Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Amanalka, więc spokojnego lotu i udanej zabawy na koncercie! Mój wujek wczoraj właśnie wrócił z Shannon i przez tydzień kiedy tam był stwierdził, że pogoda była jak zwykle, typowa, czyli chu...steczkowa ;)
My znów zwierzaki podróżnicze, ale nie koncertowe. Dla mnie to wielka kara, wszelkie koncerty, festiwale, unikam jak ognia.

Glukoza, mój trudny temat ;) Jasne, że wszystko jest do przeżycia, ale niektórym wypicie tego nie sprawia żadnego problemu, a ja na samą myśl jestem gotowa biec do kibelka i oddać zawartość żołądka... Pewnie jednak spróbuję wypić to cholerstwo, mam na to 2 przyszłe tygodnie, żeby się zebrać w sobie i to wypić.. bleee...

Limanowa to z tego co kojarzę śliczne tereny. Ja co prawda nie mam tam rodziny, ale radca prawny z mojej dawnej pracy pochodził stamtąd i do dziś pamiętam jak na okrągło opowiadał nam o Limanowej i okolicach :)

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Gaya, piszesz, że kupiłaś chustę do noszenia nową, a chusta to chyba jedyna rzecz, którą mam po starszej córce i leży już siedem lat na dnie szafy i doczeka się wkrótce nowej właścicielki :) acha, jeszcze parasolkę-spacerówkę mamy wrzuconą do garderoby, wow, już tyle lat stoi w kącie, a ja tylko ją przesuwam, żeby odkurzyć czy umyć podłogę, że prawie o niej zapomniałam hahah

Jassmine suuuper synek :)

Aga2510, biopsja..? Brzmi groźnie..? Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

W temacie wyprawki, ja zrobiłam krok milowy hahahaha, napisałam do szwagierki, która w zeszłym roku urodziła córkę czy nie ma ochoty nam udostępnić trochę za małych ciuszków? :) odpisała mi, że oczywiście i bierze się za szykowanie, super! To jest extra, że nie będziemy musieli kupować młodej całej garderoby na najmniejsze rozmiary. Moja pierworodna była pierwszym dzieckiem w rodzinie od lat i znikąd nie dostaliśmy żadnych ciuszków, więc teraz mega się cieszę.

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Aga2510 to trzymam kciuki, żeby udało się szybko i bezproblemowo zbadać i oczywiście, żeby okazały się one niczym groźnym!
Mi w trakcie ciąży pojawiła się torbiel na jajniku, która jest pod obserwacją i prawdopodobnie będzie musiała być usuwana, jeśli się uda to laparoskopowo, po porodzie.

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Aga, tydzień temu moja przyjaciółka miała biopsję guzików tarczycy a rok temu ciocia. Podobno nic nie boli i trwa momencik:)) a przyjaciółka to srraszna panikara o niskim progu bólu. Także powodzenia i trzymamy kciuki!

Mnie czeka jeszcze kilka koncertów w tym 1 lipca Deep Purple. Dobrze że mam siedzące miejsce, bo niezła ciężarówka już będę:D

A ja będę sprzedawać swoją chustę. I MeiTai' a. Nie używałam przy Tymku i raczej nie będę. Jakieś to nie dla mnie ;) jakby któraś z Was była na kupnie to dajcie znać. Jeszcze organizer do wózka Skip Hop wystawię, bo mi do nowego wózka kolorem nie pasuje :P

Milu, super, że będziesz miała ciuszki :D

W temacie zgagi to w pierwszej ciąży miałam po raz pierwszy w życiu ale nie było to jakieś drastyczne natomiast z młodym to miałam całą ciążę coś okropnego A tym razem póki co jeszcze nie ma:))) ciekawe jak długo;)))))
Aga również trzymam kciuki:*
Amanalka udanych zakupów:)))
Milu na pewno dasz radę z tą glukozą:)))
Odnośnie torbiela to też miałam na początku ciąży 3cm ale się wchłonął:) ufff:)
Ja starej daty i chusta też nie dla mnie:)
Gdzie ta Limanowa? Ta kasa sławna:);)?

milu Super. Mnie chusta nie raz uratowała jak pierworodna ząbkowała czy była chora. Przy drugiej pannie pewnie będę używać od samego początku żeby jakoś dwójkę maluchów ogarnąć na raz :D
Mam już długą chustę a teraz dokupilam jeszcze krótka do innych wiązań :)
Co do używanych ciuszków to super sprawa. Moja mała też ma ciągłą dostawę od starszej kuzynki i na prawdę się przydają

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxugpjkygvgzpi.png

milu Super. Mnie chusta nie raz uratowała jak pierworodna ząbkowała czy była chora. Przy drugiej pannie pewnie będę używać od samego początku żeby jakoś dwójkę maluchów ogarnąć na raz :D
Mam już długą chustę a teraz dokupilam jeszcze krótka do innych wiązań :)
Co do używanych ciuszków to super sprawa. Moja mała też ma ciągłą dostawę od starszej kuzynki i na prawdę się przydają

Dziewczyny poratujcie :( Dzisiaj się dowiedziałam, że mój lekarz nie ma wolnych terminów i najwcześniej zapisali mnie na 23.06 na wizytę. To 6,5 tygodnia przerwy między wizytami. Wstępnie zapisałam się do innego lekarza na wizytę kontrolną na 30 maja. Mam zlecenie na obciążenie glukozą. W którym tygodniu robiliście to badanie? Mam je zrobić na 30 maja (23 tc) czy na tego 23 czerwca (26+3 tc)?

Gaya, krzywa cukrowa powinna być wykonana między 24 a 28 tc:)

Amanalka, Mei tai
https://pl.lennylamb.com/web_page/5744
rozmiar toodler (ale ja użyłam wcześniej niż też 10 miesiąc i pasowało;) ) . Stan idealny , użyty dwa razy może po 2 godziny:P

Eleonora, piękne tereny tam w okolicy Limanowej są i nie trudne do spacerowania :) ale Twoja Kotlina Kłodzka to bardzo mi się podobała ♡

A chusta to
http://www.zielonamama.pl/product-pol-3319-Chusta-tkana-NATIBABY-4-6m-NORWAY.html
Stan bardzo dobry. Używana, ale nie pozaciągana, wiadomo, że lekko jaśniejsza przez pranie .

monthly_2018_05/wrzesniowe-2018_67339.jpg

monthly_2018_05/wrzesniowe-2018_67340.jpg

Gaya, mi pewnie TOG wypadnie 25/26 tc.

Co do chusty, mamy taką długą elastyczną, ale przede wszystkim w cudownym fuksjowym kolorze :) przy starszej kupiliśmy ją dość późno, bo Tosia miała już pewnie z pół roczku i żałowałam, że tak późno, bo okazała się bardzo fajnym wynalazkiem w naszym przypadku. Toto małe planuję nosić od początku. To jest cudowne uczucie mieć dziecko bezpiecznie przytulone do siebie i OBYDWIE RĘCE WOLNE :) a teraz to jeszcze względy praktyczne, dwie panienki do obsługi to nie jedna ;)

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

A co myślicie o kokonie niemowlęcym? Fajne to? Wygląda fajnie i różne firmy oferują takie cudne wzory.. i tak sobie myślę, że po karmieniu piersią jak odlatywałam w nocy to zawsze bezpieczniej dziecko "upuścić" w taki kokon w łóżku obok siebie niż spać w pozycji półsiedzącej z niemowlakiem wtulonym w cycki..? ;) przynajmniej z praktyki "nocnego karmienia" taki obrazek był u nas od początku, młoda teoretycznie spała w swoim łóżeczku - hahahaha - do pierwszej nocnej pobudki na cyca, kiedy zaczynała jeść, ja od razu usypiałam, ona w pewnym momencie też, ja spałam jednym okiem, co chwilę przebudzając się i obserwując czy wszystko ok, ale po skończonym karmieniu za nic nie chciało mi się wstawać i jej odkładać, zresztą po co, żeby za chwilę znów po nią wstawać? ;) więc myślę, że taki kokon mógłby u nas się sprawdzić, ale sama nie wiem... w końcu starsza bez tego się wychowała i żyjemy do dziś całe i zdrowe..?

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

milu chusty elastyczne są super na początek ale pózniej ciężko w nie zamotać cięższe dzieciątko. Może dokupicie sobie jeszcze tkaną? ;) Jak mała miała pół roku to praktycznie całe lato nie używałam wózka. Mieszkam na drugim piętrze i łatwiej mi było ją zamotać i iść na spacer. Jak mi zasnęła to bez problemu ją wnosiłam do domu, nawet z zakupami w obu rękach :)

Gaya, no zobaczymy z tą chustą, jak nam wyjdzie w praktyce i na ile będzie potrzebna. U nas też kwestia taka, że wózek to żaden problem, wypycham przed dom lub na taras i niech sobie panna lula ;) tak robiłam z pierwszą i od razu drzemka zaliczona i spacer hihihi
Najbardziej lubiła spać przy dużym mrozku, co zawsze pamiętam przyprawiało o zawał moją babcię, która gdy tylko miała okazję to widzieć używała różnych określeń, z których najłagodniejsze to były "ruski wychów", "nie po mojemu", "kiedyś tak się nie robiło", "wzbudzać zainteresowanie opieki społecznej" ;)

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Hejka Dziewczynki,
my dziś po krzywej - nie było najgorzej chociaż przez pół dnia czułam po tym zgagę. Wynik jest dobry także nie mam się o co martwić. Robiłam też dziś morfologię - troszkę spadły mi erytrocyty (już ostatnio miałam poniżej normy) i eozynofile, reszta w porządku. Za tydzień w piątek mam wizytę. W tym tygodniu zaczęłam czuć taki dziwny napór na odbyt i zaczęło mnie to zastanawiać, fakt faktem że przeszło po jednym dniu ale dziwne to uczucie. MIałyście coś takiego? Obiecałam pokazać brzuszka więc tadaaaam ;) Przepraszam za jakość ale mam tak słaby telefon jeśli chodzi i aparat że kalkulatorem lepsze zdjęcia można zrobić :D Buziaki dla Was!

monthly_2018_05/wrzesniowe-2018_67344.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egrm8fd7r.png

https://www.suwaczki.com/tickers/860ivcqgtujhjx0j.png