Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny śliczne brzuszki i ciuszki i figury i w ogóle to macie wszystko piękne ja przy Was wypadam jak sumo, na liczniku już 90 wskoczyło czyli 6+. Jutro może ktoś łaskawie zrobi mi fotę to wstawię mój bęc;) Sama sobie nie potrafię a wszyscy gdzieś się rozeszli:)))
Jassmine 100 lat 100 lat 100 lat!
Najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!♡♡♡♡♡

Jakaś rozdrażniona jestem i rozkojarzona. To pewnie przez to że się nie wyspałam ale zaraz wskakuję do mojego kopca:)))
I w ogóle to dostałam dziś strasznego ciosa byłam z młodym u dentysty i czeka nas leczenie jego ząbków w znieczuleniu ogólnym jestem przerażona:ooo Boję się i już nie wspomnę o tym że potrzebuje kolejny worek pieniędzy ehh.

Nooo i teraz to ja już się wyspałam:)))
Silvara u nas jest straszny problem z dentystami na wizyty czeka się bardzo długo A młody nie chce współpracować. Wczoraj dosłownie wybłagałam jedną panią doktor żeby przyjęła nas pomiędzy pacjentami. Ma bardzo rozległą próchnice (ma 8 zębów to leczenia i 7 do wyrwania) jedyny sposób to znieczulenie ogólne. Oczywiście jestem przerażona ale na początku czerwca mamy konsultacje we Wrocławiu to będę więcej wiedzieć. Oczywiście to moja wina ( tak twierdzi babcia która dziecku do jedzenia po za słodyczami nic nie potrafi zaoferować i tatuś który dziecku zębów ani razu nie umył) Nie komentuje dalej;)

Hejo, piękne brzuszki! Mój wyglądem zbliżony chyba do MamaColin, a jestem teraz 7.5kg do przodu. Z Karolem w tym tygodniu miałam mniej więcej 1kg mniej, więc spodziewam się że przyrost będzie taki sam a w związku z tym skończę pewnie znów z ponad +20 ;)Postaram się zrobić zdjęcie brzucholka później i wstawić. Ja kupiłam sobie ostatnio sukienke na targowisku - jak dla mnie jest piękna i idealna na lato :) Pokażę Wam jak będe ubierać :)

Miłego dzionka!

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egrm8fd7r.png

https://www.suwaczki.com/tickers/860ivcqgtujhjx0j.png

Piękna pogoda , wszyscy korzystają i ciszaaaaa;)

My rano byliśmy ba zakupach , trzeba było Młodemu sandały porządne kupić a przy okazji kupiliśmy sobie z mężem koszulki ;) ja nie ciążowe, ale jeszcze chwilę pochodzę, bo takie luźniejsze i poczekają do września. I zamówiłam sobie sukienkę ciążową w HM :D

Eleonora to bardzo Wam współczuję stresu. Moze po tym wszystkim cała reszta się ogarnie i zaczną dbać o ząbki Syna .

Mimka, czekamy na fotkę:)))

U mnie dziś aktywnie;) nawet:)))
Umyłam auto trochę pobawiłam się na ogrodzie o tak zleciał dzień w sumie. A w domu syfffff no trudno wszystkiego nie da rady na raz ogarnąć:)))
Silvara wiem że to brzmi okropnie tyle zębów naraz się nie popsuło ale pół roku czekałam na wizytę do stomatologa dziecięcego i efekt jest taki A nie inny młody nawet buzi nie chciał otworzyć. Teraz jak poprosiłam tą kobietę to stwierdziła że nie widzi innego rozwiązania tylko leczenie na śpiocha. Okropnie się boję ale jak widzę że on się tak męczy to aż szlag mnie trafia z bezradności. A do wizyty jeszcze prawie miesiąc. Będę dzwonić w tym tygodniu jeszcze może zwolni się miejsce żeby przyspieszyć.
Pochwal się też kiecką:)

Współczuję leczenie ząbków pod narkozą :( Ale będzie dobrze!

Ciuszki pokażę Wam jutro, wczoraj i dzisiaj byłam mega zajęta. Kupiliśmy fotelik samochodowy - padło na Maxi Cosi pebble czy jakoś tak. Swoje kosztował, ale zaoszczędziliśmy na wózku, więc mogliśmy więcej funduszy wrzucić w bezpieczeństwo.
Więc z dużych zakupów jeszcze łóżeczko, ale myślę, że to akurat kupimy lipiec/sierpień.

Dzisiaj dostałam od męża prezent przed-urodzinowy, zabrał mnie na romantyczną kolację na katowicki Nikiszowiec, ślicznie tam! a przed-urodzinową, bo urodziny spędzam u brata w Irlandii na koncercie Eda Sheerana, a wyjeżdżam już w czwartek. Było super, tym bardziej, że pogoda ładna (nie za gorąco), jedzenie pycha i otoczenia naprawdę ładne :)

Ja swoim brzuchem się nie chwalę, nie widać po mnie, że jestem w ciąży, raczej wyglądam jakbym trochę utyła. Dzisiaj ważyłam się i z 89kg z ostatniej wizyty u lekarza zrobiło się znowu 90. Więc ciągle to samo.
Z mniej fajnych newsów, to po miesiącu większej dawki Euthyroxu mam wciąż ten sam wynik TSH 3,2. Napisałam do lekarki, ale na wizytę przed wylotem nie zdążę, więc liczę bardzo, że po prostu napisze mi większą dawkę, a jak wrócę do kraju to przyjdę na wizytę. Trochę mnie to wkurza, mam wrażenie, że biorę ten lek jak cukierki, bo kompletnie nic nie zmienia.

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

Amanalka, ja też przy ostatniej wizycie u endo miałam takie wrażenie. Ale wytłumaczyła mi , że często wraz ze wzrostem dziecka zwiększa się zapotrzebowanie i dlatego tak to wygląda. Także luz , pomęczymy się razem ;)

Eleonora , ogólnie próchnica brzmi strasznie. To jakaś plaga teraz. U mojej kuzynki córka nie ma już dwóch jedynek i dużo ząbków zepsutych , u koleżanki syn z całą buźką w lapisie, innych jakiś ząbek boli. Bardzo duzo dzieci ma problemy:( życzę Was szybkiego wyleczenia:)

Cześć dziewczyny, dziś przychodzę do was z pytaniem o Aliexpress :)

Ogólnie zamawiam tam dość dużo, ale raczej są to zwykłe pierdoły.
Zaczynam powoli kompletować wyprawkę i tu moje pytanie : co polecacie zamawiać, a czego lepiej nie. W sensie co można stamtąd, a co lepiej dotknąć, zobaczyć i kupić stacjonarnie?

Miłej niedzieli Wam życzę :)

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Eleonora a ile twój synek ma lat? 2? Ja mam podobnie z córka próchnica i na razie stosujemy pastę GCmi Paste Plus. Podobno jak na razie najlepszy specyfik na prochnice to jest płynne szkliwo. Moja też nie współpracuje i górne jedynki i dwójki są do usunięcia. Dół jest ok. Ale na razie nie wiem czy będzie narkoza czy jak będą ja boleć to będziemy myśleć. Na razie nie narzeka ale czwórki do leczenia we czwartek wizyta i zobaczymy czy otworzy bo czasem w domu nawet nie chce otworzyć do mycia także no... niektóre dzieci są trudne i już. Ostatnio ledwo dała obejrzeć dentystce. Znam dzieci które uwaga mają 3 lata 5 lat i zęby idealne a piją nadal w nocy z butelki wodę ze słodkim sokiem! Także to nie zawsze jest wina matki. Mi jedna dentystka powiedziała że często brak szkliwa jest spowodowany np już w okresie prenatalnym gdy matka jest chora przeziębiona itp.

Beti, młody w sierpniu kończy 3 latka:))) o tej paście nawet nie słyszałam ale to i tak jest za późno. Mało tego on już w ogóle nie może jeść i lecimy na przeciwbólowych. Coś strasznego. Modlę się o to by znalazł się możliwe najszybszy termin. Bo do 6 czerwca to dziecko mi się zameczy A ja oszaleje;)

Ale zawsze może ochronić te następne ząbki :) konsultowalam z inna dentystka i powiedziała że na razie to najlepsze co mogła nam zaoferowac tamta skoro mała nie chce wspolpracowac. Zobacz sobie na necie jak ona działa. I ja też obawiam się momentu bólu i płaczu i mam nadzieję że nadejdzie to jak najpóźniej. A we wrześniu kończy 3 więc są w podobnym wieku

Tymek ma 2,5 i ani jednego ubytku, nawet nie ma przebarwienia. Ale akurat ja i mąż mamy słabe zęby i dlatego ja mam zboczenie na tym punkcie i bardzo o ząbki Tymka dbałam. Myjemy od kiedy pierwszy się pojawił, od 8 miesiąca z butelki była tylko woda (jedyne co byli innego wcześniej to mleko i kaszka - ale to zawiera cukry, więc zrobiłam wypad) , później na roczek butelka do kosza i już tylko bidon i nadal w nim woda. Napojów nie daję w ogóle, jak już to sok 100% czy kompot albo herbatę/inkę/rzadko kakao , ale zawsze w kubeczku:) po myciu zębów wieczorem nie dostaje nic . Taki ze mnie nazista zębowy hahaha :D po za tym Mąż na chrzestnego wybrał swojego przyjaciela, który jest stomatologiem to wstyd by był;)))

Jassmine, niestety nie znam się kompletnie na Alli to nie pomogę

Beti, dzięki:*
Silvara u mnie też pod tym względem restrykcja w przypadku córki ma 17 lat i ani jednego ubytku:))) Dbanie o zęby od pierwszego zęba ale tu pffff inni ludzie którzy robią mi kontrę. Co z tego że ja pilnowałam i dbałam ( oczywiście zdarzały się pewne odchylenia bo idealna nie jestem) jak on szedł do dziadków i tam nikt na to uwagi nie zwracał. Babcia twierdzi że kiedyś dentystów nie było A zęby mleczne wypadały i problemu nie było. Tylko że Marcel już ma miazgę na wierzchu i stany zapalne. Ajjj szkoda gadać tak czy inaczej winne jestem ja. Oby tylko udało się zrobić to jak najszybciej.

Dziś u mnie znów upał, dłonie i stopy mam już opuchnięte a te najcieplejsze dni dopiero przed Nami;)
Objadłam się a bąbolina szaleje w brzuchu jakby chciała wyskoczyć:)))))

Na temat ząbków się nie wypowiem, bo nie mam doświadczenia.. Jedynie mogę powiedzieć, że do ok 8-9r.ż byłam strasznie obrażona na szczoteczkę do zębów i do dziś mam załatane wszystkie dalsze zęby.. :(

Brzusio dzisiaj też bardzo żywy :D
Eh, jutro mam badanie moczu i krwi i wiecie co? Na śmierć zapomniałam i nie kupiłam pojemniczka..zawsze miałam w domu zapasowy a tu dupa.. Obeszłam całe osiedle (mamy 5 aptek w okolicy) ... I całe szczęście ostatnia do której doszłam była otwarta. DZIĘKUJEMY ZA NIEDZIELE NIEHANDLOWE! :/

A co do aliexpress gdzieś, kiedyś w poprzednich postach któraś z Was pisała, że coś tam zamawiała. Dlatego pytam.. Chciałabym coś kupić tam, ale nie wiem co można, a czego lepiej nie. :)

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Halo dziewczyny :)

Z
Ząbkami wydaje mi się ze to trochę od genetyki zależy . Młody pił butelkę na noc do 3 roku życia nie zawsze daje umyć se zębów i je pare razy w tyg słodycze . Zeby jak perełki nic się nie dzieje .

Jasminne
Ja przemyślałam z Ali dla dziecka nie kupuje nic . Jedynie do tej pory zamawiałam do hybryd wszystko
Co potrzebne

Miły witamy

My wczoraj byliśmy na urodzinach u prababci Colina :) kobietka 80 lat śmiga jak szalona pewnie na luzie dożyje i prawnuczki

Dzisiaj strasznie zimno i pada :(

Wózek rodzice byli wczoraj kupić niestety nie było mojego koloru wiec wpłacili zaliczone i trzeba czekać do końca
Maja a potem leci do mnie . Co ciekawe tyle kg a dostawa tylko 100 zł wiec luzik .
Amanalka
Ja tez planuje Maxi- Cosi pebble ;). Najbardziej podoba mi się wizualnie ze wszystkich Maxi- Cosi . Masz tez isofix do niego ? Czy zapinać planujecie tylko na pasy ?

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png