Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już z 7 kilo na plusie także nie wiem na ilu skończę, poszło mi tylko w brzuch i cycki. Za tydzień robię glukozę, oni pobierają 3 razy z żyły? Czy kolejne są z palca? U mnie się męczą żeby jakiekolwiek żyły znaleźć. Ja pod koniec czerwca zacznę zakupy, narazie zabieram się za szukanie miejsca w szafach gdzie to potem upchnąć. Myślę czy ten laktator to kupować przed porodem czy dopiero po, bo nie wiem czy będzie potrzebny.

MamaColin, kurczę nie mam. Chyba, że zgodziłabyś się na coś takiego , że ja przeleję Tobie a Ty tej babeczce jakby się udało ? No chyba , że zwykły przelew to jej zrobię najwyżej:)
Jakbym wiedziała, że tyle zachodu z tym koszem to bym z innej aukcji wózek kupiła:(

Amizka, raz z palca i 3 razy z żyły. U mnie też żył nie widać, także woem co czujesz . Kolka razu skończyło się na pobraniu z dłoni ...

Dla mnie SzR w tamtej ciąży była zbawieniem . Ale ja nie miałam położnej ani przed ani po porodzie .

Ja nie wiem ile mam na plusie z wagą.

My szkołę rodzeniam zaliczymy w szpitalu, w którym rodzę, jest za darmo. Zaczynamy w sierpniu, 4 spotkania. Położnej nie mam, pewnie bym rozważyła odpuszczenie szkoły rodzenia, gdybym jakąś miała i mieszkała bardzo daleko od szkoły.

Laktator kupię na pewno przed porodem, bo i tak mam w planach go używać.

Mam pytanie z innej beczki: koleżanka chce mi oddać po swoim synu kołderkę i poduszkę (tej nie mam w planach póki co używać) oraz pościel bez prześcieradła. Myślicie, że mogę ich używać po praniu? Czy lepiej nowe kupić?

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

Zerwała się burza, zerwało Internet i zjadło post :-/

Amanalka jak masz z pewnego źródła i super stan to bierz. Ja po Młodym mam pościel idealną. Moim zdaniem tylko prześcieradło i materac muszą być nowe :)

Jeszcze tam się naprodukowałam o praniu i prasowaniu. Na SzR położna mówiła, że ciuszki itp wystarczy wyprać w 60 stopniach i koniecznie przed pierwszym użyciem wyprasować. Potem juz nie trzeba jak się komuś nie chce;)
Chcia z ja mam fioła i moje dziecko ma wszystko prasowane i poukładane;)

Amizka, co do klina to osobiście nie używałam, ale podobno wiele dzieci "zjeżdża" z tej podusi

Silvara pierw daj powalczyć o cenę :) narazie kobiecina nie odp . Jak coś będę wiedzieć dam znać

Dziewczyny ja tylko z własnego doświadczenia mogę powiedzieć uważajcie mega na główki waszych pociech . U nas od urodzenia Młody trzymał ciagle na jednym boczku i była mega krzywa . Do teraz mamy lekko skrzywiona ale każdy lekarz mówi żeby dać jeszcze czas . W grę wchodziły kaski za pare tys € . Dlatego chyba żadna poduszka wam nie potrzebna tylko ciagle przewracać do spania na inny boczek lub brzuszek

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

milu,
ja też nie mam dużego brzucha. Wszyscy pytają gdzie chowam Dzidzię. Dziś bedę miała konfrontację z przyszłymi Mamuśkami na podobnym etapie, więc będę mogła porównać.
Mała (4:0 na córę) ma już 960 g, więc nie martwię się małym brzuchem:) Wszystko jest w normie, mogę jechać na urlop spokojnie!

MamaColina,
Właśnie tego oczekuję od Szkoły, jak oddychać, co robić, lubię zasady i wiedzieć jak działać:) Myslę, że dowiem się jeszcze jak karmić, jak przewijać itp, itd :)
Idę do bezpłatnej szkoły przy Szpitalu, czeka mnie 10 spotkań.

Dzięki za rady odnośnie odzienia, idę dziś prosto z pracy, co ma być, to bedzie :)

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Silvara no właśnie to są bliscy znajomi, dlatego zastanawiam się czy nie skorzystać. Tym bardziej, że i tak to wypiorę w wysokiej temperaturze.
Co do ciuszków, w sierpniu biorę się za pranie, a mama moja powiedziała, że ona chętnie poprasuje mi je ;) Planuję wyprasowane mieć tyle teraz, ewentualnie na bieżąco prasować, jak coś będzie wyglądało jak przysłowiowe "psu z gardła wyciągnięte" ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

Jassmine również nie mialam pomysłu na obiad. W koncu ugotowalam peczak, usmażyłam kotleta z poledwicy plus pomidor, koperek i smietana.
Milu sliczne krzeselko
Waga chyba ok 5,5-6kg.
Spawerwczka nie musisz sie szczegolnie szykowac. Na niektorych zajęciach sa cwiczenia (tu wygodne beda spodnie lub spodenki :) ) a na niektorych wyklady. Duza coreczka.
Amizka klin podklada sie chyba pod materac? Nie uzywalam klina. Poduszkę kladlam dopiero jak coreczka miala z 1,5 roku. Teraz zasypia na poduszce a w nocy raz spi na mareracu raz na poduszce.

Dziewczyny z tymi położnymi to się dowiadujcie u siebie w przychodni. Na pewno warto się spotkać i zasięgnąć porady, tak samo dobrze, żeby przychodziła do Was po porodzie. Ja tamtym razem nie miałam , ale nie że swojej winy czy wyboru . Po prostu beznadziejna przychodnia , położna na urlopie macierzyńskim i cały czas tylko hasła , że nie mają zastępstwa. A tak bardzo by się mi przydała do pomocy .