Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

CichoSza, ja bardzo lubię ciuszki z Lidla , ale są ciut większe .

Lilijka, i ja nie mam cukrzycy :)
za to jakaś podejrzana morfologia mi wyszła. Zobaczymy co powie doktorka na wizycie. Chcia z tyle, że tarczyca w normie ufff

Oddam Wam burze , deszczi szarówę. Okropność. Z wczorajszego dnia dziecka musieliśmy uciekać po około 15 minutach , wszystkie atrakcje zaczęli zwijać, bo burza przyszła i do wieczora już padało co chwilę. Ciekawe co będzie dzisiaj. Póki co szaro i chłodno:((( jak będzie padać to kolejny dzień dziecka będzie odwołany .

Stopy mi puchną od 2-3 tygodni. W zeszłym tygodniu w nocy obudził mnie ból palca i musiałam zdjąć obrączkę i pierścionek zaręczynowy. Wygląda na to , że dopiero po rozwiązaniu znów założę. Ale cóż, normalka, tamtym razem rodziłam w listopadzie a też byłam spuchnięta w III trymestrze (zaczynam go już za tydzień, ale zleciało!!!) :D

Silvara, ja w ogóle jestem z tych co wolą w domu siedzieć.. Nawet jak przez te 2-3 miesiące co miałam chrześniaczkę w domu jak ciotka była w szpitalu to na dwór do sklepu na spacer i do domu.. Zawsze starałam się znaleźć jej jakieś zajęcia w domu..

Nie wiem, może teraz jak będę miała swoje, takie 100% moje, które będzie mnie wkurzać codziennie, a nie tylko od święta :D to zmienię do tego podejście. .. Póki co, nienawidzę gorąca, bo po prostu źle na mnie działa, słabo mi i duszno, czuję jak ciężko mi się oddycha i mam strasznie ciężką głowę.. I to nie tylko teraz w ciąży, a od jakichś 10lat.. Każde lato.

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

To też zależy od dziecka dużo . Moje dostaje szajby w domu , źle sypia po dniu spędzonym w zamknięciu i ogólnie jest taki , że zajmuje się czymś kilka minut i mamaaaaa, mamaaaa , mamaaaa a to jest słabe hehehe:D ale mojej przyjaciółki córka siedzi grzecznie , umie się zająć sobą- zabawki , kredki, puzzle i takie tam . Nie ma dziecka. A między nią a moim jest zaledwie 3 miesiące różnicy . Czyli ewidentnie charakter ;)

Musiałam szybko lecieć do paczkomatu,bo mi wysłali smsa, że jak nie odbiorę paczki do 13:00 to zostanie odesłana.. Eh..

Mam do was jeszcze jedno pytanie dotyczące wyprawki, łóżeczka. Czy tę falbankę (żeby nie było widać przerwy między materacem, a dnem łóżeczka) czy one są w zestawie? Przyznam, że przejrzałam wiele stron i aukcji internetowych i nie widziałam żeby było pisane,że zestaw.. Osobno też nie bardzo wiem jak szukać.
A będę miała łóżeczko z szufladą i tak trochę nieciekawie będzie wyglądać z taką szparą między jednym, a drugim..

Hejka:)))
U mnie noce beznadziejne w ogóle się nie wysypiam chociaż wstaje około 7 niby wyspana jestem ale te wędrówki do toalety mnie wykańczają;)

Co do upałów to lubię ale nie w ciąży;) mój młody tylko oczy otwiera i leci pod drzwi też by siedział cały dzień na dworze:)
A mi się zwyczajnie nie chce;)
Oficjalnie wchodzę w 28 tc więc 3 trymestr rozpoczęty:))))

Jestem jestem :)
U nas w domu tez duchota, 26-27 st. Uciekam na dwor w cien. Dzis po poludniu grzmiato i grzmialo ale burza bokiem przeszla. Kilka minut lało. Po wyszlo slonce i znowu duchota.
Amizka polozna po porodzie byla u mnie tylko 2 razy.
MamaColin w pierwszej ciazy nic mi nie wycieklo. Dopiero po porodzie. Teraz tez nic.
CichoSza ubranka z lupilu sa dobrej jakosci. Chodzi/la w spodniach, t-shirt, spodniach czy pizamce. Nie rozciagaja sie po praniu. Bede polowala na body kopertowe.
Jassmine falbanke mialam w zestawie z lozeczkiem. Dodatkowo mialam poszewki, przescieradlo, kolderke, poduszke, przybornik (bardzo przydatna rzecz) i baldachim (odradzam zbieracz kurzu).
Dzis slabo zrobilo mi sie. Polozylam sie na lezaku na dworzu, wypilam 0,5l wody i pomoglo. Cisnienie 116/76.

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź :) mam wybrany zestaw pościeli, na obrazku falbanka jest, a w opisie nie ma o niej ani słowa.
Napisałam do sprzedawcy.. Któraś z was podała link i akurat jest tam taka z wzorem który będzie pasował :)) więc jak nie będzie w zestawie to kupię dodatkowo :)) dziękuję.

I właśnie takim sposobem wstając po raz 1000 już zasnąć nie mogę;))) wrrrrr;)
Słońce wstaje ptaszki śpiewają:)...
Dobrze że Silvara wyjaśniła o jaką falbankę chodzi;))) serio nie zwróciłabym w życiu uwagi na taki dodatek albo po prostu tak ociemniałam w tej ciąży;)))

Noo poleciało te pół roku poprzednio strasznie mnie się dłużyło A teraz elegansio;))) haaa zobaczymy jeszcze jak zleci końcówka:)
Gabi odnośnie ciśnienia to źle się czujesz z takim? Ja teraz mam 110/60 i czuje się chyba dobrze:)))

No ja też nie śpię od godziny czy nawet więcej... Ze spokojem mogę powiedzieć "bombardowanie rozpoczęte - nie zakończone" ...tylko widzę jak brzuch mi skacze na boki..

A co do falbanki, jak się ma zwykłe łóżeczko, na nóżkach to falbanka nie jest potrzebna, ale jak się ma z szufladą... To tak jak gdzieś w internecie widziałam śmieszków piszących, że to wygląda jak "klatka dla niegrzecznego bliźniaka " :D
Wolałabym te klatkę zakryć :) :D

No hej dziewczyny no jestem melduję się:) jakoś nie miałam czasu pisać ale czytam :)

Gabi ja jeszcze pracuje ale to nie jest praca taka normalna tylko dorywcza po 5-6h 4 dni w tygodniu. I to będzie chyba ostatni tydzień. Ogólnie to jest praca siedząca umysłowa więc mi nie przeszkadza ale już się sezon kończy;)

U nas po staremu brzuch się stawia, dzieciaki dają popalić i jakoś do przodu. W przyszłym tygodniu na glukoze i trzeba będzie jakoś przełknąć. Przy Dominiku niestety musiałam dwa razy bo pierwszy raz zwróciłam.

Pozdrawiamy Was

Gabi 82,

ja jeszcze pracuję i póki co ogarniam ( za 3 dni zaczynam 28 tc - 3 trymestr :)) )
Jeszcze chodzę po górach (Karkonosze), jeszcze jeżdżę na stacjonarnym, jeszcze robię treningi siłowe, ale już widzę spory regres. Zdecydowanie więcej odpoczynku potrzebuję, choć ludzie mówią, ze i tak widać moje ADHD.. i sapię jak parowóz :)
Ciśnienie ok, glukoza - ok, szyjka 4,8 cm - ok, Małej mi nie mierzyła - jakkolwiek to brzmi :D ( chodzę na NFZ, dziecię nie mierzone od 20 tyg), wiec zapisałam się prywatnie i jutro idę obadać dzieciątko przed wyjazdem na urlop, Mała ciągle siedzi pośladkowo. Moja Gin dała nam czas do 34 tyg i będziemy "decydować co dalej".

Co do opalania, moja Ginka stwierdziła, ze ciąża to nie choroba i jeśli wszystko przebiega prawidłowo, to umiarkowana ekspozycja w granicach rozsądku jest nawet wskazana. Wiadomo, że nie można leżeć i skwierczeć na pełnym słońcu, trzeba się zabezpieczyć filtrami i nie przegrzewać. Ot- ciekawostka. Jutro idę do innej i też zapytam:)

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Halo dziewczyny:)

Gabi
Zależy o jakiej pracy mówisz :)
U mnie w ciągu dnia gdzieś zawsze godzinka na spakowanie towaru a wieczorem pare godzin przed komputerem . Plan jest do samego porodu . Innego wyjścia nie ma księgowość sama się nie zrobi. Ale nie sprawia mi to problemu wiec jest Ok

Cichosza stokke :) bardzo ładny . I kolor super

Moje wycięli mleka były narazie jednorazowe zobaczymy co będzie dalej :)

My znów zostaliśmy sami . Brat pojechał . Wczoraj byliśmy cały dzień na gokartach młody zakochany w minigokartach . Jechał tylko 35 razy i chętnie pojeździł by jeszcze z 100 razy . Chyba odziedziczył po ojcu .

U nas znów upały .
Zgarniam młodego i idziemy na drzemkę .

Miłego dnia

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

I mnie się udało upolować dwupak bodziaków kopertowych na 50-56 A dla starszaka kupiłam spodnie z lnem. Dobrze, że był że mną , bo mogłam przyłożyć i 92 będą dobre :D większych nie było

MamaColin, super, dziękuję! Już weszłam i jest jeden dokladnoe taki jak mi pasuje! Napaliłam się jak szczerbaty na suchary i napisałam do kuzyna czy by mi nie załatwił sprawy :)))