i tak samo z wychowaniem. Każda mama ma swój system wychowania i nie przegada nas nikt ... no NIKT ;) Więc wyluzujmy i się wspierajmy

Ja za usg prenatalne z usg 4d płaciłam 250zł + 150 za pappa
- nie żałuję.

Co do piwa... w sezonie letnim - grillowym uwielbiam! w szczególności radlerki.

Jutro robię i sobie i synowi dzień w domu. Leniuchujemy w piżamach cały dzień! Pani przedszkolanki poinformowane... no i w firmie też zawiadomiłam dzień pracy zdalnej. Jednak po wczorajszych przeżyciach nie mogłam normalnie się skupić i ciągle o tym myślałam.
Co prawda jutro będę gonić z pracą zdalnie, ale plus taki że nie będę się zrywać o 7 tylko pośpię do 9 :D

Termin wg OM: 01.09.2018 / wg USG: 25.08.2018
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjojtjbbnlj.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c3e5eo7n84buf.png

Ej laski nie mówcie o alkoholu bo ja chyba nie piłam ponad trzy lata bo albo ciąża albo karmienie! Jako tako nie lubię alkoholu ale czasem by się przydało na odstresowanie:)

Co do pracy to jak zostałam przyjęta na dwa lata to dowiedziałam się o pierwszej ciąży (nieplanowanej) praktycznie w dniu podpisania umowy. I poszłam na zwolnienie w trzecim miesiącu bo kierowniczka jak na złość dawała mi nocki (pracowałam na stacji benzynowej w pojedynkę! przez 10 godzin) I źle się czułam ledwo dociagalam do rana. I w sumie potem zaszlam w drugą ciążę specjalnie i z dniem drugiego porodu skończyła mi się umowa i miałam gdzieś co o mnie mówili ;) poza tym miałam jeszcze inna dorywcza prace i studiowałam magisterke więc byłam wykończona :)

Serio nie widziałam ani nie słyszałam o tym piffffie a to pewnie dlatego że bez % ;)))
I wina bezalkoholowe? No to już jest szał nie przepadam no ale od czasu do czasu;)))
Może wypróbuję jak gdzieś znajdę:)))
Isa masz rację odpoczywajcie :)))
Beti chylę czoła, jak Ty to wszystko ogarnęłaś?
Kochane dobrej nocy:)))

Gość Amanalka

A mnie do alkoholu w ogóle nie ciągnie. Wcześniej też niewiele piłam, jak już to whisky lub wino, bo po piwie albo głowa mnie bolała albo brzuch.
Co ciekawe moj lekarz powiedzial, że wykona mi tylko usg prenatalne i ze wtedy najwyzej zrobi sie test pappa (jesli usg wyjdzie nie dobrze). Nie wiem... może powinnam jednak zrobic? Nie jestem w grupie ryzyka, a to spory wydatek :/
Co do ciąży i pracy, strasznie mnie wkurza ta łaska z jaka przyjmuja pracodawcy i wspolpracownicy wiesc o ciazy. W mojej poprzedniej robocie (tej przed tą, z której mnie zwolniono za ciaze) takie informacje byly przyjmowane z radoscia. Serio. Zadnych problemów i obmawiania. Dlatego myslalam, ze w tej bedzie podobnie...
Bardzo czuje sie bezużyteczna bez pracy, przyznam szczerze. Nie tak to wszystko sobie wyobrażalam. Mialam pracować przynajmniej do 8 miesiaca... a tak, czeka mnie bezproduktywnosc przez nastepne miesiące i szybkie szukanie pracy po porodzie, żeby nie wypaść z rynku pracy. Przygnebiajace.

Dzień dobry Mamuśki, widzę że temat alkoholowy się przeviągnął:P Co do win bezalkoholowych to można zakupić w PIotrze i Pawle lub w sklepach z winami, oczywiście przez internet też są dostępne. Smakują podobno jak normalne wina. Ja nie próbowałam bo jak się o nich dowiedziałam to nie byłam już matką karmiącą więc wolałam lampeczkę % winka :)

monthly_2018_02/wrzesniowe-2018_65702.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egrm8fd7r.png

https://www.suwaczki.com/tickers/860ivcqgtujhjx0j.png

Gość Lili jka

Gabi, na zdrowie :D mnie też czasem nachodzi ochota na coś niezdrowego. Czasem pozwalam sobie na cole, ale to jak mnie mocno mdli. Nie wiem czemu ale mi się robi lepiej jak sobie poodbijam. Z gazowaną wodą niestety nie było takiego efektu :p

Piłam raz wino bezalkoholowe. Smakowało słabo, jak długo odstane zwykłe wino. Koleżanki sobie chwaliły, więc może po prostu trafiłam na gorsze. Ale jakoś od pierwszej ciąży nie miewam ochoty na alkohol.

U mnie za to problem ze spaniem nad ranem...budzę się przed 5.00 i nie mogę już zasnąć...

Poświęciłam się wczoraj dla Was i testowalam to wino bez % hahaha

Rewelacjia drogie Panie a do tego bez kaca. Ja kupiłam w jakimś sklepie internetowym ale Piotr i Paweł też ma w ofercie.

Ja w pracy jeszcze nie mówiłam jeszcze o ciąży, ale u nas na szczęście przyjmują to z uśmiechem i nawet są prezenty i świętowanie. Ale to duża firma, zawsze w czołówce pożądanych pracodawców to może i dlatego tak tu jest.

Amanalka, ja też inne testy będę robić dopiero jak prenatalne wyjdą nie w porządku.
U mnie rodzinie jest bardzo chore dziecko. W pierwszej ciąży nawet o tym noe rozmawiałam z gin. Nikt nie pytał, miałam prenatalne i wyszło w porządku. Jak pójdę we wtorek to się zapytam co i jak. Także widzę jak to jest jak dziecko rodzi się chore, jaka to jest tragedia (a przynajmniej w tym przypadku) , jak rodzice dziecka całkowicie tracą własne życie i jak ciężko z tym żyć. Dlatego ja wolę widzieć. Chociażby po to by przygotować dom, przeorganizować życie i już szukać pomocy.

Też raz jadłam McDonald a hahaha ogólnie teraz jestem bardziej wyluzowana, tatym razem odżywiałam się super ekstra zdrowo a na początku jadłam po prostu to co mogłam. Nie miałam zachcianek, tylko słodkie coś codziennie musiałam wciągnąć;) ale wystarczyło ciasteczko czy kawałek czekolady. To chyba z braku żelaza.

U mnie już totalnie brzuszek widać:D wyglądam jak z Tymkiem w 5 miesiącu:P

Helloooooł:))) A co Wy dziewczynki tak z rana kusicie;) Mi co za poświęcenie;)))
Gabi nie żałuj sobie, przecież to taaaakie dobreeeee;)))
Lili jka u mnie też problem ze spaniem w nocy budzę się w okolicach 4 na siusiu i już potem nie mogę zasnąć A jak się już uda około 6-7 to znów nie mogę się obudzić A młodzieniec niestety jest bezwzględny:) za to 15 -16 oczy same mi się zamykają, i tak chodzę cały czas jak zombi:)))
Silvara ja mam bęc na 6 miesiąc ciąży;) A w ogóle to dziś strasznie się wystraszyłam bo obudziłam się na brzuchuuuuu. Bardzo lubię właśnie spać w tej pozycji na czas ciąży przestawiam się No ale dziś... ojojoj;)

Moja koleżanka mówi że nie zna żadnej kobiety która nie skusiła się na fast food w ciąży ;)
Dzięki dziewczyny za cynk o tej Bavarii i winie bezalkoholowym :D piję czasem warkę cytrynową 0,0% ale jakos wolę smak "normalnego" piwa, ale te zwykle mają do 0,5% alko... a wczoraj mówiłam mamie że tak bym się winka czerwonego półwytrawnego z nią napiła jak za dawnych czasów. Nawet bym nie pomyślała że istnieje wino bez % ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73jw4z2wlz7poq.png

U mnie w pracy nie było problemu. Niektórzy się ucieszyli, inni zmartwili, zazdroszczący pewno też byli, ale nikt mi nie dał odczuć, że coś jest nie tak.

W marcu 2015 dałam znać, że wychodzę za mąż, na miejsce odchodzącej koleżanki prezes przyjął 2 osoby, mówiąc, że pewno będę chciała mieć dziecko po ślubie (do mnie to dotarło później w plotach), w kwietniu kończyła mi isę umowa, przedłużyli na czas nieokreślony, w czerwcu ślub, w styczniu 2016 podwyżka, w lutym dałam znać, że jestem w ciąży - reakcje spoko, w sierpniu poszłam na zwolnienie, i teraz luty 2018 dałam znać, że nie wracam bo przydłużam wychowawczy, a we wrześniu znów macierzyński.

Szef zatrudnia dużo kobiet i zdaje sobie sprawe, że 20-latka może nie myśleć o dzieciach, ale 30-stka już tak :)

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Dziewczyny!!!! ale smaka zrobiłyście takim niezdrowym jedzeniem... aż żal że dzisiaj siedzę w domu bo specjalnie po fast fooda mi się jechać nie chce :D

Wczoraj doszło do mnie Masło Shea - zaczynamy smarowanie... chodź brzucha jeszcze nie widać nie słychać. Noszę spodnie które kupowałam jeszcze na wakacjach. Jeansy itd. A to już 14 tydzień... z synem już w 15 tygodniu było coś widać, a teraz ciiiisza ;)
Niektórzy mówią że w drugiej ciąży szybciej widać itd to widocznie nie u wszystkich.

Zrobiłam sobie kawę taką jaką piłam nałogowo... niestety dzisiaj wylałam cała do zlewu i wypiłam szklankę wody. Nie wiem jak przeżyje dzień bez kawusi.

Siedze w domu i zamiast pracować sprzątam i robię przemeblowanie u starszaka. Jakaś chandra ciążowa chyba...

Ktoś dzisiaj wizytuje????

Termin wg OM: 01.09.2018 / wg USG: 25.08.2018
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjojtjbbnlj.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c3e5eo7n84buf.png

Jakoś tak cichooooo się tu u Nas zrobiło;)
Ja po obfitym posiłku oczywiście muszę trochę poleżakować strasznie chce mi się spać ale niestety do 20-tej jeszcze trochę;)
Silvara zadowolona jesteś z tego rogala? Ja nie mam kurczę ale może to faktycznie przydatne?:)
Wypiłam właśnie 0,5 l coca-coli normalnie rozkosz w ustach:))))

Też tak zasiadam do czytania a tu taka cisza!
Eleonora, ja sobie nie wyobrażam ciąży i karmienia bez rogala ;) a tak serio to rewelacyjnie się śpi na boku, w późniejszej ciąży dawałam pod plecy przy czytaniu (chociaż teraz Wampirek najpewniej nie da nic poczytać) , a jak karmiłam to tak samo pod krzyże i z boku ręka , na której była główka dziecka spokojnie sobie leżała na poduszce. Potem Młodemu też posłużyła do nauki siedzenia. Ale najbardziej mnie ratowała w ciąży, potem można bez niej żyć;)
Także na prawdę polecam. Ja mam taką zwykłą Cebuszkę Multi, nie jakąś za miliony monet ;)

Przejrzałam trochę tych rogali ale zielona jestem w temacie. Czym powinnam się sugerować przy ewentualnym zakupie?:)
Kształtem, materiałem A może wkładem? No i ceny też niektóre jak z kosmosu. Ogólnie to za duży wybór i ja już głupieje;)
Dziewczyny pomożecie?:*